Poradna duly
Jana Čurdová
tak ta druha diskuze se jmenuje **Termín porodu - září 2011 **
krali, ty jsi tedy ďáblík, takto jsem nesportovala ani před dětmi natož teď, kdy se člověk kolem prcka nalítá až až. Fakt smekám ![]()
já jsem totiž v prvním těhu měla vysoký tlak a taky jsem přibrala 20 kg.takže to další jsem si dala závazek že to bude do 10 a že budu jezdit každej den 30-40 minut.je to taková moje jediná věc co dělám pro sebe a i pro mimi.sranda byla že mě vlastně začal porod na rotopedu. ![]()
kralicinka1 píše: ......... vlastně začal porod na rotopedu.
na rotopedu…ty si silena ![]()
ANDULE - mě ten druhý začal sám asi dopoledne bolestma,ale takovejma poslíčkovitejma.odpolko jsem šla s malým na očkování a to mě začla téct voda tak jsem zavolala manžela a šla do porodky.tam že mají plno takže mě převážela záchranka.okolo 9 večer mě začly bolesti víc a tak jsem si řekla o epi.tentokrát mi ho dali, minule jsem šla na vyvolání, říkala jsem si o něj od začátku a nedali mi ho.jenže se to nepovedlo a mě začlo dost krvácet ze zad.takže paráda..k tomu přišlo na řadu otevření ze 4-10 a to mě pořád drželi ty záda.
a malého jsem porodila 2:45.takže docela i rychlovka.
mě je 34, bylo mi tolik i na první porod, čehož jsem se obávala, prostě jakože zatuhlý starý kosti a svaly atd.
Mě v den termínu vzbudila v půl čtvrtý ráno prasklá voda, vzbudila jsem manžela, řekla mu to, uklidila jsem postel do sucha a zase jsme si lehli a chtěli ještě spát, kontrakce jsem ještě neměla, tak jsme mysleli, že ještě do šesti se dospíme, bůhví jak dlouho budeme rodit a další noc nebudeme spát a aby se v šest ráno vystřídaly v porodnici v klidu směny. no neusnuli jsme, adrenalin pracoval, tak jsem si šla pobalit, nakrmitg a vyvenčit psy a pak jsem si vzpomněla, že manžel asi nebude mít čas mi zalít kytky na zahradě, tak jsm potmě vytáhla hadici a zalívala. to už přišly kontrakce, ale neprqavidelný, tak jsem byla v klidu. v půl šestý už jsme jeli do porodnice, auto mě natřáslo a měla jsem kontrakce nějak často. ještě jsme se stavili na benzínce nakoupit vody a bombony na porod, prostě zásoby na dlouhý porod. Já už do krámu nedošla,kontrakce mě nenechaly courat a já jsem dělala nenápadnou a prodýchávala kontrakce opřená o auto a ještě manžu vrátila do krámum, protože mi koupil špatný vody. po šestý jsme dojeli do nemocnice, měla jsem štěstí, byla jsem tam jediná rodička, službu měla moje porodní asistentka z kurzu, pohoda. když mě viděla, myslela, že nerodíme, že jsou jen poslíčci a nevěřila, že mi odtekla voda, nedokázala jsem jí říct jak pravidelné jsou kontrakce, byly často, ale nepravidelně. tak se na mě mrkla a natočila mě, prý k porodu to je. ještě jsem šla k dr. na ultrazvuk, ten je o čtyři patra výš, já si je vyběhla pěšky, abych ten porod rozhýbala a uspíšila, dr. do mě kouknul a prý co tam dělám na UZ, když už rodím. v půl osmý ráno jsem se vrátila tedy na předporodní pokoj za asistentkou a začli jsme pracovat na přípravách, v osm se mi rozběhly kontrakce jedna za druhou bez přestávek, byl to záhul, od tý chvíle jsem neměla čas na žádný srandičky, nakonec jsem nechtěla ani plánovaný epidurál, nechtěla jsem pak už nic, co by mi zpomalilo porod, jen jsem to chtěla mít co nejdřív za sebou, takže jsem chodila, stála, klečela a chtěla mít co nejdřív kontrakce za sebou. v půl desátý jsem šla na porodní sál a před půl jedenáctou byla malá na světě, bylo to fajn, mohla jsem si při porodu dělat, co jsem chtěla, sama jsem si to tak nějak řídila, až na úplný porod poslední minuty jsem byla uvázaná a řídila se jejich intrukcema. pamatuju si, že jsem viděla, jak malá vyklouzla a měli jí v rukou a hned mi jí dali, já si jí osahala a pak jí teprv šli zabalit, byla to krása, nejsilnější zážitek a ta bolest za to stojí!
