Za 2 týdny termín

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2806
6.4.11 21:18

Jéé Luci, tak Valinka už tam byla.....mě to úplně vypadlo z hlavy, takže jsem to neviděla.
S tím kojením…no nevím, teda prso už jí vůbec nedávám, zkusila jsem to ještě dneska ale takovej jekot…jen to vidí, vytřeští oči a řev a řev :(
No a to spaní je u nás děsný..v noci jsem vstávala 3× a pak hltá jako kdyby nejedla celej týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
871
6.4.11 21:22

Luci, myslím si, že to je touhle uspěchanou a stresující dobou. Samozdřejmně to může být i z jiných příčin :nevim: . Myslím, že jsi pro Valinku udělala co jsi mohla. U nás kojení upadlo přesně jak píšeš, taky to byla otázka týdne. Oni ty miminka jak potom okusí lahvičku, tam jim to teče skoro samo, tak se jim už z prsa nechce tahat… to je moc namáhavý :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
470
6.4.11 21:37

Evelina
Tak to je přesný, my taky ječíme, vždy alespoň chvilku za den, abych jako věděla, že ji mám a vždy je tak stráášně nešťastná, říkám ji, že je malá hééérečka :mrgreen: , pořád koukám na nožičky, jestli se kroutí, na bříško, jestli ho nemá nafouklé, do plíny a taky nakrmit a stejně ječí. Většinou ale jen chvilku :palec:

Jinak se nám trichu vrátily prdy, nevím, jestli se mi cestou od naších k nám domů moc nezahřály ty kapky a nepřestaly působit. No uvidíme, dám jim ještě dva dny a uvidíme, pro nejhorší případ jsem koupila alespoň Laktobacílky baby 15cps za 78kč, což docela jde :palec:

Lucka
Luci, s tím mlíkem bych řekla, že je to jak u koho, na někoho ten stres působí, na někoho ne. Mám tetu, která žila s šíleným chlapem, malého původně ani nechtěla a kojila víc jak rok a pak to sama musela zastavit.
No a třeba já..mám za sebou ty nemocnice, problémy s přítelem, teď mi ještě zemřel milovaný člověk a na to mlíko to má celkem dopad, sice to vždy nějak roztahám, ale jde to horko těžko. Dávám malou k prsu X-krát za den, aby měla pořád tendenci se přisávat a docela to vychází..dnes jsem jen jednou dokrmovala a jinak kojím, ale docela se tomu divím…
Určitě jsi nic špatně neudělala, prostě se to tak nějak stává, sice mám pocit, že poslední dobou se to ženským děje víc, ale kdo ví, čím to je… :?: :nevim:

Já piju 2× denně gravimilk, Caro, beru homeopatika Ricinus comunis CH5 2× denně 5 kuliček, odsávám, občas nahřejvám a zatím tak nějak kojíme.

Teď nejvíc řeším to, že malá po mém mlíku o dost víc zvrací než po UM, což mě štve..dnes jsem ji 4× převlíkala, byla totálně zlitá. Musím ji pořád hlídat, když spí, když je vzhůru, v kočárku, no prostě pořád…dávám instrukce všem, kdo s ní jde na procházku a celou dobu trnu hrůzou, aby se jí nic nestalo, aby se nezačala dusit a hlavně, aby si toho ostatní všimli… :-( , no děs..

O víkendu mě čeká rozhovor s tchýní, pořád nepochopila, že mi vadí, když kouří u kočárku (i když to podle ní na malou nejde) a taky, že si nikdy nemyje ruce, když si s ní hraje, chjooo, nechápu, že to někteří lidé neberou jako samozřejmost…já sama se myju snad 100× denně a to jsem s ní třeba celý den doma. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1791
6.4.11 22:33

Jíťo…s tím mytím rukou je to přesný!!!!!! Taky s tím mám problém! Navíc se potýkám s tím, že lidi z našeho okolí (ne z příbuzenstva) se hlásí k vození a pořád urgují…já to zatím přecházím a odpoutávám od tématu. Vypadám jak matka, která se chrtí o dítě a jsem nenormální, protože jiná by ráda pučila a odfrkla si. Já si ale nemůžu pomoct!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4553
7.4.11 07:32
Evelina75 píše:
Jíťo…s tím mytím rukou je to přesný!!!!!! Taky s tím mám problém! Navíc se potýkám s tím, že lidi z našeho okolí (ne z příbuzenstva) se hlásí k vození a pořád urgují…já to zatím přecházím a odpoutávám od tématu. Vypadám jak matka, která se chrtí o dítě a jsem nenormální, protože jiná by ráda pučila a odfrkla si. Já si ale nemůžu pomoct!!!

