Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky, tak my máme 8 týdnů, 5,28 kilo a 58cm. Je to malej buřtik ![]()
Dnes malá zase v noci krásně spala. V osum usnula a já kojila v jednu a v šest. Už asi týden si drží přesně tyhle hodiny, tak je to super. Ani s usínáním nemáme problém. Je to šikulka
Jak píše trace s tím rituálem, tak na tom něco bude. Malou koupu v 18.30 a vždycky už je před půl nervózní, jako by chtěla už spát. Pak se vykoupe, nakojíme, dáme do postýlky, kouká na světýlka na kolotoči, „povídá“ a do osmi je většinou tuhá ![]()
AKorát má teď pořád nějakou vyrážku, nebo potničky nebo co to je. Na obličeji, na krku a i na hlavičce. Tak jí furt něčím mažu, chudáka. Už aby bylo sluníčko ať nemusíme ty mimča furt tolik nabalovat!!! ![]()
Lucko, naše Zuzanka nechtěla být v postýlce snad už ve třech týdnech!Měla jsem jí v lehátku a pořád byla se mnou a koukala, nebo spinkala. Teď už pozoruje hračky, tak jí mám buď na zemi na tý hrací dece, kde je obložená hračkama a „povídá“ si s nima, nebo když vařím, tak jí mám v kuchyni v lehátku. No je to zvědavá ženská!!
V postýlce fakt spí jenom v noci!
Bikis- no holky asi máte pravdu, asi už to chce nějaký režim, miminka to asi přece jen rozhodí, když jeden den se koupou, pak zase ne… ![]()
tak se budem taky už ráchat každý den, to bude mít manžel radost
.
No a s těma potničkama si taky říkám, že něco takového zrovna máme. Jen na obličeji ale má tam pár pupínku, hlevně na čele a kolem očiček.
Včera jsme jeli na ty kyčličky a venku byl mráz, byla sice nabalená a obličejík namazanej, ale možná, že to má z toho, ale pozoruju jak někde nějakej pupínek zmizí a vyraší na jiným místě novej, a tak pořád dokola:-) naštěstí jich moc není ![]()
Bikis píše:
Lucko, naše Zuzanka nechtěla být v postýlce snad už ve třech týdnech!Měla jsem jí v lehátku a pořád byla se mnou a koukala, nebo spinkala. Teď už pozoruje hračky, tak jí mám buď na zemi na tý hrací dece, kde je obložená hračkama a „povídá“ si s nima, nebo když vařím, tak jí mám v kuchyni v lehátku. No je to zvědavá ženská!!V postýlce fakt spí jenom v noci!
Jooo tak to mám radost, ještě mě napadlo, jestli jsem to noční nespaní nemohla způsobit tímhle, ale zas jsem si právě říkala, že přes den nemůže spát v postýlce když je den:-) tak to jsem ráda:-)
no my na hrací deku a hračky zatím doslova prdíme
......
no snad nemá ta naše cácorka přehozenej režim, ve dne spát, v noci řádit, to by mě opravdu asi šmejklo, ale myslím, že tak horký to snad nebude. od půlnoci pak spí jako když jí do vody hodí ![]()
Bikis- no právě, že jsem čekala, že se to postupně bude vše zlepšovat, ale první dny doma byly naprosto v pohodě, i první noc doma a naopak teď je to rozhozený nějaký:-)
No uvidíš
..já nevím, já mám asi extrémně hodný dítě!!Mně zatím nikdy noc neprořvala!Bojím se , až to jednou přijde!!!
Za chvíli bude první očkování, pak třeba zoubky…já ten pláč nějak težce nesu, je mi jí hrozně líto!!! ![]()
Jinak nevím čím to, ale normálně nemám absolutně chuť k jídlu! Což je u mě fakt divný.Nemám chuť na nic, ani sladký mi nehcutná, jenom mám žížeň.Myslím, jestli to není tou injekcí, trace????? Neměla jsi to taky po Sayaně?? ![]()
Za normálních okolností by mi to nevadilo,aspoň bych krásně zhubla
… ale teď se bojím kvůli mlíku, aby mi nezmizelo ![]()
Fakt divný, takovýhle nechutenství u mě fakt neznám!!!! ![]()
Bikis- to ti závidím, že moc nepláčete, my taky nepláčeme, jen křičíme
, ale je vidět, že to je tím bříškem a těma prdama, když je krásně vyprázdněná a vyprděná, tak je klidňoučká a hodná.
