Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky, přidávám se a vítám nové maminy ![]()
Tak další den za náma, prdíky máme pořád, ale docela nám pomáhají kapičky Sab simplex, dávám je před každým kojením, tak snad to není moc??? Zítra jdeme k dr., tak se jí poptám. Když jsem jí je dala poprvé, tak spala 4,5 hodiny, no furt jsem na ni koukala, jestli se vůbec probudí, vypadala neskutečně spokojeně
Jinak rourka už u nás taky proběhla, no asi nic příjemného to není a hlavně to pomůže jen na chviličku a pak to jede od začátku.
Nosánek vykapáváme Libenarem, vždy na mě malá tak chytře kouká a čeká, co se bude dít, když se k ní blížím s tou ampulkou
, jinak odsavačka na vysavač nemá chybu, neumím si představit to tahat pusou, to by byl řev ještě větší ![]()
kytka32
gratuluju k holčičce a neboj se porodu…já ho měla dost těžkej a taky jsem to přežila a dnes už si na tu bolest ani nevzpomenu, malá ti to určo vynahradí ![]()
Jíťo, Sab Simplex jsem dávala před každým kojením 8 kapiček a to jsem kojila co dvě hodiny, takže není to moc. A asi byla klidnější, protože ji netrápili prdíky, tak se krásně vyspinkala
.
Osdávačka na vysavač je super věc, ten kdo ji vymyslel, to je machr
.
Akorát jak často ji používáte? My máme teď rýmu dost silnou a trvá už víc jak 14 dní a já vysávám i 10× denně. Mám trošku strach, abych tím malému nějak nepodráždila tu sliznici. Ale zase když si vezmu, že ten tlak tam není skoro žádnej, tak to bude asi v pořádku. Doktorka říkala dle potřeby, že dospělej člověk taky smrká pořád a když to dítě neumí, musíme mu pomoct. Když nevysajeme, tak pěkně chrochtáme.
Bikis a je ten Physiomer dobrej? Nám nějak Nasivin moc nezabírá, tak bych ho zkusila. To je na předpis nebo volně prodejný?
Ahojky holky, taky vítám nové maminky ![]()
Jinak člověk tady chvilku není a těch příspěvků. Koukám, že by tady mohla být diskuze jen o prdíkách
U nás to není jinak a večer kolem 8hod to začíná a kroutíme se a řveme až mi to trhá uši…je mi jí tak líto. Koupila jsem Infacol, tak uvidíme jak to zabere, já doufám že jo. Jinak bych koupila jak psala Trace ty dražší kapičky a asi koupim i toho Pupíka.
Prsíčka máme taky zduřené, tak snad to přejde.
Jinak já včera bojovala se 40 horečkama, fakt mazec, myslela jsem normálka že umřu, nebyla jsem schopná nic. A večer skončila na pohotovosti na gyndě (naštěstí z gyn. hlediska o.k) asi opravdu jen virosa a dneska jako když utne a bez teploty.
Bikis- Physiomer jsem užívala já v těhotenství:-)ale mě moc nezabíral, ale nasivin jsem nemohla:-) jinak malá odsávání z nosu jí vůbec nevadí:-) vždycky jen kouká a kouká po vejrech:-) asi ví, že jí to pomáhá, ale když nemůžeme soplíka dlouho dohonit, pak už mi tou hlavičkou docela mele:-), jinak kapky jsme dali do nosánku včera poprvý a dobrý, ale manžel jí držel hlavičku:-)
Kytka32- já jsem dr taky věřila, dokonce ten den než na mě přišli večer ty kontrakce tak jsem zrovna hodně brečela a zrovna si říkala, dneska ať raději nerodím, jsem úplně rozhozená a zesláblá:-) no a ono se to fakt nakonec ten den rozjelo
a vlastně to bylo přes celou noc co jsem rodila, takže jsem nespala a někde jsem nějak vzala sílu i když jsem přes den byla úplně vyšťavená ![]()
každopádně na fotečku se moc a moc těšíme:-) ![]()
JIťa.ťutík, trace- holky tak ty prdy jsou ale fakt hrozný, chválila jsem si tady dva dny pohody a hle večer skončila:-) malá večer začala být nervozní a už to jelo…v noci katastrofa, pořád poslouchat to mručení, tlačení a podobné zvuky mi moc nepřidají…a pak z too pláč jak blázen.
sab simplex nevím jestli nám pomáhá
, docela co se týče prdíků, tak se nakonec i vyprdí sama, ale co nás momentálně trápí, je to, že od nějak večera skoro nekadí:-/ vždy má v plínce takovou nálož a teď moc:-/ ráno proběhla rourka ale udělala akorát prd prd ale kakání nikde
, chudinka, skoro si říkám jestli to nemůže ten Sab způsobovat, je to jak lepidlo ostatně. Dr. mi říkala taky před každým kojením, což jsem před tím nedělala před každým a bylo to asi víc v pohodě, ale prý některým miminkům nakonec ty kapičky spíš uškodí, prý to chce zkoušet a vylučovat…tak nevím jestli nepůjdem opravdu do těch probiotických…
momentálně zas tlačíme ![]()
Hodně zdaru s prdama:-) jinak mažeme tím PUPÍKEM ale to řve vždycky, asi jak je to studený nebo já nevím ![]()
Lééénuša- Jéééé Leni to ti tedy nezávidím, na mě šli předevčírem křeče v břiše, jsem si myslela, že budu mít pěknej průjem a úplně jsem přemýšlela jak to udělám jak budu kojit když se budu svíjet v křečích? nakonec to ale přešlo. Takže horečky musí být taky hodně veselé:-/ hlavně at je to už dobré a jsi fit.
