Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Jíťo, tak hlavně, že to není nic vážnýho a malá se z toho vzpamatuje a ty taky. Třeba se naučí když bude jíst vytáhnout si víc, aby jí to na ty tři hodiny stačilo a pak už nebude ani plakat.
Ten Espumisan je prý dobrý.
S tou peněženkou to je teda radost.
A ti narození chlapečci.. malá bude mít nápadníky ![]()
Jíťo…ještě že to nebylo nic horšího!!!
Asi se tohohle častějšího krmení občas dopouštím i já…akorát malý neblindí, ale kroutí se s prdíkama a strašně brečí. Takže ti můžu poděkovat za radu…budeme muset holt vydržet vždycky dýl na baštu.
![]()
Evelina75 píše:
Jíťo…ještě že to nebylo nic horšího!!!Asi se tohohle častějšího krmení občas dopouštím i já…akorát malý neblindí, ale kroutí se s prdíkama a strašně brečí. Takže ti můžu poděkovat za radu…budeme muset holt vydržet vždycky dýl na baštu.
![]()
Nejhorší je, že člověk si myslí, že brečí hlady a oni se tím spíš jen konejší a pak je jim s těma prdama ještě hůř
Takže hold budeme muset být tvrdé a ten pláč nějak přežít a vydržet než si s těma prdama ve třech měsících poradí sami ![]()
Jíťo, ty jsi nás teda napínala!!Tak fakt hlavně, že to nebylo nic horšího
… je to zajímavý, chudáci mimča, ty si snáma užijou! ![]()
S tou peněženkou to bych byla na mrtvici!!Nesnáším to lítání po úřadech k vůli dokladům a tak, a teď to ještě absolovovat s mimčem!!!
![]()
Jinak my toho dnes v noci nenaspali. Malá usla jako vždy v osum, ale pak se probudila ve 12, ve 2, v 5 , v6 … pořád jí probouzely prdíky, teda spíš pořádný prdy!! ![]()
A už se tady dlouho neukázala Lucka, tak doufám, že je u ní vše v pořádku?!
![]()
Ahojky, tak já netrpělivě čekám co se Jítě přihodilo a včera už jsem byla nějak utahaná a zalomila v půl 8, takže až teď se dočítám co se stalo.
No Jíťo opravdu je to všechno nevyzpytatelné…hlavně že jste v pořádku, člověk chce pomoci miminkům od bolestí a pak se dozví takové věci. Ale zase dobrá rada a jsme o něco chytřejší. S tou pěněženkou by mě fakt kleplo…to je hrůza a znám to z vlastní zkušenosti. třeba se najde někdo kdo ti to vrátí…prachy pochybuju, ale třeba aspoň ty doklady.
Jinak my tedka docela dobře spíme přes noc tak doufám že nám to vydrží…holky držte se ![]()
Ahoj, tak jsem tu už takhle brzy…malá spinká jako zabitá, v noci spala 7 hodin, což je super, ale předtím od pěti do půlnoci řev, zase prdy a následně samozřejmě hlad, je to začarovanej kolotoč ![]()
Ale je pravda, že jsem poslední dobou čím dál vyrovnanější, asi mi pomohlo, že vím, proč malá brečí, sice jí s tím většinou neumím moc pomoct, protože cvičení, mazání a kapky jsou fajn, ale stejně nefungujou na 100%, a že těch kapek máme ![]()
Dostali jsme i nějaký na zvracení, což je super, ale dávají se 10 minut po krmení…včera mi malá po jídle hned usnula, tak jsem ji nebudila, vše vypadalo v pohodě, půl hodiny jsem jí hlídala, aby nezačala zvracet, otočím se, zhasnu světlo a už slyším jak blinká, no hrůza, chudinka zas toho vyplivla ![]()
Jenže budit jí na to prý nemám a ani na to nemám srdce.
