Zaječeli jste někdy na dítě Ty parchante? :-(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16694
23.6.16 11:12
@Tarjei píše:
@Premek_Orac kazdej jeci jinak..a kazdy dite to jinak snasi…ale ja myslim ze je to dobre, dite ma znat skalu emoci…

Přesně tak. Když byli synovi asi dva roky, tak se sousedka pohádala s moji mamkou před synem. Ten stál a koukal jak puk. O den později jsem se dozvěděla od mamky, že sousedka pak přišla znova, už v pohodě a celá vyjančená, jak byl kluk úplně zkoprnělý a že na něj doma musíme děsně řvát, když si to tak bere. No, pravdou bylo, že kluk takový jekot slyšel poprvé :lol: Teď už je odolnější :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2839
23.6.16 11:14

@jakanas smrade mi teda prijde o dost horsi nez parchante

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2084
23.6.16 11:31

@Tarjei tu vařečku o linku fakt přerazíš?? jako že je na dva kusy?? tý brďo, to musí bejt rána :mrgreen: :mrgreen: zkusila bych to taky, ale mám blízký vztah ke svým kuchyňským potřebám a i tu vařečku bych obrečela :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
23.6.16 11:31
@lauraka píše:

Tak to mě teda příjde lepší smrade, protože parchant bylo dříve označení pro nemanželské dítě, ale to jen tak pro informaci. Dneska už je to nadávka jako každá jiná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
23.6.16 11:40
@Anonymní píše:
Vim, ze me tady asi zadupete do zeme, ze budete rikat, ze jsem si nejspis ani dite nemela porizovat, kdyz mu tohle dokazu rict, ale ja uz proste rupla :-( desne me to ted mrzi :-( miluju ho nadevse!!! :-( pri jedne z jeho scen, ktera nastala zrovna jeste k tomu v noci, kvuli auticku, jsem bouchla a rekla mu ty parchante. :‚( achjo :‘( tak moc me to mrzi!! Kdyby to slo, vzala bych to tak rada zpatky.. :'(

A už chodí prcek do školky?? Jesli ne, tak to je znamení, že už je čas. Taky jsem to tak měla. Jinak mašinky a jiné různé předměty hledám po nocích stále + jako bonus mi mladej chodí v noci do ledničky pro mlsky a když už neví co, tak si večer před spaním naskládá do umělé mističky s víčkem hroznové víno a to pak v noci normálně svačí. Přemýšlíme, že mu dáme do pokojíčku minibar, aby to neměl tak daleko :D :D :D jo a vstávám každý den do práce v 5:30, takže někdy taky opravdu pěním :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
23.6.16 11:52
@ančapepča píše:
Tak to mě teda příjde lepší smrade, protože parchant bylo dříve označení pro nemanželské dítě, ale to jen tak pro informaci. Dneska už je to nadávka jako každá jiná

jojo
Parchant nebo řídce panchart je v současnosti obecná nadávka (to jsem nevěděl a proto to také nepoužívám). Původně bylo v češtině slovo panchart označením nemanželského dítěte, převzaté z německého „Banchart“ (zrozený na lavici). Dříve se místo slova parchant používalo slovo kopřivák, což vyjadřovalo, že dítě bylo zplozeno „v kopřivách“, nikoli v manželském loži (v manželském svazku).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
23.6.16 11:53
@ančapepča píše:
Tak to mě teda příjde lepší smrade, protože parchant bylo dříve označení pro nemanželské dítě, ale to jen tak pro informaci. Dneska už je to nadávka jako každá jiná

no jo, když dneska je spousta malých dětí nemanželských… Znám hodně párů, co se braly až po druhém dítěti, nebo před nástupem staršího do školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
23.6.16 11:56

No u nás se mluví slušně (až občas na toho smrada)
A nedávno malej pětileťák po cestě ze školky vylezl z auta a říká „a do pice.“
Se ptám co že to říkal a on na do „no do pice, pidivej jak se mi blbě zlomila ta tyčinka“

