Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky tak vás tady tak pročítám a moc lituji jítu. Nevím co bych si počala kdybych zůstala sama a hlavně měla takového partnera jako jíta. Manžel mě pomáhá co může a jsem mu za to vděčná.
Jinak zatím jsem ještě UM nepoužila ještě nějak stíhám výrobu mého mlíčka, ale už mě to dost unavuje každé 4h odstříkávat.Malé budou brzy 3 měsíce tak ještě chvilku vydržet, ale takhle nemůžeme vyjet někam na dlouho když musím ještě odstříkávat. Pošlu fotečku at vidíte ty moje zlatíčka
Měj te se a at je to s těma chlapama lepší.
Příspěvek upraven 12.04.11 v 13:27
Jůůů petronel moc pěkné dětičky
malá je kouzelná.
s tím odstříkáváním mě to taky štve…teda spíš mě to nebaví, aspoň kdybych měla nějaké výsledky. taky jsem si říkala že do těch 3 měsíců vydržet, ale myslim že to nepůjde. taky mě to štve kůli tý antikoncepci, protže nemám dobrané ještě ani platíčko a vlastně bych si mohla jít pro jinou antiko )až to úplně přestane téct), ale nechci, protože bych takhle vyhodila skoro 600 oknem. ![]()
Já taky ted dobírám první plato ale mlíčko zatím mám odstříkám tak 160ml z obou a to už se to 14dní snažím odstříkávat méně 140ml jsem dala i z jednoho ale eliška to stejně nevypila tak mám ještě plný mrazák a jak máte staré děti my jsme 25.1.2011
Petronel, krásný mimčo!!Naše malá je taky takovej cvalda!!!
A ty máš tři dětičky?? ty se máš!! ![]()
My jsme byli na vážení u Dr, ve třech měsících a měla 6,20 kg. Jsem zvědavá, kolik bude mít po tom spurtíku minulý týden!!!
To mi dalo pěkně zabrat, kojení každý tři hoďky ve dne v noci!!
Právě jsem se i bála, že jí mlíko nestačí, ale asi to byl ten spurt. Teď už zase v noci těch 7-8 hodin dá! ![]()
A co se týče antikoncepce, tak za týden bych měla jít na další injekci Sayany, ale budu s ní muset skončit!!
Nějak mi nedělá dobře, teda nevím, jestli je to tím!!Ale vyzkouším, uvidím!!Holt budem muset řešit antiko jinak…
![]()
Leni, ty máš co za prášky? A ta cena je jako za plato na měsíc??? ![]()
petronel píše:
Já taky ted dobírám první plato ale mlíčko zatím mám odstříkám tak 160ml z obou a to už se to 14dní snažím odstříkávat méně 140ml jsem dala i z jednoho ale eliška to stejně nevypila tak mám ještě plný mrazák a jak máte staré děti my jsme 25.1.2011
My jsme 28.12.10 ![]()
My jsme holky 6.2.2011 ![]()
petronel tak to ti tiše závidim že odstříkáš tolik, já maximálně 40ml a to tak2× denně, víc ne. ale já měla problémy už v porodnici, malá hrozně spadla s váhou a museli jsme dokrmovat a pak jsem měla pár dní po porodu 40horečky, tak to asi taky udělalo svý. ![]()
Bikis já mám Azálii antiko, jsou to normálně 3platíčka, ale právě nemám dobráno ani ještě to první a to mlíko je bída, takže dr. říkal, až nepoteče mám přijít a napíše mi normální..takže bych vlastně ty 2 plata vyhodila jen tak..tak se ještě budu snažit aspoň něco odstříkávat.
Já mám bradavky na prd malá se v porodnici docela přisála nějak jsme bojovali do těch šesti neděl, ale pak se začala pouštět hrozný řev tak jsem jí to raději začala odstříkávat a je spokojenější a já klidnější. Doma máme ještě skoro devítiletou Terezku a šestiletého Jiříka a Eliška je tak trochu neplánovaná, ale já jsem vždycky chtěla tři děti a manžel stále nevěděl jestli ještě jedno( zvyknul si už na pohodlí) tak to za nás Eliška vyřešila a ted je manžel rád že jí máme.
Taky beru antikoncepci AZALII já za ní dala asi 520kč, chci dobrat ty tři platíčka a pak si dát mirenu, další už teda neplánujeme cha cha
petronel píše:
Jéééé, my jsme taky 25.1.2011 ![]()
Ahojte,
tak už jsme parádnice, dnes jsme byly na naušničkách a je táááák krásná, koukám na tu moji princeznu ještě častěji než předtím, takže kromě mého spaní vlastně pořád ![]()
Zvládla to bravurně, vůbec se toho nebojte, to nastřelení to je luxus, jsem ráda, že jsem jí je nechala střelit. Podržela jsem ji v sedě, sestřička byla moc příjemná…střelila ji jednu, malá se lekla, nadechla se a šup už střílela druhou, pak jsem ji cca 5minut pochovala, dala na chvilku k prsu a už bylo po slzičkách, pak už jen úsměv a krásná holčička
Žádná krev, ani ouška neměla červený, chvilku pláč a hotovo. No super, spadl mi kámen ze srdce, strašně jsem se toho bála ![]()
Zítra jedeme s malou do Prahy směr IKEA. Nakoupit nábytek do našeho nového pokojíčku.
