Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Trace…u nás v okolí Pekla se rodí taky samí čerti a čertic je pomálu! ![]()
Já sem dneska jak na novým světě! Malý spal už druhou noc jen s 2 pauzama. První měl až po 6ti hodinách. Paráda!!! Kéž by to vydrželo… ![]()
No jo holky, máme samí holky:-) a dva chlapáky
. aby se o ně ty naše baby neporvali:-) ![]()
Evelin super fotka v babyvaku, tak my máme asi něco podobného, takže to taky musím už konečně vytáhnout a zkusit. Hlavně budu mít prázdné ruce:-)takhle je to totiž šílený a ruce už mám vytahaný až na zem snad
.
Holky dnes je krásně, nejedete s prdolkama někam na výlet?:-)
No mám radu pro ty co dokrmujou.....
Večer před spaním dejte jen UM ne MM a budou vám miminka spát 7-8hodin
.
Kdybych večer nakojila, tak mi bude spát tak 4 hodiny ale s Bebou mi spinká opravdu takhle dlouho, a to už 3 dny
.
Jinak dnes v 5 ráno ze mě vytáhla 140ml, nechápu, když mi ten můj drobek dlabe vždy jen okolo 80…
Ale jsem ráda, a taky trochu nechápu kde se to ve mě vzalo, ale to je tím, že jsem měla delší pauzu a mlíka se udělalo dost.
Luci a ty používáš ty lahvičky Tommee Tipee? Zatím je nepotřebujem, ale uvažuju o nich…jsou dobrý? A kdes je na netu kupovala? Doufám, že se nepletu a žes to zmiňovala ty…
![]()
Ten vak je opravdu bezva…pořád sem měla tendenci přidržovat aspoň jednou rukou, al dělali sme test s mým puberťáčkem, ten se mi na vak pověsil a fakt ta spona drží. Je to fajn, že můžu poklízet, něco povařit a tak… ![]()
Ahojky. Holky tak všem teda závidím uspávání za 5min…u nás je to pořád na dlouhý lokte, ale včera v noci byla do půl hodky tuhá a to je rekord u nás.
Evelin: jo o tý lahvičce psala Lucka, já už jí objednala a dneska má dorazit, už se moooc těšim
, ta stříkačka by mě už asi zabila.
Jinak včera jsme absolovovali první dlouhou cestu k příteloví mamce a vše o,k, jak jí dáme do vajíčka hnedka spí.
Teďka sem si uvědomila, že tady dlouho nebyla Jíťa????
Jééé málem bych zapoměla, jak jste psaly že máte ty baby vaky, tak co to máte za tip??? Já o tom uvažuju a nevím jakej koupit a vy to už máte vyzkoušené ![]()
Ahoj holky!
Já mám taky stejný baby vac jako Evelina (akorát tmavě modrý ), kupovala jsem na Mimibazaru, a jmenuje se teda správbě Mimi vac
A taky mám pořád tendence přidržovat ho jednou rukou ![]()
JInak naše malá se čím dál víc směje, od rána do večera. Chce pořád dělat blbosti. Nejvíc se chláme, když před ní přítel tancuje, to se chudák až zajíkala..no k sežrání!!!
![]()
A už zase není aktuální hrací deka, protože z ní nic nevidí, takže musí sedět v houpacím křesílku.
Ještě jsem se chtěla zeptat, ona má na jedný straně placatou hlavičku. Už od narození leží radši na pravý straně, tak tam má chudák placku
. Doktorka říkala, že až se začne otáčet, že se to spraví a do jednoho roka se to srovná , že to miminka mají,a i horší než my
. Mají to i vaše mimča??? ![]()
Lééénuša píše:
Ahojky. Holky tak všem teda závidím uspávání za 5min…u nás je to pořád na dlouhý lokte, ale včera v noci byla do půl hodky tuhá a to je rekord u nás.
Evelin: jo o tý lahvičce psala Lucka, já už jí objednala a dneska má dorazit, už se moooc těšim, ta stříkačka by mě už asi zabila.
Jinak včera jsme absolovovali první dlouhou cestu k příteloví mamce a vše o,k, jak jí dáme do vajíčka hnedka spí.
Teďka sem si uvědomila, že tady dlouho nebyla Jíťa????
Joo, Jíťa nám taky dluží fotečku!! ![]()
Evelin- jojo já jsem psala o té lahvičce, já jí kupovala normálně v obchodě v praze, ale na netu se dá hodně objednat. Je opravdu skvělá, máme ještě dvě od Aventu ale já jsem nadšená z téhle:-) možná i proto, že je to něco nového.....každopádně tvar savičky je opravdu jako prso a malá krásně z ní pije a pak i z prsa. Jediné mínus je asi to, že jestli máte ohřívačku zřejmě se vám tam flaštička nevejde a do termoobalu asi taky ne…Ty lahvičky jsou široké, takové buclaté…Takže já ještě budu tento týden kupovat ohřívačku a termoobaly přímo od Tommyho
......