JInak musím holky říct, že jsem se včera poprvé podívala jak to vypadá u mě dole…no venkovní stehy už nemám, jizva je pěkně vidět ale jinak to tam vypadá jinak než dřív? je to tam takové otevřené…to se ještě nějak upraví nebo už ne? a taky mě od včera pálí čurání a pak 5 min po mě strašně bolí spodek:-/ snad jsem si nic neprovedla ![]()
trace píše:
Bikis a je ten Physiomer dobrej? Nám nějak Nasivin moc nezabírá, tak bych ho zkusila. To je na předpis nebo volně prodejný?
Připadá mi dobrej, prodávaj v lékarně, stojí asi 120 korun a je to přímo pro miminka, Physiomer baby. Ale ta aplikace teda!!
Malá je vždycky hotová, a to jí stříknu ráno do jedný dírky a večer do druhý.Protože to je vždycky řev, je mi jí hrozně líto!!!
Ale už tolik nechrochtá, tak to snad pomáhá ![]()
Lucka13 píše:
JInak musím holky říct, že jsem se včera poprvé podívala jak to vypadá u mě dole…no venkovní stehy už nemám, jizva je pěkně vidět ale jinak to tam vypadá jinak než dřív? je to tam takové otevřené…to se ještě nějak upraví nebo už ne? a taky mě od včera pálí čurání a pak 5 min po mě strašně bolí spodek:-/ snad jsem si nic neprovedla
Tohle je přesně to, čeho se taky bojím
ale zkušenosti ostaních mamin mě uklidňují, že prý se to tam fakt spraví
tak doufejme ![]()
Luci, spraví se to, ale už to nikdy nebude vypadat jako dřív. Neslyšela jsem, že by Sab způsobil zácpu, teda u nás to tak bylo. Ale jestli plnně kojíš a nedáváš UM, tak to jsme nekakali 9 dní a pak to byla teda nálož.Takže se neboj, pokud se nebude kroutit a řvát a nebude mít tvrdý bříško, tak je to v pohodě. Dr my vysvětlila, že miminka dokáží vstřebat to mlíčko a to malinko co zůstane ve střevě nemá smysl jít ven a špinit plínku, tak to jde až je toho víc
.
trace- tak to jsi mě trochu uklidnila:-), no smířím se s tím, že to bude vypadat už vždycky trochu jinak:-) ale jen jsem se včera lekla jestli jsem si to nemohla nějak „natrhnout“ ale to je asi hloupost:-) no tak už se krásně vykadila:-) jen kojíme, zatím žádné UM:-)tak snad to bude dobré.....
Ahoj tak taky prdime je mrzuta chudinka z toho uz 2den a nenechaj ji ty zatraceny prdy ani v klidku spinkat
Ale ted teda poradne zabrala tvrde bez brumlani a uz spinkame 3hodinky jinak dopolko s placem
Luci kamaradka ma 2mes.mimi a nekadili 14dni pry je to normalni u kojenych mimi se to pry muze stat ![]()
Jinak zatim nechavame vyprdet samotnou celkem se ji to dari obcas dam pupik neni cvicime a davan na brisko to ji pomaha hodne
Jinak jizva po cisari zatim taky nic peknyho halve pres to planda zbytek tehu brisk a a strie tak zatim to ted a na plavky neni tak uvidime casem ![]()
Jinak odsavjdu na vysavac mame taky je super chtela jsem kupovat drahou na baterky jeste ze jsem to neudelala!
Vanees - a ještě tě to bolí po císaři? Já jsem už dole docela fit:-) mám i hroznou chuť na sex, i když teb první asi nebude nic moc:-) uvidíme:-) ale přece jen občas mám takový bolení po čurání.....včera jsem se zas dívala do zrcátka a vypadá to, jakobych tam uvnitř měla trochu strhlou tu jemnou kůžičku
co jsem si to udělala, to nevím…
No tak dnešní noc musím hlásit, že byla výborná:-) malá spinkala jako anděl, až na to, že často ze spánku mručí a tlačí ty prdy, ale na to už si pomalu zvykám takže při každým zvuku už nevstávám z postele abych se podívala co se děje. ale docela se vyprděla sama a i teď ráno, je to šikula, chudák vždy tlačí a tlačí ale naží se vůbec neplakat
je to bojovnice! No a teďka spinkáme. Ale co se mi hodně líbí, je fakt, že to kojení nám už vždy trvá opravdu jen 10min a ne třbe půl hodiny jako ze začátku. Takže docela rychlovka…pak už to většinou i pouští sama a už znova nechce
.
a teďka spinkáme.
Nejlepší je, že si vždycky plánuju tolik věcí co udělat jak usne a pak když fakt usne, tak nevím co dřív a většinou skončím u pc
![]()
Ahoj holky
, Lucko, já to samí, taky vždycky skončím u PC a pak se divím, že nic nestíhám!!!!
.
Co se týče šití, tak já jsem byla taky za pár dní fit, i když jsem prý měla docela velký šití, ale i přes velkou chuť jsme se sexem vydrželi až po šestinedělí, a můžu říct, že poprvý hrůza!!!!Myslela jsem, že mi jí zašili snad celou!!!
Ale je to čím dál lepší, i když trochu to bolí pořád ![]()