Za 2 týdny termín

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2806
28.2.11 11:31

Zdravím holky :mavam: moooc vám děkuji za rady, je to prostě začarovanej kruh s tím kojením. tak budu se snažit tou stříkačkou vydržet, ale je to děs :zed: no ale zase co bych pro ní neudělala. Spíš si říkám, že když jí dávám tou stříkačkou tak ona by jedla a jedla, ale asi je to tím že jí dám maximálně jen 40ml a asi jí to nestačí. A nevíte kolik by tak měli přibrat za týden????
Jíťo to blinkání mi přijde už docela divný, ale třeba jen na to prostě trpí. A nebo nechci strašit, ale jak ti říkali o tom vyšetření střev nebo žaludku, teďka přesně nevím, tak třeba by to nebylo od věci, když jí to chuděru tak trápí. Protože to by si za chvilku nezamouřila ani oko 8-o ale třeba to přejde samo.
Jinak už mi Lucka taky dělá starosti co s ní (s nima) je. A není možné že někam vyrazili, třeba k rodičům nebo něco takového????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4553
28.2.11 13:27
trace píše:
Ahoj holky,
Bikis, my s rýmou bojujeme už víc jak měsíc. Na začátku jsme nemohli téměř dýchat, v noci se malý dusil, tak jsme pořád zvlhčovali nosánek Vincentkou a Libenarem na střídačku. Zjistila jsem ale, že je lepší koupit Vincentku ve spreji pro dospělé, složení je stejné, ale ten střik je větší a tudíž účinější. A libenar dávám dvě až tři kapičky na malou keramickou lžičku a naliju do nosánku, s těma jejich dávkovačema nejsem kamarád :mrgreen: . Ale odsávám pořád máme taky zadní rýmu, chrochtáme a kýcháme neustále. Ještě jsme neměli rýmu, že by nám teklo z nosánku a dr nám řekla, odsávat a zvlhčovat i dál a to už má průdušky dobré. Já bych teda odsávala, nedá mi to poslouchat, jak je zahleněný a nemůže se pořádně ani najíst. Odsajeme a máme třeba na 4 hodinky klid. A máš odsávačku na vysavač?
Holky, co je s Luckou, nevíte někdo? Už se tady dlouho neukázala a to u ní není normální :nevim: . Doufám, že jsou s malou v pořádku.
Jíťo to blinkání je divný a nemůžeš mít třeba špatný mlíčko? To ale asi nijak nepoznáš. A co na to dr. jsou i jiné kapičky? Nám se taky stane, že ublinkneme i před dalším papáním, třeba po třech hodinách po jídle, ale není to moc často a jde to ven pusinkou.
Malý se při porodu nahltal plodové vody, pořád blinkal a dusil se a tak nám v porodnici půjčili klín do postýlky a bylo to o hodně lepší, tak jsem si ho pořídila i domů… stojí kolem 250 kč a já jsem klidnější, malému ho dávám když blinká, nebo když měl teď tu rýmu na spaní a ještě na něm teď krmím.

No já jsem právě taky na nervy z toho chrčení, úplně mi to dělá zle! :roll: Ještě jsem koupila takovej sprej na zvlhčení vzduchu s bylinkama, pro malý mimča. Tak uvidíme. Jinak odsávačku na vysavač nemám :nevim: , ale koupím, když jí tak chválíte… a vytáhne to teda i tu zadní rýmu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4553
28.2.11 13:29
Lééénuša píše:
Zdravím holky :mavam: moooc vám děkuji za rady, je to prostě začarovanej kruh s tím kojením. tak budu se snažit tou stříkačkou vydržet, ale je to děs :zed: no ale zase co bych pro ní neudělala. Spíš si říkám, že když jí dávám tou stříkačkou tak ona by jedla a jedla, ale asi je to tím že jí dám maximálně jen 40ml a asi jí to nestačí. A nevíte kolik by tak měli přibrat za týden????
Jíťo to blinkání mi přijde už docela divný, ale třeba jen na to prostě trpí. A nebo nechci strašit, ale jak ti říkali o tom vyšetření střev nebo žaludku, teďka přesně nevím, tak třeba by to nebylo od věci, když jí to chuděru tak trápí. Protože to by si za chvilku nezamouřila ani oko 8-o ale třeba to přejde samo.
Jinak už mi Lucka taky dělá starosti co s ní (s nima) je. A není možné že někam vyrazili, třeba k rodičům nebo něco takového????

