Poradna duly
Jana Čurdová
ahoj, už dva týdny vím, že budeme mít zářijové miminko, podruhé! teď jsem v 7.tt a doma mám 4-měsíční elišku ![]()
loni jsem měla termín 1.9.2010 a eliška se i ten den narodila. letos to vychází na 14.9.2011…
jo a mimi je chtěné, v porodnici jsem hlásila, že za rok se vrátím a vyšlo to ![]()
chtěla bych se k vám přidat, dneska si mám čas pročítat diskuze, nevolnosti mě přišpendlily na gauč, s eliškou na klíně
Já mám vlastně samý červený kočárky, tedy tmavě červený, asi náhoda nebo nevím, nějak se mi ta barva líbí a přijde mi dobrá pro kluky i holčičky
. Růžovej kočárek bych nekoupila ani holčičce, přijde mi, že stačí růžové oblečení.
Ahoj všem novým těhulkám! Vítejte mezi námi holky! Doufám, že vaše miminka stejně jako ta naše jsou už pěkně uhnízděná a b udou nám dělat jen a jen radost… je jasný, že se všechny bojíme, to je úplně přirozený, ale myslím, že přispíváním v diskuzi se nic nepokazí, ne?
Já třeba o prvním těhotenství nikomu nic neříkala do 20tt (taky to na mě nebylo moc poznat, před porodem si lidi mysleli, že jsem tak v 5měsící), te´d to teda nijak nerozhlašuju, ale taky tak uzkostlivě netajím… Stejně, když to dopadne špatně, budu z toho tak vyřízená, že to každý pozná, že se něco děje…
taky jsem si říkala, že bych mohla udělat nějakou tabulku, kdy má kdo termín porodu, kontrolu atd, ale pak jsem usoudila, že počkám až se aspoň první z nás přehoupnou přes 12tt. A taky jestli s tím třeba budete souhlasit, že jo, abyste neměly pocit, že jsem moc aktivní a něco vám vnucuju proti vaší vůli…
lucienne :
Jojo, psala jsem už ráno, ale ještě jsme to nomu neřekli a já jsem měla 1. divný pocit, abych něco fakt nezakřikla a taky kamarádky jsou občas až moc zvědavé a najdou i to, co nemají ![]()
Ale jsem ráda, že tady můžu být s vámi ![]()
Ahoj holky,
my máme kočár trokombinaci, prostorný, nafukovací kola, otočné madlo, červeno-šedý, je bezvadný, jen mě zklamala párající se látka na tašce. S chladným rozumem je to logické u dané látky, mě to tenkrát ani nenapadlo, ale koho znám se stejným kočárem, tento problém neměl. Tak jsem asi kápla na šmejd tašku. Golfky máme žlutě černé. Obě vozidla mě přišly barevně v pohodě pro kluka i holku. Ale barvy moc neřeším, až na růžovou, ta se mi u kočárků nelíbí. Vzhledem k tomu, že přistavujem a rekontruujem, nový kočár neplánuji kupovat
.
V noci se taky hodně budím, chodím 1× na wc, jinak vše stejné, jak o u většiny
.
Leona_K píše:
ahoj, už dva týdny vím, že budeme mít zářijové miminko, podruhé! teď jsem v 7.tt a doma mám 4-měsíční elišku
loni jsem měla termín 1.9.2010 a eliška se i ten den narodila. letos to vychází na 14.9.2011…
jo a mimi je chtěné, v porodnici jsem hlásila, že za rok se vrátím a vyšlo to
chtěla bych se k vám přidat, dneska si mám čas pročítat diskuze, nevolnosti mě přišpendlily na gauč, s eliškou na klíně
Leo, ty jsi dračice! Já si to přála stejně, bohužel, dr mě vzhledem k nejrůznějším komplikacím řekl, že nejdříve až bude maličké rok, tak mi to taky vyšlo…
Skoro ti závidím nevolnosti s 4.měsíčním miminkem, s 14měsíčním přišpendlená ke gauči být nelze… A termíny máme úplně opačně: já mám teď 2/9 a před dvěma lety jsem měla 13/9, což ovšem Justýnka nestihla, vylezla až 24/9
Tak vítej mezi nás!
A mimochodem, Eli má taky narozeniny v září a svátek v říjnu, co?! Moje holčička též. Já tu několik stran nazpátek řešila, jaká jsem to nepraktická matka ![]()
Ra-du, tabulka by byla rozhodně fajn - třeba i s křestním jménem a věkem ![]()
Ra-du, mě v první těhu viděla sousedka asi měsíc před porodem (v březnu v bundě) a ptala se, jak to že nejsem v práci, jestli jdu od MUDr. Tak říkám, že jo, že nejsem nemocná, že jsem na MD, rodit mám za měsíc
Tak byla v šoku. A vůbec všichni tady, protože jsem chodila do práce až do šesti týdnů před porodem a pak jsem byla doma spíš furt zalezená, bylo zima a nikde se mi nechtělo. I sousedka odnaproti (všicni máme RD, ne paneláky) to prej zjistila tak, že viděla manžela vykládat z auta vajíčko, tak se prej pak ptala pošťačky, jestli neví, jestli nemáme mimi, že viděla asi vajíčko… my jsme z toho měli srandu a doteď je to pro sousedy zábavné téma.
kralicinka1 píše:
Ahojky.Kočárek je asi hodně individualní věc.Já kdybych si ted mohla koupit jakej bych chtěla tak si vyberu asi X lander.Dvojkočár se mi žádnej extra nelíbí.
Se spaním- v noci se na střídačku budí kluci a tak mám o zábavu postaráno.Dneska jsem ale měla druhou noc od chvíle co se Marta narodil že jí prospal.Vzbudil se na kojení až o půl 6.Minulou se ale budil dost a o mazlení zrovna nestál takže když zjistil že nebude prso tak ječel A JEČEL ŽE jsem ho šupla do postele a nechala 10 minut poječet.Samozřejmě hned bušení.![]()
Tak jsem zvědavá na dnešek,protože jak odstavuju tak se spaní zlepšuje.A navíc dneska spinkal asi třičtvtě hodinu, starší vůbec takže byly ted večer vážně milý.
Honzík v herně dostal záchvatek že domů nepůjde a tak sjem ho honila a cpala na něj oblečení a on kopal jak o život.Hrůza.
Kralicinko, posílám aspoň
, já bych tohle nezvládla (tedy jasně, že zvládla, kdybych byla v té situaci, ale jsem dost ráda, že nemusím). Jsem tak hrozně moc ráda, že náš medvěd je sice dost čilouš, ale nevztekací a zatím bez záchvatu… manžel tvrdí, ž e je to tím, že já bych měla ještě větší záchvat. No, věřím, že tak hrozná matka nejsem… Tak se drž!!! Teď máš určitě v bříšku nějakýho hodňouše ![]()
Radu já souhlasím.S tou tabulkou.Taky bych brala mít v tom orientaci.
každej stejně dodá svoje info tak jak bude chtít.Leono- tak držím palečky.To je teda rychlovka.
a to jsem si přišla rychlá. ![]()
Já bych teda asi nešla do růžového kočáru- Taky mě to přijde hodně růžové pohromadě, zadruhé pohlaví není jisté nikdy a pak ještě já třeba mám jeden hlubokej pro všechny 3.A nechtělo by se mi ho měnit i když teda ten můj bych vyměnila,ale kvůli penezům by to bylo zbytečné protože jsme ho kupovali nový a je v dobrém stavu.
Jinak my těhu rozhlásili okolo 4tt.Kdyby něco tak si stejně o tom asi budu chtět promluvit s těmi lidmi kdo to ví.
Ale mluvím teda o přátelích a rodině.Třeba okolí a známým to neříkám.Počkám až to bude vidět.
Leono, to je teda
! Vítám všechny nové!
Ra-du a tabulka mi nevadí. Jen ještě stále nevím přesný TP a k MUDr. jdu znovu „až“ 7. února.
Apů píše:apů, to je teda pořádně vtipný!!!
Ra-du, mě v první těhu viděla sousedka asi měsíc před porodem (v březnu v bundě) a ptala se, jak to že nejsem v práci, jestli jdu od MUDr. Tak říkám, že jo, že nejsem nemocná, že jsem na MD, rodit mám za měsícTak byla v šoku. A vůbec všichni tady, protože jsem chodila do práce až do šesti týdnů před porodem a pak jsem byla doma spíš furt zalezená, bylo zima a nikde se mi nechtělo. I sousedka odnaproti (všicni máme RD, ne paneláky) to prej zjistila tak, že viděla manžela vykládat z auta vajíčko, tak se prej pak ptala pošťačky, jestli neví, jestli nemáme mimi, že viděla asi vajíčko… my jsme z toho měli srandu a doteď je to pro sousedy zábavné téma.
Radu díky.Mě přijde že máme nějaké temperamentí děti.Jenže on je na jednu starnu uplně hodnej dává pusinky hladí mě a za chvíli si usmyslí že chce nosit a postupně se rozčíli až k nepříčetnosti.
Prostě jen tak.Často to jsou i horší blbosti.Třeba že složím deku..
Kralicinko, něco podobné jsem zažila v pondělí ve cvičení s Ondřejem, běhal tam jak střelený a vřískal (radostí) ale tak, že se ho malé děti lekaly. Byl hrozně divoký, kolikrát nevím, jak ho uklidnit, je tak zapálený do hry. Jsem si v tom cvičení říkala, že už s ním FAKT nebudu chodit mezi lidi, že jsem z toho jeho chování (sem tam) na nervy. I ve čt ve školce (chodíme se tam jednou týdně na dvě hodiny pohrát, je to odpol. pro děti do tří let), taky byl jak utržený z řetězu. On jak je mezi dětma, tak je jak větroplach. Přitom jsme mezi dětma často, anebo je natolik společenský, že je mu to málo. No nevím, každopádně doufám, že z toho do školních, max. středoškolský let vyroste ![]()
tabulka: tak kdo budete chtít, napište mi svoje TP a KO u dr a třeba ještě bydliště a já nevím, co tam ještě můžem dát, třeba v SZ, já ji v neděli zkusím dát dohromady. A kdo ještě termíny nemá a neví, tak je tam prostě doplním, až je bude znát. A kdo tam nebude chtít být, tak tam nebude, ok?! ![]()