Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@edyta píše:
Ahoj, napíšu to klidně neanonymně a klidně mně ukamenujte, je mi to jedno![]()
Nezlob se na mně, ae strašně to hrotíš ty a hrotí to i většina maminek.je trend, kdy se na dítě nesmí křičet, nesmí se mu dát na zadek, nesmí se mu vynadat, musí se mu vše kupovat, aby měli děcka totální blaho. Když něco provedou, div je nepochválý. Seí nad tříletým dítětem, kterému dvě hodiny vysvětlují co je dobré a co špatné a to dítě tomu stejně nerozumí a má to na salámu.
Neříkám-a rejpalky nechytejte se toho-že se má dítě třískat hlava nehlava, řvát na něj od rána do večera, nebo mu sprostě nadávat. Ale maminky, jste taky lidi a ujednou vám nervy, ujedou nervy každé mámě, každá má občas pocit, že už to nedá. Tak se proboha nemučte.
A krom toho, tahle super moderní výchova, kdy se na dítě člověk nesmí ani kčivě podívat je k prdu. Vidím kolem sebe maminky co to aplikujou a jejich děti jsou rozmazlený nevychovaný smradi. Neuměj děkovat, zdravit, jsou agresivní vůči ostatním dětem, už jako tříleté jsou schopné div ne mámu poslat do háje-a to si nedělám srandu.
Když si moje holka dovolý být drzá, nebo se chová jako zmeťour, tak to lítá. A výčitky rozhodně nemám, ona mi totiž neskáče po hlavě jako některé děti, nedělá mi scény v krámě, nic si nevynucuje. A řekla bych, že je to normální spokojené dítě
Taky mně samozřejmně mrzí když vyjedu kvůli blbosti, ale kdo ne, že…jen není rozmazlená a nevychovaná.
U nás je to stejné, takyy se kolikrát nechá strhnout.Ale také jsu lidi u vytržení z toho, že je vychovaná, takových dětí moc není, ale má zase jiné mouchy ![]()
Ahoj, nečetla jsem celé. Ale- našla jsi to autíčko už dnes
?
Vsadím se, že bylo na očích, jen jak člověk zrovna potřebuje, tak…navíc v noci..
@edyta píše:@edyta píše:U nás je to stejné, takyy se kolikrát nechá strhnout.Ale také jsu lidi u vytržení z toho, že je vychovaná, takových dětí moc není, ale má zase jiné mouchy
Ahoj, napíšu to klidně neanonymně a klidně mně ukamenujte, je mi to jedno
Nezlob se na mně, ae strašně to hrotíš ty a hrotí to i většina maminek.je trend, kdy se na dítě nesmí křičet, nesmí se mu dát na zadek, nesmí se mu vynadat, musí se mu vše kupovat, aby měli děcka totální blaho. Když něco provedou, div je nepochválý. Seí nad tříletým dítětem, kterému dvě hodiny vysvětlují co je dobré a co špatné a to dítě tomu stejně nerozumí a má to na salámu.Neříkám-a rejpalky nechytejte se toho-že se má dítě třískat hlava nehlava, řvát na něj od rána do večera, nebo mu sprostě nadávat. Ale maminky, jste taky lidi a ujednou vám nervy, ujedou nervy každé mámě, každá má občas pocit, že už to nedá. Tak se proboha nemučte.
A krom toho, tahle super moderní výchova, kdy se na dítě člověk nesmí ani kčivě podívat je k prdu. Vidím kolem sebe maminky co to aplikujou a jejich děti jsou rozmazlený nevychovaný smradi. Neuměj děkovat, zdravit, jsou agresivní vůči ostatním dětem, už jako tříleté jsou schopné div ne mámu poslat do háje-a to si nedělám srandu.
Když si moje holka dovolý být drzá, nebo se chová jako zmeťour, tak to lítá. A výčitky rozhodně nemám, ona mi totiž neskáče po hlavě jako některé děti, nedělá mi scény v krámě, nic si nevynucuje. A řekla bych, že je to normální spokojené dítě
Taky mně samozřejmně mrzí když vyjedu kvůli blbosti, ale kdo ne, že…jen není rozmazlená a nevychovaná.
@edyta To je hezké, jak tady souhlasíš sama se sebou.. ![]()
@J_Doe píše:
@edyta To je hezké, jak tady souhlasíš sama se sebou..
Jasně že mluvím sama se sebou. Občas je přínosné vyslechnout si radu erudovaného odborníka ![]()
@J_Doe píše:
@edyta To je hezké, jak tady souhlasíš sama se sebou..
@chuanita píše:
Ahoj, nečetla jsem celé. Ale- našla jsi to autíčko už dnes?Vsadím se, že bylo na očích, jen jak člověk zrovna potřebuje, tak…navíc v noci..
No.. predstav si, ze rano jsem ho nasla temer hned ![]()
@Anonymní píše:
Vim, ze me tady asi zadupete do zeme, ze budete rikat, ze jsem si nejspis ani dite nemela porizovat, kdyz mu tohle dokazu rict, ale ja uz proste rupladesne me to ted mrzi
miluju ho nadevse!!!
pri jedne z jeho scen, ktera nastala zrovna jeste k tomu v noci, kvuli auticku, jsem bouchla a rekla mu ty parchante. :‚( achjo :‘( tak moc me to mrzi!! Kdyby to slo, vzala bych to tak rada zpatky.. :'(
ne, takhle netituluju.. ale jsou chvíle, kdy mu s úsměvem na rtu říkám, že je satanáš nebo skřet
klid, pokud jsi mu neublížila, tak to přežije.
@Anonymní píše:
No.. predstav si, ze rano jsem ho nasla temer hned
Mělas nervy, lituješ toho, neřveš na něj tak pořád ![]()