Zapomenuté dítě v autě. Jak se to může rodičům stát?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31292
18.6.18 09:54

Je dobře, že se tu takový témata objevují, je to jako o starých lidech a o šmejdech. I když se o tom pořád mluví a pro spoustu lidí je to přece automatické (nenechat batole v autě), tak to stejně zase nějakej blb udělá.....

Já teda syna teď už v autě občas nechám, vědomě a po domluvě s ním (např. když jedeme v osm večer z výletu a já chci skočit do malý prodejny pro rohlíky a máslo a malej hejká, že už neujde ani metr :lol: ). Ale! Synovi bude sedm, je to samostatnej kluk, nechávám mu odemčený auto a otevřený okna, takže se z auta lehce dostane. A zároveň není pošuk, co by mi z auta jen tak vyběhl. Nicméně používám mozek. Na přímým slunci v poledne ho v autě nenechávám ani tak (a to chce beztak jít se mnou, protože ví, že mě navrch pumpne o nanuka :D).
Ale kdo nechá takhle v pasti malý dítě, co si samo neporadí, ten zaslouží pár facek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.6.18 10:55
@Russet píše:
Chápala bych to, kdyby syna někdo do auta dal a otec pak nasedl a jel. Ale když ho sám pásá a třeba na něj ještě promluví, před tím si spolu třeba řeknou, že dens poveze do školky táta, tak nechápu, že zapomene. Fakt ne.A to jsem roztržitá a zapomínám dost :nevim:

Jsem přesvědčená, že tohle si i den předtím myslel ten tatík, co zapomněl.

No, asi den po tom, co policajti vytáhli to dítě z auta, tak jsem měla v autě svoje tři. 8,4 a roka apůl. Potřebovala jsem nejstarší koupit mikrotužku. Jela jsem k obchodů, kde je asi 6 obchodů, hned před nima chodník, já nevim 1,5-2m širokej a hned parkoviště. Do obchodu vedou široký prosklený dveře, a hned za nima je pokladna a u té pokladny mají ty mikrotužky. Zaparkovala jsem přímo před vchodem. Stáhla jsem všechy okýnka a nechala puštěnej ventilátor. holky jsou v pohodě a bráchu uměj v klidu zabavit. Vylezla jsem z auta, u pokladny nikdo nestíl, celou dobu bych měla auto přímo pod dozorem abyl to nákup na 2 minuty. A teď jsem se rozhlídla po tom parkovišti a viděla jsem všechy ty matky, otce, důchodce… a zítřejší titulky v blesku: ,,Zlá matka nechala své tři děti v autě!!!"
Takže jsem je vyndala, šli se mnou a z dvouminutového nákupu se stala drsná desetiminutovka (dva mladší v hračkárně= horor.)

• Citovat
  • Upravit
53518
18.6.18 11:00
@Svítící žárovka píše:
Jsem přesvědčená, že tohle si i den předtím myslel ten tatík, co zapomněl.No, asi den po tom, co policajti vytáhli to dítě z auta, tak jsem měla v autě svoje tři. 8,4 a roka apůl. Potřebovala jsem nejstarší koupit mikrotužku. Jela jsem k obchodů, kde je asi 6 obchodů, hned před nima chodník, já nevim 1,5-2m širokej a hned parkoviště. Do obchodu vedou široký prosklený dveře, a hned za nima je pokladna a u té pokladny mají ty mikrotužky. Zaparkovala jsem přímo před vchodem. Stáhla jsem všechy okýnka a nechala puštěnej ventilátor. holky jsou v pohodě a bráchu uměj v klidu zabavit. Vylezla jsem z auta, u pokladny nikdo nestíl, celou dobu bych měla auto přímo pod dozorem abyl to nákup na 2 minuty. A teď jsem se rozhlídla po tom parkovišti a viděla jsem všechy ty matky, otce, důchodce… a zítřejší titulky v blesku: ,,Zlá matka nechala své tři děti v autě!!!"
Takže jsem je vyndala, šli se mnou a z dvouminutového nákupu se stala drsná desetiminutovka (dva mladší v hračkárně= horor.)

Já si můžu dovolit ten luxus jít pro tužku pěšky. I s tříleťákem to z domova netrvá ani deset minut :think: Ale kdybych měla v autě rozumnou osmiletou, stáhla bych okénka a šla sama. Hračkárna je těžká zkouška trpělivosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.6.18 11:06
@Russet píše:
Já si můžu dovolit ten luxus jít pro tužku pěšky. I s tříleťákem to z domova netrvá ani deset minut :think: Ale kdybych měla v autě rozumnou osmiletou, stáhla bych okénka a šla sama. Hračkárna je těžká zkouška trpělivosti.

jo, luxus jít pěšky si dovolit nemůžu. Jsem z vesnice, kde není ani hospoda, natož papírnictví a do města to mám 12km. Teda né že bych jela jen pro tu tužku, vyzvedávala jsem dceru ze školy a pak jsem tam jeli.
Jinak bych taky stáhla okýnka a šla. Ale jak bylo po tý aféře, tak jsem fakt měla strach, že tam naběhnou aktivní magoři a bude zle.

• Citovat
  • Upravit
rokris
18.6.18 11:10
@Mar__tanka1983 píše:
Je dobře, že se tu takový témata objevují, je to jako o starých lidech a o šmejdech. I když se o tom pořád mluví a pro spoustu lidí je to přece automatické (nenechat batole v autě), tak to stejně zase nějakej blb udělá.....Já teda syna teď už v autě občas nechám, vědomě a po domluvě s ním (např. když jedeme v osm večer z výletu a já chci skočit do malý prodejny pro rohlíky a máslo a malej hejká, že už neujde ani metr :lol: ). Ale! Synovi bude sedm, je to samostatnej kluk, nechávám mu odemčený auto a otevřený okna, takže se z auta lehce dostane. A zároveň není pošuk, co by mi z auta jen tak vyběhl. Nicméně používám mozek. Na přímým slunci v poledne ho v autě nenechávám ani tak (a to chce beztak jít se mnou, protože ví, že mě navrch pumpne o nanuka :D).
Ale kdo nechá takhle v pasti malý dítě, co si samo neporadí, ten zaslouží pár facek…

Já jsem téma zas po letech otevřela, protože se nic nezměnilo. Mrzí mě to. Lidi jsou fakt nepoučitelní. Nevím, zda si někdo vzpomene na několik po sobě jdoucích případů, kdy se malé dítě „připletlo“ příbuznému pod zahradní sekačku. :roll: Byla to taková vlna, která se třeba už nebude opakovat. Jinak založím téma i o sekačkách. :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.6.18 11:13

Jo jinak když jsem šla poprvý nakoupit, když se mi narodila druhá, tak jsem si jí sama připoutala ve vajíčku do auta, mluvila jsem na ní během cesty a pak jsem zaparkovala, zamkla auto a odešla. Ušla jsem iks kroků, když jsem si to uvědomila! Prostě jsem byla zvyklá, že starší je ve školce, že jezdím sama. A to nebylo, že bych si uvědomila, že mi něco chybí, ale uvědomila jsem si, že jsem v tu chvíli úplně zapomněla, že jí vůbec mám! 8o

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.6.18 11:16
@Svítící žárovka píše:
Auto zastaví, tatínek vyleze ven, dítě sedí a čeká, že se tatínek otočí, otevře zadní dveře a rozepne mu pás. A tatínek se otočí a místo k zadním dveřím vykročí směr práce. Dítě zavolá: Tati!? táta je už ale deset kroků, tak neslyší… Takže i takhle si to dovedu představit, i když jde o dítě, který se umí ozvat.

Tak možné to je, naše dítě se umí odpoutat i si auto zevnitř odemknout. Takže si spíš dokážu představit bezprizorní čtyřleté dítě toulající se Prahou. I z toho mi není moc dobře. Ale zafungovala připomínka navigace a nic se nestalo. I proto jsme tam tu připomínku dávali a kontrolujeme, i když „jsme si jistí“, že s námi dítě není.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.6.18 11:21
@Anonymní píše:
Tak možné to je, naše dítě se umí odpoutat i si auto zevnitř odemknout. Takže si spíš dokážu představit bezprizorní čtyřleté dítě toulající se Prahou. I z toho mi není moc dobře. Ale zafungovala připomínka navigace a nic se nestalo. I proto jsme tam tu připomínku dávali a kontrolujeme, i když „jsme si jistí“, že s námi dítě není.

Nedávno dostala naše čtyřletačka větší autosedačku. Zatímco v té velké se umí sama připnout i odepnout, v té menší to neuměla.

• Citovat
  • Upravit
9042
18.6.18 11:33

Je hrozné, že se dějou takový věci. Na druhou stranu už mi přijde, že se teď na každém parkovišti hledají děti v autě :roll: I při 15 stupních. O roztržitosti můžu vyprávět. Za tento školní rok, jsem dvakrát zapoměla syna dát do školky........odvezla jsem dceru do školy a pak místo školky hurá domů :mrgreen: Budiž mi omluvou, že dcera byla na vozíku a tak to byla vždy procedůra, vozík - přednat dítě, syna vzít za ruku a pak zase do auta......takže, když jsem zastavila před domem a začala couvat do vrat, za mnou cvakla pojistka sedačky a dítě na mě vlezlo dopředu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2505
18.6.18 13:40
@alisekR píše:
Je hrozné, že se dějou takový věci. Na druhou stranu už mi přijde, že se teď na každém parkovišti hledají děti v autě :roll: I při 15 stupních. O roztržitosti můžu vyprávět. Za tento školní rok, jsem dvakrát zapoměla syna dát do školky........odvezla jsem dceru do školy a pak místo školky hurá domů :mrgreen: Budiž mi omluvou, že dcera byla na vozíku a tak to byla vždy procedůra, vozík - přednat dítě, syna vzít za ruku a pak zase do auta......takže, když jsem zastavila před domem a začala couvat do vrat, za mnou cvakla pojistka sedačky a dítě na mě vlezlo dopředu :lol:

ani né tak hledají, jako že si jich teď člověk všímá.. To je jako když chce být někdo těhu a zrovna to nejde.. A člověk vidí najednou všude invazi těhulek, kterým moc nevěnoval pozornost.. Takže člověk po takových aférách zapomenutých dětí v autě teď vidí všude v autech děti, kterým hrozí jakékoliv nebezpečí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
18.6.18 14:24
@Andrea.Tom píše:
ani né tak hledají, jako že si jich teď člověk všímá.. To je jako když chce být někdo těhu a zrovna to nejde.. A člověk vidí najednou všude invazi těhulek, kterým moc nevěnoval pozornost.. Takže člověk po takových aférách zapomenutých dětí v autě teď vidí všude v autech děti, kterým hrozí jakékoliv nebezpečí..

JJ, je to tak.

• Citovat
  • Upravit
53518
18.6.18 16:21
@Andrea.Tom píše:

Jako když jsem měla dítě, tak mi přišlo, že je město plné kočárů. Než jsem otěhotněla, tak jsem si nevšímala :mrgreen: Po autech na parkovišti nekoukám. Teda po těch stojících. Asi mě ty aféry nějak minuly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2505
22.6.18 08:35

Zas další ! Ty deb-ly fakt hází lopatou!

http://tn.nova.cz/…o-lidlu.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
22.6.18 08:47

@Andrea.Tom Tak je to fakt divný prostě, co se to s těma lidma děje.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová