Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Jiťo tak to tě uklidním, my vážíme v 8 týdnech 5,05kg
, takže bud v pohodě, hold potom UM přibírají rychleji…a to jí dávám jen těch 90ml a dr. mi říkala že by měla mít 150ml…ale jak pozoruju asi jí těch 90 nestačí, protože už brzo řve a má hlad. takže asi najedu na 120..nevím ![]()
petronel- Ahojky, no musím zatím říct, že Sunar dobrý, malý chutná, občas se stane, že ho ublinkne ale naštěstí na to nijak netrpí. A večer když jí ho dám kolem 19hodiny tak vydrží spát do 3, někdy do 5 hodin do rána a to musím říct, že večer zrovna moc nevyije
. A přes den krmíme tak po 2,5hodinách.
Lééénuša, jiťa.tutik- já nevím kolik vážíme přesně ale cca v 9.týdnu 4,4kg. Každopádně holky musím říct, že u nás kojení nabralo rychlý spád a je asi fuč
. Včera večer jsem zkoušela odsát a vytáhla jsem 20ml a v noci malá ze mě vytáhla taky jen 20ml, pak už prso nechce, no asi ho ani nem proč chtít když tam nic není
. Dneska jsem z toho taková rozhozená. Ale co nadělám? Pořád přemýšlím nad tím co jsem udělala špatně:-(.
Lucko moc děkuji zatím teda ještě svoje mlíčko mám ale už ho tolik není a hlavně jsem tak unavená z toho odsávání že už o tom sunaru přemýšlím, ale ještě chvilku chci vydržet. Až vyskouším dám vědět
holky tak my jsme teda pěkný cvalíci oproti vám ![]()
Luci hele já odsávám, ale většinou jen 30ml a to s velkou námahou a když ty prsa nechám půl dne tak odsaju někdy i 50, ale je to na prd. Dneska jsem jí zkoušela prso, ale raději by se udusila, než se přisát a takovej histerák jsem dlouho neslyšela…tak jsem to vzdala.
Ahoj holky, vítám petronel ![]()
S tím kojením, to jsou ale trable teda. Je to asi divný, ale skoro všechny maminky co znám končili s kojením mezi třetím a čtvrtým měsícem. Ta dnešní doba pořádně ani neumožňuje dítěti dát to nejlepší co mu může maminka nabídnout. No co naděláme stres a shon mluví za vše. Já když jsem přestala kojit, tak jsem z toho byla taky špatná, ale jednu výhodu jsem si na UM našla. Vrznu tátovi lahvičku do ruky, nakrmí malýho a já si jdu zatím dát vanu
.
Tak žádný smutek, na všem zlým je i něco dobré.
Ahoj holky
Tak máme noční kojení tak pisu moc se sem ted nedostanu,týden tady byla tchyne tak byl hrozny kolotoč
Jinak rosteme jak z vody,zatím kojime,ale taky pravý prso skoro nechce vzteky se a kdyz ji dam k levemu tak je klid
Mám tam méně mlicka tak se snažím vždy doodsat
Jinak máme ze slinivky zánět spojijvek tak mazeme masti
Klokánku taky používáme ale nejvíc se furt chovame což uz s tou vahou teda opravdu dru
Jinak manza ma chřipku tak doufam ze to nechytneme
Jinak s placem jak kdy ted mela týden skoro bez pláče a od neděle zase pobrekava a včera skoro cely den
Tak to byla fuska
Jinak je to naše zlaticko
Fotecky krásný je hrozny jak to leti a jak rostou s manzou sirikame Malše těšíme az s ni bude fakt sranda ale pak zas budem litovat ze to tak uteklo
Ahoj holky, tak já taky nevím co se s náma děje!!
Malá by pořád baštila, vydrží být u prsu i snad půl hodiny, jenom třeba žužlá, pak chvilku pije…Přes den vydrží tak dvě hoďky bez kojení, v noci má jednu delší pauzu tak 6 hodin, pak se budí každý tři hodiny.Připadá mi, že zase pořád jenom kojím!!
Nevím, jestli mám „slabý“ mlíko, nebo jestli je to ten spurtík, nebo co..??No budu čekat jak to bude pokračovat… ![]()
Jinak je to zlatíčko, pořád piští, směje se, občas se chechtá..a nesmím se od ní vzdálit, jinak dostane hysterák..pořád vyžaduje pozornost!!!!
![]()
Bikis, to bude asi ten růstový spurt.Tak vydrž a uvidíš, jestli se to spraví. Já jsem na zesílení mléka pila 3× denně Caro a je pravda, že to pomáhalo. A možná ještě i ty homeopatika Ricinus Comunis jsou prý výborné, ale nevím jestli jsou jen na nastartování laktace nebo i na posílení, to by jsi musela zjistit.
Jinak se nám ten náš kluk začal už téměř točit na bříško, akorát mu ještě zavazí ta spodní ručička , tak to se dobře vzteká, že to nejde
.
Taky se nám udělala virážka na pusince, asi prý nějaká alergie. Udělá se mu flíček a vypadá to jako spálené od kopřiv a za 20 minut to zmizí. Tak máme fenistil kapky.
No a naučil se nám kašlat od babičky, kucká a někdy to ze sebe úplně tlačí
. Dneska jsme byli u doktorky a poslechla ho a prý že to napodobuje… papoušek jeden
.
Co ty děti nevymyslí ![]()
Petronel- není vůbec zač.tak se pak ozvi jestli vám taky bude vyhovovat:-)
Lééénuša- Leni to mě mrzí tedy s tím mlíkem, na druhou stranu pro mě slabá útěcha, že snad nedělám nic špatně a že jsem to nemohla ovlivnit. Je to vážně hrozný, já už kojím jen v noci, ale to vypije taky jen tak 30ml, přes den to nemá absolutně smysl, přes den jsem vždy měla mlíka ještě méně a navíc teď už se přes den ani nechytne, žádná snaha. Dřív když viděla prso, byla hrrrr hned do pusy a teď když vidí prso panika, že ho nechce:-((((hrozný pro matku.
Taky šílený ječák, že to se nedá poslouchat, spíš by se udusila jak jí tam to prso cpu. Takže přes den už nekojíme:-( navíc mlíko vážně už není, takový ten tlak už absolutně necítím ![]()
Co naděláme, ale jak píše TRACE malý plus to má, flašku tátovi a jít si po svým
. Dneska jdu zrovna na zumbu. Jsem na to zvědavá,ale už mám fakt potřebu něco dělat
.
Trace myslíš, že za ten brzký konec v kojení může stres a dnešní doba? Já pořád zpětně přemýšlím co jsme kde podcenila nebo odflákla…
.
Ještě přes týdnem jsem kojila aspoň 3× denně a vždy kolem 80ml a najednou ani ťuk ![]()
Holky ale co mě teď dává zabrat je situace, která se opakuje už třetí den, 1× za den dostane šílený hysterák z ničehonic a řve a řve. Nic nezabírá, i když je napapaná, přebalená. Fatk nevím co to má znamenat. Kdyby to byly prdíky, tak se bude nějak kroutit ne? Ale tohle je prostě z ničehonic. Včera jí to trvalo skoro 3hodiny, už jsem myslela, že jí šoupnu za dveře:-),nakonec usla únavou. A dnes? Dnes takový ječák dostala v kočárku na procházce…Já tomu nerozumím
a pak se začne zase smát…máte zkušenost? Řekla bych, že si vynucuje pozornost asi.
trace píše:
Bikis, to bude asi ten růstový spurt.Tak vydrž a uvidíš, jestli se to spraví. Já jsem na zesílení mléka pila 3× denně Caro a je pravda, že to pomáhalo. A možná ještě i ty homeopatika Ricinus Comunis jsou prý výborné, ale nevím jestli jsou jen na nastartování laktace nebo i na posílení, to by jsi musela zjistit.
Jinak se nám ten náš kluk začal už téměř točit na bříško, akorát mu ještě zavazí ta spodní ručička , tak to se dobře vzteká, že to nejde.
Taky se nám udělala virážka na pusince, asi prý nějaká alergie. Udělá se mu flíček a vypadá to jako spálené od kopřiv a za 20 minut to zmizí. Tak máme fenistil kapky.
No a naučil se nám kašlat od babičky, kucká a někdy to ze sebe úplně tlačí. Dneska jsme byli u doktorky a poslechla ho a prý že to napodobuje… papoušek jeden
.
Co ty děti nevymyslí
Jé, to je dobrý s tím kašlem!!
To mě teda pobavilo!!!! ![]()
Já piju Caro i Meltu, kojící čaje, no všechno možný!!Ale teď mi připadá, že mám ty prsa úplně vycucaný!!
Na ty homeopatika se podívám, díky
Uvidíme…jak jsem si zvykla, že už v noci spala do těch 4-5 hodin, tak teď jsem jak zbitá!! ![]()
Jo ještě jsem si vzpomněla, nevím jestli jsem to tu psala, ale nedíváte se na cesty domů? Minulý týden ve středu, 41.díl tam hrála Valinka
asi tak 3 sekundy
Lucka13 píše:
Jo ještě jsem si vzpomněla, nevím jestli jsem to tu psala, ale nedíváte se na cesty domů? Minulý týden ve středu, 41.díl tam hrála Valinkaasi tak 3 sekundy
Lucko, to jsi nám měla přeci připomenout!!!Takhle jsem to teda propásla!
![]()
Lucko,mě teda malá ječí, když mě nevidí, nebo když si jí nikdo nevšímá!!!Ani slza, ale strašnej jekot..jako kdby jí někdo vraždil!!!!
Ahoj holky!
To kojdení je věda, co? Já už byla taky zvyklá na to, že malý spal v kuse do 5 hodin a pak to zalomil ještě min. do 8 hodin. Teď většinou večer odmítá prso, pak se v postýlce ubrečí…doslova…a v 11 hodin je vzhůru, protože má samozřejmě hlad a pak zase ve 4 a v 6 a v 8…kojící kolotoč. Dnešek si hodil ale úúúplně jinak. Dopoledne pauza mezi kojením 4 hodiny a odpoledne dokonce přes 5 hodin. Večer sem ho přelstila s dudákem, že se pak i chytil a pořádně nabaštil A světe div se, usnul nesvázaný v zabalovačce a na boku! Tak snad to už zlomíme…jinak má problémy, musí být uvázaný v rychlozavinovačce, protože ho ruší ručičky.
Luci…já čekala na pokyn
, kdy máme na seriál juknout…musím se zeptat naší mamky, ta to sleduje bez dechu. ![]()
A záchvaty pláče malýho taky chytaj…a on je na tom tak, že když se u něj objevím, tak ještě zesílí, abych viděla, jak je nešťastnej! ![]()