Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nezlob se ale přijdeš mi dost přecitlivělá. Chápu, jak náročné jsou začátky těhotenství jak fyzicky, tak psychicky ale mě ani tisícům dalších maminek též jídlo nikdo nenosil. Mě po práci přítel přinesl banány nebo pomeranče možná tak a jinak jsem si hezky došla na nákup, při vaření 10× sedla protože se mi chtělo zvracet a bylo. Kolik maminek má možnost takového servisu, že si lehne a čeká, až jí někdo obslouží? Věř, že minimum.
Příprava koláče zabere pár minut, to taky jako problém nevidím. Maminka tě celkem rozmazlila, mi připadá. Dej si vodu s citronem a strč alespoň třeba kuře do trouby.
![]()
Tady šlo help za help. Oni tetce pomohli a když chce někdo pomoc po tetce, tak je hned přecitlivělý, vycůraný a má se starat každý o sebe? To je mi vás, co psali takové reakce hodně líto a nechtěla bych takové přímé příbuzné ani za milion.
Tetka jenom závidí její sestře lepší život. Být rodiči zakladatelky, tak tetce dám lhůtu na vystěhování a ať si jde po svým. Nového chlapa už má, tak ať se postarají oba o sebe, když si neumí ničeho vážit a věř zakladatelko, že budete mít v rodině pak klid. Tihle příbuzní, co jenom sosají z ostatních a ještě se ofrňují nad pomocí je třebas od sebe odsunout dál. Nechutný pijavice ![]()
@unuděná píše:
Ted mi tak napada,psala,ze ziji ve meste,kde jsou najmy 16tis bez energii,to je snad jedine v Praze.Maji velky najemni barak, auta, prosperujici firmu,penez asi dost. o to usmevnejsi je,ze musi prosit tetu o dovezeni zbytku jidla z jidelny. Objednat si dovoz jidla,ci pripadne nejake hami talirky pro syna a pecivo pro sebe se da vsude,casto bez uctovani dopravy.A ona tu pise,jak je chudera hladyA manzel dela jen do 4,to je muj sen!Vetsina muzu se dovali v sedm a naopak ocekava veceri,coz je pochopitelne,kdyz je zena doma s ditetem
trochu zvlastni tohleto…
To mě taky napadlo. Je to prazvláštní. ![]()
Vlepit tetě facku a je to
. Ne, ale teď doopravdy: Ať ji rodiče vystěhují a bude klid, syna k ní nepouštět, ani nedovolit, aby ji viděl.
![]()
@unuděná píše:
Ted mi tak napada,psala,ze ziji ve meste,kde jsou najmy 16tis bez energii,to je snad jedine v Praze.Maji velky najemni barak, auta, prosperujici firmu,penez asi dost. o to usmevnejsi je,ze musi prosit tetu o dovezeni zbytku jidla z jidelny. Objednat si dovoz jidla,ci pripadne nejake hami talirky pro syna a pecivo pro sebe se da vsude,casto bez uctovani dopravy.A ona tu pise,jak je chudera hladyA manzel dela jen do 4,to je muj sen!Vetsina muzu se dovali v sedm a naopak ocekava veceri,coz je pochopitelne,kdyz je zena doma s ditetem
trochu zvlastni tohleto…
Souhlas, asi trénink na knihu. Ale ne každý dneska může být blogger nebo spisovatel, sorry jako.
Je to celé podivné. Se mi nechce verit. Trzni najemne 16 tis. Tak Praha nebo statek? Tetu kopnout do zadele, at tahne, odkud prisla, zakladatelka absolvovat kurz samostatnosti, vsichni at si hledi sveho. Fiktivni teta zavistiva az na pudu, zakladatelka nesvepravna asi. Ani jako modelova situace neobstoji, neverohodne vymysleny. Asi se s mirnou upravou brzy docka zverejneni na idnesu.
Je to strašně dlouhé, jen tak tak jsem to dočetla do konce. Tetu bych poslala tam, od kud přišla, pokud je pravda co píšeš tak bych se s ní vůbec nemazlila a byl by klid. To ostatní? No, těhotenství není nemoc a pokud nemáš od lékaře nařízen klid na lůžku tak nevidím důvod proč bys nemohla uvařit
Jak bys to dělala kdybys bydlela daleko od rodičů? Taky bys to musela zvládnout. Je hezké když rodina drží takhle spolu ale už jsi dospělá tak se nespoléhej pořád na ostatní.