Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Za 1) na to nejsou tabulky a za 2) diety nikam nevedou. Co to znamená, že neběháš moc dlouho? Jak dlouho tedy? A od kdy? Jak jíš?
Příspěvek upraven 01.04.15 v 11:17
Zdravé hubnutí je tak 2 max. 3 kila měsíčně (0,5 - 1 kg týdně). Ovšem pokud je shodíš a přestaneš s dietou a pohybem, budeš je mít zpátky a navrch i něco navíc.
Kojíš? Co štítná žláza? Já první kojila a kila šla dolů sama. Druhé jsem kojila stejně dlouho a váha se ani nehnula. Od října jsem se zaměřila na to co jím a kolik jím, začala se hýbat a prostě zase nastartovala metabolisus a jde to.
Tímhle stylem nezhubneš nikdy. ![]()
Změň celý životní styl, jez 4-6× denně, vynechej hlavně bílé pečivo a veškeré slazené nápoje. Nepřežírej se a hlavně zařaď pravidelný pohyb.
Za jak dlouho zhubneš?
To záleží hlavně na tom, jak moc se budeš snažit. Hlavně to chce pohyb, na diety se vyprdni, ty nikam nevedou. Jez co chceš, jen málé porce po 2,5 max 3 hodinách. Musís sama přijít na to, co ti pomáhá, to my ti tady neřekneme. Já jsem si sestavila několik cviků, které mi opravdu pomáhají, k tomu jím málo a často a skoro každý den jde vidět rozdíl a cítím se líp. Já jsem jednou zvládla zhubnout 10 kilo za 3 měsíce, i když je to prý moc podle tabulek, tak mi to vydrželo opravdu hodně dlouho a přibrala jsem zpět až po změně antikoncepce ![]()
Chápu, že na nějaký sport není moc při mimču, ale musíš cvičit a hýbat se.
Jídlo je ale základ, já cvičím jak mourovatá a pokud nehlídám jídlo, tak to dolů prostě nejde
1500 kcal a kolik meris, kolik je ti let? Na tom vsem plus na tvoji soucasne vaze zalezi totiz vypocet tveho bazalniho metabolismus, to je kolik energie potrebuje tvoje telo v klidovem rezimu (tj na mrkani oci, duchani, traveni… proste abys zia). Pak si to muzes vynasobit pohybem - jestli mas mirnou (kancelarska pracovnice), stredni (pravidelne sportuje) nebo tezkou (drevorubec) fyzickou aktivitu a mas pocet kalorii, pri kterych nebudes ani hubnout ani pribirat, tj co tvoje telo kazdy den potrebuje. Abys hubla bezpecne - tedy metabolismus se nezpomalil, tak se nedoporucuje naraz zkrouhnout vic jak 10 % toho, co tvoje telo potrebuje. Kdyz totiz prijem omezis vyrazne vic, telo zareaguje a zpomali metabolismus, takze pak „pribiras ze vzduchu“.
Takze mozna jis moc malo na tvoje telo.
Dal doporucuju taky posilovat, svalova tkan spali vic energie nez tukova. Takze kdyz posilujes, tak nejde o to, kolik spalis behem cviceni, ale o to kolik spalis po cviceni, napriklad ve spanku. Idealni je kombinace obou: aerobni cviceni + posilovani. Tak to zkus stridat.
A do tretice uspech hubnuti je zalozeny na trech bodech: strava - pohyb - relaxace ci dusevni rovnovaha. Jak je znamo, stres a unava ti s hubnutim nepomuzou. Takze - chce to obcas umet vypnout, dostatecne spat (v mem pripade utopie)… a mit to srovnane v hlave.
Rychlost hubnuti je pak druhorada, ale cim pomaleji, tim lip, protoze hlavne je dulezite, aby sis zhubnutou vahu udrzela navzdycky. Takze cim pomalejsi zmena, tim min zblazneny metabolismus a mensi riziko jo jo efektu apod.
Jo a co se tyce hubnuti po porodu, nekdo hubne kojenim - teoreticky by to tak melo fungovat, produkce mleka ma pry obrovskou spotrebu energie; ale nekdo asi kvuli hormonum proste ne a ne se hnout a naopak i pribere - behem kojeni maji vetsi hlad a telo jim udrzuje tukove zasaby. Po skonceni kojeni to pak ale dolu jde. Tak jestli jsi druhy pripad, budes muset pockat, az dokojis. Ale kdo si pocka, ten se docka… co je dva tri oplacanejsi roky ve srovnani s tim nejlepsim pro tvoje dite…
Pak asi jako vsude jsou i pripady, ktere to maji tak i tak: neco malo kojenim zhubnou, ale neni to idealni a uplne se vrati na svou vahu az po odstaveni.
Běhání je sice fajn ale při běhu je důležitá tepovka, která je u každého jiná. Já mám např. od 120- 150 tepů za minutu a to spaluju tuk. Můžeš si ji přibližně vypočítat je to někde na nettu. Při kardio cvičení se tep nepočítá to můžeš zkusit taky.Jsou tu různé skupiny kde ti holky poradí. Jídelníček je podmínka bez něho nezhubneš. Pokud nevíš jak na to zkus pomoc dietologa jsou různé zaváděcí akce za slušnou cenu a tam ti ho po konzultaci sestaví. Pro rychlé zhubnutí také funguje Ketonová dieta ( je ale dost drahá) u té pak přecházíš na normální stravu v několika krocích a musíš je dodržovat jinak ty kila zas nabereš zpět. Prostě přecházíš na normální stravu v několika krocích a postupně bez jojo efektu Prošla jsem si i tou Ketonovou dietou a zhubla jsem 15kg před rokem a pořád se držím. Vím jaké to je být tlustá a moc ti držím palce aby ti to vyšlo a zas si se líbila sama sobě. ![]()
1500 kcal je strašně málo…tak se zaregistruj třeba na stobklub.cz nebo kaloricketabulky.cz, vyplníš počáteční formulář a ono ti to spočítá, kolik bys měla za den sníst kcal, bílkovin, tuků, cukrů a zkus podle toho si vždy den dopředu naplánovat jídelníček..u mě to funguje..už mám dole skoro 9 kg… a dalších 9 minimálně plánuji ![]()
@Sněženka25 píše:
1500 kcal je strašně málo…tak se zaregistruj třeba na stobklub.cz nebo kaloricketabulky.cz, vyplníš počáteční formulář a ono ti to spočítá, kolik bys měla za den sníst kcal, bílkovin, tuků, cukrů a zkus podle toho si vždy den dopředu naplánovat jídelníček..u mě to funguje..už mám dole skoro 9 kg… a dalších 9 minimálně plánuji
1500 kcal je pro hubnutí ideální, normální příjem je 2000kcal. Jinak s příspěvkem souhlas. Kalorické tabulky, do mobilu, naplánovat stravu na celý den a jedu… Mě se osvědčil dvoufázový oběd. Rozdělím na dvě části, jednu ve 12 a druhou ve 3. Večer pak nemám takový hlad
Aha tak já si to asi pletu s KJ, protože těch mám při hubnutí 5100… jaký je tedy ale mezitím rozdíl?
@Sněženka25 Jedna kcal je priblizne 4 kJ. Presne si to muzes vyhledat na netu.
Ahoj, docela mě trápí jedna věc…
.Tak zase zkouším… Mám 1500 kcal denně k tomu k večeru běhám sice ne moc dlouho, ale stejně.
Jsem po porodu 11 měsíců a vůbec nic jsem neshodila. Před porodem jsem měla 68 kg.
Po porodu jsem vážila a stále vážím 78 kg U žádný diety nevydržím moc dlouho
Jsem fakt tlustá
Poradíte někdo za jak dlouho bych měla zhubnout? Chtěla bych dát dolů aspon 5 kg…