Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@MisaHanuska no právě, taky jezdime pryč, a pak uz to není ono. A takhle jim ho rano a vecer rozsvitim, oni kontrolují, ze je vše na místě a je sranda. A pak u kalendáře s čokoládovou. To starší vždy pronese, ach jo ještě tolik okynek
menší basti a je mu to jedno, ale Ježíšek pide.To mele pořád.:-) jsou mu dva ![]()
@MisaHanuska píše:
@radkka Tak nás čeká stromeček už v neděli, protože nejstarší synek prudí už od začátku prosince, že všude už jsou stromečky a my ho ještě nemámeTakže jsme se domluvili, že stromeček bude jakmile zapálíme čtvrtou adventní svíčku. Ale dárky už mám taky zabalené už měsíc. Z cukroví mě ještě čekají kokos. řezy a úlky.
Tomu rozumím, taky bych měl stromek nejraději alespoň týden předem. Prostě mám už od mala rád ten čas „před Štědrým dnem“, jakmile je 25, stromek pro mě ztrácí svoje kouzlo a na Silvestra už je naprosto passé… ![]()
Darky mam vicemene vsechny zabalene, cukrovi hotove…Hodne tady pisete, ze ty nepecene druhy nechavate na posledni chvili, ja uz to mam hotove par dni, ale vsechno v chladu, tak by se tomu nemelo nic stat, ze ne? ![]()
Pro mě by byl naopak stromeček passé týden předem, protože se mi rychle okouká.
Tak 4 dny mě baví, z toho tady dva nejsme, a pak do tří králů odpočítávám, kdy ho sundáme.. ![]()
Třeba já bych si ho dala i dřív, jsem velká na dárky vydržím čekat
ale nekokážu si to představit s dětmi, když už něco máme zažité, že bych dala stromek třeba v neděli a kluk měl čekat každý den na Štedrý.. ![]()
Příspěvek upraven 17.12.15 v 12:28
@Althya v chladu by se nic stat nemělo, taky už mam ulky hotové.
@kvaček Jo to znám, takhle už měsíc kdykoli jdeme do obchodu, kde je vánoční stromek, syn hlásí „jupí, dneska jsou Vánoceeee“.
![]()
Cukroví napečené, dárky zabalené, úklid neřeším, s dětma mám pořád nějak binec, jen to počasí mi nepřijde jako na vánoce. Stromeček ozdobíme nevím kdy, aby nám ho dříve brouček nezhodil než přijde ten ježíšek. No a na svátky jsem v práci, sice jen ráno, ale i tak to prostě letos nehrotím. Hlavně že budu s rodinou pohromadě a užijeme si to spolu.
O vikendu budu zdobit pernicky, tesim se na to jako mala holka ![]()
@mischelinka Teda Míšo, ač je to hrozný, pobavilas mě
. Tak aspoň donese kupu dárků, když bude jak doma
.
Přeju brzké uzdravení, pořádek není důležitej
.
@dalimil píše:
Tomu rozumím, taky bych měl stromek nejraději alespoň týden předem. Prostě mám už od mala rád ten čas „před Štědrým dnem“, jakmile je 25, stromek pro mě ztrácí svoje kouzlo a na Silvestra už je naprosto passé…
Já též. A jakmile dcerky prozřou, zavedu novou tradici
.
My vnímáme Vánoce trochu jinak. Vracíme se k našim slovanským kořenům a slavímě Vánoce v duchu slovanského pohanství, z kterého koneckonců také vzešly. Samozřejmě nevěřím na Peruna, Dažboga či Velese, a ani nepředpokládám, že v lesích tančí víly, ale myslím, že když už člověk něco slaví, tak ať to aspoň pochází od jeho předků. ![]()
@mischelinka
u nás to samé. Jen s tím, že mi se s nemocema potýkáme už od začátku prosince. Prvně děti nachlazený, pak syn skončil na 5 dní v nemocnici se zánětem močových cest a aby jsme se nenudili, tak ještě nestačil dobrat antibiotika a skolila oba střevní chřipka. Poslední 4 dny jen peru, žehlím, umývám a vymýšlím dietky pro ty naše nezbedy. Napéct jsem jakž takž zvládla a úklid - co stihnu, to stihnu, ale nijak hrotit to nebudu. Prvně musím zlikvidovat koše s prádlem
a hlavně vykurýrovat děti.
Takže u nás se taky bude Ježíšek cítit jak doma. ![]()
@Ennisa píše:
My vnímáme Vánoce trochu jinak. Vracíme se k našim slovanským kořenům a slavímě Vánoce v duchu slovanského pohanství, z kterého koneckonců také vzešly. Samozřejmě nevěřím na Peruna, Dažboga či Velese, a ani nepředpokládám, že v lesích tančí víly, ale myslím, že když už člověk něco slaví, tak ať to aspoň pochází od jeho předků.
Jak tedy vaše svátky vypadají, jestli se můžu zeptat? ![]()
Já jsem na vánoce vysazená, takže výzdobu mám od. adventní neděle, dárky mám zabalené, část cukroví napečené zbytek budu dělat o víkendu, úklid až příští týden, až bude manžel doma a pohlídá ty dva raubíře. Stromeček budeme zdobit až. večer, ale jinak bych ho brala už týden předem, abych si vychutnávala tu atmosféru, po štědrém dnu už to není ono, protože už je po všem, uvidíme třeba až kluci povyrostou. Jen mi chybí ten sníh, nějak mi to zatím nepřijde jako předvánoční čas, ačkoli poslouchám koledy.
A jak byly skromné či neskromné svými přáními vaše dětičky?