Poradna duly
Jana Čurdová
LeniD píše:
Andule, já doufám, že nePravda, mohlo by se narodit dřív jen o dva týdny, ale doufám, že nebude čekat až do půlky října..
Mi od 20tt hrozili predcasnym..mala mi tlacila na cipek… no a nakonec jsem tri dny prenasela ![]()
dneska dopoledne jsem mela nejakou krizi…ze to nezvladnu..ze jsem tele ze si porizuju dalsiho sviste… pekne jsem to prorvala /ach ty hormony/ nastesti uz je zase dobre.. Mala mi dneska dela obrovskou radost.. ![]()
Luci jo jo vím jak to myslíš
však ono se časem ukaže jestli bude lepší skupinu zavřít a nebo nechat tak jak je ![]()
Já na sobě těhotenství zatím vůbec necítím. Pravda, jsem teprve 4+3tt. Ale já ani u prvního neměla žádné extra příznaky - nezvracela jsem (jen mi bylo asi do konce 1. trimestru blbě), neměla jsem žádné zvláštní chutě, nálady.. jen mě ke konci pálila žáha.
Ac se tu moc neorientuju… tak mam dojem, ze jsou zde jiz dve skupiny zari 2011?
Takze jedna se zamknout klidne muze, pokud je to nekterym vylozene neprijemny…
LeniD píše:
Já na sobě těhotenství zatím vůbec necítím. Pravda, jsem teprve 4+3tt. Ale já ani u prvního neměla žádné extra příznaky - nezvracela jsem (jen mi bylo asi do konce 1. trimestru blbě), neměla jsem žádné zvláštní chutě, nálady.. jen mě ke konci pálila žáha.
tak mi spatne byvalo jen v doprave.. ale nalady.. to zase jako jo.. jsem citlivejsi seberou me i malickosti, ktere by me treba jinak nechaly chladnou..
Mě se taky víc líbí zamčená diskuze, prostě by nám sem nelezl nikdo cizí a je to osobnější, mezi kamarádkama. To se vyhnem příp. nechtěným komentářům „cizích“ nebo nepřihlášených… Pokud jde o rady, hlav je tu už hodně a když nebudem vědět, je spousta míst na netu, kde pohledat, v tom bych problém neviděla. Přikláním se k pozdějšímu zamčení (březen, duben), ale nemusíme, třeba podle většiny
.
Co se týká toho nošení, těch 18 kg je fakt hodně, při miminkách a dětech kolem 6 - 10 kg bych to neřešila. A plynulé pohyby taky už nejou tak jednoduché s vyšší váhou, při mimi si pohyby koordinuje maminka, u většího dítka už to není pravidlem
! Kraličinko, dělám to taky tak, že přesunuju 99% procent aktivit s malým do sedu, příp. lehu. ![]()
markí, naprosto souhlasím, fotky se dají zamknout, ale asi ani není důvod, fotky dětí nejsou snad tajné
Andule píše:
Ac se tu moc neorientuju… tak mam dojem, ze jsou zde jiz dve skupiny zari 2011?
Takze jedna se zamknout klidne muze, pokud je to nekterym vylozene neprijemny…
Andi, tak to jsem ani nějak nepostřehla.
Já jsem holt šla rovnou do kategorie - stejný termín porodu a tam jsem našla tuhle diskuzi.
Jak pisete, ze presunujete aktivity do lehu apod. Ja to fakt neresim a resit nebudu… snad neco vydrzime, ne ?
jak to delaly nase mamky, babicky… dneska se tehotenstvi moc proziva.. jako by to byla nemoc… lidi toho vseobecne moc nevydrzi
vidim to na sobe jaky jsem chcipak… na porod radej nevzpominam.. a jak se rika, ze se na tu bolest zapomene - je to rok a nezapomnela jsem… snazim se na to, ze budu rodit nemyslet, pac jinak bych musela asi k nejakemu psychologovi
ikdyz MUDr na gynde rikala, ze staci chodit za ni, ze me z toho vyleci ![]()
ano, ještě je tu diskuze „lednové těhulky“, ale taky jsem tam nebyla, přijde mi lepší být nastálo i po porodu v „září“
to já na porod vzpomínám ráda, přišel mi úžasný, tedy úžasný byl ten výsledek. ale asi to bylo tím, že jsem se bála všech možných komplikací (prvorodička ve vyšším věku) a byla jsem děsně šťastná z bezproblémového průběhu porodu a každým stahem jsem se víc a víc těšila na mimčo, bolest byla děsná, ale dalo se to vydržet, pořád jsem si do hlavy nutila představu, že za chvilku už malou budu mít v náručí, zkrátka porod jsem prožila v euforii, že i já můžu porodit přirozeně
Leona_K píše:
ano, ještě je tu diskuze „lednové těhulky“, ale taky jsem tam nebyla, přijde mi lepší být nastálo i po porodu v „září“
ja mam prave pocit, ze to bylo taky zari 2011
Tak mě přijde zbytečné to břich zatěžovat:já třeba cvičím denně, 2 krát denně procházky,ale proč zvedat 18 kg když nemusím.A ani mi to zdravé nepřijde.Já se jako lemra necítím.Jsem celý den v pohybu a v noci minimálně 5 krát vstávám k prckům.Kondici mám dobrou a minulé těhu jsem jela v den porodu svou denní dávku na kole a několik kilometrů chůze.
Pravdou je že ta chvíle po porodu je super. ![]()
Leona_K píše:
to já na porod vzpomínám ráda, přišel mi úžasný, tedy úžasný byl ten výsledek. ale asi to bylo tím, že jsem se bála všech možných komplikací (prvorodička ve vyšším věku) a byla jsem děsně šťastná z bezproblémového průběhu porodu a každým stahem jsem se víc a víc těšila na mimčo, bolest byla děsná, ale dalo se to vydržet, pořád jsem si do hlavy nutila představu, že za chvilku už malou budu mít v náručí, zkrátka porod jsem prožila v euforii, že i já můžu porodit přirozeně
tak to ti zavidim… ja zacla mit bolesti v sobotu ve 2 rano a porodila jsem v nedeli v pul seste vecer… takze z PA na sobotu jsem nespala… ze SO na nedeli jsem nespala… pak jsem si akorat tak prala aby nekdo vratil cas a ja nebyla tehotna… diky bohu tam semnou byl muz…jinak bych tam snad z okna skocila…byl to nejhorsi zazitek meho zivota… nakonec mi museli i prvazat nohy
uz jsem proste odmitala jakkoli spolupracovat v kontrakci krizila nohy apod. tad budu uz na vratnici kricet, ze chci epidural… aby mi zase nekdo nerekl, ze uz je pozde… a zavolam si svoji doktorku.
nicmene jakmile byla mala venku byl to zase opacne ten nejkrasnejsi zazitek… ten malej uzlik co mi lezel na brise… to byla proste nadhera ![]()
Holky, uz jsme nekomu oznamily, ze cekate? Nebo je to zatim tajemstvim? A kdyz uz se to tady nakouslo - vek? Kolik Vam je? pokud to neni indiskretni ![]()
kralicinka1 píše:
Tak mě přijde zbytečné to břich zatěžovat:já třeba cvičím denně, 2 krát denně procházky,ale proč zvedat 18 kg když nemusím.A ani mi to zdravé nepřijde.Já se jako lemra necítím.Jsem celý den v pohybu a v noci minimálně 5 krát vstávám k prckům.Kondici mám dobrou a minulé těhu jsem jela v den porodu svou denní dávku na kole a několik kilometrů chůze.
Pravdou je že ta chvíle po porodu je super.
doufam, ze to nevyznelo, ze si myslim, ze si lemra, kdyz nechces zvedat svy dite? Tak jsem to nemyslela
Spis, ze mi to proste prijde prirozene, nic vic ![]()