Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Tak uvidíš já právě mám zkušenost, že u prvního mi to taky takhle začínalo žádné velké bolesti jen kontrakce po 10minutách tak jsem jela a porodila jsem v 37 týdnu malý měl pupečníkovou šňuru kolem krku takže jsem byla ráda že jsem jela a oni mi poslechli ozvy. Při druhém porodu mi tyhle kontrakce trvaly 2dny a byla jsem v nemocnici a ozvy mi kontrolovali každou chvilku. Musím říct že jiné příznaky jsem neměla u obou mi vodu píchali. Myslím že se ti to už blíží já bych to stopovala a pokud začnou výt kontrakce pravidelné a začnou po 15 min potom po 10min. a nakonec 5 min. Jela bych raději.
reni tak to mi raději ani neříkej s tou pupeční šňůrou,hele ty bolesti mám teďka všelijaké, ale vypadá to že prostě vyrazíme…když tak nás pošlou domu.
nechci strašit, ale myslím že je opravdu lepší pro kontrolu jet raději zbytečně myslím stejně, že už ti to pomalu začíná tak hodně štěstí
Ahoj holky, moc moc gratuluji Vanees k malé, je krásná a má krásné vlásky ![]()
Jinak děvčátka, potřebuju radu…
když jsem přijela z porodnice, měla jsem prsa krásně nalitá mlíčkem, vydrželo to pár dní, tak jsem měla dobrý pocit, že ho je dost a že malá má co baštit…
od včera je mám ale měkká a jakoby prázdná, uklidňuje mě sice, že malá pije dobře, spinká pořád stejně a že má pokaždý pusinku od mlíka, ale říkám si, jestli je to normální, aby nějak nedocházelo nebo tak něco…nechci plašit, ale je to poprvé v životě, co kojím a jsem z toho trochu nervózní…???
Mamina mi říkala, že je to asi tím, že mi malá vř´ždy všechno vypije a že trvá, než se zase doplní, ale podle mě by ty tři hodiny měli stačit, aby ho zase bylo dost, když pije pravidelně nee??? Přece by se mělo tvořit podle potřeb a sání dítěte??
![]()
Jíťo…a piješ ty hodně? Někdy to bývá i tím, že zapomínáme sami doplňovat tekutiny a mlíčka je pak míň. Ale neboj…kdyby měla malá málo, tak bys to poznala!!! ![]()
ahojky holky, tak vám chci oznámit že včera 6.2.2011 ve 23:59 se nám narodila dcera Adélka, 50cm a 3440g. rodila jsem normálně, bylo to celkem rychlý, ale i náročný, každopádně to máme za sebou a jsme moc šťastný.
Leni, to je krásný… tak to moc gratuluji, hlavně že jste zdraví.
Jíťo, tekutiny tohle můžou udělat. Zkus jíst víc mléčných výrobků a pít třeba meltu nebo Caro ( pila jsem ho 3× denně s mlékem) . Jinak mě se asi po třech týdnech taky prsa tolik nenalívali a já jsem si myslela, že už mám málo mléka a s kojením bude konec, ale laktační poradkyně mi říkala, že to už se prsa nebudou tak hrozně nalívat. Důležitý je, že to malé stačí a mezi kojením ti nepláče. Taky to může být laktační krize… trvá jen pár dní, je potřeba vydržet. Takže bych přidala tekutin, alespoň tři litry denně a uvidíš, že to bude v pořádku a kdyby to nepomohlo, zkusila bych ještě homeopatika z lékárny.
Ahoj holky, díky moc za rady
, snažím se pít co se dá, ale ruku na srdce, tři litry to asi nebudou, piju hodně mléka a baštím jogurty a takový ty mléčný nápoje…dnes jsem si koupila i ty homeopatika, tak uvidíme, snad se to zlepší…malá pravidelně mezi kojením nepláče, jen občas se vzbudí dřív a má hlad a nebo když je déle vzhůru, tak jí musím nakojit třeba už po hodině, ale přisuzuju to více vydané energii ![]()
ještě jednou děkuju, hodím se do klidu a uvidíme ![]()
Jo a Leni, moc gratuluju k Adélce ![]()
lééénuša----- Jééééééééééééééé LENI moc ti gratuluju k Adélce, to je úžasné, jeden den jsem se sem vůbec nedostala a taková novina
, to je krásný
.
Holčičky ať jste zdravé…A Leni jaký byl porod? Stojí to za to viď? Že jsem ti nelhala?:-) a krásnej čas
!!!!! To je fakt bomba, hlavně teďka odpočívej:-)
Vanees- s tím buzením nebuzením jsem taky trochu jelen, ale nakonec se řídím nějakým svým instintkem a řekla jsem si, že malou budit nebudu prostě…Miminko ví nejlíp samo kdy má hladík, ale musím říct, že Valinka si drží svůj čas 3 hodiny:-) takže si to opravdu hlídá sama, no někdy je to 2,5 hodiny, jindy skoro 4 hodiny:-) asi podle toho jak moc se napapá ![]()
Holky chvíli jsem tu nebyla a tolik miminek!!
vám gratuluji a chci se zeptat kolik stojí epidurál??
Jedna mamča mi totiž psala,že 4tisíce což se mi nechce věřit.A jaké too s ním je?? ![]()
Lééénuško! MOC gratuluju!!!!!!!!!! To je paráda, že už to máš taky za sebou! Tak hlavně hodně zdravíčka oběma!!! ![]()
Rendys…epidurál sem neměla, takže bohužel nemůžu poradit… ![]()
rendys- asi záleží jak kde, ale my neplatili nic
, myslím, že většinou už se neplatí nic:-)
Ahoj Leenusko moc gratuluju!!hodne zdravicka:))!jinak dnes jsme nejaky ubreceny a nechceme spinkat furt mala pozoruje a chce se chovat jakmile dam do postylky tak rev:)zabrala az ted na prochazce
Vanees- Tak u nás je to úplně stejné.....občas přemýšlím, jestli malou bolí bříško, protože občas po takovém křiku najednou začne prdět ale občas zas řev řev a řev a jen se chce chovat…včera jsem šla do sprchy na pětkrát…vždy jako zabrala, já se začla slíkat a najednou křik, tak jsme pochovali, ona zas jako usla, já odešla do koupelny a opět…no
včera byl vůbec den:-( od 19 do skoro 23hodin brečela:-( nevím no........už to bylo o nervy:-)
Luci u nás úplne stejny
Někdy mi to dela i v noci nakojim u toho usne položíme do postýlky a za 5min řev a třeba na 5×nez fakt usne
Je to Někdy na nervy ale pak na nás hodi ten svůj blazenej výraz a jsme šťastný
Přijde mi ze s uz víc osmelila víc pozoruje a uz tak často nespinka