Září 2011

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4512
26.1.11 09:05

nazdárek :mavam:
tabulka prima ale jelikož je to veřejna diskuse tak bych se priklonila pouze k Nicku termínu porodu a k ruznym kontrolam , jmena ani adresy bych fatk nepsala jeste tak město :-)
Ja to celkem řeším čekam dítko po 18 letech a obavy mam zitra jdu na kontrolu tak aby to bylo vše tak jak ma :lol:
kočár samozřejmě nemam :-) takže jdeme na veletrh „Prodíte“ kterej je v březnu v brně tak snad neco vyberem :-) celkem se na to těším :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
562
26.1.11 09:32

tabulku uvítám, ale taky bych dala jen nick, město, termín porodu a kontroly
a téma kočárek se stejnak rozjede, mi neříkejte, že všechny si nechávátě ten starší kočárek :-D já jsem se děsně těšila, že si budu kupovat kočárek nový, s novou barvou (i když s mým jsem spokojená, no jezdíme s ním teprv 5-tý měsíc, tak aby ne), ale nakonec místo klasiky budeme muset kupovat sourozenecký kočárek a tam noc výběr není, si to moc neužiju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5614
26.1.11 09:49

já jsem pro

taky jsem pro tabulku s termínem porodu městem a kontrolami.
jinak já sem dneska v 8 týdnu.. :-)
a jdu na kontrolu až 11.2 zatím mi doktor termín porodu neříkal.. ale podle výpočtu na netu by to mělo být 7.9 čekáme sice první.. ale kočárek už máme,(trojkombinaci) protože známí ho prodávali, takže sme věděli, že není moc používanej tak sme ho vzali, byl za super cenu a taky se spoustou věcí navíc… tak sme to vzali.. je oranžovej se šedivou.. takže to bude určitě jak pro holčičku tak pro kluka..
nejdříve sem chtěla nový.. ale pak sem to přehodnotila.. máme dva velké pejsky, a celkově spíš než do města budeme u nás na vesnici.. takže raději zničíme levnější kočárek…
a malému určitě stejně tak dobře poslouží… :)
A holky jak ste na tom s určením pohlaví.. necháte si to říct??? :)
My určitě ano, protože už když se objevili dvě čárky na testu se mě přítel ptal.. jestli je to kluk.. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14064
26.1.11 09:56

Leono, já jsem celkem ráda, že nemusím kupovat nový kočárek. Když si vzpomenu, jak dlouho jsem nad tím hloubala, kolik toho pročetla a kolik jich osahávala… dej pokoj.
Hlavně tady tomuto fakt nemám, co bych vytkla.

Apů, stran toho nošení, malá má 11kg. Co můžu zrušit a zruším, je uspávání v manduce na spaní přes den. K umyvadlu jí plánuju koupit schůdek, ale bojím se, že zatím ani se schůdkem nedosáhne. A víc mě nenapadá. V náručí ve stoje ji nechovám už delší dobu, spíš si s ní sedám nebo lehám. No a do jídelní židličky, do postýlky, do vany, do kočárku a tak ji budu muset zvedat dál, protože to za mě nikdo neudělá :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14064
26.1.11 09:57

Veru, určitě si to necháme říct, manžel by si moc přál kluka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
562
26.1.11 10:09

kočárek

tak jsem si konečně dočetla celou vaší diskuzi zpětně, před pár dny jste tu trochu probíraly dvoukočárky. už pár týdnů je študuju, bylo to to první, co jsem na internetu hledala, jak komplikovaně se budeme přepravovat. četla jsem hodně skorodvojčecí diskuzi, holky tam mají praktické rady. každopádně každý, kdo bude mít menší rozdíl, jak dva roky, tak sezení pro staršího potomka potřebuje minimálně do města /křižovatky a kočírování kočáru a honění staršího) nebo na delší přesuny neb starší chodí ještě moc pomalu. Mají zajímavý postřeh o kočárku, kde sedí dítka vedle sebe (široká verze), prý starší dítko to mladší ruší při spánku a zlobí. naopak sezení (lépe i ležení jako u Brixtona) menšího níž za starším chrání proti větru, mimčo nemusí být tak zakrývané a starší má super výhled. Nezapomeňte, že budeme kočárek s novorozence vozit ve špatném podzimním a pak zimním počasí. a taky myslete na to, že mimčo nemůže hned sedět, musí mít ležící polohu, to tandemy často neumožňují. mám miminko září 2010, v hlubokém skoro vůbec nejezdí, máme miminkovské saně a z kočárku používám téměř denně jen podvozek a nacvakévám autosedačku na jízdu po městě, všude se přesouvám autem, mimčo mi tam usne, tak jen přecvaknu sedačku z auta na podvozek a jedeme. málokterý tandem toto umí, takže maminky automibilistky na toto pozor, při prvním mimí jsem si toto uvědomila auž na poslední chvíli, no mám teď jané unlimit, takže pohoda. předtím jsem koukala hlavně na houpací kočárky a už vidím, jak bych teď mimí u nákupáku přesouvala do studené korbičky kočárku z auta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5614
26.1.11 10:10

