Poradna duly
Jana Čurdová
Ra-du, myslím, že tentokrát to tak dlouho neutajím, vzhledem k tomu, že bude léto a ne zima, jaro
, jako u Ondráška. Holky, pádím do vany, kdyby jsme se „neviděly“, tak dobrou ![]()
ra-du, je mi 34 let, miminko jsem chtěla už strašně moc let, tak když už se konečně zadařilo (s novým manželem hned bez problémů), tak jsem chtěla hned mimí dvě. přijde mi to lepší, když jsou děti věkově blízko. a ono pak už je jedno, jestli jsou od sebe rok nebo dva, záhul je to vždycky, tak ať ten blázinec mám za sebou co nejdřív a pak už si budeme užívat se dvěmi stejně starými dítky vše společně. Ještě v těhu jsem se už mojí dr. ptala, jestli nebude vadit, když otěhotním brzy po porodu, odkývala mi, že nevidí problém. na kontrole po šestinedělí mi potvrdila, že se můžeme snažit, MS byla od 4 týdnů po porodu pravidelná (kojila jsem jen první měsíc, s první MS jsem přišla o mlíko), tak jsme se snažili ![]()
ra-du, jj, budeme toho mít na podzim ke slavení hodně, už termín narozek jsem dala blbě, prvního září se chodí do školy, kupují sešity a já nevím co všechno, a my budeme dělat oslavu narozek. a hned za měsíc svátek (elišku jsme vybrali po babičce) a druhý mimí to bude mít tak nějak a k tomu pokud bude kluk, bude František (po dědovi) a tedy taky v říjnu, se to tak sešlo, nemůžu za to
my jsme druhé těhu rozhlásili hned, měli jsme radost a byli jsme pyšní, že se zadařilo tak brzy. a kdyby se něco stalo a nevyšlo to s mimí, nebude to pro nás tak těžký o tom mluvit, když doma už jedno mimčo máme. Nejsme k těhu tak upnutí tako poprvé, minule to pro nás bylo děsně důležitý, vlastně nejdůležitější na světě ![]()
To souhlasím.já to první taky hodně řešila a pořád se děsila co se stane.Člověk tak nějak vůbec neví.
Ale taky si říkám že klučici jsou v pořádku, porody teda hrůza a proto hodně přemýšlím že si vyždám císaře.Kluci byli oba ke konci bez kyslíku.Honzík šel císařem a Marta kleštěma tak bych se tomu chtěla vyhnout.Co myslíte?Já nevím.
kralicinko, já měla porod rychlý a pohodový, tak nevím, co radit, poraď se s dr. Je fakt, že když jsi měla dva porody komplikované, třetí bude asi taky a sekce je asi v takovém případě lepším řešením pro mimčo. Otázkou je, jak to buděš ty zvládat bezprostředně po císaři se třema dětma…
ahoj holky! tady se to rozjizdi ze už to ani nestiham
kazdopadne hlasuju taky pro tabulku, je to dobrý nápad
a vítám všechny nové budoucí mamči ![]()
Leono, gratuluju. Já si teda myslím, že je v tom dost citelný rozdíl, mít rozestup jeden nebo dva roky (krmení, plenky, oblíkání, nutnost dohledu). Ale zvládnout se to samozřejmě dá a já ti fandím ![]()
My chtěli taky druhé rychle - jednak aby si spolu vyhráli, druhak chceme pak asi ještě třetí dítko a já bych ráda někdy v budoucnu ještě šla do práce ![]()
krali u nás si nemůžeš císaře vyžádat, musí o tom rozhodnout doktor. Myslím, že ti ho ale navrhnou sami, podle toho, co jsi psala.
Z dětiček tečou nervy, jo? No to se nedivím
![]()
Dobré ráno holky ![]()
jste se teda rozepsali, že skoro nestíhám dočítat ![]()
Rozhodně jsem taky pro tabulku
je to super nápad, aspoň v tom budem mít přehled, když je nás tu už tolik ![]()
Jinak holky mě čeká zítra večer další kontrola u Dr. už budu 7+6tt, tak na mě začínají padat trochu obavy, aby bylo vše v pořádku, hlavně mi Dr. ještě ani nebral krev a na nic se mě neptal, tak uvidím co bude zítra ![]()
Ahoj všem,
holky, vy co máte už i větší (nebo i menší, ale těžší
) děti, řešíte nějak v těhotenství jejich nošení. Ondřej má při výšce cca metr 18 kg a před těhotenstvím jsem si říkala, že nošení v těhotenství hodně omezím. Stalo se, ale i tak ho hodně tahám, sem tam přes den, když se mazlíme, nebo chce někam zvednout, nebo z vany, do postýlky… Hlídáte si to nějak, nebo ptal jste se někdo doktora, jak to je? Já zatím žádné „škodlivé“ příznaky nebo varovné signály nepociťuju, tělo je asi zvyklé.
Teda koukám jak se to rozjelo,já jsem taky pro tabulku bude to fajn, já čekám první takže jsem trochu nervozní,že nevím co mě čeká. Doktor se jen ptal na srdeční vady a pod. v rodině. a pak mi nabrali asi čtyři ampule krve a výsledky v pořádku. Mám už první foto s ultrazvuku, ale není tam nic moc vidět tak až půjdu toho 15.2 tak si nechám udělat další to užbudu v 11tt.A čekají mě první testy,tak snad bude vše ok.
Kraličinko, porod může být klidně jiný i napotřetí, napočtvrté…
Manželova kamarádka měla první porod komplikovaný, vyústil v kleště a rodičku prej děsně sjeli, že nespolupracuje atd., ona už prej byla mimo, vyčerpaná, bylo jí všechno jedno, kdo z nich dvou přežije nebo nepřežije neřešila, no asi fakt silné kafe. Pak čekala druhé, chtěla se domluvit na císaři i kdyby je měla prej uplatit a dopadlo to tak, že rodila normálně a malé trvala cesta asi tři hodiny.
A další kámoška, ta rodila první holku kvůli kompl. císařem a další tři děti normálně.