Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Lééénuša
Leni, ještě spolu bydlíme, stěhování není tak jednoduché a ještě tu mám rozdělanou autoškolu, takže ji musím nejdřív dodělat…ti chlapi jsou někdy na zabití, včera jsem se ho ptala, jestli se malé bojí a on řekl, že ano, že neví jak na ni. Že když brečí, tak neví, co s ní. Ale jak jinak to zjistí než tím, že to zkusí ![]()
Taky mnohdy nevím, jak na ni, tak zkouším všechno, co se dá a ono něco z toho většinou zabere ![]()
Leni nevím, občas si říkám, jestli jsem tak náročná, když po něm chci trochu lásky a podpory. Doma dělám všechno, malou mám 24 hodin na starost jen já, kromě toho, když si ji náhodou chce někdo povozit, to musí být ale napapaná, odkrknutá, spokojená a nejlépe spinkat ještě, než se vyjede
,to bych to střílela. Včera jsem prosila tchýni, jestli by si nemohla vzít malou na procházku ráno, že bych se trochu vyspala a ona mi řekla, že ne, že je unavená, tak až po obědě…po obědě už jsem ale tak probraná a fit, že s ní půjdu ven klidně sama ![]()
Jinak dnes vstávání ve tři hodiny (už třetí den), takže jsem chodící mrtvolka. Říkala jsem si, jak je možné, že teď tak málo spí, pořád pláče, jen občas si hraje a spinká fakt minimálně. Prsa plná, plína čistá, prďan žádný, tak kde je problém…???
Tak jsem si ji dnes dala na váhu, sice prsa vypadají plně, ale co když…no a ono je to fakt mlíkem, vypila jen 30ml a byla jsem vyždímaná jak houba, chudinka už tři dny trpí hlady ![]()
Dala jsem jí tedy lahev nutrilonu a vyžahla ho jako nic a usnula jak dřevo
, hurá…no a po hodině opět vzhůru, ale je zlatá, leží v lehátku a povídá si s hračkama už skoro hodinu ![]()
To mlíko mě jednou zničí, to už je potřetí, co s ním mám nějaký problém, už je to dost únavný. Ještě tak ztratit mlíko, to by mi k tomu všemu ještě chybělo. I když po tom všem stresu se ještě spíš divím, že pořád kojím ![]()
Jo aha Jíťul, to je jasný že to jen tak lehce nejde odstěhovat se..tak ať jde autoškola bez problémů
třeba najednu stranu to bude u vašich lepší, pomůžou ti a ty si odpočineš azase nabereš síly. Vím, že by bylo lepší aby byla malá i s tatínkem, ale když ti vůbec nepomůže to je opravdu na prd
oni ti chlapi jsou děsní, opravdu by snad nejraději aby dítěti byl po narození už rok (to přesně říkal ten můj) ale jak psala Lucka přeskočit to nejde. ![]()
S tím vozením..no to bych tchýni asi picla teda, že je unavená…to ty taky a 100× víc.
Holka s tím mlíkem my bojujeme neustále, ty aspoň normálka kojíš, ale u nás to je buď kojení 2min a s řevem, takže se snažim odstříkávat, ale zo hodku mám tak 30ml, je to makačka a víc prostě nedám. Uvažuju o tý elektr. odsávačce, ale pořád váhám.
Jinak neboj ono se to zase zleší všechno…držím palce. fakt mě mrzí že tě provází takový věci.
Ahojky! To kojení je fakt síla!!! Malý včera pil pořádně naposledy v 6 hodin ráno a od té doby se kloudně nenajedl. Vztekal se, kdykoli sem ho přiložila k prsu, přitom bylo vidět, že má hlad, protože když sem ho dala kvůli řevu od prsu, tak ho zase hledal. Pak už řval samozřejmě i hlady, ale nic sem do něj nedostala. Večer mi manža říkal, ať zkusím schválně odstříkat trochu do lahvičky. Nejdřív malý nevěděl, co s tím, ale pak to vyžah. Pak sem to udělala ještě jednou a honem přiložila k prsu, tak se konečně nabaštil, ale má u toho nerva, odtrhává se, kroutí, mrská ručičkama, no síla. Mě napadlo, jestli to nemůže být taky tou jeho uzdičkou pod jazykem. Má ji až ke špičce jazyka. Ale že by s tím měl takhle problém ze dne na den??? Čekala sem noc hrůzy a on spal od 20 hod. až do 3.30 a pak se probudil až po 6.hod., nakrmila sem a chrněl ještě do 9 hodin. Paráda!!! Dneska je krmení v pohodě, tak nevím, co nám ty dětičky vymrzujou, co? ![]()
Holky!!! Máte všechny krásný fotečky!
Jíťo…je to na palici, co? My taky měli vyhrocenější období. Manžílek si malýho pomalu nevšiml, ani ho nezajímalo koupání, nic…tak sme se trošku chytli a musím zaťukat, podstatně se to zlepšilo.
Oni jsou tak trochu mimozemšťani a dítě pro ně fakt začíná fungovat až zhruba kolem roku… ![]()
Evelin opravdu jsou někdy období kdybych snad i vraždila, všechno se ser…
u nás je to kojení úplně děsný, ale je to podle mě tím, že už si hodně zvykla na láhev, i když jí vždycky předtím nakojím, teda snažím se, ale je to děs, řve, kroutí, mele rukama a nohama
takže tedka odstříkávám, vlastně mám pocit že nic jinýho nedělám.Nechci to jen tak zahodit, protže mlíko nějaký mám. tak aspoň ty první 3 měsíce vydržet nejlíp dýl.
Chlapi jedni zatracení ![]()
Lééénuša
Leni, pořád věřím, že bude líp. I u přítele pořád ještě čekám nějaký poslední zázrak, který by mě tu udržel, ale bojím bojím, že se nestane. ![]()
Malé si ještě občas všimne, ale mě, no to ani nemluvím, nikdo mě nedobíjí energií(kromě Viktorky) a ona docela razantně ubývá ![]()
Leni, pokud můžu doporučit, tak nejlepší odsávačku jakou jsem vyzkoušela je Avent isis, páková manuální, je fakt super, nejmíň bolí a dostane ze mě nejvíc mlíka. Zkusila jsem i Medelu elektronickou na domácí použití a děsně to bolelo a pak Medelu na nemocniční použití, měla jsem ji doma půjčenou 14 dní (její cena 22tis.), tak jsem si říkala, jaký to bude zázrak a zas tak extra to nebylo, trochu to bolelo a taky to moc mlíka neodsálo, spíš to hlavně stimulovalo ty prsa. Tu Avent mám už měsíc a jsem maximálně spokojená ![]()
Byla jsem dnes u Dr. pro nějaké rady ohledně toho mlíka, protože už je to třetí krizovka a ž jsem z toho na palici. Tak mi řekla, ať vydržím, že budou i horší věci…fakt povzbuzující ![]()
Odsávat odsávat odsávat a pořád malou přikládat, no a když bude mít hlad, dát jí Nutrilon…to v tom budeme mít za chvíli pěknej guláš ![]()
Ještě, že mám doma tu váhu, alespoň vím, kolik vypije ![]()
Jinak dnes dostala dvě plné dávky Nutrilonu a je jak andílek, spinká a nebo si hraje a snad ani nezaplakala, no paráda…tak uvidíme, jaká bude noc, už bych se celkem potřebovala vyspat ![]()
Ještě dotaz pro ty, kteří už mají naušničky - nevíte jaké plus a minus má nastřelení nebo píchání oušek???
Jiťo já bych taky čekala ještě nějaký zázrak ohledně přítele, přeci jen máte spolu mimčo. A neptala ses ho proč je vůči tobě tak chladnej??? třeba si to chce sednout a promluvit si. A nebyl u porodu?? Na psychologii nám říkaly, že někdy to v chlapech vyvolá odpor vůči ženě, když vidí až moc, ale to bych ty chlapi postřílela
…protože my trpíme a vlastně přivedeme na svět krásný mimnko ![]()
To ti teda dr. poradila…no ale bude to tak. Mě z toho asi taky hrábne. kouknu na tu odsávačku…já si koupila v lékárně od Chicca, stála přes 1000kč a je na hovno, špatně se s tím dělá a už je rozbitá. ted mám pučenou od Medely pístovou, úplně obyčejnáá zab 150kč a celekm to s ní jde, ale pořád je to děsná makačka. Hlavně já opravdu toho mlíka asi moc nemám, protože pak už prostě neteče i kdybych si za ty prsa tahala sebevíc ![]()
Naušničky máme a píchnutý teda, ale nastřelení je asi lepší..jednak je to rychlý a asi né tak bolestivý a možná to tak nekrvácí…my měly zapatlaný uši hrozně.
Ahoj holky!Tak koukám, že jsem si všechny s těma chlapama užily!!Pro mě bylo nejhorší to šestineděli, to jsem fakt myslela, že je konec!!
