Poradna duly
Jana Čurdová
Stanusko teda Ty se máš, že už víš co to bude.Já si ještě musím počkat.Takže jsem kupovala neutrální barvy, jen pár kousků jsem vzala modrých.Chtěla bych totiž kluka.Kamrádka se mi smála, že to určitě bude holka a já tam vzdychám jak je to v růžové pěkné, ale když budu mít toho kluka, tak to nekoupím. ![]()
Ahojky zářijové maminky ![]()
Tak se hlásím zase po delší době. Je toho teď trochu moc, nestíhám dopisovat seminárky a do toho už se blíží zkouškové, první zkoušku mám pozítří.. Jo jo, fakt si tu MD užívám plnými doušky, vůbec nevím co je v TV
ale to zas tak nevadí, bez toho se dá žít.
Včera jsem byla na kontrole a na velkém UTZ - všechno je v pořádku akorát pořád nevíme co to bude, mimísek je stydlínek a nechce se ukázat. Tak se možná necháme překvapit až u porodu. Ale je nám to jedno co to bude, akorát jméno pro případného druhého chlapečka ještě nemáme… Na další kontrolu me dr. pozval až 10.5., prostě pohoda. Je mi skvěle. Akorát teď někdy během 3 týdnů mám jít na podrobný utz srdíčka do Ostravy na Fifejdy tak se na mimíse ještě podívám vlastně v bříšku dvakrát - teď na srdíčko a pak ve 30tt.
Jinak já nákup věciček neřeším, jako druhomaminka mám ve sklepě kočár i plný krabice věcí po Danielkovi takže to jenom přeberu, přeperu a bude… Ale určitě něco nového mimískovi koupím, aby neměl všechno jen z druhé ruky
.. Přemýšlím o houpačce, takové te pro úplně malá miminka od 0-6 měsíců, co tam to mimi leží jak v autosedačce a ono ho to houpá a hraje, a mamka má aspoň chvíli volné ruce. Manžel jede služebně do USA tak bych si ji nechala od něho dovést, u vás jsem to ještě v obchodech neviděla. No ale možná si to ještě rozmyslím.
Tak se mějte krásně a užívejte si rostoucích bříšek a kopanečků malinkých nožiček.
pa
Pomněnka
Pomnenko - tu houpačku jsem zrovna viděla u nás v jednom obchodě a hrozně se mi líbila a uvažuji o tom , že si ji koupím a byla celkem za dobrou cenu 1.600,– , tak se to dá.
davmi - je to taková sedačka - houpačka, kam to mimčo položíš a ona jakoby vrní a vydává zvuky , např. zvuky moře, nějaké písničky apod.
Zdálo se mi to super, že pokud zrovna nemáš čas to mimčo houpat tak tato sedačka to zvládne za tebe ![]()
Ahoj holky, hlásí se ztracená zářijová těhule ![]()
Davmi, Bublax: holky, já myslím, že to co pavažujete za „větry“ už jsou opravdu miminka
oni se ze začátku neozývají moc pravidelně, tak se to lehce splete
ale podle stáří vašich bříšek už je to určitě ono ![]()
Vidím, že pražandy se chystají plavat a cvičit, no holky to vás teda chválím
Já už jsem si objednala plavání, chodím s Honzíkem plavat a teď tam zavedli i plavání a cvičení pro těhule, tak jsem hned to plavčo objednala
ráda bych chodila i cvičit, ale bohužel to mají od 15.00 a to je pro mě špatnej čas, nemám hlídání
tak mě to mrzí, v prvním těhu jsem chodila, sice jinam, ale bylo to prima. Ještě se poptám v centru, kam jsem chodila předtím, je to spojené s předporodní přípravou, tu bych teda asi oželela, myslím, že nepotřebuju znovu probírat výbavičku, koupání, kojení
a dávat za to peníze ![]()
Docela vám závidím, že budete dávat dokupy výbavičku na miminko
to je krásná starost
já tak nějak proberu co máme a ještě něco nového pořídím, ať chudák mimčo nemá všechno po starším bráchovi (to jsem jako malá fakt nesnášela
). Kdyby někoho zajímalo, co tak všechno pořídit (teda průměr) tak mám spoustu seznamů
z prvního těhu a můžu věnovat ![]()
no a ještě ke všemu jsem anonym ![]()
to by mě zajímalo, kterej šotek mě odhlásil ![]()
Pomněnko jak to děláš, že se dokážeš soustředit i na něco jiného?
