Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj. Předevčírem jsem posílala zákaznici na dobírku balíček do Prahy. O zásilku evidentně stála hned na druhý den. Zásilka měla být v daný den opravdu doručena ale adresát nebyl zastižen. Co dělat teď? Vykašlat se nato, napsat adresátovi že má na poště nevyzvednutou zásilku? Díky moc
Tak snad o tom ví ne? Jednak že má lístek ve schránce a druhak že to očekává.
Adresát má ve schránce upozornění z pošty, že nebyl zastižen a kde balíček najde. Už bych to neřešila, nebo bych maximálně napsala zprávu že má balík na poště, ale jak píšu, má upozornění ve schránce.
Třeba se ten lístek někde zatoulal. Já adresátovi psala i číslo na pošťáka co to měl doručovat, protože to hodně spěchalo.
Ja bych ji poslala cislo baliku.. at si ho pripadne dohleda… ne vzdy cp hazi oznameni…
Upřímně, já často vybírám z pošty po celé dnech, protože kolikrát se prostě něco vyvrbí a nejsem doma, když přijede pošta. No a? Snad není povinnost odebrat hned? Přece proto je doba uložení, aby měl člověk možnost vybrat zásilku, když se mu to hodí.
Já myslela, že hází vždycky aspoň nám v práci se to tak děje. No jestli nehodili tak je to průser ![]()
@Alisa30 Poslala bych ji číslo balíčku a jinak na tom není co řešit.
@Alisa30 me se uz kolikrat stalo ze jsem dostala az druhou vyzvu a nebo vubec nic a zasilku jsem si dohledavala sama…
@Alisa30 no ona zákaznice klidně mohla být i doma a pošta mohla klidně bez upozornění rovnou vhodnit lístek, že adresát nebyl zastižen. Nebylo by to ani poprvé, ani naposled… Pošli zákaznici SMS zprávu a dále ať si to vyřeší na poště. Balík si může vyzvednout i bez oznámení o uložení.
Někdy se stane, že u nás ani nezazvoní, a pak mám oznámení (vyjímečně si mi stalo, že až po pár dnech), že jsem nebyla k zastižení :-/ a už jsem i zažila, že balík neuložili na poštu, ale zaslali ho zpět k odeslání do Depa, a tam trčel, než skončila ta lhůta.
Je fajn zákaznici napsat, že balík byl odeslaný a připsat číslo balíku, já ho podle toho pak vcelku často dohledala.
@katkalaila píše:
@Alisa30 me se uz kolikrat stalo ze jsem dostala az druhou vyzvu a nebo vubec nic a zasilku jsem si dohledavala sama…
Já dostala výzvu pár dní poté, co jsem si pro zásilku došla na poštu s občankou
, takže pošta perlí. (tato výzva byla první)
@blabla123 píše:
Já dostala výzvu pár dní poté, co jsem si pro zásilku došla na poštu s občankou, takže pošta perlí. (tato výzva byla první)
Tak já normálně když odešlu balíček, píši zákaznici, že jsem zboží odeslala. Zvlášť bych to udělala, pokud na to zákaznice spěchala. Ale zase na druhou stranu mmohla být doma a pošťák nezvonil. Toto se hodně stává mamce, bydlí ve velkém městě v paneláku. Zase na opak u nás zvoní vždy.