To už bylo na mě docela silný kafe, ale asi se tomu v kolektivu dětí člověk nevyhne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
23.6.16 12:00

Týýjo a AJ překlad slova panchart je bastard… teda podle wiki… co se člověk všechno nedoví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
23.6.16 12:05

@bubulina jo jo, taky jsem ten případ. máme dvě děti a svatba teprve bude :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10287
23.6.16 12:18
@lauraka píše:

Tak zrovna to jsou výrazy, které dítě moc nerozliší. Tam reaguje spíš na intonaci a hlasitost.
Kdyby někdo říkal líbezným hláskem,,ty můj smrade malinkej," malý dítě by to bralo jako vyznání citu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
23.6.16 12:19

Ahoj, napíšu to klidně neanonymně a klidně mně ukamenujte, je mi to jedno :pankac:

Nezlob se na mně, ae strašně to hrotíš ty a hrotí to i většina maminek.je trend, kdy se na dítě nesmí křičet, nesmí se mu dát na zadek, nesmí se mu vynadat, musí se mu vše kupovat, aby měli děcka totální blaho. Když něco provedou, div je nepochválý. Seí nad tříletým dítětem, kterému dvě hodiny vysvětlují co je dobré a co špatné a to dítě tomu stejně nerozumí a má to na salámu.

Neříkám-a rejpalky nechytejte se toho-že se má dítě třískat hlava nehlava, řvát na něj od rána do večera, nebo mu sprostě nadávat. Ale maminky, jste taky lidi a ujednou vám nervy, ujedou nervy každé mámě, každá má občas pocit, že už to nedá. Tak se proboha nemučte.

A krom toho, tahle super moderní výchova, kdy se na dítě člověk nesmí ani kčivě podívat je k prdu. Vidím kolem sebe maminky co to aplikujou a jejich děti jsou rozmazlený nevychovaný smradi. Neuměj děkovat, zdravit, jsou agresivní vůči ostatním dětem, už jako tříleté jsou schopné div ne mámu poslat do háje-a to si nedělám srandu.

Když si moje holka dovolý být drzá, nebo se chová jako zmeťour, tak to lítá. A výčitky rozhodně nemám, ona mi totiž neskáče po hlavě jako některé děti, nedělá mi scény v krámě, nic si nevynucuje. A řekla bych, že je to normální spokojené dítě :dance: jen není rozmazlená a nevychovaná.

Taky mně samozřejmně mrzí když vyjedu kvůli blbosti, ale kdo ne, že…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1224
23.6.16 12:33

@edyta Jsem podobného přesvědčení jak ty. :) A výsledek stejný, mám hodné dítě. Kam malej přijde, tam je chválený. Pozdraví, poděkuje, dokáže pochopit, že tohle autíčko prostě nedostane… Problém bývají právě ty děti, na které maminky asi nestačí, občas se malej nechá strhnout a pak třeba do něčeho kope jako jiné děti atd. Ale většinou stačí vysvětlit. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
23.6.16 12:41

@edyta vidím to stejně. dám výchovný pohlavek a dám i na zadek vařečkou. radši jim zmažu zadek proto, aby pochopily, že na schody do bazénu se bez dozoru prostě neleze, a světe div se, už na ty schody nikdy nelezou a to ani doma a nikde jinde.
Děti kolikrát hazí bobek na to, když do nich dospělej psychologicky hučí 2 hodiny. jedna rychlá svižná plácačka má větší efekt :palec: a to je zbožňuju :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
23.6.16 12:43
@ančapepča píše:
@edyta vidím to stejně. dám výchovný pohlavek a dám i na zadek vařečkou. radši jim zmažu zadek proto, aby pochopily, že na schody do bazénu se bez dozoru prostě neleze, a světe div se, už na ty schody nikdy nelezou a to ani doma a nikde jinde.
Děti kolikrát hazí bobek na to, když do nich dospělej psychologicky hučí 2 hodiny. jedna rychlá svižná plácačka má větší efekt :palec: a to je zbožňuju :srdce:

přesně tak, lepší jedna přez zadek, než tisíc slov

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect