Zaměstnavatel chce porušit pracovní smlouvu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5182
13.11.23 10:25
@Fee-bee píše:
Tak pokud je to potřeba, tak jdi pomoci, ne? :zed:

A proc by to delala? Myslis, ze kdyby ona mu rekla ze chce ‘pomoc’ nad ramec smlouvy (treba tyden dovolene navic, zvyseni platu jen tak) tak by ji vyhovel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9877
13.11.23 10:26
@Fee-bee píše:
Tak pracovní smlouvu má a lékařskou prohlídku také ( edy předpokládám, že u linky nebude jiná kategorie práce), maximálně ne na směnný provoz, no, tak se domluví jen na ranní. Tady se spíš zdá, že zakladatelka nechce.

Pokud pracuje v kanclu, tak na linku zdravotní prohlídku pravděpodobně nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3716
13.11.23 10:29
@hani28 píše:
A proc by to delala? Myslis, ze kdyby ona mu rekla ze chce ‘pomoc’ nad ramec smlouvy (treba tyden dovolene navic, zvyseni platu jen tak) tak by ji vyhovel?

Proč? Představ si, že někdo pro svého zaměstnavatele pracuje rád a záleží mu na tom, aby se třeba před Vánoci stihly všechny zakázky, a tak mu přijde samozřejmé, že rád pomůže. Věř či ne, i takoví lidé existují. :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3716
13.11.23 10:30
@Jahru píše:
Pokud pracuje v kanclu, tak na linku zdravotní prohlídku pravděpodobně nemá.

Tak pokud je kategorizace práce stejná, tak jí asi platí na kancl i na linku, ne? S vyjímkou směnného provozu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
13.11.23 10:31
@Fee-bee píše:
Proč? Představ si, že někdo pro svého zaměstnavatele pracuje rád a záleží mu na tom, aby se třeba před Vánoci stihly všechny zakázky, a tak mu přijde samozřejmé, že rád pomůže. Věř či ne, i takoví lidé existují. :*

Věř či ne, většina lidí opravdu ne :lol: A zakladatelka taky ne.
Ty bys vážně vyměnila pozici v kanceláři za práci na směnný provoz u pásu, navíc 50km daleko od domova, jen proto, že zaměstnavatel „na smlouvu kašle“? To není obětavost, to je blbost, promiň :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
13.11.23 10:31
@Anonymní píše:
@Fee-bee jenže já nejsem pracovník u linky, ale řeším reklamačky, papíry a případné problémy s příchozím materiálem, takže ano nelíbí se mi to a ani nechci :)

No vždyť Vám radím hned na začátků, oslovte Inspektorát práce. IP pak možná osloví zaměstnavatele. :-) Vy si rovnou hledejte něco jiného a on vyplatí odstupné. Pokud opravdu říká, že ho smlouva nezajímá, tak Vás přece nemusejí zajímat jeho problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.11.23 10:32

@Fee-bee pardon, ale toto je nadnárodní firma, takže mě to nezajímá, je to jejich problém :D ale vy evidentně žijete někde jinde a tak je jasné, že to nemůžete pochopit :D

• Citovat
  • Upravit
53190
13.11.23 10:33

A navíc bacha! Pokud by se stal nedejbože nějaký pracovní úraz a tys pracovala jinde, než máš ve smlouvě, a nedejbože bez patřičné prohlídky, má problém nejen zaměstnavatel, ale i ty. A ne malý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1012
13.11.23 10:33

@Fee-bee prý domluví :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: na ranní. Ty si asi nikdy na směnný provoz nepracovala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9877
13.11.23 10:34
@Fee-bee píše:
Proč? Představ si, že někdo pro svého zaměstnavatele pracuje rád a záleží mu na tom, aby se třeba před Vánoci stihly všechny zakázky, a tak mu přijde samozřejmé, že rád pomůže. Věř či ne, i takoví lidé existují. :*
Člověk, který rád pracuje pro zaměstnavatele, který se ohání tím, že ho nezajímá pracovní smlouva ani názor zaměstnance, trpí Stockholmským syndromem.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3716
13.11.23 10:37
@unuděná píše:
Věř či ne, většina lidí opravdu ne :lol: A zakladatelka taky ne.
Ty bys vážně vyměnila pozici v kanceláři za práci na směnný provoz u pásu, navíc 50km daleko od domova, jen proto, že zaměstnavatel „na smlouvu kašle“? To není obětavost, to je blbost, promiň :mrgreen:

Věř či ne, ale na linku jsem šla zaskočit už několikrát a dokonce jsem se sama kolegům nabídla a vzala i své podřízené. Pro všechny to je ohromná zkušenost. Začneš si vážit práce své i ostatních a operátoři hlavně vidí angažovanost managementu, a i v mezilodských vztazích to je nenahraditelné. :nevim: Není to obětavost, ale sounáležitost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9877
13.11.23 10:38
@Fee-bee píše:
Tak pokud je kategorizace práce stejná, tak jí asi platí na kancl i na linku, ne? S vyjímkou směnného provozu.

Nemyslím si, že kategorie práce pro administrativního pracovníka a pracovníka ve výrobě bude stejná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
13.11.23 10:38
@Fee-bee píše:
Věř či ne, ale na linku jsem šla zaskočit už několikrát a dokonce jsem se sama kolegům nabídla a vzala i své podřízené. Pro všechny to je ohromná zkušenost. Začneš si vážit práce své i ostatních a operátoři hlavně vidí angažovanost managementu, a i v mezilodských vztazích to je nenahraditelné. :nevim: Není to obětavost, ale sounáležitost.

Ale houby :roll: To možná tak v nějaké malé rodinné firmě, nebo tam, kde jsi opravdu velmi spokojená s vedením. Většina lidí (včetně zakladatelky) takhle bezmezně své kolegy a nadřízené nemiluje, zvlášť, když se k nim chovají jak ke kusu hadru :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3716
13.11.23 10:40
@Anonymní píše:
@Fee-bee pardon, ale toto je nadnárodní firma, takže mě to nezajímá, je to jejich problém :D ale vy evidentně žijete někde jinde a tak je jasné, že to nemůžete pochopit :D

Pracuji také v nadnárodní firmě, neboj. Ale jako lokální kolektiv táhneme za jeden provaz. Když se muselo vypomoci na pracovišti vzdáleném 30 km, tak se na to využila poolová auta. Všechno jde, když se chce. Zde se ale nechce, a to je ten problém. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
13.11.23 10:41
@Fee-bee píše:

To je tak roztomilý. Až srdce usedá. „A vzala jsem i své podřízené“. A všichni šťastný velký kolektiv jsem budovali šťastné velké zítřky. Nějaké nadnárodní firmy. Třeba Amazonu nebo tak nějak… :-) Den i týden začíná skvěle, směju se od ucha k uchu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat