Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Mám třináctiletou a celkem netuším, jak bych mohla mít pod kontrolou každou stránku, kterou navštíví. Není blbá, umí si vymazat historii apod. Na internet se připojí z telefonu kdekoli přes wifi, mají k dispozici tablety ve škole apod. Mít je pod dozorem opravdu není řešení - spíš s nimi hodně mluvit, aby chápali rizika a byli opatrní.Jinak teda, když bych si představila jak dcera uvažuje - asi by taky pro otázku tohoto typu nevyhledala fórum puberťáků, kteří s návštěvou gyneKologie mají minimální zkušenosti, ale spíš dospělých - logicky asi matek. Přes FB by to teda zcela jistě neřešila, tam to není anonymní - něco takového asi kamarádkám svěřovat nebude
mám syna 18 let - pod dozorem už ho dávno nemám, ale tvrdím, že nemít pod kontrolou a neučit jak se chovat na netu 12-13 leté děti! je alibismus… ty technické možnosti aby mohli jen na stránky vhodné nad kterými se domluvíme atd prostě jsou.. čili za mě jde to - pokud chci… mmch ve škole mají filtry aby nemohli na stránky které jsou nevhodné.. např.. ale to je fuk… kdo chce hledá výmluvy a důvody proč to nejde
jinak s komunikací a poučením souhlasím..
Buď v klidu, kdysi sem takhle zkoumala svoje tělo a prstem si blánu taky protrhla. ![]()
Nevhodné příspěvky jsem smazala, prosím bez výsměchů.
admin Monika
A co je tady vlastně nevhodný příspěvek? Že dvanáctiletá holka plánuje ZA ROK cestu ke gynekologovi a má strach, aby si blánu neprotrhla prstem?
Děkuji všem za rady
a těm co psali že jsem jen někdo dospělej a hraju si na někoho jinýho protože ta otázka co jsem psala byla napsaná nák divně že 12 letá holka takhle nepíše a podobný kecy tak je to tak napsaný proto aby jste to pochopili aby jste mi mohli pomoct nechci tady psát stylem jak nákej zoufalec ![]()
Aď napíšete cokoliv tak tady nikdo nikomu nevěří a akorát ho úplně zdeptá a potom se toho co napsal tu otázku tak se toho bojí ještě víc. Ale jsou tady lidi který dokážou pomoct a těm díky
![]()
@Martina_0001 píše:
Ahoj minulý týden jsem měla narozeniny a je mi 12 a za rok jdu ke gynekologovi a stala se mi taková divná věc. Když mi bylo 9-10 přesně nevim tak jsem o téma sex nic nevěděla a jednou jsem prostě jen tak z legrace jelikož jsem nevěděla co tim způsobim strčila jsem celý prst do té díry dole a bojim se že jsem si protrhla panenskou blánu a vim že se to někomu bude zdát že lžu ale bohužel je to pravda co mám dělat asi určitě jsem si protrhla panenskou blánu a až půjdu ke gynekologovi tak to pozná moji rodiče půjdou do vězení? Já nevim poraďtě prosím jenom kvůli toho že jsem byla tal blbá přece nemůžou jít rodiče sedět prosím poaďtě???![]()
Tady ještě blána byla. https://www.emimino.cz/…ivat-263957/
Nebo už ne?
@jdukolem píše:
no to mi připomíná mýho bratra.. když byl malej zapojil do zásuvky - nějak nevím jak autíčko od autodráhy aby mělo větší zrychlení.. což mělo…ale ty důsledky
![]()
hmm 12v motorek na stejnosměrnej proud při připojení do 230V střídavě by max zadýmil.
@jdukolem píše:
no hele mám to jako v mlze.. bylo mi cca 7? Ale pamatuju si jak autíčko prosvištělo přes pokoj vystřelilo oknem (zavřeným) ven, pak hroznej smrad a a rána a plamen ze zásuvky…
kecy
Dobrý den, chtěla bych se zeptat.. Je mi 17 a měla jsem svůj první pohlavní styk, mám jít na gynekologii kvůli hormonální antikoncepci kvůli nepravidelné menses. Bojím se, že rodiče zjistí že už nejsem panna… Prý se dá,,vyšetřit” i přes sono, dá se poznat na sonu, že už nejsem panna? Děkuji za odpovědi.
@Anonymní píše:
Dobrý den, chtěla bych se zeptat.. Je mi 17 a měla jsem svůj první pohlavní styk, mám jít na gynekologii kvůli hormonální antikoncepci kvůli nepravidelné menses. Bojím se, že rodiče zjistí že už nejsem panna… Prý se dá,,vyšetřit” i přes sono, dá se poznat na sonu, že už nejsem panna? Děkuji za odpovědi.
Od 15 nemusíš přece chodit na gyndu s rodiči, je to tvůj lékař, tvé zdraví. Zda jsi panna nebo ne je pro něj jen obyčejná informace. Nic co by museli vědět rodiče. Tedy pro něj to důležité je, aby věděl jak tě může vyšetřovat.
Jo a popravdě kvůli nepravidelné menzes bych ha nebrala. Po vysazení to bude to samé nebo horší.
Je to tvůj lékař neměl by to rodičům vykládat, není to žádná závažná zdravotní komplikace
Na nepravidelnou ms radeji zacni uzivat nejake prirodni doplnky stravy, HA ti nic nevyresi, za 10 let ji vysadis a budes s pravidelnosti ms tam, kde jsi skoncila a akorat budes mit problem s otehotnenim, vim o cem mluvim ![]()
Mám třináctiletou a celkem netuším, jak bych mohla mít pod kontrolou každou stránku, kterou navštíví. Není blbá, umí si vymazat historii apod. Na internet se připojí z telefonu kdekoli přes wifi, mají k dispozici tablety ve škole apod. Mít je pod dozorem opravdu není řešení - spíš s nimi hodně mluvit, aby chápali rizika a byli opatrní.
Jinak teda, když bych si představila jak dcera uvažuje - asi by taky pro otázku tohoto typu nevyhledala fórum puberťáků, kteří s návštěvou gyneKologie mají minimální zkušenosti, ale spíš dospělých - logicky asi matek. Přes FB by to teda zcela jistě neřešila, tam to není anonymní - něco takového asi kamarádkám svěřovat nebude