Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Bikis píše:úplně se vidím, utrácela bych furt a všude kdyby to šlo, ty věci pro prťata mě dostávají, ani pro sebe mě to tak nebaví jako pro tu naši princeznu
Leni, držím palce, ať to máš brzo v pořádku! To tě špatně zašili, nebo se to prostě špatně hojí?Já zase dnes utrácela v Kiku za hadříky pro malou!To je hrůza, má toho plno, ale já se v těch krámech nemůžu ovládat!!
Ty miminkovský věci jsou všechny tak krásný!!
Bikis tak snad mě špatně nesešily, ale nástřih v pohodě a pak když se drala malá ven, měla ručičku u hlavy a roztrhla mě až ke konečníku (fakt děs)
no a prostě to nějak nesedlo a nesrostlo to, takže tam mám co tam mám a nadšená z toho nejsem, ale doufám, že se to brzo zahojí.
Jíťo do sprchy se snažím chodit 2×denně. dr. mi říkal ať si to jako vymačkávám, ale jak když si tam nevidím a docela to bolí. ![]()
odpolko jdeme do poradny a na naušničky, to bude řevu ![]()
Jau!!Chudáku!!
Tak snad se to brzo zahojí!!!!!!
Ale je blbý, že je to tak na dlouho!Ono stačí těch šest týdnů..!!
Já mám zase něco s prsem. Už jsem to měla jednou. Hrozně mě to bolí, jakoby to bylo namožený, k tomu mě bolí celý tělo, ruce, nohy, klouby!
Tak si dávám obklady, masíruju to, a snad to přejde!Nevím, jestli je to ta ucpaná žláza nebo co?! A pořád stejný prso
! Nejdradši bych si šla lehnout, ale to nehrozí!!Tak pak se nějak dám dohromady a aspoň nachvilku půjdu s malou ven, když je tam tak krásně!!
Pak napiš co naušničky!!My jdem příští týden na první očkování a já jsem z toho normálně na nervy, jestli jí to bude bolet!!
![]()
holky já se sem k vým nemůžu nějak dostat, teď toho bylo nějak moc…
i když toho je pořád dost.
v sobotu jsem se sešla s estrelitkou,byli jsme spolu několik hodin ale moc jsme si toho nakonec neřekli, měli jsme sebou prcky, takže mazec
.
Leni to je hrozný co se ti to děje s tím spodkem
, ale určitě se to spraví ale úplně tě chápu. Já už byla taky na gyndě na kontrole, prohlídka nic moc, vše je v pořádku ale prý to mám masírovat než to tam nějak ztuhne, aby mi byl sex příjemnej…no tak to jsem nadšená, už masáž hráze mě nebavila a to jsem na ní ještě měla čas ale teď?
No ale aspoň že je všechno v pohodě, a výsledky testů budou za 14dní.
no a nabídl mi antikoncepci pilulky Azalia a pak tělístko Mirena za 6500,–
. To ale chtít nebudu:-)
no jinak dobrali jsme kapky, já nekoupila další a už jsme zas měli dva dny problém s prdíkama, tak jsem je zas koupila, tak už se těším až zaberou…
Ale jinak je to koblížek sladkej…
Vůbec mi neříkejte nic o nakupování, já jsem tenle měsíc rozfofrovala snad celou mateřskou
.
Už vyřazujeme 56pomalu…a musím dokoupit nějaké větší bodýčka a tak ![]()
Jo a taky jsme dělali otisky ručičky a nožíček, je to nádherný:-)
Bikis tak hlavně aby si neměla zánět v tom prsu, to by bylo taky. Zkus teplou vodu a masírovat a třeba preventivně jeden Paralen.
Luci já na gyndě vyfasovala tu Azálii, tak doufám že to bude v pohodě. jinak to vyšetření bylo normálka horší než při porodu, fakt mě to bolelo.
Jo Lucko a ty si to na ty otisky někde koupila, taky bych to chtěla udělat???
No jinak jsme byly v poradně, máme 4400g a 55cm. A taky naušničky
, dr. nás vykopla ven na chodbu, ale žádnej řev jsme neslyšeli a pak když jsme přišli do ordinace tak už jen natahovala prdelka, trochu to krvácelo, tak jsem jí to doma čistila ještě a to brečela pěkně. Ale snad dobrý.
Lééénuša- jo a už jí bereš tu Azalii? no já jsem taky rozhodnutá z těc dvou variant co mi nabídnul tohle a ne tělísko:-/. Já ještě MS nedostala a podle utz doktor říkal, že jí dalších 14dní asi zřejmě ani nedostanu, no vůbec mi to nevadí:-)jen nemůžu začít brát tu anti, a trochu se bojím aby jsme do toho opět nespadli:-) tak vy už máte naušničky, a píchali nebo nastřelovali? Tak to je šikulka, musí jí to ohromně slušet:-)
No my jsme to dostali, ale jsem rozhodnutá to ještě koupit 2× a udělat pro babičky jako dárek, protože to šlo dobře, bála jsem se že to bude těžký ale Vája byla šikovná
. Jmenuje se to baby art.
Lucko jo tu azálii už beru, normálka se začne jak jí dostaneš a bere se pořád, nevynechává se. A říkal mi že kdybych krvácela, tak se to nepřerušuje. jinak MS jsem nedostala, tak dobrý. akorát jak se přestane kojit, tak se má dobrat plato a pak se dá asi jiná antiko.
Děkuju za tip, určitě si to koupím. ![]()
Ahojky holky! Taky nějak nestíhám, ale už sem si vás dočetla. Malýmu sme začali dávat laktobacilky…stojí jen 150 kč a jsou v tom probiotika i prebiotika. Tak doufám, že zaberou. Nemáte některá zkušenost???
Lééénuško…to tě teda lituju! To musel být děs! Hlavně, ať se brzo uzdravíš!!! ![]()
Bikis…odstříkávej, nahřívej teplou vodou a po kojení leduj, leduj a leduj. Když budeš mít teplotu ned 38, zobni si paralen. Hlavně, ať se ti to nerozjede. To je pak děs!!! U prvního sem měla oboustranný zánět a bylo to šílený! ![]()
Luci…já se mám sejít s Estrellitkou v neděli, tak sem zvědavá, jestli stihnem aspoň trochu popovídat. ![]()
Já beru tu antiko…Cerazette a už 3. den špiním, tak uvidíme. Taky se bere bez přestávky.
Ahoj holky tak u nas jsme vzhuru dnes uz od 4:40 a nespime prdiky!
Usne nadherne sama v postylce kolem 20h ani u ni nemusim byt ale pak jak se budi mezi 3-4tak uz ma velkej problem usnout;(vetsinou prave kvuli prdum uz at jsou pryc trpime na ne fakt dost a to ma i probioticky kapky a 600:((a nic
Jinak uz koukame pod hrazdickou vydrzi tak 15min a pozorujem a pozorujem
Jinak antikoncepci mi dal EVELIN tu samou s tim ze pry to po ni muzu dostat i 2× do mesice a casto spinit ja to jeste nedostala tak vubec nevim zda do ni jit
Jinak pocasko super snad uz vydrzi!!!!
Evelina75 píše:
Ahojky holky! Taky nějak nestíhám, ale už sem si vás dočetla. Malýmu sme začali dávat laktobacilky…stojí jen 150 kč a jsou v tom probiotika i prebiotika. Tak doufám, že zaberou. Nemáte některá zkušenost???
Lééénuško…to tě teda lituju! To musel být děs! Hlavně, ať se brzo uzdravíš!!!
Bikis…odstříkávej, nahřívej teplou vodou a po kojení leduj, leduj a leduj. Když budeš mít teplotu ned 38, zobni si paralen. Hlavně, ať se ti to nerozjede. To je pak děs!!! U prvního sem měla oboustranný zánět a bylo to šílený!
Luci…já se mám sejít s Estrellitkou v neděli, tak sem zvědavá, jestli stihnem aspoň trochu popovídat.
Já beru tu antiko…Cerazette a už 3. den špiním, tak uvidíme. Taky se bere bez přestávky.
Jé, ty už máš druhý mimčo?
A kolik je prvnímu? A jë to kluk nebo holčička? ![]()
No a já už jsem snad v pohodě, jeden den byl teda hrůza!!Nemohla jsem ani chodit, tak jsem chudáka Zuzanku trochu zanedbávala!!Ani jsem jí nemohla zvednout, jak mě boleli ruce!! ![]()
Jinak malá se budí pořád 2× za noc
, někdy žužlá i 20 minut, takže já u toho usínám.A začala si ublinkávat, ale dočetla jsem se tady, že se to ve třech měsících stává, jak se mimča začínaj víc vrtět, tak doufám, že je to tím! Ještě , že mám to emimino, tady se dozvím fakt všechno!!
![]()
Jo a malá už krásně žvatlá a píská a směje se, to je super!
A jak nejsem u ní, nebo si jí někdo delší dobu nevšímá, tak piští a volá nás!Je to sranda! ![]()
Evelinko tak Janičku ještě pozdravuj, no přeju vám aby jste si pokecali, my jsme to vše hodně zkrátili a urychlili, nejvíc času nám zabralo hledání a poté použítí přebalovacích místností ![]()
Jinak já jsme taky koupila laktobacílky, užíváme asi zatím 5.den takže uvidíme.
Vannes ty drahý probiotick kapky mi taky dávali ale za takovou cenu a vydrží pár dní…Já jsem koupila probiotický kapky Bifiform, stojí 250 a měli by vydržet na 14dní, my je už dobrali, vydrželi asi 10dní ale ty jí zabrali.
Ahojky holky ![]()
venku opravdu nádherné počasí, ale prý víkend se má zakzit, no uvidíme.
Nevim jestli je nějaký divný období, ale Adélka se už budí po půlnoci a pak po 4hod na což jsem nebyla zvyklá, ale holky konečně jsem jí frkla do postýlky a spala sama (předtím jsme uspávaly a spaly jen v kočáře) takže nějaký pokrok
No a trápí nás hrozná vyrážka po celém těle, vypadá hrozně šmudla jedna, dr. sice říkala ať nepoužívám žádný prací prostředky a koupu bez kosmetiky, ale přijde mi to horší a horší. obličej má jak struhadlo. tak jsem se raději objednala v úterý na kožní. ![]()
Luci jinak naušničky nám píchala, u nás dělají nastřelení někdy kolem 1.roku.
Opětně trapná otázka
na co jsou dobrý ty lactobacílky????
Vanees…tak to sem na tu antiko zvědavá. Chvílema špiním, pak to zas vypadá, jako že sem to dostala, pak zase nic… ![]()
Bikis…Ondrášek je 2.mimčo. To 1.je už poněkud odrostlejší, je to kluk, Honzík…je mu 12 let a už je to pěkný habánek a puberťák. Na 2. sem si holt hezky počkala. Ale stálo to za to!!! ![]()
Hlavně, že už ti zánět ustupuje. A malý se začal teď taky zase budit v noci 2× a pije už pravidelně 20 min. Usínám v sedě a tuhle v noci sem se probrala s hrůzou, kde je malý a on byl v postýlce a měl i zapnutou chůvičku. Já to úplně zaspala a fungovala sem asi jako náměsíčná, nebo co…já měla fakt úplný okno!!! ![]()
Luci…Janičku budu pozdravovat. Snad to v neděli vyjde. Ono je sranda, sladit obě třeba kojení a tak, viď? My dáváme Laktobacílky taky teprve 6 dní, tak uvidíme!!!
Lééénuško…laktobacílky obsahují probiotika i prebiotika a jsou dobré jak na trávení (a snad nám pomůžou na ty slavný prdíky), tak na imunitu. A stojí jen 150 Kč. ![]()
Evelin,tak to je pěknej rozdíl mezi děckama!!Aspoň si zase znova užíváš mimčo.Já bych chtěla druhý mimčo tak, aby byli tak 2-2,5 roku od sebe
( klidně i míň, ale to bych asi nezvládala!!
) Uvidíme, jak se zadaří. Už nejsem taky nejmladší, tak se mi dýl nechce čekat!
![]()
Já jsem taky začla špinit!!Už pár dnů mě bolí břicho jako před MS, a ono tohle!Tak jsem zvědavá, jestli se to nerozjede!!A to bych to správně nneměla dostat vůbec!! ![]()
Leni, ty vyrážky jsou hrozný!!Malá taky vypadala chudák hrozně!!Ale měla to teda na obličeji. Tak pak napiš, co ti řekli na kožním!