Koukla jsem a Lucka byla na emiminu 25.2. :lol: ..tak doufám, že se tady brzo ukáže, taky na ně myslím, co se děje!! :-D :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
894
28.2.11 14:29

Ahoj holky moje :mrgreen:
Jsem tady, jsme v pořádku, takže se vám hlásím a postupně si musím zpětně přečíst co vše se tady událo:-)
My byli opravdu od čt u rodičů, tam jsem se sice na emimino mrkla, začala psát zprávu ale pak jsem jí už neměla šanci dopsat.
Teď mám chviličku, malá je venku s tetou, já jsem doma rychle převlíkla postele, byly už opravdu dost hrozný, vyluxovala, vyprala, a tak…teď do sebe hážu v rychlosti oběd než se vrátí.

No než budu reagovat na to co tady řešíte, musím říct, že u rodičů byla malá celou dobu, ty 4 dny úplně zlatá, ona tam plakala snad jen jednou.
A jak spala? no výborně…já úplně čučela, do postýlky se uložila po 20 hodině večer a i když měla kukadla jak baterky, tak krásně usla. Fakt to nechápu, doma je to vždycky tiátr!
No a jinak v rychlosti jsem četla, že dokrmujete…ae ještě jsem se nestihla dozvědět proč:-) my nic nepřidáváme k mlíčku.
malá za den vypije něco málo 500ml, a to k její váze je optimální co jsem se dočetla.
No a jinak musím si chválit kapičky Baby calm, super, na prdy je to opravdu zázrak…prdí celý den,
jenže jsme je teď zas vysadili, protože po nich měla průjem jak blázen, celé 2 dny a prdelku měla rudou jak pavián.
Ale u našich jsme ji nechali celou nahatoučkou ležet na hrací dece na sluníčko, ona pozorovala a nahřívání jí bylo asi příjemné, a druhý den prdelka nádherná!
A taky jsme začali koupat každý den, teda zatím vlastně jen 3 dny:-) :mrgreen:
Tak holky a teď si jdu číst co píšete :mavam:
My ne :nevim: …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
894
28.2.11 14:47

Tak jsem si tady ve fofru přečetla, co se tady dělo.
No Jiťul to je teda masakr co jsi psala. 240g za týden je opravdu dávka. Chudinka, tak to jí muselo být opravdu asi ouvej. Hlavně aby už bylo vše v pořádku. No kdo se má v těch drobkách vyznat.
Jinak koukám, že holky dokrmujete.
Nám paní dr. půjčila váhu, takže vážíme furt a vše si pečlivě zapisuju:-) Malá pije 60-100ml :mrgreen: .
Kojíme po těch 2,5- 3 hodinách, tam se nám nic nezměnilo. Ale v noci dneska? papala ve 20, pak usla někdy po 21 a kojili jsme až v půl 3 :dance: . No já byla úplně v šoku:-)
Ale co se mi teď nelíbí co mi dělá, je to, že
přes den spinká já jí samozřejmě nechám, ale jakmile se vzbudí tak řev, jenže já jí chci nejdříve přebalit,protože pak se mi s ní nechce vrklat aby neblinkala, a když jí nechám dýl, tak mi pak zas usne…proto se snažím přebalovat jí před kojením, ale ona se vzbudí a hned chce jíst :lol: .
No jinak s těma prdíkama, začala jsem jí dávat kapátkem fenyklový čajík. ty kapičky jsou úžasný ale bohužel ten průjem :zed: . Proč když konečně něco funguje, tak zas to má jiný negativní účinek…????
A musím říct, že koupáníčko se nám už moc líbí:-) dávám jí na pěnové lehátko a to je bájo:-)
Holky chci se zeptat, kolik stupňů máte doma? Já pořád říkám manžovi že tu máme zimu a proto malá často pláče když je svlečená chudinka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2806
28.2.11 15:48

Jé Luci, tak tě vítám a jak čtu, tak jsem měla pravdu s těma rodičema…hlavně že tak, že jste v pořádku. :lol:
Jak čtu tak malé svědčilo že byla v jiném prostředí. Tak hlavně že jste si to tam užily :palec: Úplně ti závidím jak vám to kojení jde, to je super. já si váhu koupila a byla v šoku, že tak málo pije, takže proto dokrmujeme a je vidět že je spokojenější. Sice mě to mrzí a je to celkem otrava pořád něco připravovat, ale co nadělat. Jíst prostě musí.
No a s tím spánkem, tak musim říct, že te´dka máme relativně zaběhlý kolotoč a kojíme vždycky tak kolem 18 hodky (koupeme teda jednou za 2 dny, opravdu jak jsem koupala každý den, byla vysušená) a pak tak hodku uspáváme a vydrží taky asi do 2hod spát, takže paráda :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
871
28.2.11 16:11

Luci, jsem ráda, že jste v pořádku.
Já už neřeším, jestli malého přebalím před papáním nebo nee… Měli jsme to taky tak, vyspal se, přebalila jsem ho a pak papal… ale taky řval. Tak jsem to začala dělat tak, že jak se vyspí, dám mu napapat, říhnout a pak ho přebalím a je to lepší… neblinkáme.
Jinak my máme doma 23 stupňů a v ložnici na noc na spaní 18 a malej spí úžasně.
Teď od půl deváté do pěti do rána.
Možná malé prospěla změna prostředí, ale může to být taky pokojovou teplotou.
My když malého svlečeme, tak to je v sedmém nebi :lol: . Ale každý mimísek má rád jinou teplotu, je potřeba to vyzkoušet, nekterá miminka mají rády teplíčko a jiným vyhovuje zase chladněji. Na spaní každopádně ale chladněji.
Nemám s těma kapičkama Baby Calm zkušenost, ale nešla by ta dávka trošku snížit nebo dávat každé druhé kojení, tak aby jsi je třeba nemusela vysazovat?
A co si pamatuji, tak my jsme po Sab Simplex měli taky hodně řídkou stolici a dr. říkala, že to bývá.
Bikis, odsávačka na vysavač super věc, je to i na zadní rýmu, tu my máme právě teď taky a vysáváme a kolikrát koukám, kde se to bere. A když jsme měli hodně velkou rýmu, vysávala jsem přes den co hodinu. A malý si na odsávačku už zvyknul a chláme se u toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4553
28.2.11 18:07

Jé, Lucka se našla! :mrgreen:
Dneska má naše Zuzka 2 měsíce :srdce: . Jinak začla strašně slintat. Odpoledne spinkala a měla pod hlavou plínku a ta byla úplně mokrá. Lekla jsem se, jestli nezvracela, a ona byla tak strašně poslintaná… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
871
28.2.11 18:31

Bikis, my si zase nacpeme do pusinky celou pěstičku a někdy se nám tam vleze i pár prstíčků z druhé ručičky :mrgreen: a u toho mlaskáme a slintáme :mrgreen:
A jak se jmenuje ten sprej s bylinkama na zvlhčení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4553
28.2.11 19:46
trace píše:
Bikis, my si zase nacpeme do pusinky celou pěstičku a někdy se nám tam vleze i pár prstíčků z druhé ručičky :mrgreen: a u toho mlaskáme a slintáme :mrgreen:
A jak se jmenuje ten sprej s bylinkama na zvlhčení?

Joo, pěstičky nám taky chutnaj! :lol:
Ten sprej se jmenuje Jasánek, je to z www.eone.cz. Mám tyhle věci ráda, měla jsem už od nich pár olejíčků, i jsem si koupila sadu na šestinedělí a bylo to fajn :-) , tak uvidíme… :wink:
Jinak malá už zařezává, zlatý dítě!!! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
871
28.2.11 19:59

Díky Bikis, tak to si seženu. Já jsem měla taky od nich olej na masáž hráze a rodila jsem bez nástřihu… tak to přikládám tomu… :mrgreen:
My ještě nespíme, ale už se pomalu chystáme, ještě napapat a šup do postýlky.
Dneska jsem koupila malému nové savičky na lahvičku ( používám Avent), je to od třech měsíců a trošku se topíme, tak doufám, že se z toho naučí pít.
Jíťo, ti řekla mudr. na to, že kapičky nezabírají?
Dporučila ti nějaký jiný?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
894
1.3.11 11:11

Jojo Lucka se našla :mrgreen: Nějak jsem se nedostala k tomu napsat:-)
No tak malá zrovna spinká a doufám, že jí to chvilk vydrží, včera za celý den spala totiž jen necelé 3 hodky v kočárku venku. A pak řev a řev..... :nevim:
už mi to trhalo uši.
No ale večer nám zase docela rychle usla,
začali jsme opravdu koupat každý den a asi to má taky na to vliv, třeba už si sama říká trochu o nějaký režim, protože včera jsem čekala na manžela až přijede z práce,koupeme v půl 8 když on přijede.
No a jak jsme čekali, tak ona začla plakat hlady, tak jsem jí nakojila ale to vždy dělám po koupeli.
No tak jsem si říkala, že asi koupat nebudeme, že po kojo už usne, navíc už bylo 19.45.
No ale neusla a vyváděla, tak manžel řekl, že jí stejně vykoupeme, že aspoň se tím unaví, no a koupáníčko se jí líbilo,pak jsme tělíčko namazali,
trošičku se prokopali a ona pak opravdu usla, ovšem, musela jsem jí dát ještě cucnout z prsa :mrgreen: .
Takže mi to včera připadalo opravdu tak, jakoby čekala na vše co k večeru patří :lol: .
Jinak Lééénuša my nejsme vůbec vysušení, mažeme po koupeli Lipobází. Je to takový tužší krémík, jako indulona, je to bez parfemace a malá je pak taková vláčná krásně ale ne mastná:-)
No mám radost, že teď pár nocí jsme měli takových klidných, že oprvadu i dobře usne s čímž jsme měli velký problém.
No a taky jsem už včera a vlastně i teď ráno přebalovala až po kojení, protože jinak by mi řvala jako tur. Takže po kojení se snažím nechat jí odříhnout, chvilku pochovám a pak jdem přebalovat, převlíkat a taky neblinká… :-)
trace stěma kapičkama jak říkáš, píšou 10kapiček před každým kojo a i třeba mezi kojo. My od začátku dáváme kapiček jen 5 a mezi kojo nic.
A i přes to chudák srajda jak blázen. Což mě by průjem nevadil, ale prdelku měla od toho opruzenou jak blázen, opravdu rudoch, No a jak jsme jí nechali svlečenou 3 hodiny na sluníčko u našich, tak jsem viděla, že to z tý prdelky teče vlastně stále, takže chudák měla prdelku permanentně mokrou vlastně, to by se jí nezahojilo. Teď už jí má zase krásnou a průjem už nemáme. Ale stejnak jí ty kapičky tak 2× za den dám a mezi tím fenyklový čaj.

Bikis a kam že se ten sprejík stříká? To je přímo do nosíku nebo jako do prostoru?a to je na zvlhčení teda?zní to zajímavě:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4553
1.3.11 16:24

Lucko, co se týče toho spreje, tady jsem to okopčila:
Podrobný popis
Jasánek čistí vzduch v místnostech nejen
v období chřipek a nachlazení. Je výborný jako prevence i pomoc při zánětech dýchacích cest.
V období, kdy začínáte topit a děti tak trpí suchým vzduchem, Jasánek rychle zvlhčí
a občerství vzduch.

Použití
Několikrát denně rozprašte po místnosti, zvláště vhodné je ošetřit vzduch v dětském pokoji před spaním.
V případě zvýšených obtíží můžeme Jasánek stříknout i na pyžamo nebo polštář.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4553
1.3.11 16:33

A tu Lipobázi prodávaj v lékarně? Asi si to taky pořídím… :mrgreen:

Já dnes musela do města, něco vyřídit v pojišťovně a protože je krásně, tak jsem si řekla, že půjdem pěšky. Malou jsem nakojila, přebalila a říkám si, že za 3 hoďky jsme doma. No samozřejmě jsem potkala milion známých a v pojišťovně jsem taky čekala věčnost!!! :zed: No a když už jsme byli na cestě domů, tak malá najednou začla brečet, kroutila se v tom kočáře. Já zase ve stresu, co s ní.Přebalit jí v t tý zimě, ještě když je zabalená, nakojit jí někde v parku… :nevim: Hrůza! No zvládly jsme to s dudlíkem rychle domů. Byla pokaděná až za ušima a hladová, chudák! :roll: Jako docela by bylo dobrý, kdyby se zavedli nějaký kojící a přebalovací místnosti! :-D Kdyby měl ty mimča člověk kde přebalit, nebo nakojit, nemusel by se stresovat a hlídat hodiny, aby stihnul doma další kojení!!! :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
894
2.3.11 14:24

Bikis- děkuju za info:-) ten sprejík vypadá opravdu zajímavě, ale teda zas utrácet?:-) musím říct, že jsem v lékárně mnohem častěji než v potravinách. Včera 250, dneska za 450 :-? . Taky to tak máte?
jinak na tu lipobázi mi napsala dr. recept ale je to krém a i co jsem četla ten leták u toho, tak si myslím, že bude i volně prodejný. nevím proč by měl být jen na recept… :nevim: ale jestli je i volně prodejný to nevím. Každopádně malá vůbec není suchá. je taková heboučká. A to koupeme už každý den :mrgreen:

No maminy jinak musím se „pochlubit“- vypadá to, že už budeme taky přikrmovat.
Teď ty dva dny+ dnešní noc+ dnešní ráno šílený řev. I po kojení a to prso už pouštěla a nechtěla…
Opravdu zase mě přepadlo zoufalství, v noci jsem zas brečela a byla skoro až vzteklá.
Takže jsem dnes volala dr abych se poradila. No a usoudili jsme, že malá má asi hlad. Sice za týden přibrala 190g, což je normál ale pijeme málo. 100 dáváme jen v noci a přes den se nevyšplháme přes 80, někdy dokonce dáváme 60ml a to pijou tak 2týdenní děti :-( . No takže budu zkusit střídat kojení s lahvičkou. Opravdu to vypadá, že mlíčka asi nemám tolik. Navíc teď ty dva dny stresu a nervozity tomu moc nepřidali. Hned ráno po telefonátu jsem tedy šla připravit bebu 120ml. Malá jí vyhltla během chvilky, teda nechala 20 ale i tak 100 je opravdu super, to z prsa vytáhne jen v noci ale přes den ne.
A pak byla spokojená, krkla si pěkně a pak mi usla. Mě totiž nespala vůbec ani přes den, jen řvala a řvala…utěšovalo jí jen chování ale to samozřejmě jen na chvilku a pak až vždycky to prso, jenže nemůžu jí kojit každou hodinu…
takže to asi budeme střídat. Aby byly větší pauzy na vytvoření mlíka. Hlavně abych nepřestala úplně. Když by to šlo takhle, tak budu ráda, jen ať už mi nebrečí chudinka malá.
Já jsem vůbec nechápala, že má hlad :roll: :cry: .
Je to normální?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky