Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Jíťo, je pravda, že od té doby co se malý začal usmívat, rána jsou mnohem krásnější. Já si po ranním krmení okolo té šesté už nechám malého u nás v posteli, taťka maže do práce a my ještě dospáváme. No a když se vzbudím a to naše sluníčko má úsměv od ucha k uchu, tak to mě vždycky tak nabije energií na celý den.
To spaní celou noc pomalu přijde, my už jsme přeci jen větší. Malému budou už 4 měsíce, ale ze začátku jsem to měla přesně jak ty. Spávat celou noc začal, když měl asi 2 - 2,5 měsíce. A postupně si ty časy prodlužoval až krmení vynechal úplně.
Vím jak ti bylo, u nás je to taky tak, většinou když jdu ráno s malým k doktorce, to je boj, aby jsme to nějak zvládli s papáním. To dám malému třeba po dvou hodinách, aby jsme mohli vyrazit napapaní.
A jak to máte s tím blinkáním? Už je to dobrý?
Bikis dnes nám opět celý den pršelo, nasadila jsem pláštěnku a vyrazili jsme ven. Malý si chrochtal, ale já jsem byla zmrzlá… no hrůza, tady teda foukalo a ten déšť do toho. Ale co by jsme pro ty naše zlatíčka neudělali, že? ![]()
Tak doufám, že zítra nebude pršet a bude se dát jít ven. Je možný, že to počasí taky působí na miminka? My jsme byli dnes i včera nějaký ukňouraní.
Ták se mějte pááá
Ahoj holky
, my jsme byli včera taky celý den ukňouraný, malá i hodně spala přes den se mi zdálo! Tak jsem si taky říkala, jestli je to tím počasím.. ![]()
A s tím spinkáním jsem teď teda spokojená!
A fakt to přišlo ze dne na den, najednou, asi minulý týden, začla spát 8 - 9 hodin v kuse. Takže tak od těch 2,5 měsíce,stejně jak píše trace ![]()
Ahoj holky. tak to počasí je fakt děs. Ale nedalo se jinak a vystrčila jsem jí v kočáře i v tom dešti a ona byla spokojená a hlavně asi za 3min tuhá
opravdu jí to venku prospívá.
Jiťul my máme taky nejdelší spaní 5-6hod a pak se budíme
a od těch 6 jsme taky vzhůru a málokdy se stane že zabere pořádně přes den.
Včera jsem byla navštívit kamarádku v porodnici a bylo to zase takové rozptýlení vidět miminečko..nějak jsem to víc s ní prožívala než mnůj porod samotnej ![]()
Holky tak teda vcerejsek u nas des plakala hystericky cely den:(uz jsem byla zoufala tak jsem natahla taky manza z nas nechapal tak jsme sli jezdit autem a v autosedacce bylo ticho usla ale krasne v 20h a spinkala bez probuzeni do 5:30nadhera!!dnes uz je min uknourana ted spinka na zahrade v kocarku tam usne vzdycky fakt ten cerstvy vzduch je zazrak;)tak se klepu s jakou se probudi po vcerejsku to fakt rvala proste porad uz jsme nevedela zda jit k mudr ale teplotku nic nemela tak asi prdy pitomy uz mam na ne vztek
Vanees tak to jste si teda užily
někdy je denopravdu na ho…
taky mám malou venku v kočáře, tam je to prostě nejlepší ![]()
Lééénuša píše:
Ahoj holky. tak to počasí je fakt děs. Ale nedalo se jinak a vystrčila jsem jí v kočáře i v tom dešti a ona byla spokojená a hlavně asi za 3min tuháopravdu jí to venku prospívá.
Jiťul my máme taky nejdelší spaní 5-6hod a pak se budímea od těch 6 jsme taky vzhůru a málokdy se stane že zabere pořádně přes den.Včera jsem byla navštívit kamarádku v porodnici a bylo to zase takové rozptýlení vidět miminečko..nějak jsem to víc s ní prožívala než mnůj porod samotnej
Já mám pocit, že teď prožívám všechno nějak víc!
Furt mě všechno nějak dojímá, např. deníčky tady na emiminu,ze všeho jsem nějak na měkko!
![]()
Bikis ja taky jsem ted ze vseho vic na meko nekdy bulim ikdyz pozoruju malou jak je spokojena treba s dudankem no mam dost
tak ted zase spinkame uz se v ni nevyznam dnes je zlaticko spinka dopol i odpol a usla krasne v postylce teda snad bude ok i noc;))))))tak zdar tem nasim prckum
Ahojky holky, tak dneska supr den..takovej odpočinkovej bez adélky (hlídal táta) byla jsem konečně u kadeřnice a pak si koupit ty boty a bundu…paráda. I plavky jsem si pořídila…od září budeme chodit s malou plavat. tak to už se moc těším.
Ahoj holky, tak jsem to zakřikla s tím spaním v noci
. Teď o víkendu se malá budila tak 3× za noc.Tak nevím, jestli má takovej hlad a já mám slabý mlíko, přitom ho mám ale dost!Chjo, co se děje?? ![]()
Dnes ráno se jdeme podívat do práce, tak snad bude malá hodná!
A přeju vám krásný první jarní den!
Tady už svítí sluníčko, bude hezky, hurá!
![]()
Aha, tak že by růstový spurt, jak jsem se tady dočetla??
Doufám, že ho, že to není třeba špatným mlíkem!!! ![]()
Bikis, může to být růstový spurt. My jsme ho teď ve třech měsících měli taky, malej pro změnu zase málo jedl a to už jsme byli na UM. Tak vydrž, nemělo by to trvat déle jak týden. A to spaní by s tím mohlo taky souviset.
Ahojky ![]()
Bikis tak u nás se taky vstávalo v noci několikrát až jsem z toho znavená ![]()
Dneska jsem byla na gyndě a jak jsem si myslela, tak ta moje jizva po tom šití se nehojí dobře, mám to rozšklebený a píštěl a ještě z toho něco teče, takže mám fakt radost
jsem zvědavá kdy se to zahojí, prostě mě to už obtěžuje, že vím, a cítím že tam dole je něco v nepořádku. No a mám to koupat hypermanganem a potírat mastí Bactroban.
Já už chci být O.K.
jinak dneska je opravdu krásně
prostě jarní den ![]()
Tak mi byli dneska taky 3× za noc vzhůru. Sem se těma předcházejícíma nocema namlsala a dneska sem unavená až hrůza. Ale je venku krásně, tak mě to trochu nabíjí. Jinak je malý moc hodný, ale častěji pije a to poctivě vždycky celých 20 minut. ![]()
Leni, držím palce, ať to máš brzo v pořádku! To tě špatně zašili, nebo se to prostě špatně hojí? ![]()
Já zase dnes utrácela v Kiku za hadříky pro malou!To je hrůza, má toho plno, ale já se v těch krámech nemůžu ovládat!!
Ty miminkovský věci jsou všechny tak krásný!! ![]()
Tak zdravím všechny, musím se přidat, u nás je teď taky růstový spurt, jíme častěji a nejraději bychom cumlaly alespoň dvě hodiny, no hrůza…za chvíli budu jak indiánská babička s prsama až u kolen
, jen venku vydrží třeba 4 hodiny, takže pořád drandíme ![]()
Dnes jsme byly u dr. a vážíme 4,04kg a měříme 54cm, máme vyrážku a jsme blinkací miminko, takže jsme se nedozvěděly žádné novinky, to vše už víme ![]()
Jinak dnes mi dorazilo krásný lehátko pro malou, ale jí se v něm zatím nějak nelíbí
, tak uvidíme časem.
Jinak musím říct, že probiotický kapky na nás asi začaly působit, zdá se mi, že malá nemá s těma prdama takovou práci jako dřív, tak snad to bude O.K. ![]()
Zítra jdu na gyndu po šestinedělí, no moc se mi tam nechce, tak doufám, že to bude dobrý. Leni, to mě mrzí, že máš takový trápení. Hezky se máčej a určo to bude brzy v pořádku. Nám říkali v porodnici, že bychom se měli sprchovat alespoň 3× za den, se jim to řekne, já byla někdy ráda, že jsem tam šla alespoň jednou na rychlovku, protože v tom skákání kolem malý nějak nebylo kdy, no a šup a pak je problém na světě, tak jsem na to zvědavá. Jinak už jsem měla první menses, to děs, jsem se těšila, jak to alespoň rok nebudu mít a ono prd ![]()
Jinak dnes bylo nádherně, prochodila jsem s kočárem skoro celý den a super, zítra jdu zase, sice mě bolí celkem nohy, ale to sluníčko prostě nabíjí energii ![]()