Za 2 týdny termín

Napsat příspěvek
Velikost písma:
871
19.2.11 15:38

Taky Jíťo, taky upouštíme mlíčko a pořád převlíkáme, to je asi normální. Pokud si malá neříhne, tak ji zkus dát říhnout třeba za půl hodinky a pak zase. Ale my jsme na začátku taky neříhali a pak se naučil a říhá pokaždé. A když ji dáš na bříško třeba půl hodinky po jídle, taky by si mohla říhnout, u nás to tak fungovalo.
Malá je teda hodňoučká, že tak krásně spinká, určitě pomáhá to, že má zhasnuto nebo přítmí. My takhle na noc dáváme spát už od narození a nemáme problém večer usnout. Malý kolem půl deváté večer začne být nervózní a to víme, že se jde spát. Položím ho do postýlky a zhasnu a odejdu , přivřu dveře jen na škvírku a než se otočím, tak usne, teď v poslední době už bez dudlíku, stačí mu vlastní pěstička, tu si narve do pusinky skoro celou. Jinak my už teď spíme od půl deváté večer do šesti do rána a to se nají, položím a spí do devíti nebo desíti. Dříve chodil spát kolem jedenácté a teď už si to natáhl od půl deváté. Tak vydržte, bude ještě líp a krásně se zase vyspinkáte maminky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
894
19.2.11 19:32

trace- a kolik je malému, ať víme za jak dlouho se můžeme už těšit tomu, že budeme kojit poprvé v 6 ráno od večera:-)))???
trace, bikis- no holky tak teď další otázka, a ta kontrola vás vůbec nebolí když první sex po porodu ano?tomu úplně nerozumím:-) a kdy se vlastně dostává první menstruace po porodu, to byla paráda jí celé těhotenství nemít:-)))no a s tou antikoncepcí, jelikož naše malá prdelka je tak trochu „nehoda“ :mrgreen: , tak my s manželem teď nebudeme chtít úplně riskovat být zas bez antikoncepce, ale já nechci injekci a do břicha :-( …Jsem hrozná já vím, porod jsem zvládla a musím říct, že dobře a teď jsem poprděná z první kontroly a jedný injekce…není ale nějaká jiná varianta?:-) snad mi něco nabídne jiného :lol: .
Jiťa.ťutík- tak musím ti pogratulovat k takovému úspěchu s malou:-) my taky víme kdy je den a noc pokud nás netrápí prdy ale teď nás pár dní mordovaly, takže noci jsme měli žhavé, ale dnes je zas celý den v pohodě, celý den totiž prdí krásně sama :dance: , no a dneska jsme koupili Baby Calm, četla jsem na ně moc a moc dobrý ohlasy, tak je zkusíme…
jen jsem trochu zbrklá, chtěla jsem je malý dát hned doma, takže si čtu, že 10kapek před kojením, ale říkám si, nebudeme dávat takovou dávku, zkusíme míň, tak jsem jí dala jen 5 kapiček, chudák se u toho tak ksichtila, pak koukám na flaštičku a říkám manželovi jak je možný že tam je asi 1/3 jenom......no a já husa jsem se pak dočetla, že se to má dolít ta flaštička vodou…takže chudák první dávku dostala opravdu nerozředěnou, aspoň, že jen 5 mini kapiček :-( , snad jí nebude bolet bříško ale zatím nic, spinká si :huban: .....no nejsem já blbá?
A Jíťo vážíš teda malou před a po kojení? já si často říkám jestli je opravdu napapaná, prsou pouští už po 10min…ale asi jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4553
19.2.11 19:55

Jíťo, a ty jenom kojíš a takhle dlouho ti spinká? Mně malá spala zatím max. 5,5 hodiny v noci, ale spíš tak těch 5 :think: . No lepší než vstávat po dvou hodinách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4553
19.2.11 20:01

Lucko, mě teda ta prohlídka na gyndě zrovna dvakrát příjemná nebyla!!!Bylo mi to divný, no a pak jsme právě s přítelem koukali, že nám to nejde :roll:
S tou injekcí mi nabídla ještě něějaký prášky, ale já radši vzala injekci, je to pohodlný se 3 měsíce nestarat! :wink: Teda myslela jsem, že mi to píchnou třeba do zadku, tak mi docela ztuhnul úsměv, když sestřička řekla, že to bude do břicha. Ale fakt to nebolí…jestli máš špíček, tak se nemusíš ničeho bát!! :pankac:
Jinak prý kojení by měla být spolehlivá antikoncepce, ale na to spolíhat radši nebudu :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
871
19.2.11 21:45

Luci, malému budou příští týden tři měsíce. Už sice nekojím, ale je to asi 14 dní co jsem přestala, ale i při kojení mi spal od půl jedenácté do šesti do rána v kuse. No v tomhle je asi po mě, já jsem taky takovej medvěd :mrgreen: .
Kontrola mě nebolela, přišlo mi to, že je to jako před těhotenstvím. A z té injekce neměj strach, já jsem ji vůbec necítila, přišlo mi to daleko šetrnější než když berou krev ze žíly, píchá se to sice do bříška, ale jen těsně pod kůži, nic hlubokýho. Mě nabízeli taky i prášky, ale opravdu je pro mě pohodlnější nechat si jednou za tři měsíce píchnout injekci a zase se tři měsíce nestarat. A taky u Sayany není menstruace, což je celkem výhoda.
S menstruací po porodu to má každá mamina jinak někdo třeba i po skončení kojení má pár měsíců od menstruace klid a někdo ji dostane do pár dnů. Mě se dostavila asi 3 dny po konci šestinedělí ( ještě jsem plnně kojila) a protože jsem si nechala píchnout tu Sayanu, tak jsme to po domluvě s lékařem zastavovali práškama.
Baby Calm, nic by to malé nemělo udělat, maximálně by z toho mohla mít průjem, ale myslím, že ani to nee.
Jinak na kojení jako antikoncepci bych já osobně teda nevsázela, po zkušenosti s tím, že když kojíš, tak nemůžeš dostat menstruaci tomu nevěřím.
Pokud se ti Luci malá sama pustí prsa a je spokojená a přibývá na váze, tak určitě hlad nemá. Kamarádím se s jednou maminou a ta kojí 5 minut :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4553
20.2.11 08:29

Ahoj holky, teda vám fakt ty mimča tak dlouho spěj??Šest , sedum hodin…to je teda pohoda. Já chci taky!!!! :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
894
20.2.11 12:39

Bikis, trace- ahoj holky, moc díky za vaše odpovědi na mé otázky:-) no já teda na kojení jako antikonepci spoléhat rozhodně nebudu:-) jak říkám, u nás by to skončilo zase miminkem:-) a to sice chceme ale za nějakou dobu :mrgreen: teď bych to už nedala:-) :lol: malá je dračice a zaměstnává mě tedy dost:-)
no na kontrolu se budu asi docela bát:-/ ale musí to být a sama chci vědět jestli je všechno v pořádku. A s tou injekcí uvidím. Když říkáte že to nebolí, budu vám věřit:-) no špíček moc nemám, mám takové volnější břicho z těhotenství, to samozřejmě ano ale jinak špíček vyloženě nemám…ale snad se z jedné včeličky nepo… :oops: :-P
Trace s tím spinkáním moc závidím, snad na tom budem podobně v tom věku:-) My dneska zas měli noc, že jsem myslela, že zešílím, hroznej řev, oči jak baterky, prdy nikde, jen kroucení.....takže jsme ráno byli s manželem jak praštěný:-) no a malá celý ráno prdí jak ďas a asi je taky nevyspalá, takže pořád spinká, jen nakojíme a zas spinká…z mé koňské dávky kapiček průjem neměla, jen nevím jestli nemohla mít to noční bolení právě z toho. Ale snad už bude líp, teď vypadá spokojeně. A s tím kojením jsem ráda, že jsme to takhle zkrátili, opravdu stačí 1Omin a už prso nechce :mrgreen: každodenní kontrolu nad tím jak přibíráme nemám ale dr. byla nadšená tak se tím nebudu trápit:-)
a trace s tím kojením, tobě už se pak přestalo dělat mlíčko, nebo proč nekojíš? a popřípadě jak pak poznám až to opravdu nastane, že se mi to mlíčko přestává tvořit a že už nestačí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1791
20.2.11 13:19

Ahojda holky! Tak sem si vás zase dočetla… :wink:
Náš malý se posledních 5 dnů taky fest hlásí o slovo…většinou večer a dopolko…prostě řev a nic nezabírá…někdy se kroutí, tak to jsou jasný prdíky, ale jindy mi připadá, že jen křičí pro nic! :nevim:
Docela mě uklidňuje, že se tu dočítám, že vám dětičky taky hulákaj! :lol: Náš tatík už je z toho trošku na nervy a já ho uklidňuju, že je malej ještě zlatej!!! Přes den je jinak v pohodě, už se pěkně rozkoukal a v noci je to taky bez breku…
S tou antikoncepcí mám taky hlavu zamotanou, jelikož sem vedená v cytologický poradně a nedoporučují mi hormony. Tak vůbec nevím…do tělíska se mi moc nechce, ikdyž ta Miréna vypadá slibně. Slyšela sem nani samou chválu, akorát jedna mamina v porodnici s ní zrovna zažila hrůzu…její tělo tělísko nepřijalo a to se v ní rozložilo a museli ho po částech vytahovat…prý šílený!!! Ale bez antikoncepce být nechci, protože náš prťousek byl taky „nehoda“, ikdyž krásná!!! Ale další dítko už nechceme (máme 3, manželův syn už je ale dospělý)…
A to spinkání…až do rána? To je sen!!! Většinou kojím každý 2 hodiny…akorát poslední 2 dny jel od usnutí 5 hodin…tak to bylo bájo!!! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
871
20.2.11 15:26

Luci, mě se začala čím dál míň nalívat prsa, to by tak moc nevadilo, protože potom i když plnně kojíš tak prsa se už tak nenalívají jako po porodu. Ale malej strašně málo přibýval na váze. Za týden přibral třeba jen 60 g a to jsme kojili po dvou hodinách přes den a v noci po těch 4-5 hodinách. Teď budou malému tři měsíce a nemá ještě ani 5 kilo a to porodní váha byla 3370g. A navíc pil třeba 5 minut a pak začal být nervozní a škubal sebou a rozčiloval se, pouštěl prso … no hold mu to asi málo teklo. Tak jsme začali dávat příkrm na noc a po týdnu asi zjistil, že z flašky se nemusí tolik snažit, že tam to teče samo, tak když jsem ho kojila, tak párkrát potáhl a konec… bradavku měl v pusince a úsměv od ucha k uchu a sranda největší… takže pak jsme začali i s flaškou ve dne… no a mlíčko se pak začalo dělat čím dál míň a skončili jsme, když jsme měli před 14 - ti dny chřipku a teploty nad 39 stupňů.
Jinak my jsme do konce šestinedělí kojili v noci taky po třech hodinách a až potom si to malej začal natahovat sám… nejprve po 4 a pak po 5 hodinách a teď už spí celou noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4553
20.2.11 17:51

Lucka, Evelina..holky, to jsou samí „nehody“!! :mrgreen: To se povedlo přes antiko? Co jste braly?? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
894
20.2.11 18:38

trace- jo takže to poznám až to jednou nastane:-) je pravda, že teď je to tak, že asi tak 30min před kojením mě začnou bolet prsa a cítím jak se nalévají a pak to samí ještě když malá začne sát…nejvíc se to pozná asi na tom přibíráním miminka viď? takže to jste zjistili u dr.? a jaký příkrm dáváte? No já jsem zvědavá jak budeme dlouho kojit my?¨
Evelina- taky nehoda, no to je dobrý:-) Evelin ale co se dívám na tu fotečku, tak malý je opravdu mco krásná nehoda :palec: . No jinak jo, děje se téměř u všech z nás to samé s tím hulákáním:-)

No poslední dobou pozoruju jednu věc, po nakojení dám vždy malou odříhnout a ona se vždy pak uveleí mě na prsou bříškem a takhle usne a vydrží fakt dlouho, teď takhle spinká manželovi na hrudi. Ale co když si na to zvykne? a nebude jinak sama usínat? :nevim: ......je jí to takhle příjemný, ostatně mě taky :lol:

Bikis- nehoda u mě nebyla přes prášky, v lednu jsem je vysadila, nedělaly mi ale vůbec dobře a tak nějak jsem chvíli nic nebrala a promýšlela co teda začnu užívat, ale mě se to bez anti tak zalíbilo, MS pravidelná na den, já se cítila psychicky vyrovnanější než s Anti, zkrátka skvěle:-)no při sexu jsme se tedy nijak nechránili, jen tak, že jsme si dávali pozor!!! Ovšem musím říct, že opravdu jsme se snažili dávat si pozor, vždy se to stihlo ven :mrgreen: , ale přeci jen jsem v květnu zjistila, že to manžel neuhlídal :lol: . Kdy já tý antikoncepci tak nějak nefandím :-( , je to podle mě svinstvo!!! ale fotbalový mužstvo mít taky nemůžeme :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
871
20.2.11 19:37

Luci, zjistili jsme to u dr. chodili jsme se tam každý týden převážit a pak jsme se domluvili, že začneme s příkrmem, trvalo to tři týdny a nic nepomáhalo - prostě nepřibíral. A i teď jsme už jen na UM a přibírá kolem 150g týdně. Což není nijak extrémně málo, ale ani moc. Bude asi po tátovi, ten když byl malej, byl taková nudlička :mrgreen: . Používáme Bebu a jsme s ní spokojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
470
20.2.11 22:22

Ahoj holky, tak je zase večer a my máme za sebou další estrádu 8-o , ještě, že je víkend a střídáme se s přítelem v nošení, přebalování…
Máme to takhle už čtvrtý den, celý den klídeček, maximálně nspinká, ale většinou nebrečí, v noci pohodička, ale večer cca od 18, 19 hodiny to začne, ev, trochu prdů…no nevím, mám pocit, jakoby se večer nějak špatně najedla, ale nechápu proč, nebo spíš jako kdyby jí to nestačilo i přesto, že celý den i noc jí to stačí, tak nevím, jestli se chce nafutrovat, aby pak v noci mohla spinkat nebo co.. :mrgreen:
Jinak jsem dnes zjistila, že nám blbne monitor dechu, no fakt super po té události s dýcháním, teď abych v noci pořád vstávala a sahala na ni, jestli dýchá…občas totiž dýchá tak potichoučku, že na ní musím sáhnout, abych to poznala… :zed:
Jinak musím říct, že se mi docela hodí, když malá v noci spí dlouho, pak vypije jen jedno prso a odpadne, já si to druhé odsaju a schovám a pak večer, když takhle brečí, tak jí dám občas ze stříkačky ještě mezi kojením, aby se víc najedla a čekám ty tři hodinky než se mi nalejou prsa, pak se znovu nají a je klid :palec:
Jinak taky přemýšlím nad antikoncepcí, ale ještě uvidíme, já anti nebrala dva roky a až když jsme si řekli, že „zaděláme“, tak jsme zadělali a vyšlo to, i když kdo ví, jak to může být dál…teď bych další asi úplně nechtěla, chci si užít Viktorku :palec:
Nevíte, kolik je ještě u dětí normální teplota a kdy už začít panikařit??? Malá nám občas docela zteplá, zatím jsem to přisuzovala breku nebo tomu, že je dlouho vzhůru a unavená, ale nevím.. :nevim:
Jinak ještě k tomu přibývání, my jsme teď přibraly 22dkg za 7 dní a dr. řekla, že jí určitě už nemusíme přikrmovat, že je to až až, že postupem času už dětičky tolik přibývat nemusí :wink:
Taky musím říct, že jsem se docela zděsila minule v čekárně u dr., nikdy bych neřekla, že ta dětská obezita je tak rozšířená, tam bylo asi 5 dětí a docela síla, bylo jim tak kolem 8 měsíců, jiným i méně a netuším, jestli je mámy tak překrmují nebo co se to děje… :nevim: , každopádně nic zdravého to pro ně asi není…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
871
21.2.11 11:23

Jíťo, normální teplota je u miminek těch 36,5 - 37,5 … pokud měříš teploměrem v zadečku, tak se půl stupně odečítá. Jinak nám dr. řekla, že začít srážet teplotu u miminka až pokud je vyšší než 38,5 a začít plašit a vyrážet na pohotovost, pokud ani po několika zábalech se nepodaří teplotu srazit a drží se pořád přes 39 stupňů. Takže pokud je nižší, tak tělíčko bojuje samo a vytváří si obranný systém. Samozdřejmně může být trošku teplejší pokud třeba pláče, nebo se zrovna vyspí, po jídle nebo může být víc oblečená a je jí teplo, stačí vyvětrat nebo odkrýt na chvíli deku a nebo utřít obličej vlhkou plínkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
21.2.11 11:38

Ahoj holky,
Tak u nas uz Ted asi 4.den pravidelne rev kazde dopolko tak do 15h pak se unavi a spi nekdy mi taky prijde ze place jen tak,ale jak!:)
Jito tulik monitor nam taky piskal zjistila jsem ze jsem mela nastavenou nizkou citlivost ale byly to soky ted uz funguje
Jinak kojeni zatim dobry a v nock spanek 1.tak 4,5hod a pak po 2 hodinach ale da se to vetsinou hned usne no Jen ty dopoledne
Rymu mame bohuzel porad a ja jsem nastydla tak sand to mala nechytne
Chtela jsem se zeptat chodite v tomhle pocasi ven?kdyz je kolem -2 ja nevim ale bez prochajdy to pomalu utika a mala tam krasne spinka :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí