Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
U nás je taky krásně, ale dnes musíme být doma, přijde sčítací komisař, od 9 do 20.00! To je rozmezí jak prase!!! ![]()
No ale já odpoledne půjdu s malou na chvilku na procházku, přítele nechám doma ![]()
Ahoj holky, tak jak válčíte? čtu tady že na malý vlezlo nějaké nechlazení jo? no to ym také odsáváme a kapeme libenar
. Ale nachlazená snad není, Včera jsme byli v šestce(nákupák) dali jsme si s příbuznejma koktejlík mléčný a malá byla úžasná, pořád pozorovala světýlka, ani neměla hlad, ale „zesrala“ se jak zákon káže
. No a dnes jsme byli zas ve Fashion Areně na nákupech, nakoupila jsem si spoustu věcí za pár korun:-) a zase byla hodná. Pak jsme navštívili babičku. No a teďka je taťka na tenise, malá spinká a já si dávám vinný střik a chipsy…moc zdravé to není ale nedopřávám si to zrovna často:-) Normálně musím říct jaká jsem ostuda. Mám v sobě asi teprv decku toho střiku a docela se mi motá hlava
. no nezvyk!
V pátek jsme taky byli na cvičení po porodu, bylo to fajn, pěkně jsem se protáhla a malá se na mě dívala vykulená. Co si asi myslela že ta máma tam tak rozhazuje rukama a nohama......
. JInak dneska byl opravdu krásný den. Zítra bych chtěla do sádry dělat otisky ručičky a nožičky. Dělal jste někdo? jaký to je? Prý je to dřina:-)
Ahojte
Lucko
otisky do sádry taky plánuju, už je mám objednaný, tak mi pak řekneš, jak to šlo.
Jinak včerejší den, no nádhera. Jsme s malou po té nemocnici na týden u našich, protože přítel onemocněl, tak se ani nemůžeme vrátit domů, aby to malá nechytla. Mám tady malé lázně, mamka s tátou se o malou starají ve dne v noci, takže já jen vegetím, chodím na procházky a krmím. No paráda, dnes v noci jsem kromě kojení jen spala, mamka mi ji nosila, přebalovala, uspávala. No jsem jak znovuzrozená, ale taky na mě něco leze, mám nějaký knedlík v krku a hlavu jak střep. Dopuju se vším možným, co můžu, tak uvidíme.
Včera jsem musela malou krmit Nutrilonem, absolutně se mi nedodělalo mlíko, no děs, koukala na mě, co jí to jako strkám, smutek v očích a pořád mi pokukovala na prsa. Hlavně vůbec nepobrala, že je to jídlo a i přesto, že měla plný bříško, tak si furt cucala prsty a brečela. Tak jste to holky zažily? Naše malá bere jako papání jen kojení, co jí dám nějak jinak, to vůbec neregistruje ![]()
Jinak deníček už jsem napsala, bude tu nejspíš zítra. Je trochu stručnější, protože se mi nějak nedaří popsat pro veřejnost všechny pocity a detaily, ty budu mít asi do smrti jen v hlavě ![]()
Bikis
Tak co vyrážka?
My ji měli skoro 14 dní fakt dost, koukalo na nás snad 10 doktorů a nikdo na to nic neřekl, takže asi dobrý. Sestřička v Praze mi řekla, že je to typická 6-ti nedělní vyrážka, máme ji i na očích a všude na hlavě i krku. Je to děsně suchý, takže to malé mažu zvláčňujícím krémem a musím říct, že se to lepší
, dnes v noci konečně i normálně spinkala, tak jí to snad taky trochu pomohlo. Tak uvidíme, prý to zmizí samo. Jsem ale zvědavá, co ti na to řekla doktorka???
Lucka13 píše:
Ahoj holky, tak jak válčíte? čtu tady že na malý vlezlo nějaké nechlazení jo? no to ym také odsáváme a kapeme libenar. Ale nachlazená snad není, Včera jsme byli v šestce(nákupák) dali jsme si s příbuznejma koktejlík mléčný a malá byla úžasná, pořád pozorovala světýlka, ani neměla hlad, ale „zesrala“ se jak zákon káže
. No a dnes jsme byli zas ve Fashion Areně na nákupech, nakoupila jsem si spoustu věcí za pár korun:-) a zase byla hodná. Pak jsme navštívili babičku. No a teďka je taťka na tenise, malá spinká a já si dávám vinný střik a chipsy…moc zdravé to není ale nedopřávám si to zrovna často:-) Normálně musím říct jaká jsem ostuda. Mám v sobě asi teprv decku toho střiku a docela se mi motá hlava
. no nezvyk!
V pátek jsme taky byli na cvičení po porodu, bylo to fajn, pěkně jsem se protáhla a malá se na mě dívala vykulená. Co si asi myslela že ta máma tam tak rozhazuje rukama a nohama....... JInak dneska byl opravdu krásný den. Zítra bych chtěla do sádry dělat otisky ručičky a nožičky. Dělal jste někdo? jaký to je? Prý je to dřina:-)
Lucko, úplně se vidím, já si včera cucla trochu bublinek a měla jsem pocit, že piju snad vodku
, no dát si toho víc, tak se snad „vožeru“ ![]()
Ahojte holky.
Doufám, že máte neděli poklidnou a užíváte si pěkného počasí ![]()
Lucka: teda tak vy takhle nakupujete, to je príííma
, taky bych někam vyrazila, ale vždycky mětíží ten čas, a kojení a dokrmování, tak si pořád nějak netroufám jet na delší dobu a přitom bych si potřebovala koupit boty a bundu a já nevím co ještě. ![]()
Jíťa: to je super, že se takhle rodiče starají, je dobře že načerpáš nové síly, to je fakt potřeba. Já jak měla asi 9dní po porodu 40horečky, tak jsem nebyla schopná nic a mamka mi taky malou přebalovala a nosila na kojení.
No dneska jsem koupila tu Vincentku a malá úplně v pohodě, bála jsem se abych jí nestříkla až do mozku, ale je to fakt šetrný. No a chtěla jsem tu Lipobasi a řekli mi jen na předpis. tak to zkusim ještě jinde.
Lééénuška
Lipobase velká je vždy na předpis, leda, že by si někde troufli ti ji prodat. Existuje ale ještě malé balení, je samozřejmě proti té velké nevýhodné, ale je bez předpisu. Podobná jako lipobase je ještě excipial lipolotio mléko nebo je super excipial krém s mandlovým olejem, to můžou i miminka ![]()
Jinak s tím nakupováním jsme na tom podobně, taky bych si chtěla něco koupit(bundičku, boty, nějakou mikču..), ale u nás je problém, že jak vyjedeme ven, vše je super, ale jak vlezeme někam, kde je tepleji než venku, tak je řev a řev. Nepomáhá ani to, že jí svlíknu nějaké vrstvy oblečení
, takže i když jdu pro rohlíky, tak je to šup šup a honem ven, vůbec si neumím představit, že bych si ještě někde něco zkoušela. To budu muset malou někomu dát, aby jezdil venku a já to mezitím proběhla a koupila.
Jíťa: Vím, že Lucka psala, že tu Lipobasi měla na předpis, ale Bikis zase že jí snad koupila normálně, ale asi teda to malé balení. No to jsou teda věci
Tak u nás by malá asi i spala v obchodě a i nabalená, ale já jsem pořád nějaká nesvá…no ale jak píšeš asi jí někomu dám na hlídání.
jinak holky, ač je ještě březen, normálka jsme to nevydrželi a dneska jsme si na zahradě ogrilovali buřta
fakt mi bodnul ![]()
Jo holky ještě jedna věc, jak hodně je důležité převařovat kojeneckou vodu???? Vím, že Trace psala, že malej po ní zvracel a když nepřevařili bylo to o.k.
Já kojeneckou vodu na přípravu UM převařím, nechám schládnout a dám do petky do ledničky. Ale mě doktorka říkala, že mu jí mám dát pocucnout na žízeň, (občas se mu jakoby lepila pusinka). Ale po ní zvracel, tak jsem koupila heřmánkovej čajík a super. Takže převařenou vodu klidně na přípravu mlíka a někdo po ní ani nezvrací když je to na žízeň, ale my jo. Je potřeba vyzkoušet.
Čau holky!Tak nám dneska malá vůbec nechce spát. Dopoledne jsme měli návštěvu, takže nespala. Pak jsme jeli nakupovat, chvilku spala v autě a pak koukala.No a odpoledne jak už byla přetažená, tak se vztekala,červený očička a nic!No a teď leží a kouka!Tak nevím, jestli chudinka vůbec zabere!!!?? ![]()
Lenuš, já tu Lipobasi koupila normál v lékárně, balení 100g, stála něco přes stovku… ![]()
Jíťo, vyrážka už dobrá. Zabrali ty kapky, hned na druhý den měla už zase pusinku jak malovanou!
. A už se nemůžu dočkat deníčku, co s váma bylo!!!Já myslela něco k vůli tomu zvracení… ![]()
Jinak zítra ráno jdu s malou k zubaři! Nemám hlídání, musím jí vzít sebou!!!!
Tak jsem zvědavá…nedá se nic dělat. Bude sedět v autosedačce, ale doufám, že nebudu hodinu v čekárně!!!No snad to dobře dopadne!!! ![]()
Ahojky! Bikis…malý dneska taky trhnul rekord! Byl prvně odpoledne vzhůru 5 hodin. Šla sem se s mamčou projít do obchoďáku a ta světýlka a všude muzika…kukadla měl jak talíře a hrozně ho to bavilo.
Ale bylo tam fakt vedro, takže sem ho svlíkla z kombinézky a hověl si. Teď večer už byl ale parádně přetaženej!!!
Jíťo…to je skvělý, že si teď na „ozdravným pobytu“ u vašich.
Zasloužíš si to!!! Jsem napnutá, co se dočtu v deníčku…taky sem si myslela, že to bylo kvůli tomu blinkání…
Ste mě navnadily s tím stříčkem a bublinkama…tak, že bych to taky zkusila? Měla sem strach kvůli kojení, ale chuť teda na slavnostní decinku vín mám… ![]()
Jiťul teda my se na ty otisky nakonec nedostali:-( ale chci je udělat co nejdřív dokud má ty ručičky a nožičky malinkatý.....no já si plánovala, že je uděláme 2× a pak darujeme babičkám a sobě, že si uděláme to 3D ale fakt nevím, zkusíme nejdřív jedny otisky a asi až podle toho dokoupíme další:-)…snad bude spolupracovat:-)
JInak ti moc závidím teď odpočinek u vašich, ale samozřejmě ti to moc přej, měli jste to holky sakra náročný
. Takže si to pořdáně užívej, je moc fajn, že vaši tak pomáhají, já jedu k našim za 14 dní a taky už se těším. Na to, že budu mít vařený jídlo a že budu vlastně vůbec jíst přes den, já třeba ve 3 ve 4 odpoledne zjištuju že jsem měla jeden rolík například. COž asi není nejlepší ale nějak se to nedá stíhat:-)Přes den moc nepsíme a když usne, rychle se snažím něco udělat. Takže pak nestíhám jíst.
Jinak po kontrole 6tinedělní máme 53cm a 3,94kg ![]()
JO ať žije vínko:-))))))
Já si včera zas dala skleničku, ale sešlo se nám doma asi 5flašek šampáň, to bych si dala ještě raději než víno ale těch bublin se bojím… ![]()
Leni, já mám taky 100g lipobase jak píše bikis, a ona jí taky dostala bez předpisu
, tak to teda nevím. Jinak já převařuju normal vodu z kohoutku, ne kojeneckou a problém naštěstí nemáme žádnej…Dr. sama říkala, že ta voda špatná není. Navíc si říkám, kojenecká voda, je vůbec lepší? když to skladujou, leží to několik týdnů ve flaškách kdekoliv, možná i na sluníčku
.
Teda ale ty buřty
se tady olizuju úplně.....taky bych si dala…tak to jste měli úžasnej nápad:-) to je fuk, že je březen
. No mám vážně teď velkou chuť na buřtíka ![]()
Evelin jojo ať žijí nákupy, světýlka se nám moc líbí, vůbec začínám mít pocit, že ta naše prdelka potřebuje pořád obecenstvo a něco aby se dělo. Když jsem s ní sama doma i když se snažím se jí věnovat tak mi začne třeba stejně řvát ale když je kolem ní spoustu „cizích“ lidí, tak je blažená. A to samí obchody. Změna prostředí a že má na co se dívat tak je úplně v ráji:-) A nebo to prospí i když tam hraje nahlas hudba
.
A už sis dala skleničku symbolickou?:-) Já jsem včera nakojila tak že si dám skleničku, protože já pak večer před spaním nekojím ale jen dám UM. No tak jsem do sebe kopla sklenku ale ona pak dostala hlad dřív než jsem chtěla, tj. před koupelí, tak jsem jí utišila a trocu nasytila z prsa…no a nevadilo jí to:-) asi to bdue taky vinařka
. To mi ovšem došlo až po kojení že jsem vlastně měla to víno…
Jéé Luci tak 6 nedělko za váma, to je fajn. a co gynda byla si tam??? Já se chystám příští pondělí. Mám z toho i nějaké obavy. Jéé a malá už je teda veliká
No a my jak jsme nepřibíraly, tak te´d máme 4kg, ale je to hold tím Nutrilonem.
Dneska razim do města tak se zeptám ještě jinde na tu lipobasi. S tou kojeneckou vodou máš asi pravdu, bůh ví kde a jak dlouho stojí. Ale vy máte městkou vodu, takže asi dobrý. ale my máme vlastní studni, tak nevim sice voda je samozřejmě nezávadná, ale nevim
každopádně bych ušetřila.
Jinak já na vínko moc nejsem, takže mě to ani neláká se něčeho napít, ale určitě to malý nevadí, když nedáš celou flašku
tak v pohodě ![]()
jo holky a opětně další moje stupidní otázka, po jaké době kojíte přes den??? natáhly jste třeba ten interval mezi kojením???
Jé, Leni, to je krásná fotka!!Máte krásnou holčičku!!!
![]()
My jsme doma od zubaře a super. Čekaly jsme sice asi 20 minut, ale malá spala jak špalek. Hned jsem jí u zubařky nechala zapsat, takže až jí bude rok, půjdeme na kontrolu!Takže už se zase bojím předem, jak jí budou chudince ubližovat!!!!
![]()
Leni, já kojím jak si malá řekne. Přes den po 2-3 hodinách. Když jsme venku v kočáře, vydrží i dýl. No a v noci se budí dvakrát, jednou má dlouho pauzu, těch 6 hodin, a pak se vzbudí za 3-4 hoďky znova.