Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Bikis píše:
Holky, naše malá taky furt vydává nějaký zvuky a nejvíc v noci! Vždycky taky vylítnu, protože mi připadá, že se dusí nebo něco. A taky píská, brouká a tak. A taky hrozně prdí, to jsou vždycky rány jak z děla, my se vždycky chechtáme, kde se to v takový sladký malý holčičce bere!!
My se taky vždycky smějeme, to její prdění a krkání…je jak dospělej chlap
![]()
Já přibrala 12 kilo, 10 zůstalo v porodnici, 2 kila dole v šestinedělí takže super, ale předtěhotenský džíny neoblíknu ani náhodou
, přes boky je nenatáhnu. Tak nevím, jestli se ta pánev ještě vrátí do normálu ![]()
Strie naštěstí nemám.Někde jsem četla, že jakmile vzniknou, už nezmizí. Spíš vyblednou, že nejsou tak vidět…
Jinak cvičit jsem byla už 2×, mamča mi hlídala.Ale byl to stres, max. 3 hoďky malá vydrží bez mlíčka. Takže jsem byla na nervy, no ale aspoň něco.
Pořád nevím, jestli odstříkávat, aby mi mohl někdo hlídat a nakrmit malou. Koupila jsem si za 400 lahvičku pro nejmenší miminka, se savičkou ve tvaru bradavky, s malou dírkou,aby mimčo pořádně tahalo, jako z prsu. Ale stejně se bojím, že pak nebude chtít prso…nemáte někdo vyzkoušeno?? ![]()
Jito v Podoli mi na strie a jizvu po cisari poradili obyc vazelinu namichaji v lekarne pry je to nejlepsi I v tehu ale to jsem bohuzel nevedela
Bikis tak to jsi dobra ze jsi uz byla cvicit
Ja uz se taky tesim
Ja bych se asi ty lahvicky bala na vsechno snazsi si zvyknou asi rychle, ale zase nevim ja z praxe nemam zkusenost ![]()
Bikis
Já odsávám mlíčko každou noc, protože jak malá déle spí, tak se mi strašně nalejou prsa a jí pak stačí jen jedno, tak si jdu pak druhé odsát a občas, když chce zase častěji a mě se nestihne udělat, tak jí ho pak dám. Podávám jí ho ale stříkačkou, dám jí ukazováček do pusinky nehtem dolu a bříško prstu opřu o její horní patro, takže ho mám jakoby šikmo. Pak vezmu stříkačku a ten hrot dám do jejího koutku hned k mému prstu. No a ona začne tahat a jak tahá, tak já jí pomalu stříkám do pusinky mlíčko a vůbec nemám problém s tím, že by se pak ke mě nepřisála ![]()
Vanees: tak ty naušničky jsou optimální v 6týdnu, oni to ty mimča spíš zaspí než později. Jinak mám pocit že nastřelování se provádí až dýl…ale nevim zda je to všude stejné.
Jita: mě ukazovali v porodnici dát mimču do pusinky malíček (nehtem dolů) a ona jak začne sát tak dát hrot stříkačky k tomu malíčku aby se jí nepoškodila dáseň.
Jinak holky tak já nabrala 10kg, 9 nechala v porodce a teďka jsem dala dolu ještě asi3kg ale stejně mám pocit že to není nikde vidět…no a strie tak ty mi vylezly v těhu jak blázen (a to jsem mazala) takže teďka je to opravdu otřesné.....
Lenuskaja mam na brise strie taky
k tomu zbytek vytahaneho bricha a jizva po cisari no mazec snad to bude lepsi
Tak jsme dorazili z pohotovosti, podrobnosti vám písnu zítra, teď jsem KO, tak zatím pa a dobrou.
jéééé Jíťo doufám že nic závažného…to jsou šoky po ránu, to nám nedělej.
Vanees: jo to břicho je děs, taky to mám vytahaný a prostě hrozný…
Teda Jíťo…co se děje???
U nás včera noc, teda usínání opět náročný…zase se hodinu kroutil a brečel, asi zase ta kolika…navíc se v noci zase budí každý 2 hodiny. Doufám, že mám dost mlíka…
Strie teda nemám žádný, ale jak nestíhám přes den jíst, včera mě popadl hlad a večeřela sem až v 10 večer a odpoledne sem zdlábla Margotku. Celou noc na nohách, no a ráno na váze 1 kg nahoře.
Mě vomejvali! Jinak 14 kg je dole a 5 zbývá…
Tak už jsme doma, včera děs běs, už mě popadla panika ![]()
Malá celou středu skoro problila a včera ráno pohoda a pak začala znovu a do toho tak šílenej ječák, že se málem začala dusit, no brečela jsem s ní, vůbec to nešlo utišit, v životě jsem nic takovýho neslyšela. Ani nemohla za celé odpoledne usnout, pořád se kroutila a křičela a klid byl jen u prsa. Jenže kojit nemůžu pořád, takže celá hotová jsem se v sedm sbalila a vyrazila na pohotovost…sedly jsme do auta a samozřejmě klid, totálně vytuhla, přijely jsme tam a začala znovu. Doktorka ji prohlédla, poslechla si ode mě vše, co jsme zažily a pak řekla verdikt:
Dáváte jí často najíst, musíte vydržet nekojit alespoň dvě hodiny i když brečí, protože jinak se jí smísí natrávené mlíčko s novým a pak zvrací o to víc…no čučela jsem jako blázen, že jí vlastně ubližuju a prý jí to způsobuje i prdy atd…nedozvěděla jsem se ale, proč tak křičí a nechce spinkat a proč se mi kroutí u jídla
, no ale dala nám kapky na zvracení a noc docela klidná, taky mi ukázala nové nošení miminka, hlavou a bříškem dolu, no super, v noci jsem jí tím uspala ![]()
Dnes jsme tedy navštívily dětskou doktorku a po převážení šok
, malá přibrala za týden 240g. Takže konečný verdikt je, že se přežírá, z toho zvrací, bolí jí z toho bříško a má asi šílené prdy (i když mě to tak nepřišlo), ale nějak jí nejdou ven a jí to asi hrozně bolí. Takže rada zní: kojit min. po třech hodinách, mezi tím přežít ten jekot, dostali jsme další kapky na prdy, já Espumisan pro prevenci, pak dál ty kapky na zvracení a prostě jí s tím nějak pomoci…hlavně jí nechat vždy pořádně vytrávit a nekojit moc často, jen v nejnutnějších případech ![]()
No já se bála, co se nám neděje a ona se normálka přežírá.
Sice musíme hlídat to zvracení, protože to z ní občas vylítne jako blázen, takže by musela na vyšetření žaludku a střeva, ale jinak, když se to nezhorší, tak to má z jídla ![]()
Celou noc spinkala jak andílek a dnes celý den taky, no já už se v těch miminkách občas fakt nevyznám ![]()
Jo a aby toho nebylo málo, tak mi dnes z tašky u kočárku vypadla peněženka, v ní všechny doklady,průkazky, karty, 3500kč na nájem a taky lístek na poštu na vyzvednutí kartičky pojišťovny pro malou…ne mě už vážně hrábne ![]()
Akorát jediné dobré zprávy byly, že se dvěma mým kamarádkám dnes narodili chlapečci, přesně měsíc po nás
![]()