Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Rada bych se adminu zeptala, proc mi byla zamitnuta otazka v poradne tady na emiminu? Pisete mi toto: Důvod zamítnutí: Vaše otázka je příliš stručná a neobsahuje dostatek informací pro kvalitní odpověď v poradně.
moje otazka znela takto: Dobry den,
2/7 mi skoncila 3leta RD a 3/7 jsem se byla registrovat na UP.
Jake prispevky dostanu za mesic cervenec?
Mam narok na celou castku RP a i na podporu v nezamestnanosti?
Dekuji
Co vic MUSIM napsat ke svemu dotazu? Roman na dve stranky?
Opravdu nechapu ![]()
Hani, za červenec už dostaneš první podporu, taky jsem to tak měla ![]()
No, stačí napsat veškeré podstatné informace. Třeba jestli ještě vůbec máš nárok na RP (na jak dlouho jsi si ho zvolila) nebo údaje o tvém zaměstnání a případném odstupném (k posouzení, jestli máš nárok na podporu v nezaměstnanosti a pokud ano, tak jestli hned od prvního dne). K ostatním příspěvkům tvoji finanční situaci, jinak je nelze posoudit.
Jinak pokud ti jde o souběr RP a podpory v nezaměstnanosti, tak můžeš dostat obojí najednou, pokud máš na obojí nárok. RP by se nekrátil a náležel by za celý měsíc.
Můžu ti popsat svou obdobnou situaci:
Končila jsem s RD a RP koncem května, RP jsem dostala ještě za květen celý (vyplacený v červnu), na ÚP jsem se zaregistrovala den po ukončení RD a podporu jsem dostala poměrnou za tu část měsíce, kdy jsem už nebyla na RD. Bylo to asi 10 dnů, podpora vypočítaná z RP byla něco přes 1tis Kč.
@madi píše:
Hani, za červenec už dostaneš první podporu, taky jsem to tak měla
Pokud v zaměstnání nebude mít nárok na odstupné, to by pak podporu nedostala.
Tak tohle zamítnutí už jsem taky dostala a taky jsem nepochopila ![]()
Moja otázka bola ovela dlhšia a tiež mi ju zamietli z dovodu, že bola velmi stručná… ![]()
Taky jsem teĎ MĚLA ZAMÍTNUTOU OTÁZKU KTERÁ SE STORPOCENTNĚ TÝKALA KOJENÍ Z DŮVODU ŽE PRÝ SE NEHODÍ DO TÉMATU..)PSALA JSEM DO LAKTAČNÍ PORADY) ![]()
Tak vim, ze uz radeji budu psat do jinych poraden nez tady, fakt nechapu, co tim admini zamysli ![]()
@Gabrielaaa píše:
Taky jsem teĎ MĚLA ZAMÍTNUTOU OTÁZKU KTERÁ SE STORPOCENTNĚ TÝKALA KOJENÍ Z DŮVODU ŽE PRÝ SE NEHODÍ DO TÉMATU..)PSALA JSEM DO LAKTAČNÍ PORADY)
@Hanulka82 V poradně je třeba zadat svůj dotaz co nejpodrobněji, aby se mu mohl poradce věnovat.
Veškeré již dříve nezodpovězené a plně srozumitelné dotazy adminka Hanka schvaluje a předává je poradcům, kteří se dotazům v poradnám věnují bez nároku na honorář a ve svém volném čase - dotazy by tak měly obsahovat všechny podstatné informace, aby mohla být otázka kvalitně zodpovězena.
@Gabrielaaa Nemálo dotazů je nesprávně vloženo do poradny Laktační poradkyně, ta se věnuje pouze dotazům týkající „techniky kojení, mateřského mléka a pomůcek pro kojení“, nikoliv prospívání kojeného dítěte, kojení z pohledu výživy kojence atp.
Mnoho otázek z této oblasti bylo zodpovězeno v již uzavřené poradně Poradna pro výživu dětí do 3 let, kde jsou odpovědi k dispozici.
Tereza
@admin Terezko já vím tam šlo o dotaz jestli mi laktace vydrží když kojím 8mi měsíční jen v noci protože mi přes den prs odmítá a čím to může být.. takže si myslím že to Laktačně bylo v pořádku, ale to je fuk… ![]()