Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Dobrý večer jsem holka bude mi 14 let mám 60kg, 158cm chtěla bych hodně moc mít svojí vysněnou postavu 40kg abych se nemusela za svou postavu stidět, nechci nosit ani legíny protože mám silnější nohy a nelibí se mi to už držím dietu dost dlouho a nevidím změnu. Ráda bych chodila ráno či večer do fitka ale mám školu a neměla bych na to dost času chtěla bych alspoň do dvou měsícůch dát dolu alspoň 20kilo😞ješte mi nikdo neřekl že jsem při těle ale ja bych hodně moc chtěla nosit oblečení co se mi libí a z postavou jakou mám se mi nechce myslíte že to jde nějak rychleji shodit 20kilo??
Příspěvek upraven 26.10.23 v 08:30
Jakou držíš dietu? Základ je jíst pravidelně.
Hlavně se nesnažit celý den hladovět a pak si dát jedno jidlo za den - to mají dívky v tvém věku ve zvyku a hrozně se diví, že to nefunguje a nehubnou.
Jist můžeš co chceš, ale v přiměřenému množství a hlavně pravidelně!
Děvenko, šedesát kilo není žádná katastrofa. Zkus se víc hýbat, zdravě, vyváženě a pravidelně jíst. Hladovění nemá smysl. Ve tvém věku by sis mohla zadělat na vážné problémy. Čtyřicet kilo? Tak takovýhle sen má asi málokdo…
Proboha, kolik měřiš? Pokud 145 cm, tak to chápu.
Pokud víc, proč chceš vypadat jako dívka z koncentráku?
@EEKK píše:
Děvenko, šedesát kilo není žádná katastrofa. Zkus se víc hýbat, zdravě, vyváženě a pravidelně jíst. Hladovění nemá smysl. Ve tvém věku by sis mohla zadělat na vážné problémy. Čtyřicet kilo? Tak takovýhle sen má asi málokdo…
Neteř má 12 let a má 55kg. Rozhodně mi nepřijde, že by měla extra kilo navíc. Neumím si představit, že by měla 40kg. Výškou má nějakých 152cm ![]()
Trvalo to cca 5 měsíců a 23kg dole, 177cm, z 69kg na 46kg.
Jak? Zhroutila jsem se, nepřeju, jediné plus bylo to zhubnutí.
Teď mi stačilo ubrat trochu jídla a nezdravosti (sladkosti) a už mi zase je tričko, vidím to v obličeji atd.
Zajímala by mne ta dieta? ![]()
Jinak pozor na pití, tam je kolikrát cukru nebo jiných blbinců, já jedu jen vodu a černý neslazený čaj ![]()
Měla by sis přiznat, že chtít vážit 40 kg není ok, není to vůbec normální váha zdravé holky.
20kg za 2 měsíce je šílenost. Určitě na to nějaká brutální dieta bude, ale pak bude i šílený jojo efekt. Zdravé hubnutí za pomoci zdravé stravy a pohybu by bylo +-6kg za ty 2 měsíce.
Kolik měříš? Když mi bylo těch 14/15 měla jsem lehce nad 60kg při 170cm a byla jsem nadmíru spokojená. Ploché břicho, pěkná prsa a zadek tak akorát. No teď je mi jednou tolik, mám dítě, zdravotní problémy a 20kg k tomu
mám kamarádku, která má 48kg na 170cm a vypadá příšerně, hlavně v létě když se svlékne do kraťas těsně pod neexistující zadel a vezme si tílko z kterého trčí místo prsou kosti…
@Laura kadlecová píše:
Dobrý večer jsem holka bude mi 14 let mám 60kg chtěla bych hodně moc mít svojí vysněnou postavu 40kg abych se nemusela za svou postavu stidět, nechci nosit ani legíny protože mám silnější nohy a nelibí se mi to už držím dietu dost dlouho a nevidím změnu. Ráda bych chodila ráno či večer do fitka ale mám školu a neměla bych na to dost času chtěla bych alspoň do dvou měsícůch dát dolu alspoň 20kilo😞ješte mi nikdo neřekl že jsem při těle ale ja bych hodně moc chtěla nosit oblečení co se mi libí a z postavou jakou mám se mi nechce myslíte že to jde nějak rychleji shodit 20kilo??
Kolik měříš???
Lauro, promluv si se školním psychologem, pokud ho tam máte. 40 kilo, pokud neměříš 140 cm, je podváha jak vyšitá a přát si něco takového může jen osoba s poruchou příjmu potravy. Kolik měříš, jaké je tvé BMI? Vykašli se na diety, jez pravidelně a zdravě, pohyb zařaď klidně jako svižnou procházku po škole a měj se ráda taková, jaká jsi. Vždyť to dnes do vás sociální média hrnou horem dolem. Vychrtlé holky se nikomu nelíbí, to mi věř ![]()
@Monik29 píše:
Trvalo to cca 5 měsíců a 23kg dole, 177cm, z 69kg na 46kg.
Jak? Zhroutila jsem se, nepřeju, jediné plus bylo to zhubnutí.Teď mi stačilo ubrat trochu jídla a nezdravosti (sladkosti) a už mi zase je tričko, vidím to v obličeji atd.
Zajímala by mne ta dieta?
Jinak pozor na pití, tam je kolikrát cukru nebo jiných blbinců, já jedu jen vodu a černý neslazený čaj
No tak to je těžká podvýživa. Já mám 177cm a mám cca 65kg a jsem dost hubená. Těch 69kg na 177cm bylo úplně v pořádku. Nedokážu si při stejné výšce představit, že mám 46kg ![]()
60 kg je úplně normální. Kdybys zhubla těch 20,je to nezdravé a nic z tebe nezůstane. Jinak 20 kg zdravým tempem tak za 10 měsíců, to ale není tvůj případ, ty to nepotřebuješ. Chces být žena? Tak buď. Žena má být žena a ne hubená tyčka.
@Švédka87 píše:
60 kg je úplně normální. Kdybys zhubla těch 20,je to nezdravé a nic z tebe nezůstane. Jinak 20 kg zdravým tempem tak za 10 měsíců, to ale není tvůj případ, ty to nepotřebuješ. Chces být žena? Tak buď. Žena má být žena a ne hubená tyčka.
A ona uz napsala kolik meri? Pokud je malicka, tak to muze byt hodne. Nerikam zhubnout 20 kg, ale bez vysky bych netvrdila zda je to normalni.
@Laura kadlecová píše:
Dobrý večer jsem holka bude mi 14 let mám 60kg, 158cm chtěla bych hodně moc mít svojí vysněnou postavu 40kg abych se nemusela za svou postavu stidět, nechci nosit ani legíny protože mám silnější nohy a nelibí se mi to už držím dietu dost dlouho a nevidím změnu. Ráda bych chodila ráno či večer do fitka ale mám školu a neměla bych na to dost času chtěla bych alspoň do dvou měsícůch dát dolu alspoň 20kilo😞ješte mi nikdo neřekl že jsem při těle ale ja bych hodně moc chtěla nosit oblečení co se mi libí a z postavou jakou mám se mi nechce myslíte že to jde nějak rychleji shodit 20kilo??Příspěvek upraven 26.10.23 v 08:30
10 kg možná, vynechat sladkosti a sladké pití, zařadit víc pohybu, třeba chodit domů ze školy pěšky ![]()
dcera má 163 cm a 49-50 kg a je normálně hubená, trochu svalnatá…kdyby měla 40 kg bude vypadat jak nemocná…nemyslím si, že bys měla chodit s výškou 158 cm pod 45 kg, navíc pak tou dietou si můžeš narušit i svůj růst, vývin, přece jen je ti teprve 14, můžeš ještě pár cm vyrůst…
@Tarena píše:
A ona uz napsala kolik meri? Pokud je malicka, tak to muze byt hodne. Nerikam zhubnout 20 kg, ale bez vysky bych netvrdila zda je to normalni.
psala 158 cm