Jinak holky pořád píšete o těch babyvacích…musím ho konečně taky vytáhnout a zkusit, doufám že budu nadšená jako vy
. a že malá bude nadšená:-)
Bikis- jéééééééé já chci taky aby se už malás mála. ráno se tedy krásně usmívá a žulí ale je to ještě takové nevědomky…Kolik je vlastně tvojí holčičce? kdy se už můžeme na to těšit?:-)
Holky a už nám končí šestinedělí a některým už možná skončilo, tak kdy jdete na gyndu? mě se tam vůbec ale nechce ![]()
Jo jinak kde je Jitulka? Je pravda, že tu hodně dlouho nebyla..... ![]()
Lucko, malá se narodila 28.12., takže jí jsou dva měsíce a něco. A připadá mi, že každý den se směje víc a víc. Ještě se teda nechechtá nahlas, na to se těším. Ona by asi chtěla, ale ještě jí to nejde
. A včera se právě úplně zajíkala..to byla taková sranda!
Venku je krásně, to je paráda!! Už se konečně dočkáme jara!!!! ![]()
Bikis- tak to je přesně měsíc před náma:-) a kdy se začla smát? Ta naše cácorka se taky umí pěkně žulit ale zatím jen občas a je to takové asi neúmyslné ještě. Už se moc těším, ale na druhou stranu nechci aby to tak utíkalo ten čas.
JOJOJOJOJO JARO JE TADY
![]()
Lucka13 píše:
Bikis- tak to je přesně měsíc před náma:-) a kdy se začla smát? Ta naše cácorka se taky umí pěkně žulit ale zatím jen občas a je to takové asi neúmyslné ještě. Už se moc těším, ale na druhou stranu nechci aby to tak utíkalo ten čas.
JOJOJOJOJO JARO JE TADY![]()
![]()
No začla pomalinku po tom šestineděli ![]()
A utíká to hrozně!!!!Jak psala Evelina, taky bych ten první rok natáhla nejradši na dva!
![]()
Bikis no já se moc těším až se bude smát, až s ní bude fakt sranda:-) ale na druhou stranu to cítím jako vy, hlavně at to tolik neutíká:-) už to nevrátíme.
Léénuško…tady máš odkaz na babyvak i jak se v něm mimčo nosí. Jinak já ho koupila na sbazaru a je opravdu jak nový…někomu se to holt neosvědčí, tak pošle dál. Ale u nás je to super!!! www.babyvak.cz
Luci…taky asi tyhle lahvičky pořídím. Koukala sem i na jejich skvělý hrneček, který neteče a dětem se hezky drží. No ale to sem hodně napřed.
Luci a na gyndu se chystám příští týden…potřebuju antiko…tak si raději pospíším, aby zase nebyla „nehoda“!
Ale nevím, jak ty, ale já byla docela v šoku, že hned ve 4. týdnu jsem to dostala. To sem myslela, že to potrvá déle… ![]()
Bikis a my máme taky na jedný straně šíšu…malý zase rád spí na levé a nechce si ji na spaní dávat na druhou stranu. Na bok se mi ho pořád nechce dávat, aby se mu kebulka vyrovnala, tak doufám, že se to spraví, jak píšeš…do roka.
Evelina75 píše:
Léénuško…tady máš odkaz na babyvak i jak se v něm mimčo nosí. Jinak já ho koupila na sbazaru a je opravdu jak nový…někomu se to holt neosvědčí, tak pošle dál. Ale u nás je to super!!! www.babyvak.czLuci…taky asi tyhle lahvičky pořídím. Koukala sem i na jejich skvělý hrneček, který neteče a dětem se hezky drží. No ale to sem hodně napřed.
Bikis a my máme taky na jedný straně šíšu…malý zase rád spí na levé a nechce si ji na spaní dávat na druhou stranu. Na bok se mi ho pořád nechce dávat, aby se mu kebulka vyrovnala, tak doufám, že se to spraví, jak píšeš…do roka.Luci a na gyndu se chystám příští týden…potřebuju antiko…tak si raději pospíším, aby zase nebyla „nehoda“!
Ale nevím, jak ty, ale já byla docela v šoku, že hned ve 4. týdnu jsem to dostala. To sem myslela, že to potrvá déle…
Evelin moc děkuju za odkaz. Jinak lahvička dorazila a je to prííííma
, když nemusim dávat tou stříkačkou.
Lééénuša- to je bezva, že jsi spokojená, je to vážně pomocnice:-) sice jedna laktační poradkyně mi skoro vynadala, že se tím to kojení kazí ale musím zaklepat, že u nás tedy ne. Malá je šikovná
tak ať vám to jde taky dobře:-)
Evelin- no tak nám šestinedělí končí teď v pátek,(tobě vlastně taky viď?:-) takže pak se taky musím už objednat, hlavně kvůli antikoncepci taky. No tedy ty jsi to už dostala? Já ještě ne,docela dlouho ze mě odcházeli očistky, vlastně skoro 3 týdny. Já to nechci dostat:-)já jsem si úplně užívala ty měsíce bez MS ![]()