Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Luci, Libenar opravdu není špatnej. Máme ho teď taky doma, jsou to tavé malé ampulky. U nás ale na rýmu zabírá stejně nejlépe odsávačka na vysavač, to je velká pomoc. A libenar kapu do nosánku pro zvlhčení. Myslím, že tím gelem pupíkem nic nezkazíš, já jsem to dělala taky tak. Při každém přebalování jsem rozetírala na bříško. To je super, že vám to aspoň trošku pomohlo, koukat se na kroutící se rudý miminko není teda nic moc, hlavně když už člověk neví, jak by mu pomohl.
Vanees…tak to si mě uklidnila, s těma prsíčkama. Snad to taky samo odezní…jak někdy béééčí jak protrženej, tak sem už přemýšlela, jestli ho to nemůže nějak bolet.
Ale červený je nemá…jen na omak nateklý.
Včerejší noc proběhla v klidu, ale dopoledne bylo opět náročnější. Mrknu po tom Pupíku, když ho tu tak chválíte!
Ta probiotika zatím neřeším, doufám, že ty prdíky jsou na přechodnou dobu a upraví se to. Nebo vy dáváte?
A vítám nové maminky!
Je to tu opravdu moc príma…člověk se tu vždycky uklidní, že v tom není sám!!! ![]()
Kytka32, Bikis- ahoj maminky, taky Vás vítám:-) Bikis moc gratuluju k holčičce, i když už je to o něco málo větší slečna než ty naše ![]()
Kytka32 porodu se opravdu neboj:-) a těš se na něj, je to moc krásnej a silnej zážitek. I seskok padákem je proti tomu nic
. Za týden máš termín? a jak se cítíš?a copak čekáte?:-)
trace- jo už jsem si pro ně teď došla, já budu dál používat taky odsávajdu na vysavač, to je totiž výrobek neskutečně výbornej:-), ale spš ty kapky chci taky na zvlhčení, tím odsáváním se ta sliznice přeci jen vysušuje ne?
Evelin- ty zduřenejší bradavky má malá taky, dr. říkala přesně to samé, že je to ještě hormonama, nic se s tím nedělá, samo to zmizí…já to tedy ani nekoumám, malé to nevadí, a je to jen troščku:-)jinak PUPÍK je podle mě orpavdu dobrý, nevím ale od té doby to opravdu trochu polevilo:-)
Mám teď z malé takový lepší pocit ale to i ze sebe, připadá mi, že Valince trochu víc rozumím, jsem ve větší pohodě i když pláče nebo se kroutí, a tím pádem mi připadá, že jí můžu i lépe pomoct:-) a začala jsem s ní i více cvičit na ty prdíky a to se jí docela líbí ![]()
A jéééééééééé, právě se ozýváme:-) jdem zakročit:-)
No odsávačka na vysavač je super pomocník… k nezaplacení. Tím vysáváním se sliznice určitě vysušuje, tak je dobré to potom Libenar nebo vincentku ve spreji šplíchnout do nosánku.
Kytka32 - porod je neskutečnej zážitek a i když to hodně bolí, tak to co se děje potom je neuvěřitelný a vynahradí to veškerou bolest. Držím palečky, ať už to máš za sebou, proběhne to bez komplikací a krásné zdravé miminko máš už u sebe.
Lucka13, Trace: čekáme holčičku, Verunku. Cítím se úplně v pohodě, kdybych neměla břicho, ani nevím, že jsem těhotná. Nic mi neotýká, spím celou noc, bolesti žádný
Ale porodu se bojím šíleně, žádné uklidňování nepomáhá
no ale jak mi tady jedna maminka psala, už se to nevstřebá
, tak to budu muset nějak zvládnout.
