Poradna duly
Jana Čurdová
XBublax: je to úplně super zpráva, ještě ale není podepsaná prezidentem ![]()
omlouvam se za preklepy, ale snazim se byt rychlejsi nez dcera… ![]()
Jitule v politice se moc nevyznám a to je bezpodmínečně nutné aby to prezident schválil?
Kuska to je ale hloupé, že se jim stále střídá učitelka.I pro vás je to blbé.Takhle už víte jak je které dítko šikovné a v čem potřebuje pomoct.Nová učitelka si na to musí zase přijít sama ![]()
to je prave ono, dlouho trva nez si na sebe zvyknem a nez si deti otipujem, jim trva nez se projevi, ale to je stejne jedno nase nazory reditelku nezajimaji…ona ma jen predskolaky, neni s nima prace, oblekaji se sami a zadecek si taky utiraji a naji se taky sami…rozumite mi co tim myslim, stejne to vymyslela , aby mohla mit porad tyhle deti, pripravila se o tu srandu s tema nejmensima.....
ty prispevky, ja myslela, ze to neproslo, to je tech 7400?
XBublax: no ona to není tak jendoduché. Senát to schválil a s nějakýma úprava to poslal zpátky do parlamentu, ti to ted přepracují, upraví a budou posuzovat znovu. Potom je důležité aby to podepsal prezident a bude to
Kuska no pro sebe si to opravdu vymyslela hodně dobře.jo jo jedná se o těch 7 tis. a nějaký drobný.Manžel mi včera říkal, že prý to bylo schválené, že to musí podepsat už jen prezident.
Jitule já myslela, že už to musí podepsat jen prezident.No ale co by naši poslanci před volbami neudělali pro rodiny že.Nějak si tu oblibu zvednout musí.
Tak já četla,že prezident s tím souhlasí a že už by ta částka 7.400 měla teda být,jen se upraví ty procenta,vychází to totiž 40% z průměrné měsíční mzdy v ČR,takže teď je to asi 7.400,–,ale jak se bude v průběhu let zvedat průměrná mzda,tak by měl růst i ten příspěvek,tak mi to jako laikovi vysvětlila známa,která děla ve státní správě.
Jinak zdravím všechny těhulky,Míša
xbublax: no protoze pritelovi rodice se stavi i proti svatbe, porad mu rikaji jak si zkazi zivot a tak… dokonce kdyz jsme meli tu nehodu a ja byla v nemocnici tak mu volal jeho tata a zacal na nej kricet proc nechodi do skoly a neni v Plzni (je fakt, ze priteli stale posila penize na byt a na jidlo, protoze pritel nema zadnou stalou praci jen brigady (nikdo nechtel zamestnat absolventa bez praxe a jeste studujiciho)
jinak predtim se ke me choval normalne, ale od ty nehody to jde z kopce, takze neverim ze bude mit radost…
Ahojky holky…Moc se neradujte.Dokud to neupraví,nescválí úpravy a nepodepíše prezident,tak je to jen předvolební tah…nic víc.Ale štve mě to taky ![]()
EnkaL teda koukám, že to máte docela komplikované.Na jednu stranu se jemu otci nedivím, jelikož zabezpečit dneska rodinu není žádná sranda, na druhou nechápu jak může svatba komplikovat život, zvlášť když se ti dva mají rádi a chtějí spolu být a mít rodinu.No třeba jej fakt, že bude dědečkem obměkčí.Hlavní je, že se vy dva máte rádi a z miminka máte radost.
Davmi já už to brala jako hotovou věc.Těšila jsem se jak jsme si to pěkně naplánovali, že po mateřské plynule přejdu na takový pěkný příspěvek.No uvidíme jak se to ještě vyvrbí.
Potvurka mne to neštve, mne to vyloženě s…Nejlepší argument proč to nechtěli schválit byl, že by se mamky nechtěly vracet zpět do pracovního procesu.Jako kdyby to, že jsme na mateřské nebyl pracovní proces.Je to na 24 hodin a ještě šílená zodpovědnost.A není nic horšího, než když jde mamina do práce půl roku po porodu, jen proto, že nemůžou vyjít s penězy.
xbublax: no jde o to ze jsem mela komplikace uz predtim, a proste nechci nikomu rikat o mem zdravotnim stavu a proc jsme se rozhodli pro miminko uz ted a ne za rok… o financni strance to neni, pritel dela ucetnictvi jako ja a oba ho delame doma a financne to zvladneme urcite
spis jde o to, ze proste jeho rodice me nemaji moc v lasce a porad mu vykladaji jak si zkazi zivot atd… ![]()
EnkaL no tak teď je to pouze na Tvém příteli.Ale když jste takhle pěkně plánovali rodinu, tak je vše jak má být.Bohužel rodinu si člověk nevybírá a tak musí jen nést co mu bylo do vínku vloženo.Tak ať je na Tebe přítel co nejhodnější a stále vám to klape.
Ahoj holky, jak se máte? =)
EnkaL: nezkoušela jsi někdy s jeho rodiči promluvit? Možná by to pomohlo, bez hádání, jen v klidu vyslechnout jejich názor, a nějakým způsobem je uklidnit, že tvému miláčkovi / jejich synáčkovi bude s tebou dobře. Rodiče by se správně takhle míchat do života dětem neměli… Ale když chcete mít spolu dobré vztahy (s jeho rodiči), tak někdo by ten vstřícný krok měl udělat… i když to oni spíš by měli být ti rozumnější
No ale někdy to fakt nejde… A co na to říká přítel? =)
^^ jako třeba pozvat na kafe jeho maminku… s ní si nejdřív promluvit, a zeptat se i na tatínka, že bys s nimi chtěla vycházet v dobrém a tak…