Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj,
Stanusko, to je fajn, že se nám hlásíš ze „zimní“ Itálie ![]()
Misenko - já kdybych měla k tomu možnosti a zázemí! -tak určitě bych chtěla také tři děti. Je to úplně jiné než jen jedno. Já jsem jedináček a nechápu svou matku, pro kterou i tohle / já/
= jedno dítě je moc a chtěla mít raději psa. Při každém mém otěhotnění s ní nebyla řeč a má mne za šílenou, že jsem chtěla děti.
Jen mi chybí ta holčička- je to zase něco jiného a i ve stáří má asi dcera k matce tak nějak blíž. A i když je Honzík prtě, tak když jsem na tom špatně- říkám si, že to s klukama zvládnu! A drží mne to nad vodou víc než když jsem měla jen Matýska.
Pavco - ty mne ignoruješ!! Že já si to začnu brát osobně
![]()
Hell- kolik stojí jesle? Stále si říkám, že to musím někde pohledat a tady mám v tobě vlastně rychlé info
…teda jestli nebudeš jako Pavca skoupá na slovo ![]()
Maji - a bude hůř
, když slyším Matesa/ teda někdy to také s ním jde
/, říkám si zlatý Honzík i s tím jeho ne, ne ne, nechci
Nikčo - s(z)želelo se mi tě, a když Pavča nechce odpovědět, tak tady to máš
http://www.baby-cafe.cz/modules.php?…
Hell - paní redaktorka někde na začátku psala, že informace z porodnice získala legální cestou, zákon se tímto neporušuje, zkusím to najít
Stanuško, a že by jsi napsala, jak se máte? ![]()
ahoj a zdravím Stanuško do Itálie, jak se máte a pěkně si to užijte ![]()
Míšenko, cvičení je super, tady to máme od 2let, jen nevím, jestli tam začneme chodit, než nám dají vědět ze školky, které dny mají volno..
Hell, jak je to v jeslích? Já mám trochu strach z větší nemocnosti, ale neštovice už jsme měli. Ten náš není moc nemocný, podstatně míň než průměr, který se tady udává při návštěvě školek, jeslí atd..no ale zase je to alespoň kolektiv.
Nikčo - no právě,já bych ty 3 děti taky ráda.já sama jsem ze 3, ségra má 3 děti a ta prostřední zatím 2 ale jednou taky možná ještě to 3.vím že i až já budu stará,tak budu ráda,že mám víc dětí,víc vnoučat,radosti,budu mít kam jezdit (jestli o mě teda budou stát),ale my máme s mamkou taky super vztah,hodně jezdí ke mně,nebo k ségře do Prahy,my rády jezdíme tam,a doufám že ví, že kdyby někdy něco,tak se o ní vždy postaráme.vím že kamarádky co byli jednináčci si vždy tak strašně přáli sourozence,nevím,vím že je to každého věc,ale trošku si myslím že člověk co chce jen 1 dítě tak je trošku sobec a to vůči tomu dítěti.
Hell - jesličky závidím,u nás v Bolce jsou jen 1,jsou plný a ještě drahý jak sviňa, že kdybych to zaplatila z mýho platu na soudě,tak by mi zbyla 1.000,– ![]()
Lexxie - na fotku se moooc těším
![]()
sTanusko - nazdár,tak jak užíváte dovču?
Zdarvim,
koukam, koukam co to tu na emimi deje a nejak nechapu, clovek tu neni par dni a je out.
maso
Maji - ty jsi holka zlatá
to přijde Pavca s křížkem po funuse
…a má to ![]()
Maso - ty máš u mne také vroubek- zařaď se do fronty
…jak to, že můžeš jen v takový blbý čas, když jsou třídní schůzky
…já se těšila
- tak příště ![]()
Misenko - teda vás je a bude
a já si také myslím, že je to trochu sobectví a nebo jako u mé máti- pomatení
…to přece nelze brát vážně ![]()
ahoj
ad 3 děti, taky o tom poslední dobou přemýšlím, ale manža je spíš proti a já si nedokážu představit dalších x let na mateřské a taky vzhledem k věku..no fakt nevím. Jestli to bude kluk, tak třeba zkusíme ještě jednou.
apropo holky, co se vám narodily holčičky, jak jste se během těhu vzhledově změnily?
líbo, my ti to všechno vysvětlíme dnes osobně
ad jesle - lexxie, barnaby chodí dvakrát třikrát týdně do soukromých jesliček, které jsou drahé jak sviňa, ale naprosto úžasné. mají tři třídy, od nějakých deseti měsíců do roku a něco, pak do dvou a do tří let, v jeden den může být v jedné třídě max 6 dětí, na každou třídu jsou jedna kmenová a několik točících se tet (operativně zasahují, kde je potřeba, někdy jedno dítě rozbrečí zbylé a pak je hromadné uklidňování. je to v rodinném domě, tety zdravotní sestry s nějakýma kurzama z pedagogiky. velká zahrada, občas divadlo, loutky, s většíma dětma byli v zoo a tak.
nikčo - stojí to pro nepřihlášeného zájemce, když mají místo 140 na hodinu, 100 když jste „vzatí“ a při více odběru hodin - od 30 za měsíc - asi 87 korun, v ceně je jídlo, pití, plíny… člověk si může naprosto svobodně říct, jak tam bude svišť chodit, na hodinu nebo na celý den. http://www.cpapraha.cz/index.php?… bertík to tam miluje. a k nemocnosti - ony to tety dost hlídají, takže jakmile dítě začíná kašlat, soplit a tak, slušně poprosí, jestli by bylo možné nechodit, aby se ostatní děti nenakazily, hodiny se pak dají částečně převést do dalšího měsíce. tak nemůžu říct, že by byl barnaby nemocnější než jiné děti.
ha - stanuško, já nepochopila, že píšeš z itálie, ach jo.
Míšenko - já bych chtěla jít taky do třetího, ale to říkám teď, uvidíme, co bude za pár let. Hodně dětí, ale ještě nezaručuje hodně vnoučat. Tchánovcům už je přes šedesát, mají 4 děti a teprve od nejmladšího se dočkali prvního vnoučete (naší Barunky)
Masožravko - jak si užíváte dovolené?
Hell - teda ty jesličky vypadají dost dobře, nedivím se, že se tam Bertíkovi líbí
Lexxie - já jsem se v těhu moc nezměnila, jen jsem byla trošku tlustší
nezvracela jsem, žádný chutě, žádný beďary......... ale je to určitě dost individuální
Hell - to vypadá jako super jesle, ale na to dát tam Honzíka a vyrazit do práce by mi plat nestačil
Ale jestli jsem to pochopila dobře- pohlídají, když bych potřebovala třeba na dvě hoďky a neměla hlídání?? Přijde mi to lepší než nějakou pofiderní agenturu ještě k tomu u mně doma…
Nikca: a co s tim maji spolecneho tridni schuzky? Vzdyt se mame sejit v 16h u Amelie. To nestihas ani na chvilku?
Hell: ok. pojedes z Budejarny?
dovca celkem ok, dneska jsme byli v Ikea, no co vam mam povidat ![]()
maji dík za info ![]()
No váha byla celkem v pohodě do 17. týdne a teď za 5 týdnů asi 3 kg nahoře..uvidíme, jak to půjde dál.
Hell, tak to máte skvělé, to tady asi moc nehrozí. Tady nějaké nachlazení, rýma atd. není považováno za nemoc a chodí se s tím normálně dál, max. s horečkou nechávají doma, ale myslím, že až nad 38C.
Davmi: lexxie to prelozila spravne, muzes paltit kreditkou, pisou, ze si uctuji 2euro za postovne, ale nepisi, jestli se jedna o mezinarodni zasilatelstvi, to bych si byt tebou zkusila zjistit
amelie: na nas nemate
Jonny mel ve dvou mesicich 7.15kg
hruza des. No a ted ma skoro 10.5kg snad uz se to zpomali, a vazne se pronese, sam jeste nesedi, a to je humac ho furt tahat, nehlede na fakt, ze nam rozte z vajicka sedacky…
nazdar ženy,
tak synek mi vytuhnul (to zase nebude chtít večer spát) a dcéra místo spánku vyhrává na jakési piánko ![]()
Vidím, že se tu vesele diskutuje, místní drby rozvířily i dovolenkářky, takže tímto zdravím Stanušku a Masožravku ![]()
nikča: já že tě ignoruju? jsem si početla o tvém rozdělení lásky k dětem, nakoplo mě to k vlastní úvaze, ale na víc prostě nebyl čas, letěla jsem do školky
tak teď mám chvilku tak mi řekni, co by sis tak představovala, abych ti pěkného napsala? ![]()
hell: jesle vypadají suprově
už víš jak budeš mít čas ten příští týden v Olomouci?
Pražský srazík závidím, já jen doufám, že se nám podaří sejít ten příští týden…