Teď už to jde…
Je hrozný, že když je člověk fakt potřebuje, tak začnou dělat kraviny!!! ![]()
My dnes byli na kyčličkách tak dobrý,ale všechny co jsme tam byli musíme ještě v pěti měsících! ![]()
S tím kojením u nás úplně v pohodě!!!Já fakt vůbec nevím, co mám doma za dítě!!!! ![]()
Akorát poslední dobou se začla pěkně vztekat a ječet, protože nechce ležet a nechce být v kočáře, protože nic nevidí a nejradši by už asi seděla a koukala. Ale jinak pohoda!!!Už jí taky nemůžu jen tak někam položit, protože už se přetáčí na bok, otáčí se dokola na zádech a mrská se, tak už musím dávat pozor, aby nespadla! ![]()
Já mám odsávačku od Canpol, s balonkem, a ta je taky docela na prd. Odsaje hodně jenom když mám hodně nalitý prsa, jinak nic nevytáhne!! ![]()
Ta naše dračice se taky pořádně mrská. Když ji položím do postýlky, tak ji mnohdy ráno najdu na druhé straně otočenou o 180°C, no sranda. A mnohdy je ještě zavrtaná pod dekou. Když jsem ji minule s dobrým úmyslem chtěla odkrýt, abych vůbec viděla, že „žije“, začla pištět, že jsem ji jako vzbudila, tak jsem na ni tu deku zase hodila a byl klid a spinkala jak zařezaná ![]()
Na zádech už skoro 14 dní neleží, hned se otočí na bok a mnohdy ještě pusou cumlá pod sebou plínu, jsou to čiperky
![]()
No a s tím koukáním, to máme podobné, jak ji položím někam, kde není moc vidět, tak hned natahuje, tak ji zvednu a jak může čučet okolo, tak je spokojená. Je to malá hééérečka ![]()
Jo a dnes jsem zase malý koupila sandálky a háčkovanou čepičku!!!
Už to jako fakt přehánim, ale to se prostě nedá!!!!!!!!
![]()
Bikis tak hlavně že jsou kyčle o.k, tak asi je lepší když vás ještě uvidí a řekne že ty kyčle jsou dobrý ![]()
Závidím všem co kojí jedna dvě
né je to fakt prima když to klape ![]()
U nás taky krizovka až teď v šestinedělí…ale dneska přijel domu a přebalil, dal jí najíst, hrál si s ní, prostě pohodovej den..záleží taky jak je asi utahanej z práce…ale to my jsme taky.
Jj, Zuzka když leží na tý hrací dece, tak jí přikrývám nožičky dekou a ona si jí taky vždycky vytáhne přes hlavu, nebo si jí nacpe do pusy a tak!!!
![]()
Lééénuša
Leni, nejhorší je, že já o tom už chtěla mluvit tolikrát a on vždy jen prohodí, že to nechce řešit, že si pořád jen stěžuju. U nás je problém v tom, že má novou práci a stal se z něho workoholik, doma neslyším o ničem jiném než o práci, mám pocit, jako bych s jeho kolegama bydlela, protože jejich jméno slyším snad 100× denně. Taky mu to trochu stouplo do hlavy a občas mám pocit, jako kdyby ze mě dělal blbku. Jsem mu říkala, že tím, že jsem na mateřský ještě neznamená, že mi odplul mozek z hlavy…
Víš, jde o to, že kdyby mu zavolal šéf o půlnoci, že něco potřebuje, tak vstane a letí za ním jako střela (už se to i stalo) a když já po něm chci občas v noci, aby malou třeba alespoň přebalil, či chvilku ukonejšil (říkám chvilku, nic velkého po něm nežádám), tak je to strašný problém, protože on je strašně unavený......no a já asi NE, že, no co si budeme povídat…chlapi jsou občas pěkní sobci ![]()
O tom porodu, to jsem se ho ptala a prý to z toho není, nechce se mnou spát, protože je prý psychicky unavenej z práce, dobrý ne??? ![]()
A to už dokonce vypadám jako před těhotenstvím, tak tedy nevím, čím to je…
Šancí už měl milion, jedna sem nebo tam už mě nezabije, tak uvidíme, ale povahu člověk nezmění, takže se bojím, že to bude pořád stejné… ![]()
Do toho Nutrilonu snad dávají něco na spaní, malá už spí pět hodin…to se mi přes den ještě v životě nestalo
a dokonce se ještě usmívá, no je to krása ![]()
Nechápu, jak taková zlatíčka může někdo odložit. Mě se stýská už i tehdy, když ji třeba jen na chvíli vozí venku v kočárku ![]()
Bikis píše:
Jo a dnes jsem zase malý koupila sandálky a háčkovanou čepičku!!!Už to jako fakt přehánim, ale to se prostě nedá!!!!!!!!
![]()
Mi povídej, jsem úplnej magor do nakupování na malou, zrovna minulý týden jsem jí koupila riflové šaty s laclem, pak tepláčky s kapsama, taky jarní bundu takovou na pomačkání a baret, no taky pidi plavky, nemohla jsem je tam nechat, byli prostě prďácký
, zrovna vymýšlím, co jí dám na to vítání občánků…asi dostane šatičky, jako velká slečna ![]()
Fakt jsem asi blázen, možná by si někdo řekl, že si z ní dělám panenku.....no aproč vlastně ne, vždyť je to taková moje panenka, hezčí jsem v životě neměla ani neviděla, tak co jí nenakoupit něco hezkého na sebe, že???
Ani na sebe mě teď nebaví nakupování, pro ni se mi nakupuje nějak veseleji, mě poslední dobou nějak nebaví to svlékání a zkoušení v kabince honem honem, abych to stihla než zas budu kojit, mám na to ráda svůj klid a ten teď není, tak uvidíme, třeba se to časem srovná ![]()