Evelin, já taky malou nikomu nechci půjčovat!!! :nevim: Max. je sama u mojí mamči, když jdu cvičit, ale to byli zatím vždycky doma ( fitko je za barákem ). Jinak kočárek jsem ještě nikomu nepůjčila a nechci. Ještě jsem se malý nenabažila :-D , chci si jí pořádně užít a prostě nemám potřebu a nechci jí nikomu půjčovat!Možná až bude větší, tak budu ráda, že si odfrknu, ale zatím prostě chci být s ní… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4553
7.4.11 07:34

A dnes teda zase byla noc!!Už to nevydrží ani do půlnoci!!!Takže kojo v 11 , ve 2, ve 4, v 6…pomoooc!! :zed: A to je vždycky půlhodinový žužlání!!! :roll: :-) Doufám, že je to ten spurt a brzo se to zase srovná!!! :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
871
7.4.11 07:52

Holky, já taky nikomu na hlídání malýho nedávám, jsem strašpytel :-D . Já jak ho nemám na očích, tak jsem nervozní. No a venku na kočárkování ho nikomu nedávám, nám se stalo, že nám skočil pes čumákem do kočárku (malýmu bylo 7 týdnů )a to já jsem strašně vystrašená. Tchýně se strašně cpe na vození, že si mám odpočinout a pouklízet. Když jsem jí to řekla s tím psem, tak mi řekla, že nesmím být taková citlivka … kráva jedna :pocitac: . Takže mi strach nedovolí jí ho vůbec ani půjčit.No nevím co by dělala kdyby malýho ten pes pokousal. Takže já když jdu s kočárkem a vidím velkýho psa co je bez košíku a obojku, tak si stoupnu úplně k té korbičce, aby tam náhodou zase neskočil. Jsem asi debil, ale pořád lepší než mít zmrzačený dítě, děje se toho kolem nás dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4553
7.4.11 08:08
trace píše:
Holky, já taky nikomu na hlídání malýho nedávám, jsem strašpytel :-D . Já jak ho nemám na očích, tak jsem nervozní. No a venku na kočárkování ho nikomu nedávám, nám se stalo, že nám skočil pes čumákem do kočárku (malýmu bylo 7 týdnů )a to já jsem strašně vystrašená. Tchýně se strašně cpe na vození, že si mám odpočinout a pouklízet. Když jsem jí to řekla s tím psem, tak mi řekla, že nesmím být taková citlivka … kráva jedna :pocitac: . Takže mi strach nedovolí jí ho vůbec ani půjčit.No nevím co by dělala kdyby malýho ten pes pokousal. Takže já když jdu s kočárkem a vidím velkýho psa co je bez košíku a obojku, tak si stoupnu úplně k té korbičce, aby tam náhodou zase neskočil. Jsem asi debil, ale pořád lepší než mít zmrzačený dítě, děje se toho kolem nás dost.

Vždyť je to úplně normální, že se bojíš!!!Takvý řeči, jako že jsi citlivka, vůbec nechápu. Ale mě je to jedno, ať si každej myslí co chce!!!A tchýně vůbec…O tý se radši ani nezmiňuju!!Bohužel mám tchyni na dvě věci a dítě bych jí nepůjčila ani za zlatý prase!!! :evil: Ani malou neumí pořádně chytit, já když to viděla, jak jí drží a padá jí ta hlavička, tak jsem byla hotová!! :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
470
9.4.11 10:25

ahoj holky,
tak dnes mě čeká rozhovor s tchýní…
ve středu jsem jí půjčila malou, strašně škemrala, tak jsem kývla…vzala si kočárek, řekla jsem jí, že kolem půl sedmý by měla papat, tak aby pak dorazily domů. Dala jsem jí sebou raději i flašku s mlíkem kdyby náhodou chytnul malou záchvat a kdyby byly někde daleko, tak aby zbytečně neplakala…tak nějak jsem si ale myslela, že to nebude potřeba použít.
Samozřejmě jsem se mýlila :cert:
V půl sedmé se vrátily, malá strašně plakala…tak jsem si říkala aaaaa má hlad. Na to mi ale tchýně odpověděla, že už jedla 8-o , coooo???řekla jsem…
No normálně ji v tom větru a zimě vyndala z kočárku, protože začala plakat a cucala si prsty (prsty si teď cucá 85% času ať má hlad nebo ne). Jenže malá hlad zřejmě neměla, přijely domů, malá totálně poblitá (když se nají dřív než má, tak strašně zvrací), bundu úplně bílou od mlíka, deku pod sebou taky a k tomu řev jak blázen. Po prvním šoku jsem myslela, že tchýni zabiju :cert: :cert:
Malou jsem slíkla, pošušňala, přebalila jí plínu a bylo po pláči.
Tchýni jsem rázně řekla, že hlad ještě neměla (ona samozřejmě tvrdila, že ano), že měla asi prďana a že ji stačilo dát na bok nebo jen na chvilku pohoupat.
Taky jsem se dozvěděla, že jí krmila asi dvě minuty od našeho baráku někde na lavičce.....absolutně nechápu, proč mi ji nevzala domů :pocitac: , tak jsem jí řekla, že ta lahev byla jen pro nejhorší případ a že normálně kojíme, takže jsem chtěla aby ji vzala domů, když budou poblíž.
Pak tchýně odešla a já s malou běhala ještě 4 hodiny, protože si asi 15× krkla, pořád zvracela a samozřejmě plakala, pak nemohla ani usnout…až když jsem jí po čtyřech hodinách(dřív to nešlo, pořád to z ní lítalo) dala znovu najíst, tak usnula.
Takže absolutně chápu, že ty prcky nechcete nikomu půjčit.
Kdybych nemusela, tak ji taky nepůjčím, jenže dělám tu autoškolu a jediný, kdo mi má čas hlídat je přítelova babička, no nadšená z toho nejsem, vždy trnu hrůzou. Jezdí hrozně pomalu (i přes přechod) a hlavně se s každým zastaví na pokec, takže kdyby se malé něco dělo, tak ona to ani neví. Jestěže jí vždy pořádně nakrmím a unavím, aby jí pak celou dobu spala.
A hned jak dojezdím, tak pro ni mažu.

Baví mě, jak jsou všichni hrozně chytří, ale skutek utek. Když se pak něco děje, tak místo aby mi zavolali, tak dělají hrdiny a radši malé ublíží než aby přiznali, že neví, co s ní. :pocitac:
Ve čtvrtek jsem dala malou hlídat bezdětné kamarádce a musím říct, že to bylo zatím nejlepší hlídání…hrála si s ní, povídala, pak uspala a když jsem se vrátila, malá absolutně spokojeně spala :srdce:
Poslední týden autoškoly a pak mají smůlu, už ji nikomu jen tak nepůjčím, nikdo ji nezná a kromě mých rodičů ani nikdo neposlouchá mé rady.
Prostě mě SEROU (omlouvám se, že jsem sprostá), ale jiné slovo pro ně nemám. :pocitac:
Jen mým rodičům ji půjčuji v klidu, oni hned volají, když se něco děje, jezdí kolem baráku, když už má papat a hned jak začne plakat, tak přifrčí domů. :hug:

Citlivka????Možná jsem, no a co, že?? Je to moje dítě a vím, co je pro ni nejlepší. Takže se holky nedejte, ať si každý říká co chce!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2806
9.4.11 11:56

Jíťo ty prostě víš co malá nejvíc potřebuje a znáš jí…seš prostě její máma :srdce: a myslim že velmi dobrá máma :palec: .
tu tchýni bych zabila :pocitac: , chuděrka malá to si musela vytrpět, koukám že nějaký tvoje rady jí absolutně nezajímají, to jí teda dneska důsledně řekni,že pokud to nebude dodržovat, tak jí malou nedáš a hotovo.
Je hrozný jak jí trápí to blinkání, snad jí to brzy přejde.
Držím palce holky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
894
9.4.11 13:40

Jiťul, je mi moc líto, že malá takhle trpí na to blinkání…Ví se vůbec tedy už hlavní příčina a zda s tím lze něco dělat? Chudinka, člověk už by ani nechtěl jíst když by měl takové problémy :nevim: . Ale papat samožřejmě musí aby byla silná když jí to pak takhle prožene!!!
Jinak co se týče tchýně............no BOŽE!!!!!!!!!!!!! :zed: :pocitac: .
To je teda něco, to bych byla taky vzteky bez sebe.
Občas se člověk diví jak mohl někdo vychovat svý děti viď? Ale určítě jí to řekni. Nikdo ti nemá do toho co povídat. Navíc ví, že malá na tohle trpí a ona jí strčí flašku venku jen tak bez rozmyslu a ještě v tom fičáku, kterej je protivnej posledních pár dní 8-o .
Fakt nechápu.
No naštěstí tohle nemusím tolik řešit. Moje mamča se o ní skvěle umí postarat ale tu mám daleko. Manželovu mamču máme sice za rohem ale tý stačí vidět malou dvě hodiny v týdnu, takže když tam zajedem všichni o víkendu na návštěvu stačí to. Je totiž starší, takže i když malou miluje, tak jí dětičky už rychleji unaví. No a jediný komu jsem zatím půjčila je švagrová. Občas jí vytáhla ven a třeba šli spolu s Vájou pro Marušku(neteřinku) do školky.....
Takže já si malou užívám fakt dost:-)
No a kdo se samozřejmě umí skvěle postarat je manžel. Samozřejmě pár věc dělá jinak než já a občas si můžu říct, že třeba hůř ale mluvit mu do toho nijak nechci. Hlavní, že to dělá rád:-)

Holky já vím, že jsem vám to nepřipomněla, mě to úplně vypadlo jak jsem byla u našich. No kdo by to chtěl vidět, tak na www stránkách primy si to můžete pustit, ale jak říkám je to pár sekund záběr jen v kočárku:-)))) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4553
9.4.11 19:23

Jíťo, to je hrozný s tou tchýní!! :pocitac: Mě taky hrozně vytáčí, když někomu řeknu co a jak, že prostě máme nějaký pravidla, a ten druhej to absolutně nerespektuje a ještě jakoby naschvál udělá to co třeba zakazuju!Ale co se dá dělat…Postupem času stejně budu malou muset dávat někomu hlídat, i aby si zvykala a nebyla třeba na nás nějak moc upnutá :nevim: Tak pak si radši ani nebudu představovat, co mi s ní kde vyváděj!! :roll: :-D Ale u takhle malých miminek je to horší, to fakt není sranda. Zvlášť když máte problémy s tím blinkáním :roll: .No já radši tchýně nekomentuju!! :nevim: Jak jsem psala, já mám bohužel tchýni hrůza děs a mrzí mě to!!Moje mamča už je starší, taťka mi umřel, takže naše malá nebude mít ani dědu, protože tchýně je rozvedená.A jako babička je nepoužitelná!Škoda no…
Jinak já taky samozřejmě důvěřuju v hlídání jenom mamče. I když mě štve, že malou pěkně rozmazluje , jako že jí uspává v náručí a tak, ale to je fakt zbytečný řešit :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1791
9.4.11 19:33

Teda Jíťo, to jsem zvědavá, jak dopadl dnes tvůj rozhovor s tchýní! Je normálně na zabití!!! Ještě kdybys neměla s malou tenhle problém s blinkáním…ona si neuvědomuje, jak by jí mohla ublížit??? Nemám slov! :zed:
Moje mamka je v pohodě a taky v ní mám absolutní důvěru, ale kdokoli jiný…no mám strach!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
470
10.4.11 15:59

Tak to máme za sebou, tchýně si samozřejmě myslela, že si z ní dělám srandu… :pocitac: řekla jsem jí, že bych byla ráda, kdyby si myla ruce, na to mi odpověděla, že to je přece samozřejmost…no že jsem to u ní ještě neviděla, když je to taková samozřejmost :cert:
Pusu si po cigáru taky nevypláchne, takže pak dýchá na malou ten hnus, no z toho se zvedá žaludek i mě…a ještě se tomu smála, že si jako nevyčistila zuby, tak jsem řekla, že by klidně mohla.....no to jsem si dovolila :cert:
Musela jsem malou vzít jinam, abych ji viděla se nejdřív napít než na ni promluví…
Taky mi ještě s velkou důležitostí řekla, že kvůli Viktorce chodějí kouřit do pokoje, aby jí tak nehulili…no ještě toho trochu, to jsem jí řekla, že má jediné štěstí, protože jinak bychom šli hned domů :cert:
No a na tu estrádu, co s malou provedla neřekla nic, prý to vypadalo, že má hlad…dobrý ne???Odpověď tak na facku :pocitac: , bože zabít ji je málo :pocitac:
Měla malou v ruce asi dvě minuty a stačilo, má smůlu, prostě jí ji nedám. :twisted:

A přítel??? Ten se taky tenhle týden předvedl. To že se mě ve věcech výchovy ani nezastane, to už ani neřeším, ale jak se ke mě zase choval, to už byla poslední tečka…
Včera například malá byla od jedné v noci až do rána vzhůru a on ani jednou nevstal (a to měl den předtím i celý víkend volno) a až když se pán v 10 hodin ráno vzbudil, tak se najednou nabídl, že ji půjde povozit…tak na to mu sere bílej tesák :pocitac:
Já celá hotová, ale spát už se mi zase nechtělo, oči jak plné písku a on až když se vyspinká, tak by najednou pomáhal :poblion: , no a včera večer další výčitky z jeho strany na téma, že ohrožuju vlastní dceru, že se o ni nejspíš i špatně starám atd. atd…, tak to bylo něco pro mě…aáaáááá, nejradši bych řvala vzteky, jak mi může někdo, kdo o ni skoro nezavadí pohledem něco takovýho říct :pocitac:
Dnes ráno, po tom co jsme se pohádali, mi řekl, že až dodělám autoškolu, tak ať se odstěhuju, takže co dodat…stěhujeme se…

Fakt kvalitně zakončený týden, který stál celý za h…, až na malou, ta je prostě úžasná, já ji nemít, tak už jsem snad v blázinci :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
470
10.4.11 16:09

No a k tomu blinkání..
blinkáme stále, každý den, skoro po každém jídle.
Sice to už teď trochu lépe vychytávám, ale jsou chvíle, kdy ji nakrmím a ona jetště dvě hodiny zvrací. Několikrát denně ji převlíkám, má pořád bryndák kolem krku, aby nebyla hned celá mokrá. Občas je to v pohodě. Někdy ji to ale zlobí třeba celou noc, pořád k ní vstávám, ona je rozespalá, musím ji zvednout, počkat až si krkne a pak znovu uspat, protože jinak by se kroutila celou noc a byla by ráno úplně vyřízená :cry:
Než jdeme ven, tak ještě alespoň půl hodiny po papání ji nosím, opatrně oblékám a pokládám, protože jinak to z ní vylítne. Samozřejmě z toho i víc pláče, protože to není nic příjemnýho, asi jí i pálí žáha a krk, jak je to kyselý :poblion:
Chudinka moje, pak ji smrdí z pusinky a někdy třeba po dvou hodinách z ní vylítne i natrávený mlíko…to jí pak dám třeba cucnout trochu čaje, aby to spláchla..
Doktoři nám na to řekli, že to s ní bude těžší a složitější a že se s tím nedá nic dělat, prostě jen čekat, až to přejde…což může být prý za měsíc, nebo s prvníma příkrmama nebo třeba až začne chodit… :zed:
Takže si ještě asi užijeme :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky