Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahojky nejde mi zaheslovat vůbev wifi, jak na to, prý adresa nefunguje. mám wifi evolve wr 150N,
, prostě mě to nejde
@RadkaCh píše:
Tak tohle napiš do internetu
napíšu do do internetu a po chvíli mi to napíše čas vypršel ![]()
Opravdu to nefunguje. Mně nejde wifina týden, mám adresu 192.168.0.1 a taky nejde.
Win-R
cmd [enter]
ipconfig [enter]
najit radku vychozi brana a tuto adresu dat do prohlizece, pokud je wifi zaroven router velka sance, ze se tam dostanes.
@Patejl1 to je co, to je pro mě španělská vesnice, kde to najdu ve win8, ne wifi není router wifi je napojená na router
Pokud není wifi routerem, tak se hledá špatně, to těžko takto poradit.
To co uvádíš je WiFi router, tzn. že ten postup s příkazovým řádkem by měl fungovat. Podívej na spodní stranu WiFi routeru, tam často bývá adresa (a defaultní přístupové jméno a heslo uvedena). Případně zkus reset routeru - na zadní straně bývá malý otvor, něco tam zastrčit a chvíli podržet.
Nechci z tebe dělat hlupáka, ale zeptám se pro jistotu, máš přitom připojený router k PC/notebooku kabelem? K většině routerů lze přistupovat pouze přes LAN.
@tumpach Co na tom nechápeš? Jestli máš počítač k tomu modemu připojený kabelem ![]()
Co cože? Buď trochu detailnější.
Chceš se dostat do nastavení WiFi routeru a zaheslovat přístup pro připojení, pokud tomu dobře rozumím. U levných a starších routerů se musíš připojit pomocí kabelu LAN a v prohlížeči zadat adresu routeru (většinou http://192.168.1.1 apod.) následně se ti zobrazí prostředí nastavení routeru (jméno a heslo k přihlášení bývá často „admin“).