Jo a taky najedená:-)
teda venku se dělá krásně, sluníčko vykouklo
, ale za oknem je asi mnohem příjemnějc než venku:-)
Jo holky a taky máte problém zapásovat do auta vajíčko? My teda jo
, do manželova vůbec nejde, jsou krátký pásy a do mýho je to s pásama jen tak tak, ale když tam to vajíčko budu rvát sama, tak to se opravdu zapotím.
Ani mi nemluv!!
Přítel má větší auto, tak tam je to bez problémů, ale já mám prcka a to je o nervy!!
Než jí tam přikurtuju, tak jsem celá zpocená, mám otlučenou hlavu a ještě mám vždycky kalhoty jak prace zašpiněný od toho auta, jak je teď hnusně!!Jako už to mám natrénovaný, poprvý jsem myslela, že s ní snad nebudu ani jezdit!! ![]()
Takže už to zvládám rychlejš, ale stejně mě to nebaví…
![]()
Luci: tak s tím vajíčkem to je přesný, máme to tam tip top, ještě kousek a už bysme to tam nezapli.
Jinak to TBC vlastně povinné není a záleželo jen na mě zda jí nechám oočkovat. U nás se za to platí 270kč a malá nesmí být nemocná. Takže dostala piďáro a je to. Zase si říkám že přeci jen TBC je nemoc kterou může mít klíďo kdekterej bezdomovec.
Jinak my koupeme každý den, ale že by si nějak zvykla a pak spala to né, je to dlouhé přemlouvání a každodenní boj
aby spinkala.
Kolotoč máme doma taky ale hračky jí vůbec ještě nezajímají. my chceme jenom nosit a nosit
, žádné ležení kdekoli to vůbec to hned řveme. ![]()
Ahoj holky..
tak se přidávám…režim NIKDE!, měla jsem pocit, že už poznává kdy je den a noc a že si vždy jen před spaním zabrečí, ale vše je pryč…
Každý den totálně jiný, včera klid, pokaždé jen najíst a spát, ale den předtím a dnes no hrůza…řev řev a zase jen řev a dnes tedy totálně. Malá pláče už od 4 od rána, to jsem ji nakrmila, pak dvě hodiny nosila a pak konečně usnula, vzbudila se v osm, nakrmily jsme, přebalily a pak už jen pláč, usne mi vždy na rameni, krkne si, vše vypadá slibně, položím ji do postýlky a kuk, už je vzhůru a řev…bože najednou se v ní vůbec nevyznám…Lucko, úplně chápu o čem mluvíš, taky mám poslední dobou pocit, že mám doma jiné miminko než předtím ![]()
Nejhorší je, že jí chce člověk pomoci, ale někdy už jsem zoufalá i já, protože nevím jak, nakrmím ji, ona odpadne, spokojeně se zašklebí, krkne si, má čistou plínu a stejně nespinká…občas sice prdy, ale dnes tak strašně křičela, že jsem vzala rourku a zkusila jí pomoci a s překvapením jsem zjistila, že žádný prdy nemá, že se kroutí a kope i bez toho
, no jsem z toho jelen…poslední dobou brečí a kope stejně ať má hlad, prdy a nebo když je třeba jen přetažená, takže čert se v tom vyznej.
Teď je 17 hodin a my od rána konečně spíme, no už jsem grogy, nestíhám se někdy ani najíst, na záchod a pro pití běhám rychlovkou i za breku, ale vždy honem honem než se mi zadusí pláčem…
Děvčata, měla jsem takovou radost a teď začínáme zase znovu, zkusím to i s tím koupáním..jen se chci zeptat, to že koupete pokaždé stejně, to prcky vzbudíte kvůli koupání když spí???? Já vždy čekám až se vyspí a rychle než začne brečet, tak jí vykoupu. My koupeme tedy zatím obden až ob dva dny, protože občas třeba celý večer probrečí a představa, že jí ještě svlíkám a dávám do vaničky, no tak to by asi nepřežila, to by se musela rozhodně ubrečet ![]()
No jo no, začínám si zvykat, že miminka jsou jako počasí, každý den naprosto odlišný ![]()
Jinak my teď moc ven nechodíme, malá nějak nemá ráda zimu a když jsem ji tam zkusila vzít, tak i přesto, že je nabalená, tak brečela a vůbec nespinkala a jen jsme přišly domů, tak hned vytuhla, takže asi ještě chvilku počkám, než začneme jezdit pravidelně…i když já bych vyrazila ven hned, už mám někdy pocit, že mi musí doma hrábnout ![]()
Taky se někdy nestíháte ani najíst ani třeba učesat nebo vyčistit zuby??? Já si je dnes čistila až ve 4 odpoledne ![]()
Ahoj holky tak u nas to same:))fakt aspon clovek vidi ze v tom neni sam:)Luci jeste ze jsi zalozila tuhle diskuzi!
U nas noci celkem jdou usina kolem 21h spinka do 2 vetsinou a pak cca do 6h v ty 2trva uspat dele cca hodinu nebo hodku a pul krouti se a nemuze zabrat ale dopoledne se vzdy bojim to nehce vubec spinkat od rana az tak do 15h uz je uplne unavena a place temer cele dopolko usne mi v ruce ale jakmile ji dam do postylky tak za 5min je vzhuru a rev tak zabira jen prochajda a pak vydrzi i doma spat
Jinak se taky v tom placi nevyznam proste rve rve je prebalena napapana prdy uz taky kolikrat nevim:(
Holky zavidim to krasny klidny usnuti u kolotoce v postylce !!!to bych chtela aby tak krasne a v klidu neuplakana usinala no snad se to bude zlepsovat…
Dnes prvne zmercila kolotoc
tak treba na nej pak zabere
Jinak u nas koupeme taky ob den az ob dva tak ja nevim jestli zkusit taky kazdy den…
Luci tak ja snad na to prevazeni zaskocim taky ona chce nekdy taky casteji ale zase jsem si rikala ze to necham na ni nekdy vydrzi dyl bez papani a nekdy chce snad furt
Jito Tulik jo taky nekdy litam v kosili az do obeda a nestiham jako kdyz potrebuju na wc nebo jidlo tak ji holt dam do kosicku na chvilku plakat ale taky se bojim u tech hysteraku aby se nezalkla dneska ji to chytlo venku i v kocarku a to jsem doslova utikala domu co to bylo za rev:(a tam jak lezi na zadickach tak vzdy trnu jestli je ok a jeste k tomu si pripadam jak kdyz ji tyram co to je za rev moc casto se to v kocarku nestava ale kdyz ji to chytne to muzu tak leda nekam do lesa kde ji nikdo neuslysi co ma za rev kolikrat tomu neverim jak je malinka a co umi ze sebe vydat:))ona nekdy do toho jeste uplne pisti jako zakrici chv ilkama jsou to hrozny jecaky nekdy uz si pripadam totalne bezradna pak se zas uklidnim kdyz je odpoledne spokojena:)
Jo jinak Melisska je totalni televizni maniak jakmile vidi tv hned se za ni otaci
fakt ji to bavi asi to blikani tak aspon u toho chvilku vydrzi
Vanees píše:
Jito Tulik jo taky nekdy litam v kosili az do obeda a nestiham jako kdyz potrebuju na wc nebo jidlo tak ji holt dam do kosicku na chvilku plakat ale taky se bojim u tech hysteraku aby se nezalkla dneska ji to chytlo venku i v kocarku a to jsem doslova utikala domu co to bylo za rev:(a tam jak lezi na zadickach tak vzdy trnu jestli je ok a jeste k tomu si pripadam jak kdyz ji tyram co to je za rev moc casto se to v kocarku nestava ale kdyz ji to chytne to muzu tak leda nekam do lesa kde ji nikdo neuslysi co ma za rev kolikrat tomu neverim jak je malinka a co umi ze sebe vydat:))ona nekdy do toho jeste uplne pisti jako zakrici chv ilkama jsou to hrozny jecaky nekdy uz si pripadam totalne bezradna pak se zas uklidnim kdyz je odpoledne spokojena:)
No musím souhlasit, taky občas nechápu, kde se to v nich bere. Naše Viky občas taky úplně piští a minule jsem jela za kamarádkou jako, že půjdeme na procházku, jenže malá začala tak vyvádět, že jsme museli domu, myslela jsem, že má hlad, ale jen jsme přišli domu, tak byl klid, no nevím ![]()
Nejhorší je, když už má i slzičky, to jsem pak nešťastná i já. Musím říct, že první týdny byla jako hodinky, ale posledních pár dní je to peklo, nemůžu naplánovat už vůbec nic, protože třeba dnes jí po hodině, maximálně po dvou a v noci po čtyřech, je to pěknej chaos, ale budu doufám a pořád doufám, že se to bude zlepšovat ![]()