Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Jinak to koupání každý den mi přijde na takový prcky nějak často, nevím nevím
, bojím se, že bude pak ještě víc suchá než teď, že se jí ta kůže nebude tolik promašťovat ![]()
No me prave mudr taky rikala ze staci ob den koupat kvuli vysuseni tak uz nevim
Mě doktorka napsala když každý den koupu takovej balzámek do koupele, jmenuje se to Balneum a doplácí se myslím 30 kč na předpis. A pak mažu tělíčko takovou míchanou mastičkou z lékárny, taky na předpis a opravdu jsme ještě neměli potíže se suchou pokožkou.
U nás ten večerní rituál opravdu pomohl, a my nebudíme na koupání, koupeme mezi sedmou a půl devátou, jak se vyspí, tak potom koupeme. Tam jde spíš o ten sled činností, aby se vykoupalo, napapalo a šlo spinkat.
Jinak pupínky okolo pusinky máme taky.
Tak se přidávám…já sem si to tady zase taaak moc ráda přečetla…aspoň vím, že v tom nejsem sama!!!
Malý pobrekává celý den, když nespinká…ale je fakt, že dneska spal hodně. V noci klasika po 2-3 hodinkách.
Teď má 4180g, za 2 týdny přibral 280g…tak to teda taky není moc, co? A já mám přitom pocit, co mám mlíka. Je ale fakt, že se taky nestíhám pořádně najíst… Dneska sem třeba uďobla snídani až v 11 hodin. Do té doby sem tu běhala jako bosorka.
To TBC sem si domluvila s doktorkou, ale prý to dostane malý až v 6. měsíci.
Jinak sem domluvila ten Prevenar 13.
A koupem taky ob den…nemyslím, že by to našeho malého nějak rozhodilo. Má taky dost vysušenou kůži. Zkrátka v dobu, kdy bych koupala, tak převlíknem, namažem atd., nakojíme a uložíme tak kolem 19.30 hod., usíná asi tak za hodinu…
Bikis, taky se děsím toho až přijdou zoubky, my jsme taky neplakací, nechovací ale zato spací miminko. To asi nedám pokud bude brečet. Malý snad ještě ani neplakal… když ho něco trápí dělá jen ehm ehm… spíš sténá, ale hystericky nepláče. No uvidíme.
Jinak po té Sayaně - nechutenství - myslím, že to může být jeden z příznaků.
Já jsem přibrala po šestinedělí 4 kila, ale jestli to bylo po Sayaně to opravdu nevím, mě zůstala z těhotenství chuť na sladké, takže alespoň bez jedné čokoládové tyčinky denně nejsem schopná existovat… a to bych do pusy před těhu sladkého nedala nic…
No zastávám názoru, že nejlepší ze sladkých pokrmů je kuřecí řízek
i když teď nevím nevím, jestli bych ho nevyměnila třeba za Milku ![]()
Evelin, myslím, že je to tak akorát… my jsme málo přibírali a normální je, že by plnně kojené dítě mělo přibírat 100 - 250 g. Takže bych byla v klidu.
Já taky běhám ještě v poledne doma jak bosorka ![]()
Nestíhám nestíhám a to už jsou nám 3 měsíce… a dnes mi táta vtipně řekl, že by si dal zítra svíčkovou…no tak nevím nevím … stihnu maximálně tak špagety… tak jsem mu řekla, leda že by si ji uvařil sám a prý špagety taky dobrý ![]()
Tak to já zase v těhotenství vůbec nejedla sladký a zatím mi to zůstalo!!
Holky měly jste nějaký zvláštní chutě v těhotenství? Já jsem právě úplně přestala mít chuť na čokoládu a sladkosti vůbec, zato jsem pořád,a ve velkým, jedla posolený rajčata a hovězí maso!!!!
A na začátku samozřejmě kyselý gumový bonbony
. A teda zvracela jsem až do pátýho měsíce, ve dne v noci. Kolikrát i cestou z práce, do křoví
, hrůza!!
Taky proto jsem si mysleli, že to bude kluk..chtěli jsme překvápko..a je to holčička! ![]()
Ahoj tak noc nadherna ![]()
Spinkali jsme od 22:30 do 2h a pak hned usla a spinkala do 7:30 a pak usla a spinka jeste ted
![]()
Ale ze spani hrozne tlaci
Holky taky Vam mimca ze spanku furt vydavaji vselijaky zvuky?nekdy tlaceni nekdy takovy jakoby polykani tad proste uz nespinka tak tise jako ze zacatku ale furt si tak pobrukuje atd.
Pak jsem se chtela zeptat zda jdete taky nekdo z holcicek na nausnicky uz v 6.tydnu?nas uz pozvala Mudr neni to brzy?a myslite ze je lepsi nechat pichnout nebo nastrelit?-to asi tolik nehnisa ne?
Bikis me bylo blbe taky a presto to tedy ve 4.mes nejradsi jsem mela bramborovy knedlik s cibulkou
a sladky hlavne ke konci v konskych davkach:) jinak jizva po cisari se snad hoji jeste ty zbyvajici kg by mohly doll at se vejdu uz do jeansu
Zatim slo dolu asi 15kg z toho 8 v porodce a zbyva jeste 6kg
Ale tak Melisska mi dava zabrat tak verim ze to bude dole,planujete po sestinedeli nejaky cviceni?ja nevim kvuli mlicku..
Vanees
Ahoj, tak na naušničky jsem se ptala a my jdeme až ve třech měsících, takže mi to přijde nějak brzy ![]()
Jinak ty zvuky to máme taky, je to děs, pořád se budím, že se něco děje a ona si jen tak chrochtá nebo mlaská, no sranda, co občas vydá za zvuk…někdy to zas vypadá, že zvrací, tak letím z postele a ono nic, prostě si jen pobrukuje, občas spí i tiše, ale to většinou přes den, ale v noci buď tlačí a nebo takhle „povídá“ ![]()
Bikis
Jé posolený rajčata, na ty si taky vzpomínám, jedla jsem jich snad tuny, pořád samé rajče a taky moře jablek a hlavně kakao s piškotama, to jsem byla jak protržená
, jinak jsem sladký taky nejedla(krom toho kakaa
), do třetího měsíce vůbec, to jsem jedla jen čaj a suchý rohlíky, jinak šlo všechno ven, no a taky máme holčičku ![]()
Jinak nám je zítra měsíc a vážíme 3,55kg a měříme 52cm
, no a dnes jsme taky krásně spali, po té včerejší 11 hodinové estrádě a brečení jsme spinkali 6 hodin, pak najíst a další 4 hodiny, takže už zase vypadám jako člověk a ne jako chodící mrtvola
![]()
trace píše:
Evelin, myslím, že je to tak akorát… my jsme málo přibírali a normální je, že by plnně kojené dítě mělo přibírat 100 - 250 g. Takže bych byla v klidu.
Já taky běhám ještě v poledne doma jak bosorka
Nestíhám nestíhám a to už jsou nám 3 měsíce… a dnes mi táta vtipně řekl, že by si dal zítra svíčkovou…no tak nevím nevím … stihnu maximálně tak špagety… tak jsem mu řekla, leda že by si ji uvařil sám a prý špagety taky dobrý
Holky, naše malá taky furt vydává nějaký zvuky a nejvíc v noci! Vždycky taky vylítnu, protože mi připadá, že se dusí nebo něco. A taky píská, brouká a tak. A taky hrozně prdí, to jsou vždycky rány jak z děla, my se vždycky chechtáme, kde se to v takový sladký malý holčičce bere!! ![]()
Holky díky za typ! Budou špagety!!! ![]()
Já mám chuť na sladké i teď a to sem před těhu sladké nemusela, jak byl rok dlouhý. Zatím mám dole 15 kg a 4 kg ještě zbývají…což není moc, ale postava se mi změnila tolik, že kalhoty, který sem nosila před těhu, na svý boky prostě nenarvu…snad se to ještě spraví!?! Cvičit budu taky až po 6tinedělí.
O cvičení taky přemýšlím, ráda bych chodila, ale když vidím ten blázinec, co máme teď, tak nevím nevím, to tak do posilovny, kde mají otevřeno celý den, ale chytit nějakou hodinu třeba zumby bude asi o štěstí ![]()
Kalhoty, co jsem nosila před těhu už oblíknu, tedy některý
, ale kolem yčlí jsem taky nějaká širší, takže si spíš za nějaký čas budu muset koupit nový, v kterých budu vypadat normálně ![]()
Horší je to s tričkama, mám samý na tělo a teď, když mám dost citlivá prsa je to děs, takže hledám v šatníku vždy nějaký volnější
, zrovna na víkend mám naplánováno, že budu uklízet skříň a vyndavat pomalu jarní věci, tak jsem na to zvědavá.
Mám dole 13kg a 4kg mi taky ještě chybí, ale jde to děsně rychle…člověk běhá kolem mimča, na jídlo není ani čas a pohybu někdy až moc
a to jsem se bála, že to nepůjde ![]()
Holky, nemáte některá zkušenost s krémem Elasti-Q exclusive, prý by měl působit i na vzniklé strie, tak si říkám, jestli do toho jít
??
Taky se vám roztrhalo po porodu břicho, do té doby to nebylo vidět, jsem si říkala, jak je super, že jsem to celkem přežila ( i když na bocích a prsou nějaké jsou), ale po porodu najednou vyskákali a hrůza, jsem jak když mě přejeli hráběma
![]()