Zápis do 1. třídy - kontrola trvalého bydliště

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30422
19.10.17 18:21

Trvalé bydliště se kontroluje pečlivě. Pokud dítě trvalé bydliště má v jiném městě, nepatří mezi děti spádové a v případě, že je o školu zájem, přednost mají děti s trvalým bydlištěm ve spádových ulicích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zoy
1495
19.10.17 19:09

Dítěti lze zapsat trvalý pobyt na místě, kde opravdu bydlí na základě nájemní smlouvy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
19.10.17 22:22

@Niemeyer Dítěti můžeš změnit trvalé bydliště na základě nájemní smlouvy, aniž byste si s partnerem museli měnit bydliště vy.
K těm výběrovým školám: nevím, jestli to tak funguje všude, ale já jsem chodila na výběrovou ZŠ, kde byly dvě třídy výběrové a tím pádem nespádové a jedna třída normální, spádová.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
19.10.17 22:50

Mame s manzelem jine trvale bydliste nez syn. Kontrolovali jen synovo, zda patri do spadove ulice dane skoly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
669
31.8.20 19:58

@Netopirek to je velice zajímavé. Takze byl nějaký problém se spádovým pobytem? Syn teď v září jde na povinnou předškolní docházku.
5 mu bylo v červenci. Tudíž někdy v dubnu bude zápis.
No a my se chceme že rok nebo 2 roky stěhovat do většího bytu v Praze. Já mám trvalé v Praze, ale manžel Slaný. No přihlásím ho kde aktuálně bydlíme a pak někam kam se budem stěhovat. Ráda bych ho přihlásili na Prahu 6 ředitelka daně školy je kamaradka mého dědy a je to skvělá ZŠ. Z důvodu, že jsem tam studovala ji mohu doporučit.
Dětská doktorka odmítá pustit ho v 6 letech, takže řešíme odklad. Řekla až v 7 letech. Není připraven jediné co delaje neustále běhání.
No vím že jistota je v místě bydliště i to se obávám v jiné části Prahy. No a proto mě zarazilo že z Berouna vzali do Prahy. Uvidíme jak to dopadne. Ještě mám prosbu jaké ZŠ jsou v okolí Praha 4 Kamýk? Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
31.8.20 21:20

@MattoniUzNeni
Tady u nás to problém je. Přednostně se berou děti ze spádových ulic. Pravidelně je min 50 prvňáčků nepřijatých

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
31.8.20 22:04

@MattoniUzNeni Doktorka nema co poustet ci nepoustet dite do skoly, jeji souhlas je treba jen pro předčasné zaškolení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
669
2.9.20 12:12

@j.a.n.i1 výňatek z článku žádost o odklad povinné školní docházky včetně doporučení PPP a odborného lékaře (týká se pouze dětí s odkladem)
Potřebuješ posudek od lékaře nebo psychologa. Tady to je napsané. Nebo se dotoho naši doktoři prostě montují a mají se do toho montovat pouze psychologové poradny, tam stejně půjde. On neposedi ano 5 minut. Minulý rok psycholog řekl, že není hyperaktivní, ale zivyje dost a nepříslušný. No letošní rok je pro něj rozhodující.
Navíc manželův 14 lety syn je v říjnu a měl odklad nejen kvůli věku, ale nebyl zralý, tak prý o tom rozhodla jeho doktorka. Děti kteří mají 6 let v průběhu září - prosinec berou jen, říká že o tom jeho doktorka rozhodla a naše dětská doktorka ( tedy mého syna o kteryho se v této diskuzi jedná) předchozí která umřela létě 2018 a naše nová současná obě řekli, že bude mít odklad.
Ja ho vlastně taky měla, protože já jsem v únoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
669
2.9.20 12:14
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
669
2.9.20 12:16
@MattoniUzNeni píše:
@j.a.n.i1 výňatek z článku žádost o odklad povinné školní docházky včetně doporučení PPP a odborného lékaře (týká se pouze dětí s odkladem)
Potřebuješ posudek od lékaře nebo psychologa. Tady to je napsané. Nebo se dotoho naši doktoři prostě montují a mají se do toho montovat pouze psychologové poradny, tam stejně půjde. On neposedi ano 5 minut. Minulý rok psycholog řekl, že není hyperaktivní, ale zivyje dost a nepříslušný. No letošní rok je pro něj rozhodující.
Navíc manželův 14 lety syn je v říjnu a měl odklad nejen kvůli věku, ale nebyl zralý, tak prý o tom rozhodla jeho doktorka. Děti kteří mají 6 let v průběhu září - prosinec berou jen, říká že o tom jeho doktorka rozhodla a naše dětská doktorka ( tedy mého syna o kteryho se v této diskuzi jedná) předchozí která umřela létě 2018 a naše nová současná obě řekli, že bude mít odklad.
Ja ho vlastně taky měla, protože já jsem v únoru.

Děti tedy narozené v průběhu září - prosinec berou jen pokud jsou zralé a nadané, že nastoupí v 5 letech do ZŠ, ale je jim 6 později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
669
2.9.20 12:18

Neposlušný *
Neposedi ani 5 minut *
Pardon diakritika mobilu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
2.9.20 13:08
@MattoniUzNeni píše:
Děti tedy narozené v průběhu září - prosinec berou jen pokud jsou zralé a nadané, že nastoupí v 5 letech do ZŠ, ale je jim 6 později.

Ale ty pises, ze je v cervenci, tedy k tomu aby sel v 6 lezech do skoly zadny papir od doktora nepotrebujes. A ty hejna odkazu co sem davas, se tohoto pripadu vubec netykaji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí