Poradna duly
Jana Čurdová
já jsem kousek od chomutova, rodila jsem v chomutově, v normální obyčejné porodnici, bylo to všechno fajn, bezvadný personál, fajn přístup.
v minulém těhu jsem se nijak moc v pohybu neomezovala, ale žádný sportovec zrovna nejsem, spíš jsem dělala všechno na co jsem zvyklá a držela se v kondici až do konce. měsíc před porodem jsem vylezla na hhluboký na rozhlednu a teprve nahoře mi došlo, že asi bylo trošku riskantní vyjít těch dvěstě schodů apod.
Nevolnosti, to je děsný, trápí mě od začátku těhu, to mě donutilo si udělat hned TT
je mi blbě když jím, je mi blbě když nejím… nejhorší je, že minule jsem to tak měla celý těhu a ulevilo se mi až pár hodin po porodu. jak já jsem s chutí do sebe naládovala ten nemocniční oběd!
Leo prosím tě nestraš.. protože ten stav je šílenej.. toho když se nenajíš.. omldlíš.. když jo tak se pobleješ… ![]()
jinak ono se nesmí chodit v těhotenství do schodů?? já taky chtěla vyjít na rohlednu..... ![]()
Andul.. chtěla bych ti strašně říct.. že si mě uklidnila..
ale víš jak to je…
až to bude za mnou dobrý.. a snažím se nad tím omc nepřemýšlet..
holky povězte mi.. já úplně akutně miluju hermelín a nivu.. jak v těhotenství.. někde jsem četla.. že to není úplně to pravý ořechový…
a co kola.. kafe.. a tak.. jak to děláte.. musím říct.. že teda nemám úplně chuť na kafe.. ale někdy.. bych si možná maličko dala..
většina těhulek má nevolnosti jen v prvním trimestru, já bohužel k většině nepatřím
no velikánský množství scvhodů v pozdějším těhotenství není zrovna to nejlepší, ale jak vidno, přežít se to dá. zkrátka všechny nestandartní extrémní situace můžou vyvolat porod, tak nějak by se mělo všeho s mírou a s rozumem
Holky, mně je 27 a jsem z Teplic. Mám už doma chlapečka Tadeáška. První porod byl pěkný, od vyvolání trval 3,5 hodiny.
Veverunko, tak ty sýry se v těhu opravdu nemají
Kávu si jednou nebo dvakrát denně dát můžeš ![]()
JJ slovo většina je luxusní… ![]()
mě taky příde… že pořád musím mít něco extra…:)
i když já bych se bez toho klidně obešla..
a holky.. jak ste na tom s domácíma zvířátkama??? máte doma nějaké a kolik.. a jaké?? ![]()
a holky.. jak ste na tom s domácíma zvířátkama??? máte doma nějaké a kolik.. a jaké?? ![]()
plesnivý sýry nejsou zdravý a ve větším množství se nedoporučují, takže denně bys to jíst neměla. na druhou stranu zase psychicky bez sýru strádat je pro mimčo horší než jednou za čas zhřešit a dát si do nosu. zkrátka všeho s mírou, nejíst jednostrannou stravu, dodržovat pestrost a hlavně si těhu užívat. to samý s kávou, jedna nebo dvě denně mimí neuškodí, když jí máš ráda. já si dávám denně skleničku koly, dělá mi dobře na žaludek, ale jen v těhu, jinak jí nepiju.
jo a v minulým těhu jsem vůbec neměla chuť na čokoládu, celou dobu!!!
Leon, to já jím čokoládu skoro po tabulkách. Ale chytlo mě to ještě před těhu. Asi je to tou zimou ![]()
mně je 24 a jsem z ceskeho brodu a o tom kde chci rodit sem jeste nepremyslela
hlavne aby byli doktori sikovní a sestricky milé. asi jsem naivní ![]()
Pět čivav?? To by nestačila jedna nebo dvě? ![]()
My máme domácnost bez zvířat, bydlíme v bytě a tam psa ani kočku nechci, snad jestli později budou děti něco chtít, my s mužem jsme prozatím zaměstnaní vlastními potomky, nepotřebujeme ještě zvířecí ![]()
Plísňové sýry by se neměly kvůli riziku nakažení listeriozou, káva je zakázána kvůli riziku potratu a špatnému vývoji plodu. Já osobně jsem kafe pít přestala, ale sýr si občas dám, myslím si, že u nás jsou na tom ty potravinové provozy celkem dobře co se hygieny týká, to riziko je minimální.