Ta sedačka může být fajn, jen to asi bude stát kopu penízků. ![]()
Activ to je krásné jak jste se s manželem sešli.Oba jste měli chuť něco koupit.JJ taky nakoukávám do dubňat a rodí tam teď o 106.Už aby jsme to tu tak psaly i my.
Pavča seznámek sem.Já se ráda nechám poučit a aspoň na nic nezapomenu. ![]()
ahojky,
zdravim vsechny… Omlouvam se ze jsem se dlouho neukazala ale nejak na me padly nejake tehotenske deprese ci co tak jsem vas nechtela zatezovat…
Pokud se domluvite na nejakem to bazenu tak dejde vedet, rada bych nekam zasla, kdyz uz cvicit nemuzu
Hele,když na tebe padnou deprese,tak máš právě psát,abys to ze sebe dostala a tady s tím nebudeš rozhodně nikoho otravovat,i proto vznikají tyto diskuze,abychom probraly opravdu všechno,né jen ty radosti,ale hlavně ty starosti. Zlobíš ![]()
davmi: no ja spis nemela naladu jit vubec na net a vubec nic nedelat…ani nejak nevim z ceho ty deprese mam…
ono to zase prejde. No mozna to je z toho, ze jsem koukala do tehu prukazky a zjistila ze mi opet brala krev na vyvojove vady (to uz je podruhe
), tak jsem ji volala a doktorka mi rekla ze je to kvuli tomu ze se ji nezda vaha a srdicko miminka, ze me tim nechtela strasit, ale ze pro jistotu ty testy udelala znovu a vlastne za tyden jdu na geneticky ultrazvuk, tak pry uz bude vedet i ty vysledky a da mi predtim vedet ze by mi tam rovnou udelali amino… Porad si ale rikam ze vsechno bude v poradku a ja porodim jen trosku vetsi miminko ![]()
XBublax: mám to všechno na papíře, ale nemůžu to najít v PC
zkusím to odpo pohledat a pošlu zájemcům o moudra
chceš rovnou i co do tašky do porodnice ? ![]()
EnkaL: ta tvoje doktorka je myslím taky dáreček, nechce tě stresovat a místo toho, aby ti všechno v klidu vysvětlila, tak ti to udělá za zády a ty se pak nervuješ
neboj, určitě bude všechno v nejlepším pořádku a za týden po UTZ si konečně oddychneš, že už jsou ty testy za tebou a můžete mít s iminkem klid
Mě teprve příští týden čekají odběry na VVV. ![]()
Pavca: jj presne tak
rikam si ze uz jsem pribrala 5kg, tak to ze mimisek ma kolem 300-400g mi prijde normalni, no ale asi neni
ani nevim kolik by mel vazit ted a nevim o jak moc je to…
Enkal jen se klidně vypovídej.Je to určitě lepší než to držet v sobě.To dr. podcenila, když Ti o tom odběru neřekla.To není zrovna nejlepší přístup, na druhou stranu budeš mít pak jistotu, že je vše v nejlepším pořádku.
Pavca no jasně, přeci nepůjdu do porodnice jako úplný truhlík.
Dneska ráno jak jsem se kochala oblečkama, tak už jsem vybrala v čem si mimi povezu domů.Tak až manžel dotáhne foťák, tak vám hodím fotečku do alba.
Pavča - já moc moc prosím také o seznámek co je pro mimi třeba, i co do porodnice.
Já mám zatím nakoupeno jen malinko věcí, teď jsem si sehnala košík na mimi, myslím, že je to dobrá věc zvláště pro náš mini byt, jen se bojím, jelikož mám kocoura, že mi tam ten zmetek kočičí určitě bude skákat.
Holky pálí vás žáha? mě hrozně a to snad už i po vodě, nevím co na to, pomůže mi jen mlíko ale to až tak za půl hoďky. Tak nevím
Míšenka