Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Štrample obecná píše:
Ahojte, jsem na konci 19. tt a dneska jsem jednorázově slabě hnědorůžově zašpinila. U doktora jsem byla naposledy v pátek a vše bylo v naprostém pořádku. Kontroloval mimčo, čípek i placentu. Další kontrola mě čeká příští středu, bude to už rovnou velký ultrazvuk. Pohyby zatím necítím. Šly byste raději na pohotovost nebo počkaly? Jsem na PN a šetřím se.
No, záleželo by, proč jsem na PN - kvůli jakým komplikacím?
Já osobně bych s tím, co popisuješ, nešla na pohotovost. Asi bych se max poradila po telefonu se svým gynekologem. Ale já měla těhotenství bez problémů.
@Štrample obecná píše:
Ahojte, jsem na konci 19. tt a dneska jsem jednorázově slabě hnědorůžově zašpinila. U doktora jsem byla naposledy v pátek a vše bylo v naprostém pořádku. Kontroloval mimčo, čípek i placentu. Další kontrola mě čeká příští středu, bude to už rovnou velký ultrazvuk. Pohyby zatím necítím. Šly byste raději na pohotovost nebo počkaly? Jsem na PN a šetřím se.
Já špinila a slabě krvácela prakticky celé těhotenství. Doktor se k tomu stavěl tak, že pokud je to jednorázové, např. na jednu intimku a pak zase klid a není to doprovázené bolestmi nebo křečemi, tak není důvod plašit a letět na pohotovost.
@TRG Na PN jsem proto, že
2. Pracuju v infekčním prostředí s malými dětmi, kde momentálně řádí spála, neštovice (bohužel jsem je neměla ani nejsem očkovaná) a spalničky.
Těhotenství jako takové bylo zatím naštěstí bez větších komplikací.
@Veeerousek
Asi tam zítra brnknu. Ale jak znám svého doktora, řekne, ať se stavím
On je takový hodně poctivý a opatrný. Zatím vždycky mi řekl, ať se raději přijdu ukázat.
@Štrample obecná mazala bych hned na pohotovost. Nevydržela bych tu nejistotu. Lepší 100 x hysterčit zbytečně než něco podcenit. Zašpinit v těhotenství úplně tak běžný zase není, i když se to stát může z mnoha příčin. Nic vážného to asi nebude, ale jistota je jistota…držim palce ![]()
@Celia Na pohotovost se mi právě moc nechce. Kvůli svým všelijakým bolestem ze srůstů jsem tam byla už vícekrát a posledně se už tvářili vyloženě naštvaně, jako bych byla nějaký hypochondr či co. Přitom ty bolesti mívám fakt velké, že si ani na záchod pomalu nedojdu :-/ Takže raději zajdu případně k mému doktorovi, který se mnou vždycky jedná hezky a slušně a nikdy jsem neměla pocit, že ho otravuju prkotinama - ba naopak.
@Štrample obecná no tak at se tak tvari…ja bych tu nejistotu taky nevydrzela a sla do nemocnice, pokud uz dr neordinuje. I ma dr mi rikala radsi 10× zbytecne nez neco zanedbat
nic to byt nemusi, ale muze…a v klidu asi uplne nejsi, kdyz sem pises
at je vse v poradku ![]()
@Štrample obecná kašlala bych na to! Když budu mít strach o mimi tak mi fakt bude úplně jedno že se na mě někdo tváří jak zadel. Přijmout tě musí + udělat UTZ. Proboha jsi těhotná, nejdeš tam s rýmičkou..
A pokud by blbě čuměli a byli neochotní, rovnou bych se zeptala jestli moc obtěžuju a jestli je pro vyšetření dostatečný to, že v těhotenství špiním nebo se mám zeptat na lékařské komoře. Uvidíš že je ty ksichty přejdou. To ja se zase nedám
![]()
@Štrample obecná Tak to bych určitě nešla na pohotovost. Jako v klidu bych taky úplně nebyla, ale fakt mi to nepřijde jako akutní problém. Asi bych zavolala jen doktorovi a event. přišla na kontrolu, kdyby mi to doporučil.
@Štrample obecná promiň ale přijde mi, že jenom kvůli tomu že je ti to nepřijemný a asi se úplně neumíš ozvat a hájit se, tak radši riskuješ a píšeš na emimino.