Jinak včera jsem se konečně pustila po měsíci do velkýho úklidu bytu ( a že to bylo už potřeba jako sůl). Nakrmila jsem malou, nachystala do kočárku a dala tatínkovi se slovy, ať se nevrací dřív než za čtyři hodiny, no a splnil
, takže skříň s hadrama přebraná, vše umyté, no konečně mám zase dobrý pocit, že nežijeme jako čuňátka ![]()
Dnes se jdeme s malou vyvětrat a kouknout na nového „kolegu“ do porodnice, narodil se přesně měsíc po nás a má vše stejný, jen o 2dkg víc
a vypadá to, že bude zase i sluníčko jako minulé dny, takže super ![]()
Jo a taky jsem si včera říkala, že už jsem Lucku dlouho neslyšela, tak snad jsou v pořádku ![]()
Ahojky…Jíťo je to opravdu začarovanej kruh, ale taky si říkám, že už je to trochu zaběhlé a né úplně ty poměrně pro mě hrozné začátky. Chuděra malá, tak jí to zvracení trápí, ale snad to bude dobré a je dobře že prostě víš co jí trápí ![]()
Já si včera koupila tu váhu na malou a byla jsem v šoku, po 20min kojení vypila jen jednou 15ml a pak asi jen 4ml…no jsem z toho špatná a sice ten Nutrilon dávám už nějakou dobu, ale dávala jsem vždycky jen třeba 15-20ml jako na dojezení.
A Jíťo ty si vlastně psala že mimča by měla vypít asi 70ml viď pokud se nemýlím??? jenže já nevím zda to mám do ní naprat, aby jí nebylo špatně. Hlavně někdy ta váha mi po kojení ukáže třeba o 5 míň než před kojením a to jí vážím za stejných okolností, no tak vám prostě nevím co s tím.
Jo a ještě jsem chtěla vědět, kojim zhruba po 2hod, ale psaly jste že po 3 je to asi lepší…co se vůbec doporučuje??? Holky mě z toho klepne.
Jo a s tím uklízením to je u nás hodně, ale hodně podobné ![]()
Když jsem kojila, bylo mi řečeno, že nejdříve po 1,5 hodině, aby se nemíchala mlíčka v bříšku. Takže po dvou hodinách pokud vám to vyhovuje, tak je to O.K .
Já jsem ke konci kojila po té 1,5 hodině a bylo to v pořádku, žádné bolení, žádné zvracení.
Já už jsem zjistila, z čeho jsme blinkali, byla to převařená voda. Přestali jsme ji dávat a z blinkání je konec
.
Leni, ty před tím než jí dáš Nutrilon tak kojíš? Pokud ano, tak bych zkusila udělat třeba 60 ml Nutrilonu a uvidíš, koilik vypije. Miminko si vezme jen kolik potřebuje. My jsme to dělali taky tak . No uvidíš, zkus to třeba zkonzultovat i s dr.
jo trace předtím normálně nakojím a pak jí dám ještě Nutrilon. Teďka jsem jí dala 40ml Nutrilonu (dávám jí to stříkačkou) a ona by pořád asi jedla a jedla. Ale bála jsem se že bude zvracet…i když na zvracení netrpíme a ani jednou si ještě neublinkla. Tou stříkačkou je to dost únavný a už jsem si říkala, že vezmu flašku, ale zase nechci aby pak odmítala prso, protože mlíko mám, ale nevim proč tak málo vypije…
Takže říkáš že si vezme jen co uzná za vhodné???
Jo s dr. to musím probrat, ale na kontrolu jdeme až na konci března a nechci jí tam tahat teďka, tak asi prostě jen zavolám…ale děkuju za rady,ještě že tu jste holky ![]()
No Leni, já jsem to taky dělala tak, že jsem nakojila a pak dokrmila Bebou. A byla jsem překvapená, že malý spapal po kojení ještě 90 ml. A pak jak to párkrát vypil vše, tak jsem udělala 120 ml a časem se to zvyšovalo. Podávala jsem mu to z flašky a během 14- ti dní bylo po kojení. Malý se pak přisál už jen třeba na dvě minuty a začal se smát s bradavkou v pusince, nechtěl už tahat a jako by říkal, maminko snad si nemyslíš, že budu tahat, když z lahvičky mi to teče skoro samo. Pak už měl prso na krmení jen v noci a přes den na žízeň, a skončilo to když jsem měla téměř 40 stupňů horečky. A teď už jsme jen na Bebě. Takže zkus vydržet s tou stříkačkou co nejdéle , protože jak se podá lahvička, tak to většinou spěje ke konci kojení… a to by byla škoda.
Ahoj Leni, jak říká Trace, to by byla určitě škoda, abyste přestali kojit a co teprve když máš mlíčko, to by byla hloupost. Vydrž, vím, že je to únavný, mě to taky unavovalo…nakojit, pak jít připravit umělý, stříkačku, znovu říhnout, no hodina navíc jak vyšitá, ale vyplatí se to. Třeba má jen růstový spurt, někdy to prý bývá, že baští míň a když se vydrží, tak se zase rozjedou ![]()
U nás včera zase den zvracení, už jsem z toho hotová, bojím se udělat krok od postýlky a když už, tak jí chodím každých 5 minut kontrolovat.
Včera jsem totiž takhle ráno byla u telky, snídám…pohoda a najednou přiběhl přítel, že musíme malé odsát nos…měla ho zase plný mlíka a zase se pomalu dusila a to byla tři hodiny po krmení
, tak už nevím…nechápu, jak se jí to mohlo najednou vrátit, když už to měla mít dávno strávený
, no tak jsem počkala ještě hodinu než začala vyvádět hlady…no a potom už zvracela skoro po každým kojení, ani kapky na zvracení nám nepomáhají, takže dnes opět telefonát doktorce, už jsem z toho zoufalá, nejhorší je, že když se začne dusit, tak už nevydává žádné zvuky a ani v chůvičce to tudíž není slyšet a spoléhat se na monitor, no nevím nevím ![]()
Celou noc jsem vstávala a kontrolovala ji, ona krásně spinká a já se ze strachu ani nevyspím ![]()
Jinak Leni, ptala jsem se doktorky, kolik mají vypít takhle malé děti ( u nás 5 týdnů) a říkala, že kolem 70-120ml, ale že to není vždy stejné, že to nemám tak kontrolovat, protože si vezmou pokaždé jinou dávku
a kojení min. po 2 hodinách (u nás blinkacích), aby se jim nemísilo to mlíčko, jak říkala Trace ![]()
U nás je to tak, že si vždy myslím, že má hlad a ona přitom řve z prdů
, takže se pořád učím ![]()
Ahoj holky, já pro změnu zase nevím, , co mám dělat s tou rýmičkou
. Malá pořád jakoby chrochtá, a kejchá. Tak jsem se ptala doktorky a ona říkala, že kde nic neteče, tam neodsávat, a že je to nějaká zadní rýma a že to miminka mají. Tak jí stříkám ten Physiomer, někdy je to lepší, někdy horší. A dnes ráno zase pořád kejchá, kašle a já slyším, jak v ní ta rýma chrčí, ale nevím, jestli to mám odsát, když jí z nosu fakt neteče… ![]()
Ahoj holky,
Bikis, my s rýmou bojujeme už víc jak měsíc. Na začátku jsme nemohli téměř dýchat, v noci se malý dusil, tak jsme pořád zvlhčovali nosánek Vincentkou a Libenarem na střídačku. Zjistila jsem ale, že je lepší koupit Vincentku ve spreji pro dospělé, složení je stejné, ale ten střik je větší a tudíž účinější. A libenar dávám dvě až tři kapičky na malou keramickou lžičku a naliju do nosánku, s těma jejich dávkovačema nejsem kamarád
. Ale odsávám pořád máme taky zadní rýmu, chrochtáme a kýcháme neustále. Ještě jsme neměli rýmu, že by nám teklo z nosánku a dr nám řekla, odsávat a zvlhčovat i dál a to už má průdušky dobré. Já bych teda odsávala, nedá mi to poslouchat, jak je zahleněný a nemůže se pořádně ani najíst. Odsajeme a máme třeba na 4 hodinky klid. A máš odsávačku na vysavač?
Holky, co je s Luckou, nevíte někdo? Už se tady dlouho neukázala a to u ní není normální
. Doufám, že jsou s malou v pořádku.
Jíťo to blinkání je divný a nemůžeš mít třeba špatný mlíčko? To ale asi nijak nepoznáš. A co na to dr. jsou i jiné kapičky? Nám se taky stane, že ublinkneme i před dalším papáním, třeba po třech hodinách po jídle, ale není to moc často a jde to ven pusinkou.
Malý se při porodu nahltal plodové vody, pořád blinkal a dusil se a tak nám v porodnici půjčili klín do postýlky a bylo to o hodně lepší, tak jsem si ho pořídila i domů… stojí kolem 250 kč a já jsem klidnější, malému ho dávám když blinká, nebo když měl teď tu rýmu na spaní a ještě na něm teď krmím.