je to fain.a fakt do 30t jsem skoro nepřibrala.tlak celé těhu dobrý. ![]()
Leona_K píše:
mě je 34,.......
krasny porod
nebo i to jak na nej vzpominas… ![]()
ja pribrala asi 14kg a to jsem od 20tt nic nedelala a dva mesice jen lezela.. takze se to dalo… 11z toho sjem nechala v porodnici.. mela jsem nejak moc plodove vody
vsichnic ekali o kilo vetsi dite ![]()
Mně je 28, v těhotenství jsem přibrala 18kg (otoky), nesportovala jsem kromě procházek, protože mě baví jen aerobik a ten v těhotenství nemůžu, bolesti jsem měla dvě noci, takže děs, pro uzavření skupiny jsem, ale později. ![]()
Leo to byl nádherný porod
se ti nedivím, že se těšíš na další. Mně ani tak nevadila ta bolest jako taková, i když byla samozřejmě příšerná, jako to, že to trvalo tak dlouho a já byla tak neskutečně vyčerpaná, že fakt dodnes nevím, jak se mi podařilo ji vytlačit.
Doufám, že podruhé to zvládnu během jednoho dne ![]()
Mě 36 ale to mam v podisu … ja si porod nepamatuju jen vim ze sem do porodnice jela v 10 večer v patek a malej se narodil o pul 6 rano v nedeli ![]()
Leo.. teda porod nádhernej.. ukápla mi tu slza.. sem teď celá naměko..
Celkově sem to tady asi včera zakřikla, že mi není špatně. Dneska ráno sem chtěla vynést koš a ejhle. Jak sem ho otevřela, tak sem letěla zvracet. Celkově celej den mi bylo tak nějak divně.. i teď to není úplně dobrý.. tak sem si ráno došla nakrmit zvířata.. pak sem trochu polehávala.. protože se to nedalo.. a pak sem si nanosila dříví..
Jinak sem taky asi pro uzavření diskuze třeba v březnu.. je fakt.. že to pak je lepšejší.. a sejdeme se tady jak prvničky.. (nevím jestli to někoho neurazí…
) tak i zkušené mamky.. takže rad tu bude určitě dost..
Mě je 23..
jinak se sportováním sem sekla když sme si pořídili statek.. tady je tolika práce že na sport už není čas ani pomyšlení. Chci chodit na procházky.. ale teď tu máme tolika sněhu.. že není kam.. až sleze tak se na to chystám, abych byla trochu v kondici. I když ono to taky není vše, protože kamarádka chodila na dlouhé procházky a taky nakonec rodila skoro tři dny.. a moc pěkné to nebylo..
Jo a ráda bych vás pobavila.. občas nehtařím a dneska ráno sem tu měla jednu paní na nehtíky.. a ta mi říká.. jo tak včera sem viděla na youtube porod. A teda jako promiň.. ale já teda určitě rodit nebudu… ![]()
no snažím se nad tím tolika nepřemýšlet.. protože já sem hrozný bebíčko.. (né hypochondr…
)
jo a holky.. taky by sme si mohli říct, tak nějak odkud jsme…
a kde budeme chtít rodit…třeba se nakonec potkáme v porodnici.. ![]()
Já bydlím kus od Příbrami ale rodit bych chtěla asi v Plzni ![]()
Veverunkav píše: ........ jo tak včera sem viděla na youtube porod. A teda jako promiň.. ale já teda určitě rodit nebudu…
no snažím se nad tím tolika nepřemýšlet.. protože já sem hrozný bebíčko.. (né hypochondr…)
Neboj pac porod na videu je uplne necojineho nez realita… v realu to proste vidis z jiny strany…a taky strasne fungujou hormony… si tak nejak uplne mimo normalni vnimani:-)
ja mela pred prvnim straslivou hruzu hlavne z nastrihu… a reknu ti nakonec to bylo vysobozeni, ktere nebylo ani trochu citit.. naopak byla to uleva
takze alespon to mam ted o strach mensi ![]()