Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Luci tak my teda přes den skoro taky nespíme, dopoledne sotva půl hodky a pak odpolko v kočáře konečně usíná taky zhtuba na 2-3hodky. jinak když nespí, tak musim skoro pořád chovat, i když začíná si pomalu všímat hraček, tak jí někdy stačí koukat na ně ![]()
Trace…zajímá mě to očkování, kolik stojí ten Rotarix??? A Synflorix je zdarma ne??? A Prevenar?? No musim říct, že je toho nějak hodně a ztrácím se v tom. Hlavně nechci něco prošvihnout.
Bikis..to je fajn že píchají ouška už v porodce, já doufám, že mi je píchne na tom 6.týdnu.
Trace…ta Sayana je injekce, nebo prášky? A kolik to stojí, prosím tě? MOC díky!!!
Leni Rotarix stojí kolem 2000 kč a jsou to dvě vakcíny, takže dohromady přes 4000 kč. Synflorix je zdarma a je lepší pokud někdo v rodině trpěl na píchání uší. Prevenar 13 na ten se doplácí kolem 300 kč.
Evelin Sayana může být ve formě prášků, ale i injekce ( to mám já). Po té první injekci jsem šla za dva měsíce na další, ale pak už po třech měsících. Stojí na ty 3 měsíce 300 kč. Nemáš MS a může se v době kojení, ale i po ní. Jen před dalším plánovaným těhotenstvím doporučují vysadit tak rok dopředu, aby jsi dostala měsíčky a tělo si zase upravilo rytmus.
Trace tak Synflorix teda určitě dám, protože já strašně trpěla na záněty středního ucha
a už mi i pak hrozilo že budu tak ve 30 hluchá a plánovaly mi operaci bubínku, ale nakonec záněty ustoupily zcela samy, tak jsem ráda. Já nejdřív myslela, že ten Rotarix je na ty záněty. tak děkuju za informace ![]()
Trace…moc díky! Vypadá to zajímavě!!! Určitě to proberu s mudrou! ![]()
Lééénušo…ten Prevenar je taky na záněty uší…my jdem na něj.
teda holky s tím očkováním je to teda darda, 4000 jo?
a máte někdo vzp? příspívá na něco?
Když budete vědět, dejte vědět, než bych to našla já sama…:-)
My akorát nasedáme do auta a jedeme do malvíka nakouoti ještě nějaké „potřebné věci“
. No snad to zvládnem v pohodě.
No a v pátek jdeme k mudr na kontrolu po šestinedělí a taky na cvičení po porodu, ale to jsem moc zvědavá jak si jako zacvičím s tou mojí dračicí ![]()
Tak po deseti dnech strávených na dětské JIP-ce a po převozu sanitky z Příbrami do Prahy jsme dnes konečně doma…
Někdy v příštích dnech o tom napíšu deníček, tak když budete chtít vědět, co se s námi dělo, tak si ho pak přečtěte…
Lucka13 píše:
Holky máte naprostou pravdu. Já jsem si z toho vzala nakonec taky jen to dobré:-) jen ty pozititva:-) takže zatím jsme Bebu dali včera 2× a dnes jednou.
Moc jí chutná. Jenže ejhle, nastal další možná problém.
Večer vypila beby jen 80ml a pěkně to vyblinkala, pakv noci jsme 2× po sobě kojili, z toho jednou v pohodě a pak podrué to bylo 5 ráno vypila taky jen 80 a taky blinkala. A ráno jsme dali zas Bebu, vypila jen 70 a znovu blila.
Holky přitom si krásně odříhne, někdy i 2×, já jí chovám 5-10min ve svislý poloze než jí položím a sotva co jí položím, do 2 min blije. ne všechno ale taky to není jen pouhé ublinknutí.
No a pak už odmítá znovu pít i když to z níšlo ven, řekla si o jídlo až teď po hodině, tak to jsme dali prso a doplnila do sebe 50ml.
Achjo. co myslíte, že to je?
Taky si vždy myslíte, že už jste na něco přišli, co bude fungovat a jak to bude už nadále takhle klapat a ono se to vždycky zase někde musí vyhrotit a zase je tu nějaká změna? Já to mám často:-) jsem vždy z něčeho nadšená, že už jsme na to kápli a teď jak to pošlape a za chvíli je to zas všechno jinak a zas řeším kde je problém?No takže byla jsem ráda, že už máme řešení, že budeme dávat bebu, která jí i dost chutná:-) ate´d zas tohle. Třeba je to jen chvilkový a třeba taky ne. Jíťa.ťutik taky řešila blinkání že jo? Ale ty to měli z přejídání ne? Jenže to my nemůžeme mít asi když naopak jíme málo. Já vám fakt nevím:-)
Holky nejradši bych jí dala řízek, z toho by blinkat ani nemohla z takový bašty.
Ahoj Lucko, zvracení jsme řešili hodně a nakonec jsme zjistili, že se nepřejídá, chudinka malá, doktorka nám kapánek zanedbala péči a nakonec jsme s tím zvracením a s horečkama 39°C skončili na JIP-ce, věř ale, že jim stačí klidně i 60ml, není to vždy stejné, někdy baští víc, někdy míň, malá někdy vypije 60ml a je spokojená a prý to vůbec není málo a někdy má žízeň a vypije třeba 100ml, to co je ale navíc, to prostě vyblinkají. My musíme malou dát odříhnout a pak jí nosím min.ještě 20minut, aby jí to trochu slehlo a pak ji teprve položím.
Jita.tutik píše:
Tak po deseti dnech strávených na dětské JIP-ce a po převozu sanitky z Příbrami do Prahy jsme dnes konečně doma…
Někdy v příštích dnech o tom napíšu deníček, tak když budete chtít vědět, co se s námi dělo, tak si ho pak přečtěte…
Ježiš Jíťo, co se stalo..??!! ![]()
Tak já byla dnes na úřadech, tak konečně mám podanou žádost na ten rodičák!
Jinak v očkování mám taky maglajs, ještě že nám to tracy tak hezky vysvětlila!
Musím si to napsat, protože u doktorky vždycky všechno zapomenu! ![]()
Mně ta Sayana na tři měsíce stála teda čtyři stovky!
A je to asi taky pěkná sr**ka, protože když jsem četla nežádoucí účinky, tak už to asi ani nechci!
Ale to si člověk nevybere s tou antikoncepcí…bohužel!
No a jsem teda zvědavá, co s tou Jíťou!!!!To je hrůza, takovýhle starosti!!!Já fakt každej den děkuju, že to mám s malou zatím tak v pohodě!!!!!!!!
Teda Jiťul co se stalo ty jo? Na jipce? No tak o si deníček přečtu, mě už to bylo divný, takovou dobu.
Doufám, že už jste holky úplně v pohodě a napiš co se událo. Je to každopádně hrozná představa pro mě:-/ JIP:-(.....
Holky tak jsme dneska koupili ještě speciální antikolikový lahve od Tommee Tippeeho…mrkněte na net dyžtak, vypadají opravdu zajímavě jsou asi jen od 20dražší než normal.....
Holky chci se s vámi poradit kdo dokrmujete…Došla nám už beba, a teď nevím jestli opět bebu a nebo zkusit nutrilon…Beba si myslím, že nám vyhovuje, měli jsme 1HA,ani nám nedělala zácpy, i když kakání a prdění festovně smrdí:-), ale právě uvažuju jestli nezkusit bebu sensitive a nebo nutrilon ale jaký? Manžel říká at zkusíme nutrilon ale já se trochu bojím abych malý neudělala zmatek v bříšku…
jaké máte zkušenosti vy? Nějaké diskuze jsem našla a přečetla ale ještě mě zajímají vaše:-) Popřípadě co s čím míchat a co ne…díky ![]()
Teda JíŤO…tak ať ste hlavně už v pořádku!!!!!!!!!! Zní to strašně…tolik dní na JIPce!!! Až budeš mít čas, určitě napiš! Jsme napnuté, co se dělo a držíme pěsti, ať je líp!!! ![]()
Jo a o Sayaně sem teď četla na jedné diskuzi, jak si holky pošmajdávají ve vedlejších účincích…některá hodně hubne, jiná dost tloustne, dost krvácejí…na druhou stranu některé si nemůžou vynachválit…ale člověk si asi nevybere…je to vesměs svinstvo…já pořád říkám, že postrádám ten čudlík, kde bych se vypla a už prostě nemenstruovala a nic by nehrozilo… ![]()
Jíťo, to je hrůza, co se stalo? Doufám, že už jste v pořádku. To jsou starosti s těma minimkama našema ![]()
Rotarix není povinné očkování, stojí sice 4000 kč, ale my jsme ho raději dali.
Sinflorix a Prevenar jsou podobné, liší se v počtu typů toho pneumokoka a je prý lepší dát Sinflorix pokud někdo z rodiny trpěl na uši. A pokud nee, je zase lepší Prevenar 13.
Vedlejší účinky Sayany jsem snad nezaznamenala žádné, ale je možné, že je někdo měl… ale já jsem přibrala i po antikoncepci, co jsem brala před těhu. Je paráda nemít menstruaci, tak nějak jsem si to užívala v těhu a pokračuji i teď a těším se na léto, nemusím hlídat, jestli se budu moct koupat jak pojedeme na dovču. A vůbec otravovat se s MS v těch pařácích.
Luci, já bych v žádným případě neměnila, pokud vám ta Beba sedí. Někomu sedne Beba, někomu zase nee. Někdo má dobrou zkušenost s Nutrilonem nebo teď novým tím Nutra Defence, ale někdo zase ne. Ale pokud malé chutná, tak bych u Beby zůstala a neměnila, může se stát, že z Nutrilonu začnete blinkat nebo budete mít zácpu a bude vám trvat, než se to zlepší a stejně se vrátíš zpět k Bebě.
Já osobně bych to moc nepokoušela.Ale je to čistě jen na tvém rozhodnutí.
Jinak my zase každý večer od 21:45 do 22:00 kňouráme ze spaní (před osmou ho položím do postýlky a normálně usne sám), zajímavý je, že se u toho malý neprobudí, spíš jen tak kňourá. Někde jsem vyčetla, že se miminkům nahromadí za celý den stres do jednoho času a u nás je to takhle večer kolem desáté. Naštěstí to trvá tak 5-10 minut a pak spíme do rána. Dnes jsme trhli rekord. Marťula spal od půl osmé od večera do půl osmé do rána, ale pak mě málem spapal
. No jo, pak mám ale hubnout ![]()
AHoj holky! ![]()
Trace, naše malá taky takhle kňourá! Jednou dokonce normálně jakoby brečela! Já jsme k ní naběhla co se děje, a ona byla tuhá jak špalek, ale prostě jakoby brečela! ![]()
Jinak se mi nějak osypala!Má na tvářičkách takovou vyrážku červenou, na čele, za ušima a i na očních víčkách, tam má takový suchý místa…Tak nevím co to zase je?? Mně to připadá jak nějakej ekzém, potničky to podle mě nejsou, ani jí nenabaluju. Tak budu volat doktorce, čím mazat! Ach jo…douám, že to nic nebude!!!
![]()