Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj,
tak jsme dnse objednali Barunce velkou postel. Tak za 6 týdnu bude spát už jako velká holka ![]()
Lexxie - ani mi to neříkej s Markýskem, ještě teď to nemůžu rozdýchat. Jen si říkám, kdy na ní narazím pod jinou přezdívkou
Nejhorší je, že za pár let budou na internetu naše děti a taky mužou narazit na takové psychouše.
Lemo - mě právě Markéta hodně podporovala a můžu říct, že mi hodně pomohla po potratech, proto to nějak nechápu a hlava mi to nebere.
Jinak Bára mi přes noc taky vypije i půl litru sunaru a díky tomu, že zadržuje čurání, tak se kolikrát ráno pročurala, celou noc nic a k ránu to plenka nemohla pobrat. tak si nastavuji budík na 4 hodiny ráno a vždy, když se vzbudí na pití ji taky vysazuji. A kolikrát už je za noc plenka suchá. Čuráni přes den nám taky jde samo, jen do nočníku nechce kakat. S tím ještě bojujem.
XBublax - nádherné fotky, musely jste se mít úžasně
Lucka
Teda vy jste byly ukecaný, to nemám šanci dočíst.Navíc mi padá hlava, takže mažu chrupat. ![]()
Jen jsem viděla fotky Lidunky - bomba!Jsi fakt dobrá!Moc držím pěsti, aby to šlo dál!
Vasinko páni to je nádherný pupík!Krásně Ti teď vyrostl a jsi taková jemná, maminkovská.Zítra budu muset napsat tabulku na tipy.
A Honzíka bych málem nepoznala.Nějak kluk vyrostl. ![]()
A pak jsem ještě zahlídla fotky z oslavy Nelinky, super!A fotku Aničky, tak to jsem taky čuměla, jak vyrostla. ![]()
A ještějsem viděla, že řešíte UM a mléko.Tak s tím teď bojujem.UM mi malá nikdy moc nechtěla a pak ho odmítla úplně.Krupici s normálním mlíkem dávám od rokaa zatím v pohodě.Jogurty mi nejí, takže sejí snažím cpát sýrama, to jí zatím jede.Jestli má doporučenou dávku netuším, neřeším.
A v noci mi pije vodu, do rána je schopná vyžahnout i 300 ml, takže plína ráno je napěchovaná.Začínám se silně obávat, že bude mít plenky do tří let. ![]()
Hell na kamarádku si pamatuji, ať jí to dobře dopadne!A neteřince taky!Hlavně ať to není nádor!A epilepsiíí už se dá dneska něco dělat!To je šílený, člověk si myslí, že když se dítko narodí zdravé, je to v pořádku a ono se pořád může něco změnit. ![]()
Lexxie to je dobrá hláška, že se děsíš, že budeš muset používat mozek.Já jsem teď na dovolené byla docela šťastná, že jsem byla nucená jej používat a že jsme se večer bavili o něčem jiném, než o dětech, ale řešili jsme co by se stalo, kdyby přestala na vteřinu fungovat gravitace, nebo otáčení země. ![]()
Davmi ó díky.
To potěší.A jj energie jsem načerpala hafo, akorát je mi tu teď fest kosa.
A malá byla úžasná.Tam jsme jeli ve čtyři a tak jsem dítko před cestou utahala na houpačkách, takže pak byla ráda že sedí a v devět usla a spala až do osmi, kdy jsme přijeli na místo.No a zpátky jsme vyjeli ve dvanáct a jelikož ráno brzy vstávala, tak to hned zalomila a spala asi tři hoďky, pak byla trochu rozmrzelá, bo se chtěla proběhnout, takže jsme častěji stavěli a ona běhala po parkovištích a pak klasika v devět usla a o půl páté jsme byli doma.No a spát jsme šly v půl šesté, bo si musela prohlídnout, jestli tu zůstaly všechny hračky.
A Kinedril asi zabral, bo nezvracela.
A mamka bydlí dvě hoďky od toho místa kde jsme byli, takže dofrčela s přítelem a šli jsme se na celý den projít k moři.Takže se žádné fopá nekonalo. ![]()
Stanusko jé vy si to krásně užíváte!A úplně ty taliány slyším, jak jsou poprdění z Emičky.
A už se těším, až to tu zahltíš!Ty jo lunapark musel být boží!
Lucikry a jakou jste vybrali?A jj dovča byla super.
ahoj,
tak se hlásím po náročném dni, dopoledne jsme byli s dětma na jízdě historickým motorovým vláčkem, bylo to k příležitosti mezinárodního dne mobility, sice byl vlak naprosto natřískaný a stáli jsme si málem i na hlavách, ale děti měli zážitky (foťák měla jen kamoška, tak pokud nějaké foto dodá, časem střihnu i sem).Odpoledne nás pak čekala velká rodinná sešlost, opět drobných 40 lidí u manželovi babičky, pršelo, takže děti promoklé, ale šťastné, vylítané (jj dalších 10 dětí na hru je super), už jsou v pelechu, zbaštili kopec večeře a chrní ![]()
xbublax: nádherné fotky, úplně tu slintám, na mě z nich dýchla taková ta italská ležérnost a pohoda
a Majdalenka je dobrá, že toho tolik našlapala ![]()
stanuška: už se těším na foto s disneylandu, taky bych se tam někdy ráda podívala, myslím, že spoustu atrakcí bych si užila pomalu víc než děti
a Emička je dobrá, celou básničku, no fakt šikulka. A vůbec se nediovím, že jsou z ní taliáni i frantíci uprdění, oni holt ty blonďatý andílky tak často nevidí ![]()
Pekny vecer,
Stanusko:tak z Emicky jsem poprdena taky,takze se talianum nedivim;-)
Bublo: jo kose je hrozna,me je navic furt dost spatne,takze chozeni ven s Vojtou je pro me utrpeni,no snad to po 1.trimestru prejde.
Jinak furt resim to ockovani proti zloutence a furt nevim..no rozhodnu se v Po,co s Vojtou,ja se asi jako tehule stejne nemuzu ockovat,co?
davmi: těhule se neočkují, v 1. trimestru rozhodně ne, myslím, že pak jen kdyby k tomu byl nějaký vážný důvod…ale poptej se doktora, třeba by to šlo…já osobně bych ale počkala a spíš si dala bacha na čistotu.
markétku jsem nechala naočkovat ve středu a mudra byla docela ráda, že jdu, říkala, že se to tu opravdu rozjíždí a vzhledem k tomu, že je tam ještě 2-4 týdny než se ochrana nastartuje, čím dřív, tím líp. Ale taky záleží, do jak „rizikového“ prostředí s Vojtou přijdeš… my chodíme plavat, taky jak chodíme teď do školky, Markét tam všechno ochytá, olizuje si pak ruce, občas do MC, často do obchoďáku, prostě dost často někam, kde by to mohla chytit, takže to byl důvod, proč jsme ji naočkovali…
No prave,ze my nikam nechodime:-)My prave meli v rodine uz 2deti u kterych se po ockovani ta nemoc proti ktere se ockovalo rozjela,cerny kasel a priusnice,takze ja mam proto z tech ockovani takovy strach:-( No poradim se v Po s mudrou a uvidim.
Ahoj,
Bublo vitam zpet z dovolene. Fotecky jsou krasny, Bublinka je uzasna. Uz si tu moc chybela, nejak to tu chciplo… ![]()
Vasinko ty jsi kraaaaaaaasna maminka
Ja ted koukala na moje fotky z tehotenstvi, no ja teda vypadala jako tank tesne pred vybouchnutim ![]()
Hell studuji tu „vyssi odbornou skolu zdraVOtinckou“ i kdyz ja bych to spis nazvala pomaturitnim studiem.
Lexxie ja nevim co je s nima divnyho, jsou proste divny.
Pavca, slibuju, ze pristi fotka bude bez manzi, planuji se vyfotit v 80 kilech.
Jen tak si ted vyleju dusicku… zacinam se sama sobe libit. Jako myslim v obleceni, kdyz se divam do zrcadla, tak uz vypadam jako clovek a ne prase prevlecene do maskarniho obleku. No tak snad to pujde dal.
K mliku, my davame od 2. roku na radu doktora polotucne mleko (tady je 2%).
Jo a uz nespime pres den. Ani minutu. Rano vstavame kolem 7 a vecer chodime spat kolem 7. No neni to zrovna nejlepsi (pro me), ale zas je to lepsi nez ten bordel co jsme meli ve spani pred tim. Ted jsme aspon srovnany na pravidelnost.
Hezké nedělní ráno! Zamračené, propršené...... a ještě jsem si po ráno přečetla tohle http://www.novinky.cz/…adnejsi.html
![]()
Ha! Taliánky naše se nám ozvaly!
Bublo - museli jste se mít perfektně, fotky jsou bezvadný, už se těším na ty koláže ![]()
Stanuško - tak dobře dojeďte domů! Taky se těším na fotky a hlavně na to překvapení, co pro nás máš! ![]()
My jsme dneska chtěli jet na hrnčířský jarmark, ale asi to padne, v tomhle počasí
tak nevím, co naplánujem.
Dobré ránko všem, i když pošmourné…
u nás zatím neprší, sice je zamračeno a panáčkovi na teploměru se taky moc nahoru nechtělo, ale ven se dá, tak toho využijeme a pravděpodobně sbalíme děti a pojedeme ještě jednou do Dinoparku, Honzík o tom pořád mluví a přemlouvá nás, že by tam ještě chtěl, tak pojedeme, tatínek nechá pro jednou skály ležet ladem ![]()
maji: tak ten článek o počasí už jsem taky omrkla a nepřekvapil mě…jj a to nám na začátku září slibovali nadprůměrné teploty a krásný měsíc babího léta
i když mě je celkem jedno, že je chladněji, hlavně když neprší, to se dá pořád běhat po venku ![]()
lidunka: no tak na foto s 80 kilči se už teď těším
fakt ti fandím a držím pěsti, aby to všechno vyšlo a svého snu jsi došla
ale myslím, že to máš v hlavě správně srovnané s jídlem a vším, takže to zvládneš na výbornou
a nespaní přes den bych teda nerozdejchala, jsem docela ráda, že alespoň tu hodinku někdy člověk má, aby se v klidu najedl a vypil kafčo ![]()
Zdarec babynec.Tak jsem se pořádně vyspala, prcková naběhla okamžitě na domácí režim, takže šla spát v osm, přečetla jsem pohádku a budíček byl ráno ve 3/4 na devět.Já šla chrupat v deset, takže jsem čilouš. ![]()
Ráno jsem se pustila do přerovnávání skříně, že přehodím letní věci a vyřadím všechno malé a nějak jsem se u toho sekla,bo u všech hader na to koukám a říkám si, že mi prcková nějak vyrostla a že už snad ani není možný, že jí některé věci byly dobré.No a zjistila jsem, že mám obří lodní kufr plný hader.Klika, že mi teď otěhotněly dvě kámošky, tak je můžu podělit. ![]()
A pohled z okna je depresivní.To je hnus velebnosti!Jdu blejt. ![]()
Pavčo babička slavila narozky?Teda, že se vás ale sešlo.
A jj přesně ta ležérnost se mi na italech líbí.Jsem jela se šmajdou v lanovce(jako italové jsou stejně marní, udělali pod městem podzemní garáže,ale jelikož by taliáni do nich nejezdili, neb byly daleko od centra, tak k nim postavili lanovku.
) a nastoupila paní se psem, cesta trvala tak dvě minuty a už se bavila celá lanovka, jak zachránil v Americe pes svého pána tím, že zavolal na rychlou.
Jako oni se baví všude, je úžasné jít s dítkem na hřiště, se člověk okamžitě seznámí.Takže jsem probírala s italskýma maminkama českou výchovu a na některé věci hodně čuměly.
A teda zírám, bo tu chčije nechutně, tož ať vám to klapne a dítka se vydovádí!Jo a jak vám to dopadlo s autem?
Davmi bluj stavy nezávidím.Ale neboj, určo příjde druhý trimestr a s ním radosti kopanečků a krásných vlasů a super nehtů.
A jj žloutenka mne taky straší, bo prcková je hoved a oblizuje a ruce strká všude.Kolik to očkování stojí?
Lidunko mi se zdálo, že to tu s kauzou Marky docela žilo.
A super, že začínáš být spokojená.Já když vidím ty kilča pod Tvým metříkem, tak asi budu muset taky jít do sebe.Fakt mazec.JO a chtěla jsem Ti ještě říct, že když jsem koukala na videa, tak mne překvapil Tvůj hlas.Máš ho hodně jemný a příjemný.POdle toho jak drsně píšeš, jsem myslela, že budeš mít i drsnější hlas.
![]()
Teda a to spaní je na pytel co.Bo u nás taky jsou takové tendence, tak dělám, že nemusí spát, ale hodinu být v postýlce musí.
Maji jj to jsem četla včera a je to maras.To bude palba za topení.
A na koláže se těším taky, bo už v Itálii mne některé napadaly.
![]()
ahoj
Bublo krasne fotky, mala je nadherna. Se nedivim, ze z ni italove byli paf.
A teda ziram na to, kolik toho ujde..to je docela turistka a stava se z ni uplne vzorne ditko. Nediv se, ze ti zbasti veceri, po tolika km by to udelal kazdy
A copak, ze italove kroutili hlavu nad nasi vychovou? Ja kdyz porovnavam holandskou s ceskou, tak musim rict, ze tady nechavaji vsemu o dost volnejsi prubeh, at jsou to nemoci, oblikani, atd..ale asi jim to tak vyhovuje, nase mama vzdycky sili, kdyz ji reknu, jak se to dela v Holandsku
Pavco, vylet musel byt skvely, fotky urcite dej, az budou..my dneska chceme jet poprve vlakem, tak se to snad povede. Teda seslo se vas spousta, to je cela rozvetvena rodinka?
Stanusko, tak si to uzivejte dal, zavidim Italii a ditka musi byt nadsena. No jo z Emicky jsou urcite taky mimo, takovy blondaty andilek se jen tak nevidi, ale hlidej si i Esterku ![]()
Lidunko, no ty ses fakt s tou vahou rozjela, to mas pristi rok svou vysnenou vahu, aby manza nezacal zarlit
Obdivuji a znova obdivuji tvoji vydrz a uz vubec v Americe, kde je jidlo na kazdem kroku..
Davmi a proc chces ockovat, kdyz nikam moc nechodite? Mne to vubec ani nenapadlo, my nemame ani zloutenku typu B, to se tady neockuje..tak ja nevim, mam se zacit bat?
Tuberkulozu jsme nakonec naockovali letos v kvetnu, taky se to tady nedava..
ad pocasi, tak vam preji, at se to zlepsi, obvykle byva v Cechach tepleji, nez tady, ale tentokrat jsme na tom lip..je tu kolem 17 a obcas i slunicko.
ad mluveni no prcek se rozmlouva stylem..mama, tata, auto…mama tam..Eddie hami
je s nim desna sranda, jak to vsechno mota.
Ahoj,
lexxie:já ani nevím,proč chci nechat očkovat,asi jsem se nechala zatáhnout do mediálního humbuku
Né,ale vážně,žloutenky se dost bojím,navíc sice nikam nechodíme,ale k nám dost často chodí bratrancové holky(7,4roky),takže aby třeba nedotáhly něco ony,ale asi to nechám plavat a očkovat nebudeme.Zítra ještě cinknu mudře,ale ona je docela proti všem očkováním,takže nečekám,že by nás tam hnala.
Jak jsem už psala včera pavče,od sestřenice kluk byl očkováný na černý kašel atd a dostal ho,jenže ho nikdo neléčil na černý kašel,takže se mu to pěkně rozjelo,skoro se jim v noci udusil,skončili v nemocnici,kde byli asi 1,5 měsíce,no nakonec se to vyléčilo,ale v té spojitosti má teď dost silné astma,takže já jsem s očkování spíš vystrašená,než že bych ho vyhledávala,ale na druhou stranu si říkám,že je to zase pro dítě ta nejspolehlivější a vlastně jediná stoprocentní ochrana,takže furt váhám! ![]()
Jinak dneska venku opět hnus,mrcholí,takže jsme nebyli ani venku,dopo jsme dojeli od našich,takže naštěstí je Vojta rád,že je doma a hraje si sám,takže ani nevadí,že prší.Zítra ale chceme jít ke kamarádce,tak snad už pršet nebude.
Mě je dneska opět hnusně,už mám od začátku těhu 3kg dole,ale to zase rychle naberu,až skončí první trimestr ![]()
Ahoj,
hlasime navrat, Snezka nepokorena, pro neprizen pocasi, JInak to bylo ok.
Největší Kelišky se nám vrací z dovolených, zas tu bude veselo!
![]()
Sisko - vidím tě tu přihlášenou, jak jsi dopadla u doktora?
Ahoj, no těhotná zatím nejsem, tak se budem snažit dál a snad to brzy vyjde.