Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
trace- jo bezva, tak budu trochu vědět až to nastane:-) no my přibrali za necelých 14dní 30dkg, dr. byla spokojená. A zítra jdeme na kyčličky, tak se rovnou zastavíme zase na převážení. Rozhodně se mi nezdá, že by měla malá málo ale co je mi divný, že se nám trochu zkracujou doby mezi kojením
. Nemůže mít nějaký ten růstový sprut? I vnoci mi vydržela 5 hodin a teď většinou už po 2,5hod si říká o jídlo…což se mi vůbec nelíbí
.
Jinak Bebu máme doma taky kdyby něco, někdo mi říkal, že jsou po ní hrozný zácpy, že nutrilon je lepší ale asi jak u koho zas, je to individuální určitě!
Jinak používáme už 3.den kapičky Baby Calm a zdá se mi, že ty prdíky se zlepšily, sice pořád tlačí ale je pravda že vytlačí,tak snad nám opravdu zaberou.
Jita.tutik- s tím dýcháním to máme stejně, občas jí vůbec neslyším a i když na ní šahám tak docela dlouho trvá než sebou třeba cukne nebo než si odfoukne. Jinak my měli dnešní ráno taky akčni…
Celou noc jsme měli zase trochu bojovou. Takže když to konečně šlo, spali jsme s manželem opravdu dobře. A najednou v půl 6 ráno hroznej řev, ale ne pláč ani klasickej řevík, který už známe ale zkrátka takovej usivej, dávivej…no já vylítla z postele jak střela.
Malá úplně zkroucená do luku, nemohla skoro popadnout dech, rudá jak bejk. Tak jsem jí vytáhla ze zavinovačky a hned do svislý polohy, no a úplně jsem slyšela jakoby se jí mlíčko vracelo nahoru, protože když konečně s tím křikem přestala slyšela jsem jakoby znova polykala hrozný hlty
. Ale nejdivnější na tom je, že to bylo už skoro 3 hodiny po kojení tudíž těsně před dalším kojením......
a pak teď ráno v 9 to bylo znovu, jakoby znova něco polykala
. Sakra kdo se v těch mimčech má vyznat? Já nevím jestli jsem tak neschopná ale občas mám pocit, že je to těžší a těžší odhadnout co se právě děje. Jinak Jiťul to jste přibrali opravdu dost se mi zdá:-) a to jsi měla strach, že máš málo mlíčka
.
Luci…je to sranda…u nás je to naprosto stejné, jako u vás!
Naše „nehoda“ se stala po lednovém vysazení antikoncepce (ale ze zdravotních důvodů, kvůli čípku) po „dávání si pozor“ a bylo z toho velké překvapení!!!
A miminka se nám narodila ve stejný den…asi před 9ti měsíci nějaký silně plodný den, což? ![]()
A včerejší noc? Děs, běs! Od 7 do 10 večer šílený křik, naprosto k neutišení, malý se zajíkal, hlas mu přeskakoval, byl zpocený, rudý, vynechal od odpoledne 2 krmení, přitom nechtěl prs…Prvně se ode mě napil až o půlnoci…tak už vím, jak vypadá kojenecká kolika!
Dopolko sem naběhla do lékárny, s tím, že se poradím a probio kapky mi tam nedoporučili, že mu jsou teprve 3 týdny. Dali mi Sab Simplex…zítra ale stejně ještě koupím BioGaia…jste s tím spokojené??? Včerejší noc už nechci zažít, pokud možno…nešlo ho utišit, kroutil se… ![]()
Evelina75 my jsme ty probiotické kapičky dávali už od 3 týdnů a to bylo po poradě u dr. protože u nich je psáno, že se můžou od 1. měsíce. A spokojenost veliká, od té doby žádné kroucení, žádný pláč, jen pořádný prdíky ![]()
Luci, my jsme s Bebou spokojení, ale určuitě je potřeba to vyzkoušet, každému miminku jinak UM sedí, někomu Nutrilon a někomu třeba Beba. Zácpu teda rozhodně nemáme, upravilo se nám spíš kakání, předtím problém, teď už nee.
Ahojky holky, tak nevím zda to bylo včera tím úplňkem, ale u nás taky večer řev a řev a řev
v 18hod jsme vykoupali a od té doby nezamouřila oko a jen koukala a koukala a pak to vypuklo v hroznej pláč a vydrželo nám to až s přestávkama do půl 2, no mazec. DOufám, že dneska to bude jinak......jinak mě asi klepne, nutně potřebuju spánek.
Evelina- no tak to je sranda
s tou nehodou. To je vážně dobrá náhodička:-) No ale nehody se nám staly opravdu povedené viď? ![]()
s těma kapičkama, my teď užíváme Baby Calm, taky jsou až od 1.měsíce, ale dr. sama mi je napsala na papírek jako další možnost co vyzkoušet. Zdá se mi, že přeci jen trochu zabírají, malá prdí pěkně. Jen ty noci jsou tak hrozný poslední dobou, nevím proč ![]()
No jinak je to šílený s těma prcíkama, proč nám takhle večer tak vyvádí? Přitom já na té malé pak vidím jak je chudák unavená z roho řevu ![]()
Ahoj tak u nas vecery calked jdou ale dopoledne trpim to prorveme temer cely a proc to nevim ![]()
Jinak casto se mi stave ze mala usne krasne v ruce nebo u kojeni a prendam do postylky a za 5min rev to se opakuje tribe 4×
![]()
Luci o kojeni si taky rika casteji nekdy ted a spi treba 5hod tak vynecha a pak Duce nekdy I po hodine a pokud ji nedam tak neprestane plakat ..
Vanees- je to opravdu zvláštní s těma miminkama. Už jsem si myslela, že jí začínám rozumět a že si i tak trochu vytváříme mini režim ale nakonec je vše fuč. Teď mám občas pocit, jako když mám u sebe cizí mimčo, protože fakt nevím co jí je. Od večera kdy jsme kojili v půl 8 nám neusla, další kojení ve 22 hodin, to už jsem si chtěla lehnout a spát ale ne, až do půl 2 křik a pláč, víc jsem stála u postýlky než ležela ve svý, nezabrala jsem ani na 10mnin
, manžel trochu spal ale taky nic moc, takže jsme takhle vydrželi až do dalšího kojení, který bylo v půl 1. Vůbec se nám nedařilo si odříhnout a to už jsme to tak pěkně zvládali. No pořád to bylo na střídačku do postýlky vlastní a pak zas do naší… u kojení mi krásně usla, já jí ještě měla chvilku u sebe ale jakmile jsem jí položila křik, že mi to uši trhalo. Manžel mě pak už nepouštěl ani z postele, že jí necháme vyřvat, ale 15min byla tak vytrvalá, že už jsem to pak zas nevydržela já
. No a tak manžel vstal, už byl úplně vytočenej a to je opravdu velkej kliďas, vzal malou, proštouchnul jí trubičkou a toto z ní vylítalo z chudinky. No a pak nám konečně usla a spala skoro 6hodin až do půl 7 do rána. Ovšem ráno se vzbudila zas s křikem. Dokonce i po kojení mi ráno řvala, což se mi nikdy nestalo.....
Achjo, je to náročný. Dnes jdeme na kyčličky, a pak k paní dr. na převážení. Zkusím se jí zeptat co to je za záchvaty ale asi mi neporadí co s tím ![]()
Ahoj holky,tak tady pročítám jak vaše mimča brečej…naše malá vůbec nebrečí!!!! Musím to zaťukat, abych to nezakřikla!!!ALe fakt..už v porodnici byla hrozně hodná, doma taky. Prdíky měla a i teď jí občas trápěj,ale neřve, jenom se kroutí a tlačí. Někdy řve, když chce papat a nemůže chytit prso,ale to je spíš vzteky, nebo když jí do nosu stříknu Physiomer
. Tak doufám, že jí to vydrží…Já říkám, že jí mám snad za odměnu!!! ![]()
Je to hrozný, když ty mimča řvou a člověk neví proč ![]()
Luci…tak tohle máme za sebou v neděli. Byl to děs!!! Od pondělí dávám kapičky Sab simplex a zatím, ťukám, zabírají! ![]()
Evelina- no já se tady vždy uklidním, že nejsme jediný, že to je asi normální teda, ale pak když to v noci zas nastane, tak jsem opravdu na nervy
. a co zabírá na ten několikahodinový křik u vás?:-)
No tak jsme byli včera na kyčličkách, vše je v pořádku, za měsíc jdeme na kontrolu. Jen jsem vůbec nevěděla jak to tam chodí, a najednou vidím v čekárně několik maminek s miminkama, několik přebalovacích pultíků a miminka nahatý jen v přes ně hozený látkový plínky…tak toho jsem se bála. Vysvlíknout malou do naha, t je vždycky u nás řev, moc se jí nelíbí bt nahatá. No tak jsme šli na to taky. Ale úplně mě překvapila, všichni okolo ječeli doslova a ona jen byla vykulená a poslouchala
. Byla úžasná, úplně bych jí v tu chvíli umačkala
. A to jsem jí vzbudila…
no a pak jsme byli na převážení u pediatričky, tak jsem se ptala na růstový sprut, že si teď říká častěji na kojení apod…No ale paní dr. se zdálo, že přibrala málo na to, že kojíme teď častěji. Přibrali jsme 14dkg za týden. No tak jsme tam před paní dr nakojili, mlíko mi z prsou opravdu střík do výšky, tak to se smála, že je vidět, že mlíka je opravdu hodně, že poloha při kojení se zdá být taky dobrá, ale že chudák má asi problém pořádně tahat, protože mám malý bradavky
. No je šikovná, nemá problém se čapnout ale víc jí to namáhá a po 10min odpadává a tudíž vypije míň než by potřebovala a tudíž chce častěji kojit. No tak mi doporučili kloboučky, a taky půjčili domů váhu. Za 10min vytáhla u dr. 60ml, což by chtělo prý o něco víc.
Manžel kloboučky koupil ale teď se nám daří pít 80, 90ml, takže zatím je odložíme
.
No a dnešní noc začla zase trochu hekticky. Opět jsme nemohli usnout, ale nakonec se povedlo o půlnoci…spala až do 5, a po nakojení vydržela další 4 hodiny do 9. A teď opět spinká
.
Zlatý to dítě:-)
Asi to celou dobu bylo opravdu tím, že se hodně nalokává vzduchu kvůli mým malým bradavkám a taky hlady. uvidíme jak si povedeme dál.
Jo a taky mažeme nějakou lipobází tělíčko protože jsme vysušený jak tresky a dělá nám to olivový olej.
A jaké jsou novinky u vás?:-) ![]()
Ahojky. tak musim říct, jak je každej den…teda spíš noc jiná. Jednou řev do kolika hodin a včera zase paráda, spinkaly jsme jak zabitý ![]()
Dneska jsme konečně absolvovaly očkování na TBC, tak aspoň něco máme za sebou.
Jinak holky nevím čím to je, ale malá nemůže prostě zabrat přes den (no někdy i v noci) už jsme jí začali říkat šmíráku
ona pořád jedním očkem pokukuje co se děje a jakmile se dá do postýlky je konec a pláč. třeba během dne spí jen 2hodky, už si říkám zda netrpí nespavostí ![]()
Leni, tak pokud jste ty i tvůj manžel ( přítel) nespavci, tak se dá předpokládat, že toho malá moc nenaspí. Dnes jsem to zrovna četla, že to jak dobře spí rodiče, ovlivňuje spánek miminka. My jsme s manželem oba takový spáči a malej to má po nás, jen se dohadujeme po kom
.
Jinak my jsme byli včera na tříměsíční prohlídce, tak konečně dle dr. krásně přibíráme. Malý už má 5300g a 61 cm. Dostal očkování - 1.dávku Hexa vakcíny a zatím jsme bez jakýkoliv reakcí, takže snad nám to vydrží.
A jak jste na tom vy? Kolik měříte a vážíte?
Luci mě se teda nezdá, že by 140g bylo nějak málo, to my tak přibíráme po UM .
Luci a koupete ,malou každý den? My jsme začali koupat každý den už od porodnice, pak dáme papu a šupky hupky do postýlky, pustím kolotoč ( bez zvuku), zhasnu, přivřu dveře a do pěti minut spíme a bez pláče.
Maminka se kterou jsem ležela v porodnici na pokoji nekoupala každý den a měli problém s usínáním i spánkem a teď jí dr řekla, ať vyzkouší koupat každý den a dělat pořád stejnej večerní rituál.
Zkusili a začali taky pěkně spinkat. Mimi prý není zmatené, jestli jako přijde ještě koupání nebo nee…
Tak můžete vyzkoušet, třeba to taky zabere a nebo se to třeba jen zlepší.
Lééénuša-no to jsou věci,my přes den nemáme problém,a pokud spinkat nechce tak se dívá
.
s tim očkováním TBC, ono už to vlastně odpadlo automaticky, ale taky nad tím přemýšlím.
a ty jsi si řekla u pediatra?
Trace- no já to taky nechápu. Nezdá se mi to málo…
prý optimální je 15-20dkg za týden, tohleje na hraně.
No s tím papáním je to různý, ráno v 9 vytáhla 90ml a ted ve 12 50ml ![]()
S tím koupáním mě to nenapadlo. Nekoupeme každý den, ale každý třetí. Už teda chci po šestinedělí začít koupat každý den, což je za 14dní. Ale jestli by to nakonec bylo tím, že je chudák zmatená, tak to možná zkusíme opravdu už každý den.
Kéž by to bylo ono, protože nás jinak nic nenapadá.
Odsátej nosík má, přebalená je, nakojená, ale prostě večer usnout problém…Vždy si přeju aby usla po kojení, který máme kolem 22 ale to ne, takže usínáme až s dalším a to je kolem půlnoci
. No jiank trace to už jste opravdu pěkný:-)
My vážíme 3440 a měříme 51cm.
Máme od příchodu z porodnice 440g nahoře a 4 cm:-)
Jo holky a s tím spinkáním přes den.
Já malou přes den nedávám vůbec do postýlky…Buď je v korbičce nebo v lehátku. Myslíte, že to je špatně?