Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj,
tak dik za pochvalu holky, ted mam rypak az u nebes
Ale jo fakt jsem na sebe pysna, pac je to pro me utrpeni. Jen aby mi to fakt vydrzelo.
Amelie manza to bere dobre, pomaha a podporuje. A porad se stara abych mela dostatecne mnozsvi zeleniny a tak… to je fajn, to fakt pomuze.
Lemo na historii zdravotnictvi
, ale ke statnim zkouskam to budu potrebovat, takze se to budu muset naucit, aspon nejakej ten radek no, ale nebavi me to. Tak snad se to zlepsi.
Honzikovi vsecko nej nej narozkam
a druhemu Honzikovy taky vsecko nej nej k narozkam
davmi: zloutenka je ockovani na 2× … preockovani po 6 mesicich a jedna vaxina cita 700,–
Lidunka: jen ziram jak ti ubyvaji kila a tise zavidim … a muj doktor kdysi rikal bud si zenska udrzi tvar nebo postavu … oboji nejde…
A ziram ja tu pribyva tehulek … vsem moc gratuluju …
Ja ted resila antioncepci tak jsem sla do nitrodelozniho teliska Mirena … je to na 5 let za 5t takze to vyjde naonec lip jak prasecky a bez pamatovani si ze musim kazdy rano neco polknout a muze se to i pri kojeni protoze je to lokalni ale mam top teprv 14 dni tak nemuzu rict jak moc se to osvedci … zatim dobry … uvidime …
Jo vsem obri gratulace k 2 rokum … omlouvam se ze to beru tak smahem ale fakt nejak nestiham …
Makame ted dost intenzivne na baracku .. mame paletu cementu a zimu na krku tak aby nam to nestvrdlo … a zednici jako by vymreli … nesehnali jsme zadnou firmu .. vsichni zadani az do jara
tak zase znami o vikendu a to je vareni a svacinky a uklizet po jich … no maknem si …
Jo a pristi rok ma byt materska bez omezeni podle platu ..... saaaka ze ja vsechno prosvihnu i za mimco v nemocnici jsem jeste paltila … no ale zas mam krasny zdravy deti …
\pokusim se docist trochu vic nez dve posledni stranky a jeste reagovat …
Tak trošku fotek ze včerejška.
Maminka ![]()
http://rodina.cz/…g_1079_1.jpg /> S dortem od babí
http://rodina.cz/…m/dort_1.jpg /> Taťka mě pořád zlobí
http://rodina.cz/…g_1066_1.jpg /> Moje včerejší zábava foukání do svíček.
http://rodina.cz/…g_1077_1.jpg
Jinak Honzíkovi od Žanetky všechno nej k dnešním narozeninám. ![]()
dobré ráno
vyrazila jsem na balkon - teda, tam je kosa ![]()
ad snažení:
jako skoro prní snažilka po porodu buď otěhotním jako poslední a nebo vůbec
teda, všem těhotným a porozeným to přeju, ale… ![]()
teda maki, to je pech, to počasí, co? v tom stavět musí být pěkná otrava. tak ať se daří
lidunko, mně to uniklo, co to tam vlastně studuješ?
lemo, ti naši fotoumělci mají jenom 30 normostran na bakalářku a 60 na magisterku, tak to se dá, navíc tohle už je většinou druhé čtení, tak nečtu všechno. ale když je krize - před posudkama - zvládnu i 4 za noc jako prvočtení i s posudkem
hele a co píšeš? nabízím práce všeho druhu
![]()
ad mlíko - no jak má barnaby tu intoleranci, tak jsme bez mlíka a nijak to nevadí, vápník a všechno v pořádku - nahrazuju hodně luštěninama a má maso asi malinko častěji, než by měl jinak, tak 5× týdně, tak jak jsem se toho bála, tak mlíko nechybí. takže já neporadím, kolik má vypít ![]()
a ráno jsem si udělala pro sebe - na aukru objednala make up a kontaktní čočky. juch
Ahoj,
Vasinko vse nejlepsi Honzikovi k vcerejsku!
Zanetko taky krasne narozeniny od Honzika!
Maki,co tady delas pred 5ranni?:o
Pisu z mobilu,tak me to moc nebavi,tudiz uz koncim:-)
ahojda babizny,
tak jsem Vás včera konečně přečetla, ale na odpověď už se nedostalo, tak dnes
jsem si myslela jak Vám podám reference v které barvě to tentokrát bude - bohužel moje děti se jeví nejen stejně co se potrápení vlastní matky týče, ale i v takovách schálnostech jako je vystrčení jisté partie určené k rozpoznání, zda růžová, či modrá, takže zas nic nevíme, další možnost je až za 12 týdnů. Jinak žijem, sice jsem všichni nachcípaní, samozřejmě, že nejvíc trpí petr, to je snad všem jasné, mohl by mě někdo vyspětlit, proč nejsem na ženské??!!když jsem si tuhle říkala, co bych vlastně od života chtěla, tak mi vyšlo, že chci býti svobodná, bezdětná, štíhlá, dlouhonohá, zaměstnaná blondýna - no jsem blonďatá, alespoň jeden bod je splněn, jen si nejsem jistá, že tohle byl ten nejdůležitější z mého životního plánu.
ad další dítě a miminko: no míšenko myslím, že nejsi divná, já mám nemlich to samý, já miminka moc nemusím a vlastní už teprve ne, páč nic tak příšernýho a otravnýho jako tonda mimino snad neexistuje
co se druhého týká, já se vůbec nebojím, že bych měla jedno raději, nebo preferovala, já spíš žiju ve strašný panice jak to s toníkem zvládnu, tedy spíš jak to zvládne toník, toho se fakt bojím, takže si za bezesných nocí dělám fakt ukrutně dobře, když si představuju, jak tonda má ještě ve 3 letech plínu, jak zlobí, jak furt vyřvává a vůbec nejlíp si dělám, když si představuju jak jsme nemocný celá rodina, no nádhera ![]()
ad těhotenství: no kupodivu duševně lépe připaravená jsem teď - jako víc se těším než u tondy, jsem taková vyrovnanější, že to mimi fakt bude apod.
a teď co jsem udržela
lidunko: týýý jo, fakt dobrý, moc Ti to sluší
míšo: no taky dobrý, já to fakt nechápu, že má někdo takhle potřebu šmírovat
a ještě to posílat dál
![]()
září: mooooc gratuluju! a ať je všechno vpořádku
vasinko: bože holka, Tobě se to krátí
jinak Ti to ale moc sluší!!
a všem oslavencům přeju vše nej a nej
jo kurňa - konec kouzelný školky, tak to ten druhej metr nestihnu, takže páček babulda ve 20 týdnu
ahoj
Honzikum vse nejlepsi, zdravi, stesti,dlouha leta a super brasku nebo sestricku.
Vasinko, krasne fotky, vypada vsichni moc spokojene a Honzik mel urcite velkou radost z dortu. Tobe to taky slusi a vite vlastne, co to bude? Obdivuji vas poradek doma
Hell nezoufej, nejlepsi na to snazeni nemyslet, i kdyz to je asi tezky. Ale rok je snad jeste v norme. A teda ty jsi super vykonna jeste po nocich pracovat.
Babuldo nebooj, jak rikala moje tchyne, horsi uz to nebude. Druhe ditko muze uz jenom mile prekvapit..a zvladat se to snad nejak bude muset, oni ty deticky za tu dobu zase o kus dospejou.
Ad mliko, tak my davame 2× denne, dohromady asi 350-400 ml, ale k tomu jeste jogurt, obcas jogurt. mliko a syr atd. tady nam tvrdi, ze staci 300ml mleka a mlecnych vyrobku dohromady, ale to mi prijde dost malo.
ad vztekani, tak mladik se dneska predvedl, jecel snad pres pul hodiny, no nakonec jsem mu stejne ustoupila, nepomohlo ani odejit pryc, protoze jecel pod schodama
Bohuzel posledni dny mu poustim vic televizi, driv tak necela hodinka denne, ted vic..no jo se polepsim.
lidunko, copak, zlobi te spoluzaci? To tam musi byt dobra smes studentiku. To se ti nedivim, ze te urcite veci nebavi, ono vetsina veci ze skoly stejne je k nicemu, ze ![]()
Ahoj holky,
tak jsem se včera nedostala, jako každý podzim mě ovanul chladný větřík a tím pádem tu už od pondělí lezu pozdi, bolí mě v krku jako čert a tak…no nacpala jsem se echinaceou, strepsils je taky můj kamarád, piju litry čaje s medem, tak snad to brzo zdolám (pravda zítra bych potřebovala jít plavat s Markét
)
vasinka: přejeme všechno nejlepší Honzíkovi ke včerejším narozeninám, spoustu malých lumpáren a brzy hrátky s bráškou!
žanetka: Honzíkovi všechno nej k dnešním narozeninám, spoustu výletů po horách v létě i v zimě a prima sourozence na lumpačení ![]()
ad žloutenka: maki už více méně odpověděla, očkují se děti od 1 roku, chodí se na 1 přeočkování za 6-12 měsíců, ochrana nabíhá za 14-28 dní po aplikaci, cena je 700kč + co si bere doktor za aplikaci, pokud vím, tak většina pojišťoven připlácí, ale většinou až na druhou dávku. Reakce moc nebývají, Markétka teda v noci hodně plakala, že jí ta ručička bolí, ale dalo se zvládnout, teď už je klid.
a co jsem v rychlosti postřehla:
lidunka: teda ženská seš fakt dobrá, už je ten rozdíl pořádně vidět a taky hlasuju za příští srovnávací foto bez manžela, ať je ten úbytek pořádně vidět
moc ti držím pěsti a těším se, až tu přistane tvoje fotka s 60 kily ![]()
babulda: a budete štěstí o odhalení ještě pokoušet? nebo to už vydržíš až do konce? já bych se přimlouvala za překvápko
a jinak už je ti dobře? a co Toník? a nemocinkaný manžel mě dostává ![]()
hell: tož tak bych ti ten úspěch ve snažení přála! ale co takhle se objednat do nějakého Caru, třeba to pak klapne…tuším poprvé už jste se taky chystali tomu pomoct a nakonec to klaplo samo ne?
maki: tak jsem zvědavá na tvoje zkušenosti s mirenou…já se chystám objednat na gyndu a probrat téma antiko s doktorem. nechci už brát pilule, protože jsem si už na 100% jistá, že po nich opravdu přiberu a to nemám zájem
tuším ale mirena je taky hormonální ne? a jak se zavedením? asi to nebude nic příjemného co…jsem posera, představa něčeho uvnitř… a držím pěsti se stavbou, bohužel vím, že momentálně sehnat řemeslníky je problém, vidím to doma, jako každej rok, nejvíc práce je teď, tatík má taky rozdělaný snad 4 střechy…je to mazec, skoro ho nevidíme, už bude dělat i víkendy, aby to stíhal…
no a na koho jsem zapomněla, omlouváááám se ![]()
Ahojky,
venku je krásně palermo, co blbnete? - jsem dohnala domů s čůrky potu/ pravda pod svetrem a tlustou bundou/
![]()
Pavco, na mně si zapomněla- jako- jak se máš Nikčo, co je nového, už mi bylo po tobě smutno…
![]()
ad miréna- žádný problém, když jsem jí po půl roce „vnitřně obdržela“ani jsem to neucítila- sestřička se klátila v nervech za mne až jí doktor vynadal- co stresuje
I když pravda, že já mám tak pěknýho gynekologa, že ani na bolest nemyslím
- tak kdo ví, jaký to zavádění vlastně je..
Vasinko - tak konečně už máš bříško a moc ti to sluší..já takhle vypadala v pátém měsíci/ teda myslím velikostí břicha! né tím slušením
/
S pozdravem - tajný špeh ![]()
Ahoj holky…
Všem oslavencům přejeme všechno nejlepší......
Hell: tak snad se brzy zadaří i tobě, moc bych ti to přála.
Pavčo:tak se brzy vykurýruj. Nelča už má taky slabou rýmu a kašel se občas taky ozvě, tak snad se to nerozjede. A to hlásili nadprůměrné září.
My jsme včera byly celý den v Brně, manža tam měl něco pracovního, a já jsem utrácela. Celkem jsem se rozjela, bo účet pláče a není tak už ani na splátku hypotéky.
Nelču mám na zimu vybavenou, koupila jsem jí suprové zateplné rifle, čepicu šálu, hračky, no děs. Já jsem si koupila pončo a nové rifle a to těhotenské. e to k smíchu, že tak brzy, já ím, ale jak jsem přibrala, tak je mi vše fest a cestou do Brna mě tak táhly kalhoty, že jsem se málem pozvracela. Teď už by byl gol, kdybych těhu nebyla. Bo levné zrovna nebyly. No a pak samo Ikea.....a to jsem tam nekoupila vše co jsem chtěla, zbytek před vánoci, protože to budou ty největší pálky. Nelča byla se ségrou, takže jsme ráno v 8 vyjížděli a v 19h se vrátili. V devět už jsem spala, jak jsem byla hotová.
ad mléko: nedáváme vůbec už skoro půl roku. Nechce ho.
Ahojky
Zanetko - HOnzíkovi přejeme vše nejlepší k 2.narozeninám a jen samé štěstí a radost.
Vašinko - jé tobě to moc sluší a tady konečně je vidět,že máš bříško.a fotky HOnzíka super.on je vždy tak vysmátý.a tatínek - pěkný
![]()
Pavčo - teda holka ty ber nějaké vitamíny, dyk jsi často nemocná ne?nebo po ránu slivovičku a budeš jak rybička.
Hell - taky už bych ti to moc přála a asi bych to taky trošku začala řešit s doktorama a nenechávala to jen na samosnažení.přeci jenom už se nesnažíte 2 měsíce že?
Babulda - já jsem taky pro překvápko,my tak rádi tipujeme.a neboj,já si právě myslím že to druhé mimi ti vše vynahradí,to bude tak strašně hodná holčička, že ani nebudeš věřit.a už laskavě s tím metříkem něco udělej.a jsem ráda, že nejsem sama divná, že malé mimi nemusím ![]()
Zari - no já ted taky nakupuji jak drak,ale hlavně na mmb.je to děs.každý den mi přicházejí tak 2 balíčky.no a účet - ten pláče
no a říkají že při druhém těhu bříško vykukuje dřív,tak proč ne ![]()
tak dnes v noci mi Aní spadla z postele,spala se mnou ve velký, a jak cestuje,tak šílená rána a spadla rovnou na hlavičku.hrozně plakala,chudinka moje.a dnes tam má pořádnoou bouli a modřinu.tak jí furt sleduju,jestli je vše o.k.
dnes jdeme s Aní poprvé k zubaři,už jí trénuju aby tam ukázala zoubky,no jsem zvědavá,jeslti bude spolupracovat.já jdu taky rovnou na prevenci,mi příjde,že jsem tam už jak doma.
tak už našli toho ztraceného 20 měsíčního chlapečka.utopeného.děs. ![]()
Čaues.
Takže dneska jsme zařadily do programu zase odpolední spánek. Musela jsem ji uspat, bo co včera předváděla odpoledne..... jsem myslela, že ji roztrhnu jako hada. Protivná, uřvaná, zuřivá..... Hold se musím smířit s tím, že bude chodit pozdě spát večer.
Honzíkovi od Žanetky všechno nejlepší!!!!!!!
A opožděně druhému Honzíkovi ke včerejším narozkám všechno nejlepší!!!!!
Vasinko - už fakt vypadáš těhotně
kabela do porodnice je už sbalená?
Babuldo ![]()
ad mlíko - UM nepije asi od roku a půl, občas ráno snídá lupínky s mlíkem, občas kakao. Jinak jen sýry a Pribiňáčky, Lipánky..... Normální jogurty do ní nedostanu, někdy ji přesvědčím na Krajanku
Vasinko: shlédla jsem tvé foto a moc ti to sluší, až mě překvapilo, jak už jsi daleko. A Honzík je hrozný šikula…
Míšenko: jo už jsem to četla, je to hrozné.
Jo už jsem jak slonice. ![]()
Maji tašku do porodnice fakt nemám sbalenou ale dneska jsem si říkala, že už bych si ji na víkend k našim měla vzít kdyby náhodou. ![]()
Jinak mi přišla autosedačka tak jsem měla radost, je to fakt jedna z mála věcí co bude mít prcek jiného než Honza. No a Honzík ji hned začal nosit a pak si sednul a nechtěl ven. ![]()
Jinak koukám, že jsme asi jedni zmála kde se pije ráno a večer flaška kakaa. Teď už z klasik mlíka.
Babuldo tak hlavně, že je líp a hold některé děti jsou exhibicionisti a některé ne. Náš Honza se taky neukázal. ![]()
Pavčo tak pěkně odpočívej a nabírej sílu.
Září pohodlí je důležitý. No a u nás konto také po nákupech pláče, asi jako všude. ![]()
Míšenko to už by se něco projevilo. ONi jsou děti fakt docela nerozbitný, Honza tu hlavu strá teď všude.
Děkuji za pochvalu fotek.
Hele tajnej špijone ty jsi určo byla jen oteklá nit.