Září 2011

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16136
27.1.11 12:38

ja nevim, ja sem v těhu proti alkoholu. myslim že sklenice každý večer, to je opravdu přehnané. někde píšou 1 sklenicku týdně že se dá ještě přežít, ale přímo doporučit a navic kazdej den, to jsem ještě neviděla 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1730
27.1.11 12:54
rozumbrada píše:
Andule každý večer sklenka vína teda v pořádku není, to jen aby bylo jasno.
A dvě kafe, no nevím. Jsi optimista :-)Já si myslím, že není zas takový problém si to na ten rok a půl odepřít (těhotenství+kojení) - však pak můžeme popíjet co hrdlo ráčí zbylých 50 let života.

Vsak si delej co chces..nikdo ti vino ani kafe nenuti :-)) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5614
27.1.11 13:04

jo copak to kafe nebo alkohol.. to mě skoro vůbec neláká.. ale takovej redbull nebo shock.. jeje.. jak já bych si dala.. tak pěkně to voní.. hmmmm

jinak já sem zoufalá.. zase dneska na suchým rohlíku.. ble…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1730
27.1.11 13:08

jeste k te kave. Ono hodne zalezi jakou kavu pijete.. Pokud si davate varak poradnyho arabskyho turka kazdy rano a nebo pijete „limonadku“ pul napul s mlekem.

Ja v podstate piju vyhradne Latte… coz je spis kavove kakajicko :-) Jsem spise cajova, takze si na nejake kazdodenni zvyklosti nepotrpim, ale nemsylim si a dle zjistovani jsem si jista, ze by mi to neuskodilo ani 2× za den stale.

Dale taky zalezi jaky mate tlak. V tehotenstvi se zvysuje /ale az ve vysokem/
a to kafu nelze doporucit. Ale pokud je nekdo nizkotlakovej …coz je mnoho zen…mam pocit ze okolo jsou same omdlivacky… tak je to spis ku prospechu /ano opet nemluvim o zajibackem hrnku silne arabske kavy/

ja nevim co pijete… ale myslim, ze vsichni jsou tu rozumni aby byly schopni si urcit co je a co neni dobre. Proste nic se nema prehanet ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5499
27.1.11 13:08

samo ze ne vino kazdy den,jednou tydne ano

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1730
27.1.11 13:09
Veverunkav píše:
jo copak to kafe nebo alkohol.. to mě skoro vůbec neláká.. ale takovej redbull nebo shock.. jeje.. jak já bych si dala.. tak pěkně to voní.. hmmmmjinak já sem zoufalá.. zase dneska na suchým rohlíku.. ble…

stale je ti spatne? :-( no snad te to za mesic prejde a budes si uzivat… zkouselas zazvorove tablety? Ja brala primo Ginger pro tehotny a trochu mi to pomahalo..zazvorova lizatka vubec… z toho se mi navalovalo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5614
27.1.11 13:15
Andule píše:
stale je ti spatne? :-( no snad te to za mesic prejde a budes si uzivat… zkouselas zazvorove tablety? Ja brala primo Ginger pro tehotny a trochu mi to pomahalo..zazvorova lizatka vubec… z toho se mi navalovalo..

no právě že mi příde že to je čím dál tím horší.. :(
ale o zázvorovejch tabletách sem neslyšela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5639
27.1.11 13:22

Holky, tak já bych to s alkoholem taky nepřeháněla. Já teda skoro nepiju ani normálně, tak s tím nemám problém. Já se prostě během těhu a kojení nedotknu ničeho a ani mi to nebude chybět :-D Ale myslím, že občas sklenička vína opravdu neublíží.
A s kávou? Pokud se nepijí vyložené „smrťáky“, tak si jednu denně můžeme dát určitě. Pokud teda nemáte vysoký tlak (jak psala Andul) :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1730
27.1.11 13:43
Veverunkav píše:
no právě že mi příde že to je čím dál tím horší.. :(
ale o zázvorovejch tabletách sem neslyšela…

napriklad http://www.lekarna.cz/ginger-tob-20/

ale rekni ze chces zazvorove tablety pro tehotne a oni ti nabidnou je jich spousta druhu… treba ti to zabere a je to prirodni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14064
27.1.11 14:13

Je prokázáno, že větší množství alkoholu způsobuje různé spektrum vad - a nedá se určit množství, které je ještě bezpečné a které je už nebezpečné.

A u kávy, kdo ví. V instantní, která má sice nižší obsah kofeinu, jsou zase navíc různé chemické látky, které přecházejí do krve plodu a kdo ví, jestli ho taky nepoškozují, jsou-li v nadměrné koncentraci. Zvlášť v nejrizikovějším prvním trimestru. Nedají se na všechno dělat studie. Samozřejmě že se někdo ozve, že bychom nemohly jíst nic. Ale kafe není nezbytně nutné :-)

Já navíc žiju v průmyslové oblasti, kde se zjistila vyšší incidence potratů, dává se to do souvislosti s dioxiny, které produkuje místní fabrika, nechci to riziko ještě navyšovat.

Končím stať :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1730
27.1.11 14:44
:-)))
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
662
27.1.11 15:08

Ahoj holky,
myslím, že alkohol by se v těhu neměl, já si sem tam v létě u prvního cucla od manžela třeba trošku piva, ale to výjimečně a jen lok. Určitě bych nepila sklenku vína denně. Ikdyž kolegyně z práce měla od gyn. doporučenou sklenku červeného denně (v nějakém období těhotenství, špatné výsledky krve).
Káva je konečně dovolena, asi před půl rokem jsem s radostí četla, že nebyly prokázány škodlivé účinky při pití 3 šálků denně. Kávu piji, ale asi nebudu, přestává mi chutnat. :-?
Přijde mi divné ale třeba to, že se v těhu může podávat injekce k lokálnímu umrtvení u zubaře i v neakutních případech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1730
27.1.11 15:17
Apů píše:
Ahoj holky,
myslím, že alkohol by se v těhu neměl, já si sem tam v létě u prvního cucla od manžela třeba trošku piva, ale to výjimečně a jen lok. Určitě bych nepila sklenku vína denně. Ikdyž kolegyně z práce měla od gyn. doporučenou sklenku červeného denně (v nějakém období těhotenství, špatné výsledky krve).
Káva je konečně dovolena, asi před půl rokem jsem s radostí četla, že nebyly prokázány škodlivé účinky při pití 3 šálků denně. Kávu piji, ale asi nebudu, přestává mi chutnat. :-?
Přijde mi divné ale třeba to, že se v těhu může podávat injekce k lokálnímu umrtvení u zubaře i v neakutních případech.

jj prej muze.. ale asi bych do toho nesla… nekteri zubari to ale sami odkladaji az po.
Ale kdo vi, co by clovek udelal, kdyby se vyskytlo neco akutniho bolestiveho… no od zubare radej co nejdal… radej ani nepomyslet :-) me boli ikdyz se jen diva :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
619
27.1.11 15:34

Káva a alkohol a plesnivé sýry, já s tím celkem nemám problém nekonzumovat… I normálně piju kávu spíš výjimečně, třeba když jdu do restaurace na oběd, tak si tam dám dobré capucino, ale doma ne. A alkohol ještě méně než kafe…

A vzhledem k tomu, že jsem na první dítě čekala deset let, než se vůbec zadařilo, v těhotenství jsem byla úplně vzorňácká. Říkala jsem si a vlastně i te´d si říkám, že to samozřejmě může dopadnout špatně, ale já nechci udělat nic, co bych si vyčítala.

A kdybych se nezvládla ovládnout, tak alespon první trimestr, kdy probíhá organogeneze a teprve se utváří placenta, to bych si tedy dala majzla velkýho…

I když znám i holky, co nevěděly, že jsou těhu, pily, kouřily, jedna dokonce píchala pervitin - a mají zdravé děti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
619
27.1.11 15:36
modelis píše:
Ahojky, termín porodu vychází na 2.9. ráda se přidám :)

Ahoj modelis! máme úplně stejný termín porodu!!! tak schválně, které dítko to v ten den dá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí