Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky,
hlasim se naposledy tento tyden, zitra jedem navstivit kamarady, maji 14-denni holcicku, docela se tesim. ![]()
Vochechule - snad ti tam chybi carka, ne?
15,3 mm a ne 153…
Adys - to psala Koutecka ze ji nejde naloudovat fotka a o praci, ale uz se ji to podarilo, taky jsem chtela poradit, ale pozde..
Mybe - drzim palecky, snad to dobre dopadne.
Radiku - trochu ve skrytu zavidim, ja jdu na UTZ az 12.brezna, premyslim porad, jak to mimi roste a ze snad uz nebudou zadna dalsi zpozdeni. Ani nevim, jak si to mam pocitat, jestli jsem teda 11+0 nebo 8+1 nebo co, no po kontrole budu asi moudrejsi a nema to cenu rozebirat.
Mejte se vsechny krasne!
Hanucha
Těhulky září 2007
Kat-ka (1977 / Praha / V / TP 30.8. / 12+1 / KO 26.2. )
Andrášek (1976 / Praha / TP ?/ 11+5 / UTZ 19.2. )
MonaP (1980 / Sev. Morava / TP 2.9. / 11+5 / KO 1.3. )
hanucha (1977 / Brno / TP 6.9. / 11+1 / KO +UTZ 12.3. )
lenak (1981 / Pardubice / V / TP 8.9. / 11+1 / UTZ 1.3. )
Brcav75 (1975 / Miláno / V / TP 7.9. / 11+0 / NT UTZ 2.3.)
Koutecka (1980 / Praha / TP 4.9. / 10+6 / KO 6.3. )
mybe (1974 / Ceske Budejovice / TP / 10+5 )
Zuza (1977 / Praha4 / V / TP 11.9. / 10+3 / KO 20.2. )
LUCI (1980 / Pardubicko / V / TP dle MS 30.8. / 10+2 / UTZ 27.2. )
adys (1969 / USA / V / TP 12.9. / 10+2 / KO 15.3. / NT UTZ 28.2. )
radik (1980 / Praha / S / TP 12.9. / 10+2 / KO 1.3. )
kristain (1978 / Zlín / TP 15.9. / 10+0 / UTZ 14.2. )
Maria86 (1986 / Praha4 / S / TP 18.9. / 9+4 / UTZ 20.2. / KO 8.3. )
maxik ( Vitkovice / TP 18.9. / 9+2 )
joula (Pha 4 / TP 20.9. / 9+0 )
*moonlight** (Brno / TP 23.9. / 8+6 )
Alina (1979 / Hradec Kralove / TP 25.9 / 8+2 / dvojcatka )
petrax77 (1977 / Praha / TP? / 8+1 )
Vochechule (1974 /Třebechovice / V / TP? / 8+0 / KO 8.3. )
Maminky
Kat-ka - Matyášek 4roky, Filípek 7let
Zuza - Davídek 3 roky
Andrášek - Alice 6 let
kristain - Vítek 1 rok
Vochechule - Matous 9 let
maxik - Dalibor 1rok
adys - Adam 3 roky
lenak - Adamek 2 roky
joula - Jasmin 3 roky
MonaP - Michal 6 let
ahojte,
preji krasne patecni rano vsem !
hanucho/koutecka ,
jsem si vas nejak prehodila …
omlouvam se … ![]()
mybe ,
tak aspon nejake pozitivni zpravy. mimisek se zatim drzi, hematom se zmensuje, tak snad to tak bude pokracovat i nadale. drzim palce! ![]()
a s tim pobytem v nemocnici … nezavidim ti to a taky ti verim, ze jsou lidi sobecky a nechovaji se tak, jak by meli. snad ti tahle ‚hodna‘ pani prinese stesti.
aspon ze mas moznost byt na netu a odreagovat se, to hodne pomaha … a klidne si nam tady postezuj, my uz jim tady tem neurvalcum dame co proto ![]()
hanucho ,
mne ted na posledni KO taky rekli o par dnu jiny TP, ale pockam do toho dalsiho utz, vsechno se muze jeste zmenit. tvuj mimisek zatim roste, srdicko jsi videla, tak bych se tim ted moc netrapila.
mej se hezky na navsteve a uzij si miminka ![]()
Luci,
uz je ti lip? a jaky byl sraz s holkama ? doufam, ze jsi mela moznost si to poradne uzit ![]()
Maria86 ,
jak jsi dopadla na KO ty? videla jsi mimiska? ![]()
my jsme dneska odpoledne vyrazili ven na snih. pomahali jsme s prckem tatovi odklizet vjezd do garaze
snehulak z toho zmrzleho snehu nesel, zato jsme zacali stavet iglu, protoze se ten snih odlupoval v takovych kusech, ze jsme to tam proste nemohli nechat lezet
snad to zitra dostavime ![]()
mejte se krasne!
Ahoj…jak se mate dneska? Vcera jsem se pohadala s pritelem ohledne jmen, tak nemam moc veselou naladu
. Vcera u dr…jak jsem rikala…v ordinaci jsem byla asi jen pet minut…promackala mi bricho a rekla, at jdu v utery na odbery a utz..a na dalsi kontrolu jdu 8.3. Takze musim pockat do utery, ale nevadi…alespon bude mimi zase o neco vetsi
.
mybe…to jsem moc rada, ze se hematon zmensuje…opravdu!!!!!!
. Jsem rada, ze uz je patek…jsem nejaka unavena. V utery, jestli odchytnu sestricku, tak mi vystavi prukazku
…tesim se
.....mamci, moc vam preji hezky a odpocinkovy vikend!!!! Davejte na sebe pozor!!!!! ![]()
Ahojky holky.
Dneska mám celej den válivou. Večer jsem si nechtěně změřila teplotu a baflo na mě 39, tak jsem zalezla do peřin a už mi je zase fajn.
Ted koukám na seznámek ALINO se třba potkáme v porodnici, jestli plánuješ rodit v Hradci. Já teda spíš jinou možnost nevidím, Trutnov je celkem daleko a Opočno je prý zavřený.
Ahoj holky,
jak tady tak ctu, mate se vsichni dobre, tak to je dobre.
Vochechule Tak to je dost mozne, ze se potkame. Ikdyz o porodnici jeste nepremyslim, ale kam bych se hnala, kdyz mam porodnici 500m od baraku, a je to jedno z nejlepsich mist na rozeni
Je to tak? Jeste jsem se nedostala k cteni hodnoceni porodnic… Casem se da predpokladat, ze se tady objevi hodne budoucich mamin z HK ci okoli, a vic lidi – vic informaci.
Ja ale dnes nemam dobre zpravy, vystrasila me dnes doktorka (nejaka zas nova, uz me to stve, ze mluvim pokazde s jinym gynekologem, ale muj doktor, ktereho taky ani poradne neznam, je nekde v coudu, tak musim pokazde k jinym ).
Sla jsem tam kvuli spineni, jen tak, abych mela klid a pocit, ze se chovam zodpovedne. A ona na me hned: neschopenka, klid na luzku, lezet, za dva dny at budu pripravena na pripadnou hospitalizaci…ze je to krev a take kvasinkova infekce, ze pokud ty dvojcata fakt chci mit, tak at lezim nejlepe porad a tak… Ja je chci mit, ale lezet fakt neumim, klid na luzku stejne nevydrzim… . Neco mne tam pichli (na zastaveni krvaceni), Ascorutin mam jist, a klid-klid-klid… Jo, a zakazala mne i ten posledni sport – plavani, a taky milovani. To je parada!!! To si mam uzivat tehotenstvi. Pro vylepseni pretrvavaji nevolnosti a bolesti bricha.
Mala pozityva – mam uz tehot. prukazku. dalsi fotky z UZ - kazdeho mimca zvlast a spolecnou, mam orientacni termin porodu - 25.9.07 (to je taky info pro seznam tehulek. Jo, a jeste jsem rocnik 79, ne 80, to se taky nejaka administratorka seznamu kdysi ptala
.
Pa.
Alina.
Adys Ted jsem si vsimla Penssylvanii
To kvuli tomu snihu. Sice jsem vcera jela pres Svitavy a desne tam chumelilo, nedalo se ani jet, ale na snehulaky to fakt asi nebylo..
Co te tam zavedlo? Bydlite tam naporad? Jake to tam mate s prenatalni peci? A s pojistenim vubec? Neni to komplikovanejsi? Doufam, ze nejsem moc zvedava? ![]()
Alino ,
mrzi me, ze te dr. vystrasila. z vlastni zkusenosti ale muzu rict, ze spineni provazi na zacatku celkem velke procento tehotenstvi. ja spinila pri prvnim tehu a i ted pri tom tretim. pokud to neni vylozene hodne nebo jasne cervena krev, tak to nemusi nic znamenat. stejne tak nemusi dojit ani k hospitalizaci. ![]()
na druhou stranu se mi zda, ze znis trochu nastvane, ze nemuzes nic delat, coz chapu (sama jsem byla v podobne situaci), ale mozna by sis mohla polozit otazku, jestli stojis o to, abys mela 2 krasna zdrava miminka nebo o to, aby sis mohla uzivat. nechci tady kazat, jen ti pomoct
vis, ono prece nikde neni psano, ze treba za par tydnu budes moci znovu chodit plavat a i na to milovani dojde. navic, mne dr. rikala, ze prave po sexu je velka pravdepodobnosti spineni, protoze je to tam ted proste vsechno jine, citlivejsi.
takze … hlavu vzhuru, nohy nahoru a najdi si nejakou cinnost, kterou muzes delat v klidu
… tech par dnu to prece vydzis
navic, vem si, ze je spousta zenskych, ktere jsou na tom mnohem hur nez ty a opravdu musi lezet po celou dobu tehu … nebo nektere treba miminko nemuzou mit vubec. ![]()
a zvedava vubec nejses
![]()
ja jsem v Pennsylvanii uz skoro 5.5 roku. manzel je american, takze jsem ho proste nasledovala. on tady vyrostl, mame tu jeho rodinu. moje cela rodina je v CR
, ale nestejskam si, protoze tu ‚svoji‘ rodinu mam uz tady.
jinak prenatalni pece mi tady prijde dobra. prvni KO je dukladna, s utz, vnitrnim vysetrenim, vnitrnimi stery na rakovinu a jine infekce. ostatni KO jsou po mesici a je to jenom vnejsi pohmat, poslech srdicka a popr. utz. jinak klasicke utz jsou zhruba v 10tt a 20tt. jinak ne, pokud neni problem. posledni asi 2 mesice se chodi kazdych 14 dnu a pak na konci kazdy tyden. zhruba 1-2 tydny pred TP se vysetruje znova vnitrne.
tvuj gyndr., ke kteremu chodis cele tehu, te nakonec i odrodi, coz mi prijde fajn, protoze zna tebe, tvoji rodinu, tvoje tehu a v nemocnici ma pravomoci jako doktor resident, ktery pracuje jenom z nemocnice.
nez jsem sla rodit poprve, tak jsem samozrejme mela obavy, kdo by nemel. navic kdyz jsem slysela, jak nektere me kamaradky v CR absolvovaly predporodni kurzy a mely z toho jeste vetsi trauma. tady ne… tady si muzes vybrat bud kurzy po vecerech asi mesic nebo jednodenni rychlokurz. vsechno je krasne vysvetleno, bez traumat a strachu. z kurzu jsem odchazela s pocitem, ze se na porod tesim. navic pri/pred porodem neexistuje klystyr, holeni a takove ruzne blbosti … tatinek (nebo kdokoliv jiny) je pri porodu samozrejmosti. pokoje jsou vetsinou jednoluzkove, je tam i rozkladaci pohovka pro tatinky, kdyz se rozhodnou zustat pres noc. nerodi se na operacnim sale (pokud nemas cisare), ale v ‚rodicim pokoji‘, vany, mice atd. jsou samozrejmosti. po normalnim porodu se pousti po 24-48 hod, po cisari po 3 dnech …
no a pojisteni .. neni tady nejlevnejsi. clovek ma vyhodu, pokud mu firma priplaci na pojisteni a zbytek si doplaci, je mu strhavano z platu. spoustu lidi ale tuhle moznost nema, takze si musi platit pojisteni sami. ALE z te spousty na to dalsi spousta kasle a nechava to osudu a pojisteni neplati. pak se samozrejme vystavuji tomu, ze kdyz se neco stane, dostanou se do dluhu nebo musi splacet treba do konce zivota.
tak a napsala jsem roman, doufam, ze jste neodpadly … jedeme na cviceni, tak se zatim mejte…
ahoj holky, tak moje noha se začíná umoudřovat a už můžu pomali chodit, hurááá…
ALino, tak to ses mohla stavit na kafe, když jsi jela včera přes Svitavy
Já mám sice uvedeno Pardubicko v seznámku, ale mé bydliště jest kousek od Svitav… ![]()
Ahoj holky,
jdu Vás jen pozdravit, dnes nemám moc času. Dádu mám dnes celý den doma, tak na PC moc nemám čas.
LUCI - jsem ráda, že je ta noha lepší, jen tak dál ![]()
adys - ja píšeš o tom vašem porodnictví, tak Ti to celkem závidím. Určitě to vypadá lépe, než tady u nás. Ale stěžovat na porod u nás jsem si také nemohla ![]()
Alino - kouej ty dva dny hezky ležet, určitě se to dá vydržet. Vždyť to děláš pro ta svoje krásná miminka
. Já jsem také špinila, i když jsem čekala Davídka a ani jednou jsem nemusela ležet, jen jsem měla klidový režim. Uvidíš, že na příští kontrole to bude lepší a nebudeš muset do nemocnice. Hlavně se šetři a dávej na sebe pozor!!!
Vochechule - hlavně že je Ti již lépe, snad se Ti z té teploty nic nevyklube. Na mě sedá rýma, ale není to nic hrozného. Hlavně když tozůstane jen u ní ![]()
Mario - to je sranda, vybírat s chlapama jména
. Snad jste se už udobřili a na jménu se určitě brzy shodnete. A už řekl přítek rodičům, že čekáte miminko?
hanucho - mě doktorka na poslední kontrole také říkala že je miminko menší asi o týden a půl, ale zatím to neřeším. Uvidím do příští kontroly a pak možná upravím metřík. Třeba do té doby miminko hezky vyroste a nebude třeba oprava nutná ![]()
mybe - tak to jsou dobré zprávy
, tak už se toho protivného hematomu již brzy zbavíš a budeš mít klid.
radiku - Ty máš také dobré zprávy, to ráda čtu. V úterý jdu na UTZ, tak doufám, že už také uvidím víc, než jen srdíčko. Jsem moc natěšená ![]()
Monap - Ty už máš teda veliké miminko
. Až půjdu na UTZ ve 12tt, tak si s sebou budu brát také manžela a Davídka
. Hlavně jsem zvědavá na reakci Davídka, až vuvidí poprvé to naše miminko ![]()
Toť holky asi vše, mějte se moc hezky a užijte si krásně víkend ![]()
Adys diky moc za pekny pribeh
je to fakt zajimave a poucne. A vis v cem te taky obdivuji? Ze takhle bez problemu se vyjadrujes cesky
. Vim totiz, o cem mluvim. Taky ziju v cizi zemi, nejsem ceska, a jsem tady taky 5,5 roku. A protoze nepouzivam zadny jiny jazyk, nez cestinu, tak hoodne tezce neco sepisu v sve materstine. Aspon to bude namaha a ne prijemne kecani.
Taky se mi nestyska, taky vsechno uz mam tady. Ale co treba babicky tvych deti? Neni jim to lito, ze vnoucata videj vetsinou jenom na fotkach? Mym rodicum jsme tehotenstvi jeste neoznamili, ale vim ze je tato otazka trapi uz delsi dobu, ze si tech vnoucat prakticky neuziji. (a to uz jsem sem pritahla i mladsiho brachu, coz tento problem jenom zesiluje).
Jinak uz 5 hodin lezim!!! A to je co rict
Asi fakt se vykaslu na nejakou chvili na vydelavani a pujdu na neschopenku, ikdyz fakt nerada..
Mejte se krasne.
Alina.
Ali ,
tak to ja te spis obdivuji v tom, jak dobre se vyjadrujes v cestine.
rekla bych, ze anglictina, nemcina, atd. se da naucit celkem snadno oproti cestine … kloubouk dolu ![]()
a vidis, ze to jde byt trochu v klidu. ono to urcite otravi, kdyz ma aktivni clovek najednou lezet, ale lepsi byt v klidu, nez si to pak jednou treba vycitat…
jinak ty babicky … no neni to jednoduchy. jak uz jsem rikala, manzelovu rodinu mame tady, takze babicka, tety, sestrenice, atd. , s temi se vidame celkem pravidelne.. horsi je to samozrejme s moji rodinou a mymi rodici. vidame se tak jednou za rok, resp. 2×, kdyz jednou jedeme my do CR a pak treba prijedou nasi sem. neni to idealni a navic chybi ta prava ceska ‚hlidaci‘ babicka. ne ze by nase americka nechtela hlidat, ale je uz dost stara a fyzicky ne moc zdatna, takze kvuli bezpecnosti obou ji nechceme moc zatezovat. s nasima jsem ve spojeni denne, at uz email nebo telefon nebo webova kamera a skype nebo tomu podobne … ale samozrejme to neni ono.
no a s tim zdravotnictvim … do jiste miry bych rekla, ze je to tady o malinko lepsi. i kdyz hodne samozrejme zavisi na jednotlivych doktorech a jejich pristupu. taky se tady najdou nemocnice nebo lekari, ke kterym uz bych nikdy znova nesla. ale to je asi vsude.
to, co se mi tady libi je to, ze dr. s vami vedou dialog. je mozne se jich zeptat na cokoliv, kdykoliv zavolat a konzultovat. v CR mam obcas stale jeste dojem, ze dr. se tvari jako pan, ktereho je treba poslouchat a chova se nadrazene. tady si ti doktori tohle dovolit nemuzou. na druhou stranu se za vsechno plati. i kdyz mam pojisteni a za zakrok jako takovy treba nic neplatim, musim platit za kazdou navstevu u lekare, neco jako minimalni platbu za navstevu.
pak taky neexistuje, aby clovek prisel k lekari jen tak bez objednani. objednava se tady vsude a vzdycky. nejdriv mi to prislo jako opruz, ale kdyz jsem si uvedomila, ze prijdu do cekarny, ktera nepretejka nemocnejma lidma a cekam max. 5-10min (nekdy ani to ne), tak si myslim, ze je to skvely.
dlouhodobe leky dr. predepise treba na 4 mesice dopredu, ale lekarna vam je najednou nevyda. vzdycky jenom na mesic dopredu, ale je mozne si je doobjednat po telefonu a behem par hod. jsou pripraveny k vyzvednuti … a za leky se take plati .. ale to je stejne jako v CR … doplaci se urcita castka, podle toho, kolik proplati pojistovna.
tak to opet trocha z americkeho zdravotnictvi ![]()
Těhulky září 2007
Kat-ka (1977 / Praha / V / TP 30.8. / 12+2 / KO 26.2. )
Andrášek (1976 / Praha / TP ?/ 11+6 / UTZ 19.2. )
MonaP (1980 / Sev. Morava / TP 2.9. / 11+6 / KO 1.3. )
hanucha (1977 / Brno / TP 6.9. / 11+2 / KO +UTZ 12.3. )
lenak (1981 / Pardubice / V / TP 8.9. / 11+2 / UTZ 1.3. )
Brcav75 (1975 / Miláno / V / TP 7.9. / 11+1 / NT UTZ 2.3.)
Koutecka (1980 / Praha / TP 4.9. / 11+0 / KO 6.3. )
mybe (1974 / Ceske Budejovice / TP / 10+6 )
Zuza (1977 / Praha4 / V / TP 11.9. / 10+4 / KO 20.2. )
LUCI (1980 / Pardubicko / V / TP dle MS 30.8. / 10+3 / UTZ 27.2. )
adys (1969 / USA / V / TP 12.9. / 10+3 / KO 15.3. / NT UTZ 28.2. )
radik (1980 / Praha / S / TP 12.9. / 10+3 / KO 1.3. )
vari (1973 / Praha 4 / TP 13.9. )
kristain (1978 / Zlín / TP 15.9. / 10+1 / UTZ 14.2. )
Maria86 (1986 / Praha4 / S / TP 18.9. / 9+5 / UTZ 20.2. / KO 8.3. )
maxik ( Vitkovice / TP 18.9. / 9+3 )
joula (1975 / Pha 4 / TP 20.9. / 9+1 / KO + UTZ 27.2. )
*moonlight** (Brno / TP 23.9. / 9+0 )
Alina (1979 / Hradec Kralove / TP 25.9 / 8+3 / dvojcatka )
petrax77 (1977 / Praha / TP? / 8+2 )
Vochechule (1974 /Třebechovice / V / TP? / 8+1 / KO 8.3. )
Maminky
Kat-ka - Matyášek 4roky, Filípek 7let
Zuza - Davídek 3 roky
Andrášek - Alice 6 let
kristain - Vítek 1 rok
Vochechule - Matous 9 let
maxik - Dalibor 1rok
adys - Adam 3 roky
lenak - Adamek 2 roky
joula - Jasmin 3 roky
MonaP - Michal 6 let
vari - Terezka 14 let
Ahoj Těhulky!
ZUZI Michalek od té doby co viděl mimčo tak pořád chodí dává mi pusu na břicho a maže mi ho krémem. Je úžasný.
Jak se dneska máte? Mně chytla nějaká lenora
nic se mi nechce. Miša odjel k babičce na víkend, manžel jel cvičit se psama a já nejsem schopna ani pomýt nádobí. No děs. Doufám že mně to přejde ![]()
Tak zatím Pa