přesně tak.. u nás totéž.. moc si přítel přeje chlapečka.. tak já aby sme měli nového malého taktoristu si také přeji chlapečka… :-)
a už odpočítává.. už jen 12 týdnů.. a budeme to vědět..nedej bože aby bylo mimčo špatně natočený a nebylo to vidět.. no snad to bude dobrý.. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5614
26.1.11 10:15

Leona K - hele a to nejde třeba posadit tu autosedačku vajíčko do kobičky kočárku??
promiň že se tak ptám, ale čekám první miminko.. a tak spoustu věcí nevím.. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
562
26.1.11 10:50

pohlaví

určitě si pohlaví necháme říct. minule jsem byla přesvědčená, že čekáme chlapečka, děsně jsme ho chtěli, na UZ hned jak bylo možné nám naše malá ukázala, že je holčička, pro manžela to bylo zklamáním, já to brala v klidu, teď bysme ani jeden už neměnili. u druhého je nám to kupodivu úplně jedno, jasně´, že se těšíme až už to půjde poznat, ale páreček by byl fajn, ale dvě holčiny si spolu budou líp rozumnět, navíc moje sestra má dvě malé holčičky (4 a 2 roky) a tak by byly fajn holčičí tlupa, nejmladší kluk by byl mezi nimi asi chudák

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
562
26.1.11 10:56

autosedašku do kočárku? tos mě zaskočila, nikdy jsem to neviděla, myslím, že to fakt nejde, nejenom technicky jakože se tak vajíčko šířkou nemůže vejít, ale hlavně nemáš to jak uchytit a nebylo by to bezpečné. a pak taky autosedačka je zespodu špinavá a hrubá, tak se staví na zem, hočárek zevnitř máš jemný a čistý pro mimí. ale jak píšu nahoře, není moc maminek, co denně jezdí autem a musí to řešit jako já, každopádně já jsem ráda, že spící mimí z auta v pohodlí jen přecvaknu na podvozek a jedu po úřadech nebo nákupech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5614
26.1.11 11:01

no víš.. my právě bydlíme ve vesnici.. kde není ani krám.. takže když chci něco k jídlu.. tak musím min. 3km.. a i tam koupím jen základ.. takže minimálně 15km někam do civilizace.. takže proto řeším to jezdění s kočárkem.. ale tak sem si říkala.. že si dám dycky vajíčko do košíku.. a bude.. když na kočár nemáme nacvákavcí vajíčko.. :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
562
26.1.11 11:16

verun, taky bydlím na vesnici, kde nic není… ano, vajíčko můžeš nosit, mmch mám už pěkný mozoly na obou rukách z přenášení na krátký vzdálenosti nebo schody. nebo vozit ve vozíku, když jdeš skutečně jen nakupovat potraviny atd. Vajíčko na podvozku má taky jednu nevýhodu, nedá se s ním udělat velký nákup, podvozek a vozík zároveň tlačit nemůžeš, můžeš nakoupit jen tolik, kolik se ti vejde do košíku podvozku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14064
26.1.11 12:34

Nejpohodlnější nákup je nechat v sobotu dítko doma s tatínkem, ať se užijou a vyrazit sama. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5331
26.1.11 13:02

Holky díky za názory.Já právě sama nevím co chtít.Právě si říkám že druhý porod až na ten uplný závěr šel vcelku dobře.Nebyla ani nijak moc dlouhý.Malej měl tu šnuru a museli ho prodejchávat.Radči bych se tomu vyhla i za cenu císaře.Klidně bysme si tu diskuzi mohly časem udělat soukromou až se trochu ustálíme.Já bych byla pro. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5331
26.1.11 13:02

Holky díky za názory.Já právě sama nevím co chtít.Právě si říkám že druhý porod až na ten uplný závěr šel vcelku dobře.Nebyla ani nijak moc dlouhý.Malej měl tu šnuru a museli ho prodejchávat.Radči bych se tomu vyhla i za cenu císaře.Klidně bysme si tu diskuzi mohly časem udělat soukromou až se trochu ustálíme.Já bych byla pro. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí