Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kallkapa
To nebyla zakladatelka, to ja ![]()
Kazdopadne mi to nejaky rok trvalo, stanovit si realnou cenu za kralika, husu, kacenu. Nemam spocitane kazde zrko, granuli, co sezerou.
Ale musim se pochvalit, naucila sem se to, co popisujete - stanovim si cenu a kdo chce koupi, kdo ne, at nekupuje.
@Kallkapa píše:
Já mám teda domácí vajíčka zadarmo, a rodinný příslušník prodává cizím za 2 kč/kus. Ale nechápu, jak tady píšete, že Vás můžou pomlouvat, že je máte drahá. Buď chtějí koupit a koupí za cenu, kterou nabízíte, nebo se jim zdá cena velká a koupí jinde. Jakou si určíte cenu je přece Vaše věc, netřeba se ospravedlňovat ranním vstáváním atd. Kdyby lidi nechtěli, nekoupí je..
Asi tak, je to jen otázka nabídky a poptávky. Já bych brala klidně i dráž, než nám je sousedi prodávají, protože domácí jsou domácí. Ale neřeším, na čem tu cenu staví.
@nepřihl martina.se píše:
Ahoj, já beru domácí za 3 kč, ale osobně bych byla ochotná dát i víc, protože domácí jsou prostě domácí.. u nás běžná cena v obchodě 3,5 kč
My je prodáváme za 3,5 a když nebyli tak jsem řekl mámě, že ať je prodává za 5,že to jsou domácí vajíčka někdy je to vajíčko XXL a někdy normál a ten žloutek je jinačí než v kupovaných tam je přidávaný karoten.
A kupovat vitamíny, dávat jim domácí krmení a jak říká @novo123 a @Kallkapa když se jim to zdá drahé tak ať jdou jinam. Každý chce bio a cena se mu nelíbí
Nás právě ty pipiny nic nestojí
Ráno je pustím, během dopoledne se vystřídají ve snášení a večer je zavřu. Dostavají zbytky a přítel dělá v zemědělství takže tu pšenku vzdycky nějak schrastí.
@pelumax vajíčko XXL mě pobavilo. Minule jsem našla tohle
Myslím, že si chudák pipka i trochu ublížila
Ahoj. Taky záleží na tom, jak jsou ta vejce velká. Přirovnala bych to k chovu ve volierách nebo volně. Tam se cena pohybuje za S 2,50, M za 3 - 3,50 a L za 3,50 - 4 Kč.
@jezek1 píše:
@Kallkapa
To nebyla zakladatelka, to ja
Kazdopadne mi to nejaky rok trvalo, stanovit si realnou cenu za kralika, husu, kacenu. Nemam spocitane kazde zrko, granuli, co sezerou.
Ale musim se pochvalit, naucila sem se to, co popisujete - stanovim si cenu a kdo chce koupi, kdo ne, at nekupuje.
Prosím tě za kolik prodáváš kačeny a husy? Letos prvně máme taky a pár kousků bude určitě na prodej.
@blorchi píše:
3,50kc.dolu bych nesla.
taky bych nešla níž. Jednak si člověk musí tu slepičku koupit, krmit ji, starat se o ni a pak teda ta kvalita vajec je vždy o něčem jiném než kupovaná, byť v obohocených klecích snášená vaja. U nás je v obchodě za 3,50 někde i za 3.90 kus.Tak si myslím, že domácí by měla být buď stejně drahá nebo spíš o kousíček daržší ne?
U nás táta prodává za 2,– čiliže 60,– za plato s 30 kusy. Velikost teda neřeší, prostě naskládá vajca a šlus
Ale náš táta je měkkota
, já bych klidně prodávala za 2.50-3, jak tu už píšou holky.
Je fakt, že jsem v životě kupovala vejce v obchode jen jednou ![]()
Také máme slepice, vajíčka prodáváme za 3 Kč/ks. Našlo se pár lidí, kteří i s tímhle měli problém, tak jsme je odkázali na vajíčka z obchodu, když si připadali okrádání. V obchodech jsou vajíčka drahá a kvalita nula nula nic, bez chuti…já vždycky všem říkám, že my prodáváme bio vajíčka a myslím si, že bio opravdu jsou, tak ať se jdou dotyční podívat do obchodu, kolik bio vajíčka stojí…to pak budou za ty 3 Kč rádi ![]()
@girlie sage píše:
@pelumax vajíčko XXL mě pobavilo. Minule jsem našla tohle![]()
Myslím, že si chudák pipka i trochu ublížila
jo tak takové sbíráme každý den. Chudák pipky ty prožívají porod každý den ![]()
Domácí vajíčka od rodiny kupuju 30 kusů za 70 korun (
- nechtějí víc, prodávají to tak i cizím
), ale vzhledem k tomu, že jinak v obchodě beru 10 kusů za 40 korun, aby byla aspoň halová a ne klecová, a tady ta jsou z volného výběhu… Mít slepice, tak pod 3,50 to nedám.
Když bylo nedostatek vajec a tím pádem si i slepice byli nedostatkové zboží kdy v telce ukazovali, jak lidé vykupují vynešené slepice a my jako každý rok dokupujem mladý slepice a když jsme přijeli na trh tak po slepicích ani vidu,slechu.Kdo nestál po páté kdy se trh otvírá v pozoru tak měl smůlu. A prodávali se za 25O-270 za slepici.
@girlie sage vitamíny potřebují kvůli vápníku a také jinak se oštipují. Jinak máme pole takže pšenici máme, ale kdo ji sklidí než pronajatý kombajn a zase jsou tu peníze kde to vzít. Zbytky z domova se jim dává taky a táta jim seká trávu, aby měli zelený.
Ale jak se říká, že domácí žloutky jsou krásně žluto-oranžový tak jak které vajíčko, ale když se rozkvedlá ten světlounký bílek tak to není taková břečka jako když se rozkvedlá to s tím karotenem.My si vajíčka nakládáme jako to dělávala naše babička. Na vánoce a na obalování řízku se budou hodit
Kallkapa - S tím, že má někdo problém s cenou, mám nedávnou zábavnou zkušenost, jsem soudní tlumočník, nacenila jsem paní překlad a následně mi přišel email, že se jí zdá, že na tom zase tolik práce není a jestli bychom se nedohodli následovně a napsala svoji finanční představu. Ještě teď nechápu, jak tohle někoho napadne. Tak jsem jí tehdy naky napsala, že je to konečná nabídka a že se může vždy obrátit na někoho jiného
Za týden se ozvala, že to chce za tu moji cenu