Evelina
máš pravdu, někdy jsou dobří příbuzní k nezaplacení, už se k nim docela těším. EX je strašnej, i teď, když už ví, že jdeme pryč, tak je stejně protivnej. Už odpočítávám dny. Ji a musím říct, že to mazlení s malou mi mooooc pomáhá, je to moje kočička tulivá a myslím, že je nám takhle oběma líp. Takže taky plánuju se z toho vymazlit ![]()
Taky jsem se byla dnes rozloučit s kamarádkama, absolutně to nemohou pochopit. Znám je takovou dobu a najednou čau, stěhujeme se, no hrůůůza…bude se mi stýskat ![]()
Petronel
140ml, to je naprosto v pohodě. Škoda, že se naučila na lahev, jinak já odsaju nejvíc 130ml a jsem z toho nadšená. Akorát malá má pořád raději mě než lahev, takže kojím, co se dá a odsávám jen výjimečně. Ale jak říkáš, malá stejně víc nevypije, takže je to v pohodě. Vydrž ale, vždyť víš, že je to pro ty drobečky to nej ![]()
Jinak Eliška je k sežrání, miluju ty jejich faldíky. Naše malá je už taky pěkná, má tvářičky k nakousnutí a pěkně dvě bradičky, no nádhera ![]()
Ahoj holky, já mám antokoncepci Sayanu, taky jsem myslela, že ji budu měnit, ale nakonec jsem si nechala píchnout i druhou dávku a už je vše v pohodě. Jinak jsem si už dělala těhotenský test v domnění, že jsem zase těhotná ( no asi by mě hráblo , ale táta byl nadšenej… asi ho nenapadlo, že druhý dítě nemusí být takový andílek jako malej
), příznaky jsem měla a byla jsem přesvědčená na 100% , ale v pohodě, na testu naštěstí jen jedna čárka … hold hormony neustále pracují
. Malej se teď začal točit na bříško, a neumí se ještě vrátit zpět na zádička, tak piští a heká než mamina doletí
. Ještě pořád předstírá kašel a nahlas se tomu chláme… no celej tatínek
.
Taky se nám udělala super vyrážka z toho, jak si nacpe do pusinky pěstičku a pak si ty sliny rozmaže po celé pusině až na čelo a když mu to utřu, tak za minutu je zmalovaný znova… si asi dělá pleťovou masku
.
Bikis, to vy jste měli tu vyrážku na pusince?
Nám doktorka řekla udělat vývar z heřmánku a potírat tím, no mám pocit, že to nepomáhá, tak jsem zkusila teď natírat Bepanthenem.
Jo a budeme začínat s příkrmem, táta chtěl malovat, tak jsem mu řekla, že malej nám tou mrkvičkou určitě vymaluje sám
… pořád totiž prská.
Dneska jsem byla na sociálce podat žádost o rodičovský příspěvek, to teda byl zážitek
.
My jsme narození 23.11.2010
Petronel, Eliška je krásná… my máme taky takové faldíčky
.
Posílám foto našeho Martínka
Ahoj holky, tak malá dnes spala od sedmi do půl sedmý!!Je to zlatý dítě, takhle krásně mě nechala vyspat!!
Ani ráno neřvala hlady, vzbudilo mě jak si hraje s tím kolotočem!! Ovšem já po tom maratonu minulý týden prsa přes noc jako kámen, a teče mi to mlíko snad i ušima!!
Takže jsem musel aodsávat, to mě fakt nebaví!! ![]()
Trace, my jsme měli všechny možný vyrážky!
Taky se mi zdálo, že žádný potírání heřmánkem, černým čajem atd. nepomáhalo. Nejlepší byla ta Holtova mast, to bylo hned pryč!
Naše malá taky slintá a cpe si ruce a všechno možný do pusinky! Ale to slintání je hrozný!!Úplně to z ní teče, trička má hned mokrý až k pupku!!! ![]()
S tím těhotenstvím to by bylo dobrý teda!!Ale naše známá má dva kluky, otěhotněla když prvnímu byli čtyři měsíce, teď už jim je teda skoro dvacet, ale nemůže si to vynachválit, jak to bylo super!!! ![]()
Na příkrmy jsem zvědavá!!Musíš referovat co a jak!!Nás to za chviličku taky čeká, tak abych věděla, na co se připravit!!!!