A Verunka se zatím prý ani zdaleka nechystá, termín mám sice v pondělí, ale prý to docela jistě bude pozdějš. Zatím jsem ani neměla poslíčky, malá prostě víc, že není kam spěchat ![]()
Taky vitam nove mamci
Tak jsme prisli z prochajdy kde Melisska konecne usnula:)po hooodne narocnem uplakanem dopolku a jeste spinka tak snad se vyhaja do ruzova prijde mi ze uz si malinko zvyka ze ji vzdy vezmu do ruky kdyz zaplace v postylce tak ji nejak zacina sabotovat ale vsude pisou ze takhle maly mimi se nerozmazly tak nevim jestli muze byt tak chytra:)budu ji muset nechat aspon chvilku vyplakat ikdyz mi to rve srdce ale nejak si fakt zvyka byt jen v naruci
Tak já měla termín 12.12. a až 28.12. ve dvě ráno jsem porodila!Tak dlouho mě nechali přenášet, už jsem myslela, že snad nikdy neporodím!Takže vyvolávání,ale stálo to za to ![]()
Bikis píše:
Tak já měla termín 12.12. a až 28.12. ve dvě ráno jsem porodila!Tak dlouho mě nechali přenášet, už jsem myslela, že snad nikdy neporodím!Takže vyvolávání,ale stálo to za to
No já doufám, že se s malou dohodneme na nějakém kompromisu, řekněme 1. března ![]()
Kytka32- no máš můj obdiv, že až 1.3. by to stačilo:-) já už byla pak trochu na nervy, už jsem se na malou těšila a taky jako kolem rodily holky:-)…no a pak taky zodpovídání otázek jestli UŽ my lezly na mozek:-)a to jsem rodila 4 dny po termínu jenom:-), taky to dr. viděl, že ještě týden vydržíme, že opravdu čípek se zatím ani nezkracuje:-) a hle, nevydržely jsme týden:-))))
no a těhotenství který popisuješ, jsem měla taky:-) nic mi nebylo:-)takže si myslím, že budeš mít i super porod:-) a kde budeš rodit?
vanees- s tím chováním já ti nevím:-) dneska jsem se na to zrovna ptala dr. jestli už takhle malý miminko už zkouší, a říkala, že jo, že ví už co je mu příjemný, což houpání, chování a teplo máminýho těla rozhodně je:-) já musím říct, že malá to má taky samozřejmě ráda a užívám si to s ní to mazleníčko ale taky když jsem jí dnes položila do lehátka, tak si tam asi hodinu jen tak koukala sama:-) no snad si ty drobečky opravdu nerozmazlíme ![]()
Tak ted uz nebylo na vyber tak se uplakala v totalni rev asi 20min a pak usnula pusinka musel pomoct manzel ja bych sama asi vymekla uz byla za dnesek uplne pretazena a neslo ji usnout ani u kojeni no byla bych stastna kdyby se naucila spinkat v postylce ale bude to chtit pevny nervy…
Lucka13 - rodit budu na Mělníku, co znám holky, které tam rodily, tak byly moc spokojené…Na malou se těším, ale jak říkám, fakt mám děsný strach, takže si vychutnávám to těšení
Doktorka říkala, že mám jen těhotenský nález, nic se prý nechystá, tak jí věřím
Tys měla porod v pohodě? Pročítala jsem dneska, jak jsi čekala, je zvláštní vidět to takhle den za dnem zpětně, když jsi psala příspěvky a vlastně nevěděla, kdy to přijde ![]()
Vanees: děkujem ![]()
Kytka: Tak 1.3. je hezký datum!!! Držím palce, určitě to půjde jako po másle
, a už se těším, až nám tady napíšeš, že už to máš za sebou a pošleš fotku miminka!!!! ![]()
Holky, my máme teď taky rýmu a používáme sprej Physiomer. No malá u toho řve jak tur, chudák malej, a vždycky na mě úplně valí ty očička jako kdyby říkala CO MI TO DĚLÁŠ MÁMO!!
No jsem z toho vždycky hotová!!!Jak zvládaj vaše miminka odsávání, kapičky, spreje do nosu a tak??
![]()