Září 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
375
11.2.06 16:33

Ahoj holky, tak jsem se konečně dostala k tomu, abych zpětně dočetla, co jste od včerejška vytvořily. :)

KatM: děkuju za info. V pondělí si musím jít něco koupit, tak zkusim to CandA. A díky za info o testech, kterých se tak bojím. :(

Jitula: blahopřeju ke zkoušce a pořádně si užívej!!! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
11.2.06 16:42

Holky, pokud se tripl testu bojíte, nebo se vám zdá pozdě… tak nevím, od kud jste, ale v Brně je možnost jít mezi 11.-13. týdnem na NT+ bioch. screening. Je to kombinace výsledků krve a UTZ. Sice je to pojišťovnou nehrazené, ale výsledek máte ještě týž den (max. 2. den) a hlavně ne až někdy kolem 16. týdne…
http://www.prenatal.cz/
Jak je to v jiných městech nevím, ale snad tahle možnost taky bude…

KlaraC

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
11.2.06 16:54

KlarkaC: díky. Zkusim se zeptat svoji Dr, jestli je něco takovýho v Praze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
11.2.06 17:20

pokud se ještě zajímáte o triple testy, tak docela hezky (včetně falešné pozitivity, ale i negativity) píšou na stránkách pražského Gennetu (http://www.gennet.cz/…skrining.htm)

o kombinovaném vyšetření (tj. NT+biochemický screening o kterém psala Klárka) v prvním trimestru docela podrobně píšou ve zdravotnických novinách (http://www.zdn.cz/detail.htm?…) a na této adrese http://www1.lf1.cuni.cz/…zd/index.htm by měl být seznam certifikovaných laboratoří provádějících screening v I. nebo II. trimestru

myslím, že se jedná o klasické vyšetření „na vyžádání“ (aneb ptejte se sami jinak nenabídnou :) ) a není zatím hrazeno pojišťovnou.

Ještě doplňuji, v Praze se provádí screening v I. trimestru u Apolináře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11935
11.2.06 17:32

dekuju vsem za podporu s budoucim tchanem :)

jinak ja pridat fotky, najdete si v hlavnim menu nova fotogalerie a potom zari 2006 :) pak kliknete na UPLOAD_PIC_LNK, vyberete album: verejna alba > zari 2006 a nactete foto, popisete a date upload picture :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
11.2.06 17:36

Ahojky holky, pokud se mohu přidat k tematu ohledně NT (šíjového projasnění), tak vím, že to pojišťovna už proplácí, takže je zbytečné to platit, ale jsou určitě tací, kteří si to nechají zaplatit. Dále to musí dělat certifikovaný doktor, kterých je u nás zatím 31. Aby to vyšetření mělo smysl, tak musí mít výsledky krve a spolu se změřením NT to nahází do programu a ten „vyplivne“ výsledek. Bez toho software jsou ty info na nic. Vím, že to dělají u Apolináře, pak si myslím v Gennetu a stopro to dělá můj lékař, který ale má svojí ordinaci v Čerčanech, kousek od Benešova u Prahy. Má i svoje stránky www.vysetreniplodu.cz, kde si můžete přečíst podrobné info a o tom jak vyšetření probíhá a případně se můžete objednat. A myslím, že to i pro nesvé pacientky dělá zadarmo, ale to si radši ověřte. Ahojky

• Citovat
  • Upravit
273
11.2.06 17:50

Adriano - nevíš náhodou - platí to už všechny pojišťovny? K tomu je, hádám, ale třeba doporučení Tvého gynekologa?

v Praze u Apolináře to chodí takhle (je to text z loňského roku):
Centrum fetální medicíny 1. LF UK a VFN Praha je akreditovaným školicím centrem pro screening v I. trimestru a Biochemická laboratoř Všeobecné fakultní nemocnice v Praze je držitelem mezinárodní evropské akreditace k provádění screeningu v I. trimestru, garantující kvalitu a zapojení do mezinárodního auditu screeningového procesu. Pacientka přichází v gestačním stáří 10+1 až 11+6 na biochemické vyšetření krve (PAPP-A a beta-hCG).
Po provedení odběru se sama objedná na ultrazvukové vyšetření do Centra fetální medicíny (Gynekologicko-porodnická klinika, Apolinářská 18, Praha 2, tel. 224 915 886 nebo 224 967 273). Ultrazvukové vyšetření se provádí za týden po provedení odběru krve, kdy již máme v naší databázi přístupný výsledek biochemického testu, a po změření šíjového projasnění u plodu pacientku ihned informujeme o výsledku testu.
Tento odběr lze spojit se všemi ostatními náběry prováděnými v I. trimestru těhotenství (krevní obraz, krevní skupina a Rh, nepřímý Coombsův test, BWR, HbSAg, HIV atd.). Díky tomu, že se biochemické vyšetření provádí v rámci multicentrického grantového projektu, je pro naše pacientky bezplatné. Pojišťovny toto vyšetření zatím nehradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
11.2.06 18:13

Jestli to hradí všechny pojišťovny nevim, to mě, abych pravdu řekla, nenapadlo. Já mám VZP. A myslím, že doporučení není třeba. Tento doktor funguje normálně jako „obvoďák“. Má tři ordinace jednu v Týnci nad Sázavou, pak v Bystřici u Benešova a již zmíněnou v Čerčanech, kde i bydlí a tam právě má ten ultrazvuk. Když jsem se s ním bavila, tak říkal, že bere i pacientky jiných lékařů a toto vyšetření jim udělá a že jeho nepacientky se od něj dovědí právě od kamarádek. Říkal tenkrát, že je snad jediný lékař, který má svoji soukromou ordinaci. Většina lékařů, kteří mají certifikaci k tomuto vyšetření působí na větších klinikách. Určo se podívej na ty jeho stránky a zkus mu zavolat. Doporučení svého nebo jiného lékaře si myslím nebudeš potřebovat.

• Citovat
  • Upravit
273
11.2.06 19:33

Adriano - dík za informace. Podle těch stránek je třeba žádanku od gynekologa na odběry krve na Karlově nám. (pan doktor ji tam předvyplněnou sice nabízí ke stažení, ale asi budou chtít s originálním razítkem a podpisem ????).
No, zkusím se zeptat svojí doktorky, jdu tam ve 12tt, takže bych měla mít do konce 14tt dost času všechno oběhat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
11.2.06 20:21

Mě tu žádanku dal právě on a na tu krev jsem šla v 11.tt, aby mu do toho 13.tt stihly přijít výsledky, tak jsem toto neřešila. Ale teďka jsem na ty jeho stránky ještě jednou koukala a na té žádance má naskenované razítko s podpisem a na vyplnění jenom jméno a údaje o tobě a nejsem si jistá zda to jen takto vytištěné stačí aby jsi s tím na ten Karlák vyrazila. Určo si to vytiskni a vem si to s sebou k té doktorce a uvidíš anebo mu zavolat a zeptat se zda to takto na ten Karlák stačí. Ale ty si určo poradíš. Papa

• Citovat
  • Upravit
9865
11.2.06 20:33

Jitule moc gratuluji!

EnkaL: tý jo to je šílený, tak jsem tam pískla jednu fotku z UTZ v 7tt a jaksi jsem předpokládala, že se tam automaticky objeví můj nick a ejhle, nestalo se tak :cry: A teď zase nevím jak to editovat.

Jinak k těm testům, teda holčiny já nevím jak vy, ale já se nemíním nervovat a podstoupím pouze co uzná za vhodně můj gyndař.Snad to dopadne dobře, ale snažím se býti optimista.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
12.2.06 09:09

XBublax - já taky nepodstupuji nic navíc. Normálně se podstupuje tripple test v 16.tt a jeho spolehlivost je 60% a je to metoda už zastaralá. Kdežto tento test v 11.-13.tt je spolehlivý na 90% a když ti vyjde takto pěkně, tak nemá smysl už chodit na tripple test. Takže žádné vyšetření navíc. Navíc ty tripple testy často nevyjdou dobře a to kvůli nějaké blbosti a zbytečně tě ženou na odběr plodové vody a ta vyjde ve finále dobře. Takže já se zbytečně nenervuji.

• Citovat
  • Upravit
1126
12.2.06 12:12

Zdravím všechny přítomné těhulky, zejména ty s TP v září.
Po více než 2 letech snažení se konečně můžu přidat do podobné diskuse :D Termín bych podle PM měla mít 20.9. Tak doufám, že všechno dobře dopadne…
Zatím je mi celkem dobře, až je mi to někdy podezřelé…, ale nechci se zbytečně nervovat. Jenom jsem pořád strašně ospalá.
Je to super, že podobné stránky a diskuse existují a můžeme se tady podělit o své pocity :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
12.2.06 12:20

Ahoj Zanetko, vítej mezi námi! Blahopřeju k těhu. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5677
12.2.06 13:58

zanetko vítám tě mezi námi a grutuluji