Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Trace, Evelin - krásný fotky!!
To už jsou pořádný chlapi!!!
Ty mimča fakt vypadaj každý týden jinak!! ![]()
Bikis, pokud malá neměla teplotu včera, neměla by ji mít ani dnes, možná večer bych ji ještě zkontrolovala, ale nebude to žádná hrůza, myslím že se to obejde bez teplot. Jinak mi doktorka říkala, že reakce na očkování trvá max 48 hodin. Malej opravdu ani nepípl, byli jsme na píchance už podruhé a poprvé taky neplakal a když mu dávali píchanec do patičky už v porodnici, tak taky sestřička jak mi ho donesla, říkala, že neplakal, že to se často nestává. Má asi hroší kůži
. No jinak je to divný, ale mě přijde, že je po tom očkování ( teď i před měsícem) je nějakej vysmátej a veselej, žádný protiva. Manžel se tu večer chlámal, že prý bůhvíco mu to tam ta doktorka píchá
.
trace píše:
Bikis, pokud malá neměla teplotu včera, neměla by ji mít ani dnes, možná večer bych ji ještě zkontrolovala, ale nebude to žádná hrůza, myslím že se to obejde bez teplot. Jinak mi doktorka říkala, že reakce na očkování trvá max 48 hodin. Malej opravdu ani nepípl, byli jsme na píchance už podruhé a poprvé taky neplakal a když mu dávali píchanec do patičky už v porodnici, tak taky sestřička jak mi ho donesla, říkala, že neplakal, že to se často nestává. Má asi hroší kůži. No jinak je to divný, ale mě přijde, že je po tom očkování ( teď i před měsícem) je nějakej vysmátej a veselej, žádný protiva. Manžel se tu večer chlámal, že prý bůhvíco mu to tam ta doktorka píchá
.
Tak to je teda pohodář!To je fajn!! ![]()
Lééénuša píše:
Jééé holky, tak očkování…no to bude věc u násuž teď mám z toho hrůzu, taky jen tak tak zadržuju slzy, když jí něo dělají.No byly dneska na tom kožním, máme sebororickou dermatititdu, už jsem vyčetla že to je vyrážka která je nejvíce na hlavě (obličeji) a na trupu, my máme teda i končetiny. No říkal, že to vypadá že se to vyléčí bez problémů (to doufám) můžou to mít až do 6.měsíce a pak v pubertě…chce to prostě čas. No a napsal nám slunečnicový olej do vlasů, nějakou mast a něco do koupele. Ale prý to z pracího prášku není…tak nevím…jak jinak příčina nejasná.
Leni, tak hlavně že to malou nesvědí, nebo nebolí!!Držím palce, ať to brzo zmizí, ať jste na léto krásný!!!! ![]()
Evelin, Trace: moc krásní chlapáci
ty dětičky prostě rostou a rostou ![]()
Bikis, Trace: teda hokky, tak jste to zvládly na výbornou, teda vaše dětičky
doufám že my budeme mít stejný průběh, o nějaký teplotě nechci ani slyšet ![]()
Bikis snad jí ta vyrážka nesvědí, nevím
ale asi by byla plačtivější nebo něco takového. každopádně je to lepší, hlavně teda v obličeji už to skoro nemá. Já když si vzpomenu jak vypadala no hrůza. Snad v létě budeme kočandy ![]()
Ahoj holky, tak jsem se na skok ukázala, jsem u rodičů na týden. Mamča má volno, takže pořád drandíme s kočárkem, někdy se dvěma. Hlídá totiž při práci ještě 8měsíční holčičku, ta je úžasná, takže občas máme obě holky a jezdíme a užíváme si to:-).
toho očkování se taky trochu bojím, jak to zvládne malá a jak to zvládnu já..... ![]()
jiťul četla jsem velmi rychle tvý příspěvky a teda naprosto nechápu tvého přítele, ale to ti už asi napsali holky…teda má jednání, že to je opravdu nepochopitelný. Jo můžč být unavený ale ty nejsi o nic míň. Možná by se divil jaký to je s mimčem doma, jak fyzicky, tak psychicky je to vyčerpávající.
A i to, že se k tobě nemá, čím to může být, Nejhorší je, že s tebou o ničem nemluví a vůbec si neuvědomuje jak je to důležitý.
Moc držíme s malou pěstičky ![]()
Čus holky, tady žádný pohyb…to je divný
, ale chápu venku je hezky, takže doma být je spíš opruz. já dala tedka adélku na balkon, potřebuju uklidit, ale pak půjdeme ven. ![]()
jojo nejdřív jsem Vás tady nestíhala číst Leni a teďka všichni drandí venku:-) I když nevím jak u vás ale tady na jihu čech je dnes zataženo, sluníčko se ukázalo asi jen 2× a taky tu pršelo…no za chvilku zrovna vyrážíme na prochajdu…jen nevím co se to malý stalo ale má celý tělíčko vč. obličejíčku takovej hodně červenej…teplotu ale nemá, měřili jsme
, zdá se, že jí nic nebolí, směje se a vše jako vždy ale ta barva mě znervoznuje ![]()
Ahoj holky, tak jsem se sem konečně zase na chvilku dostala. Z nás se stal nespavec, takže teď nemám na nic moc čas, pořád běhám kolem malé, takže docela občas závidím, když vidím, jak často sem některé z vás píší ![]()
U nás celkem nic nového, jsme teď s Viktorkou na víkend u našich, čeká nás zítra vítání občánků, tak jsem jí koupila nové šatičky, aby byla kočka ![]()
Leni
Tak tu lupénku jsme měly přesně taky, ale už nám krásně zmizela, pomohla nám hodně ta Holtova mast, když jsem ještě chodila do práce, tak jsme ji tam vyráběli a je pravda, že si ji lidi hodně chválili, tak teď už vím proč. ![]()
Určo to brzy zmizí, má to hodně dětí. Naší malou to akorát pěkně svědilo, měla strašně suchý obličej, tak jsem ho přes den hodně mazala.
Jinak pořád blinkáme, už jsem z toho hotová, po každém jídle…pořád převlíkáme, pereme hromady plen a hlídáme ji, protože to má každou chvilku v nose…teď jsem ještě zjistila, že já pitomá nevzala k našim koncový nástavec na odsavačku, takže super… ![]()
Nikdo mi není schopen říct, jak dlouho to bude trvat, jestli bude takhle blinkat do půl roku a nebo i potom příkrmy, fakt netuším… ![]()
Na očkování jdeme v pondělí, tak jsem zvědavá, jak to zmákneme, ale vy jste to zmákli parádně ![]()
Chci se zeptat, nemáte někdo očkování proti rotavirům (Rotarix)? Nevíte kolik stojí, vím,. že stál něco kolem 4 tisíc, ale nevím, jestli na něj náhodou nezačala přispívat pojišťovna??? ![]()
O víkendu mě čeká hromada učení autoškoly, za 14 dní mám testy a s malou se učit, to kapánek nezvládám, tak musím využít rodiče, aby hlídali a já se budu šrotit
![]()
Jinak venku začíná být konečně krásně, tak pořád drandíme venku.
Mlíko se zase tak nějak vrátilo, občas musím malou dokrmit, ale zlepšuje se to. Mám ty krize vždy po nějakém stresu, nejdřív z nemocnice a teď z úmrtí blízkého. Jen si přeji, aby už byl klid, alespoň chvilku ![]()
Malá je ale sluníčko, dělá mi jen samou radost, už v noci krásně spinká a přes den, když ji nic nezlobí, tak ani nezabrečí. Prdíky už nám jdou krásně ven, takže většinou pláče jen z toho blinkání, jinak je zlatá ![]()
Teda Jiťul, Viktorka je krásná
jaký má kukadla
tak my jsme nespavci přes den, ale díky tomu že babička (prababička) bydlí přes zahradu tak sí jí dost často bere přes den ven.
Mrzí mě to úmrtí blízkého člověka…to je vždycky rána. ![]()
Jo ta autoškola to je hrůza se učit ty vyhlášky apod. a kor s malou, ale určitě to zvládneš ![]()
Trace snad psala že za Rotarix jednu dávku platila 2tis., pojiš´tovna přispívá na Prevenar a Synflorix je taky zdarma.
To blinkání je děs to ti věřím, my teda na to netrpíme, ale pokud občas dokrmuješ tak kup Nutrilon na to časté blinkání.
my razíme nakupovat tak papa ![]()
Ahoj holky, zase fotečky, to mám radost!!!
Viktorka je krásná, vypadá spokojeně…když si vzpomenu co má chudinka už za sebou ![]()
Jíťo, na ty rotaviry jsem se ptala, ale prý se to dává do konce šestineděli, takže nic…takže jsem se už ani neptala, kolik to stojí! ![]()
Já jsem dnes ulítaná, to je hrůza! Dopoledne jsme byli zaplatit to plavání, tak nás tam provedli, řekli co a jak. Bylo tam strašný vedro, takže jsem byla celá splavená!Malá koukala, jsem na ní hodně zvědavá!!
Pak jsem letěla na městský úřad, něco jsem tam potřebovala vyřídit, ale měli přestávku,
tak se se mnou nikdo nebavil, takže v pondělí znova!! ![]()
No a za chvíli jedeme do Ústí pro mamču do nemocnice! ![]()
A zítra jedeme na oslavu narozenin, skoro na celý den. Tak snad to malá zvládne! Zase půjde z ruky do ruky, chudák!!! ![]()
Malá už se začla pěkně vztekat, nejvíc když jí dám do kočáru. Ten teda fakt asi nesnáší, protože z něj nic nevidí!Má vždycky hysteráky a kroutí se, no hrůza!!Nejradši je v klokance, když může koukat kde co lítá! Už se těším, až bude sedět!!!
Jinak pořád piští, a to dooost nahlas. Vždycky si se leknu, co se zase děje. Ale ona prostě tak ječí na hračky! ![]()
A u nás teda žádný vítání občánků nebylo!!
.Asi nejsou prachy…škoda!!!!