Září 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1782
30.1.06 15:41

Ahojky Katulo,
jsi si tím jistá. Mě se totiž zdá, že když se ruší pracoviště a nemají pro mě náhradu, tak i přesto mě můžou vyhodit.
Musím se ještě na to někde zeptat.
Já stejnak pujdu na nemocenskou ještě před skončením smlouvy a vydržím tam až do mateřské.
Strašně moc ti děkuji za info, jsi hodná. Akorát by mě štvalo, že dostanu to odstupné až tak pozdě.
 Lucka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
30.1.06 15:51

Lucikry: Zeptej se na to. Vyplatí se ti to, protože budeš dostávat půl roku o dost vyšší mateřskou. Kdybys před odchodem na ni nepracovala, měla bys od srpna do konce roku cca 3500. Kdybys ale pracovala za ai 20000 hrubého, budeš pobírat přes 10000 po dobu toho půl roku (je to počítáno jako nemocenská) a pak normální rodičovský příspěvek (zatím asi 3500, od 2007 snad 7500). Vyplatí se ti dostat odstupné později. Jestli teda nedostaneš 10 platů. Nám dávali 2- počítáno bez prémií z průměrného platu.

Když budeš na nemocenský od března až do konce, myslím, že na tom proděláš. Na tu nemocenskou můžeš jít kdykoliv, i když tě zaměstnaj dál. :D

A jak jsi to psala, tak myslim, že nerušej celou firmu, ale jen jednu prodejnu, tak ti musej nabídnout stejný místo, nebo tě kompenzovat. Ze zákona. Nebudou samozřejmě chtít a budou si možná vymýšlet. V mojí firmě se taky kroutili, ale pak jsem jim řekla, ať pozvou právníka, který řeší pracovněprávní vztahy a ten to řekl jasně. Tak jse stále zaměstnanaá. Kdybych ale nechtěla, platí normálně výpovědní lhůta a odstupné jako u ostatních zaměstnanců.

Pokud to ruší celý, zeptaj se na to, budou tě muset řešit jinak, než jako ostatní. Tím jinak myslím pro tebe výhodněji. Zavolej se itřeba na sociálku, která vyplácí nemocenskou a peněžitý příspěvek v těhotenství a mateřství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1782
30.1.06 16:15

U mě je problém, že mě už nemají kde zaměstnat i kdyby chtěli. Zrušili všechny prodejny a zůstala jen centrála v Komárově. Já jsem Ostravačka, takže to mám kapánek z ruky.

Akorát jsem si myslela, že pokud budu na nemocenské, tak se pracovní poměr nezrušil, jelikož jsem v ochrané lhůtě a tedy dostanu půlroční mateřskou pořád od zaměstnavatele. Budu na nemocenské až do porodu.

Akorát je otázka, kdy mi vyplatí to dvouměsíční odstupné.

Musím to ještě někde zkonzultovat. Je to moc složité.

Lucka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2064
30.1.06 16:16

Ahojky všem…jak se máte a jak se cítíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
30.1.06 16:38

Lucikry: On to zaměstnavatel v podstatě neplatí. Jde s odvodů na nemocenskou, kterou sis platila. Zaměstnavatel to akorát zařizuje po administrativní stránce, a to jen v případě, že má více než 25 zaměstnanců. Takže zas tak moc netrpí. Jít na nemocenskou je samozřejmě řešení, ale nejsem si jistá s odstupným, to zaprvé. za druhé se bude ten příspěvek na první půl rok počítat z nízkýchpříjmů, z nemocenské (a ze mzdy taky, ale nemocenská ti srazí průměr). Zavolej si na okresní správu soc.zabezpečení, jak to řešit. Myslím, že musí jít líp, než na nemocenskou a aby tě zaměstnali mnohem dál (geograficky), tak to taky nemusíš přijmout. Tak by mohli řešit všechny těhotné. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1782
30.1.06 16:51

Moc díky Katulo,
určitě se poinformuji.
Měj se, já jdu domů.
Pa pa Lucka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
30.1.06 16:58

Lucikry: vůbec není zač. Měj se. K :D

A jak se máte ostatní? Dneska moc nikdo nekomunikujete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2064
30.1.06 17:33

Je tu ještě někdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
30.1.06 17:45

Já jsem tady sem tam ! Jak se máš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.1.06 17:51

Ahoj,
tak já jsem se právě vrátila od doktora. Moje miminko je zatím moc maličké, má 3,9 mm a nebylo pořádně ani vidět. Na další kontrolu jdu zase za 3 týdny, tak doufám, že pořádně vyroste. Jo a dostala jsem kyselinu listovou a takové ty tabletky jako je materna apod. nemusím, protože je mi po tom strašně zle.

Jdu si hrát s moji malou princeznou.

Míša

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
30.1.06 18:04

nezkusena_mamina: Blahopřeju, že je to ok. Ta velikost si myslím je v pořádku vzhledem k délce tvého těhu. :) Mně je z vitamínů taky špatně, a to když je vezmu po menším jídle. Musím s prostě pořádně nafutrovat a pak je to v poho. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2064
30.1.06 18:07

nezkušena_mamina:tak to je fajn,že je všechno v pořádku.

Já jsem dostala jen Jodid, prý jinak vše ostatní dostanu v potravě,tak nic nemusím…

Na UTZ jdu ve čtvrtek,tak jsem zvědavá i na výsledky krve

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
251
30.1.06 18:27

Ahojky těhulky,
taky se hlásím že je u nás všechno v pořádku až na ty nevolnosti- fuj chytá mě to tak obden, ale zato pořádně. Ještě dálkově studuju a čeká mě jedna zkouška a dva zápočty a nějak se vůbec nemůžu dokopat, abych se začala pořádně učit. To bude něco… Ale nějak se mi změnil žebříček hodnot a škola teď není na prvním místě, hlavně ať mimísek je zdravý a dobře roste. Taky se mějte pěkně a já se zase ozvu.
Pa Pomněnka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11935
30.1.06 18:28

ahoj, tak hlasim, ze jsme krasne povyrostli :)) a mimco je uz videt i pres brisni ultrazvuk a krasne mu busi srdicko :)) dostala jsem tehu knizku a na dalsi kontrolu jdu az za tri tydny a za ctyri tydny na tripletesty… jen mam hodne vysoky krevni tlak, tak musim na internu :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
30.1.06 18:39

EnkaL: Blahopřeju! A jak je tvůj mimísk velký? Jenom by mě zajímalo, od kdy je vidět na tom ultrazvuku.

Já jdu zítra na krev. Taky si mám dojít k zubaři a na EKG.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí